Mercato (2012-2014)
- Arbuzini
- Juventino
Czyli dostaniemy Joveticiabendzamin pisze:Marotta dzisiaj po meczu [...] rzucil trzema nazwiskami, ktore bardzo dobrze znamy: Cavani, Llorente i Dzeko.

Tak poważnie to właściwie nic nam to nie mówi. Pamiętacie, jak dwa lata temu męczyliśmy bułę o Di Natale, a tu bach - dwa dni plotek i jest dogadany Quag?
Straszna lipa w ataku. Z tego co czytam, bo meczu nie oglądałem, to Giovinco i Vucinic totalnie się nie widzą i taki tandem nie funkcjonuje. Wcale mnie to nie dziwi, szczególnie z Mirkiem na szpicy. Ciągle mam w pamięci jego jesień 2011 roku i te strzały o sile sika pająka. Dzisiaj podobno popisał się podobną akcją. Ten typ tak ma. Za 15 mln E to naprawdę niezły napastnik, ale problemu nam nie rozwiązuje. Szwagier i Seba powinni ze sobą rywalizować, bo wtedy rośnie szansa, że trenerzy wyciągną z nich to co najlepsze.
- Castiel
- Juventino
Giovinco i Vucinic przeszkadzają sobie nawzajem. Myślałem, że jakoś się to zgra, ale niestety. Albo trzeba wystawić obok jednego z nich kołka ala Matri lub Quag albo przejść na 4-3-3 i jakoś ich do tego dopasować jeśli już mają obaj razem grać. Napastnika pewnie nie będzie żadnego...
- Arbuzini
- Juventino
Castiel optymistaCastiel pisze:Napastnika pewnie nie będzie żadnego...

Wkurzyła mnie ta wieść lub plotka, że Quag zablokował transfer do Violi. Tak się odwdzięcza za to, że nie zostawiliśmy go na pastwę pastwy w Napoli tylko wykupiliśmy.
- Castiel
- Juventino
Ja rozumiem, że nie jesteśmy w tym momencie topowym klubem i może być problem ze sprowadzeniem najlepszych piłkarzy na świecie, ale czy aby na pewno nie ma na to szans? Nikt z topu nie chce dla nas grać? Mamy problemy ze ściąganiem zawodników z rok ważnym kontraktem więc jakoś nie napawa mnie to optymizmem zważywszy na to, że musimy jeszcze kilku grajków się pozbyć, a czasu jest już bardzo mało.Arbuzini pisze: Castiel optymista. IHMO ktoś przyjdzie. Kto - nie wiem.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Ja chce Jo-Jo. Koniec Kropka. Dajcie im 30 ,a nawet 35, odpusccie Peluso i innego LO (Asamoah radzi sobie swietnie), a sciagnijcie Montenegriana.
Ja blagam!
Ja blagam!
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Rzucił? Czy raczej standardowo wypytali go o tę trójkę i powiedział, że nam się podobająbendzamin pisze:Marotta dzisiaj po meczu jednak to zdementowal i rzucil trzema nazwiskami, ktore bardzo dobrze znamy: Cavani, Llorente i Dzeko.

- Winner
- Juventino
"Świetna" wiadomość przyszła http://www.solojuve.com/oficjalny/kilka ... _lucio.php . Straciliśmy kolejnego środkowego obrońce chyba najsłabszego ale jednak. W takim razie Marrone chyba na dłużej zadomowi się na środku obrony bo Masi ma za mało doświadczenia. Jesteśmy po 1 kolejce a już mamy 2 kontuzje ŚO w zespole plus Pepe.
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- Osgiliath
- Juventino
Nie ma tak źle. Wraca Kielon, Caceres, jest Masi a i Marrone pokazał, że warto na niego stawiać. Odpadnięciem Lucio nie trzeba się przejmować, a szczerze to i cieszyć, bo w pre-season grał piach i raczej byłaby obawa w meczach o jego kontakt z piłką tak, jak teraz z Bonucem, który musi znowu się ogarnąć przy Kielonie i Barza.Winner pisze:"Świetna" wiadomość przyszła http://www.solojuve.com/oficjalny/kilka ... _lucio.php . Straciliśmy kolejnego środkowego obrońce chyba najsłabszego ale jednak. W takim razie Marrone chyba na dłużej zadomowi się na środku obrony bo Masi ma za mało doświadczenia. Jesteśmy po 1 kolejce a już mamy 2 kontuzje ŚO w zespole plus Pepe.
- Łukasz
- Juventino
JoveticiemBazyliszek pisze:Joveticem
Nie chodzi o papiery. Widziałeś, jak zagrało ze sobą wczoraj dwóch cofniętych? Widziałeś.Bazyliszek pisze: Smiesza mnie tez argumenty innych osob, ze Jovetic nie, bo nie jest w papierach napisane, ze to 'wysuniety napastnik'.
W meczu Violki też gra zaczęła się, kiedy zszedł z boiska Ljajić i Jove zajął miejsce cofniętego...
Uwielbiam Joveticia, ale ...mamy Vucinicia.
- pumex
- Juventino
Oczywiście już pojawiają się w mediach informacje, że chcemy sprowadzić kogoś w miejsce Lucio, na razie nie wiadomo, ile w tym prawdy. Nazwiska jak zwykle te same, aż do porzygu: cienki jak pajęcza nić Andreoli, kontuzjowany Diakite (LOL) i Bocchetti. Ja natomiast uważam, że dodatkowego obrońcy nam nie potrzeba. Znikąd na obronie objawił się Marrone, niedługo wracają Chiellini i Caceres, szkoda kasy na kolejnego defensora, skoro dużo gorszą sytuację mamy w ataku. Nawet, jeśli miałby dołączyć do nas ktoś za darmochę lub na wypożyczenie, to wolałbym, żeby częściej grał MarroneWinner pisze:"Świetna" wiadomość przyszła http://www.solojuve.com/oficjalny/kilka ... _lucio.php . Straciliśmy kolejnego środkowego obrońce chyba najsłabszego ale jednak. W takim razie Marrone chyba na dłużej zadomowi się na środku obrony bo Masi ma za mało doświadczenia. Jesteśmy po 1 kolejce a już mamy 2 kontuzje ŚO w zespole plus Pepe.

- Padoin
- Juventino
No rzeczywiście Caceres wraca-ale nie tak prędko, nikt tego nie zauważył?
Martwi mnie ta obrona. Chiellini też nie może grać na 100% obciążenia po tej kontuzji, Martin to samo jak wróci. Lucio kontuzja. Dla Marrone to też nie taka optymalna pozycja, Masi-nie doświadczony. Bonucci- kiks za kiksem. Pomoc-ok. A najgorzej atak. Myślę, że Mirko wejdzie w rytm, Gio-kontuzja, zwichnięta kostka-mogło być gorzej. Marotta będzie musiał wywalić gotówke na stół bo inaczej w lidze będziemy mieli problemy ze strzeleniem bramki.
Martwi mnie ta obrona. Chiellini też nie może grać na 100% obciążenia po tej kontuzji, Martin to samo jak wróci. Lucio kontuzja. Dla Marrone to też nie taka optymalna pozycja, Masi-nie doświadczony. Bonucci- kiks za kiksem. Pomoc-ok. A najgorzej atak. Myślę, że Mirko wejdzie w rytm, Gio-kontuzja, zwichnięta kostka-mogło być gorzej. Marotta będzie musiał wywalić gotówke na stół bo inaczej w lidze będziemy mieli problemy ze strzeleniem bramki.
- strong return
- Juventino
Popieram pumeksie. Koniec, końców grając w nieco eksperymentalnym zestawienie, nie strailiśmy bramki. Z kolei kadrę mamy - trzeba przyznać - i tak znacząco "roztytą", z różnych względów. Wątpię, żeby ktoś nieco lepszy pchał się na zapchajdziurę po zapchajdziurze.
- Dybala 4ever
- Juventino
Do 3 kolejki mają wrócić Caceres, Isla, Pepe.Padoin pisze:No rzeczywiście Caceres wraca-ale nie tak prędko, nikt tego nie zauważył?
Giovinco może tylko nie zagrać z Udinese-uraz nie jest tak poważny.
Chiellini- już mógł zagrać z Milanem w Trofeo Berlusconi, wczoraj też nie zagrał ze względów ostrożnościowych. Także na Udinese powinien być gotowy. Buffon też ma już zagrać.Wychodzimy powoli na prostą z kontuzjami. Jednak mimo wszystko wierzę, że do piątku ujrzymy nowego napastnika. A wobec kontuzji Lucio nie ma co panikować i sprowadzać kolejnego defensora. Jak ma być to jakiś solidny Andreolli to marny futer. Marrone ogarnia tam jak trzeba i jest ok.
- @D@$
- Juventino
No to z jednej strony ne pasuje ci duet (podobnych w charakterystyce) Mirko-Seba, ale z drugiej strony marzysz o Joveticiu?Arbuzini pisze:Straszna lipa w ataku. Z tego co czytam, bo meczu nie oglądałem, to Giovinco i Vucinic totalnie się nie widzą i taki tandem nie funkcjonuje. Wcale mnie to nie dziwi, szczególnie z Mirkiem na szpicy. Ciągle mam w pamięci jego jesień 2011 roku i te strzały o sile sika pająka. Dzisiaj podobno popisał się podobną akcją. Ten typ tak ma. Za 15 mln E to naprawdę niezły napastnik, ale problemu nam nie rozwiązuje. Szwagier i Seba powinni ze sobą rywalizować, bo wtedy rośnie szansa, że trenerzy wyciągną z nich to co najlepsze.

Paradoksalnie Giovinco bardziej podobał mi się z Parmą niż we wszystkich sparingach razem wziętych. To też dla mnie zagadka, czemu akurat po wczorajszym go krytykujecie, skoro wcześniej był w miarę chwalony. OK, było dużo grania na pamięć, ale widać jakiś błysk u niego.
Nie ważne, czy 30 mln za Joveticia wytarcza, bo jest to zapisane w kontrakcie czy nie. On i tak nie przyjdzie, bo Juve tyle nie da.
Czemu Beppe nie siedział wczoraj obok Agnielliego?
Nikomu nie życzę kontuzji, zwłaszcza pilkarzom Juventusu, ael jakoś szczególnie płakać nie będę z powodu jego braku.Winner pisze:"Świetna" wiadomość przyszła http://www.solojuve.com/oficjalny/kilka ... _lucio.php . Straciliśmy kolejnego środkowego obrońce chyba najsłabszego ale jednak.
Łukasz pisze:Uwielbiam Joveticia, ale ...mamy Vucinicia.

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... eakingnews
@Adas - Niestety nawet nie tanio , bo wcale.
Della Valle albo robi zaslone dymna, albo naprawde zostawia na rok Jo-Jo u Siebie.
Smutne, bo liczylem na to jako 'TOP transfer'. Fiora zakupuje jeszcze kogos z napastnikow na 'B' - Berba,Boriello,Bendter. Patrzac na ich sklad smiem twierdzic ze moga spokojnie aspirowac o 3-5 miejsca.
Zostaje nam Llorente i Dzeko. Pierwszy zaporowo drogi, drugi niedostepny.
Jak pisal Jakku - Albo mamy juz wszystko ustalone i czekamy do ostatniego dnia Mercato - tak dla wiekszej dramaturgii - albo po prostu jestesmy w czarnej d* i zrobimy cos bardzo 'glupiego'.
@Adas - Niestety nawet nie tanio , bo wcale.
Della Valle albo robi zaslone dymna, albo naprawde zostawia na rok Jo-Jo u Siebie.
Smutne, bo liczylem na to jako 'TOP transfer'. Fiora zakupuje jeszcze kogos z napastnikow na 'B' - Berba,Boriello,Bendter. Patrzac na ich sklad smiem twierdzic ze moga spokojnie aspirowac o 3-5 miejsca.
Zostaje nam Llorente i Dzeko. Pierwszy zaporowo drogi, drugi niedostepny.
Jak pisal Jakku - Albo mamy juz wszystko ustalone i czekamy do ostatniego dnia Mercato - tak dla wiekszej dramaturgii - albo po prostu jestesmy w czarnej d* i zrobimy cos bardzo 'glupiego'.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.