Serie A 12/13 (1): JUVENTUS 2-0 Parma
- pablo1503
- Juventino
Tragedia. Dopiero od 30min. coś tam zaczęło się dziać, ale i tak nie wyglądało to najlepiej. Nie potrafimy rozegrać nawet 5 podań bez jakiegoś błędu. A propos rozgrywania - Pirlo dziś wykonuje swoją robotę bardzo przeciętnie. Napastnicy też słabiutko. Vucinić coś próbuje, ale nie ma z kim próbować.
Giovinco słabiutko. Facet jak ma piłkę, to od razu ją oddaje komu innemu, zero rajdów w jego wykonaniu.
Marrone, Asa, Barzagli, Marchisio + reszta słabo/przeciętnie
PS. Dobrze, że nie strzelił karnego, bo Stefan był na spalonym.
PS2. Marchisio, Pirlo, Vidal, Asamoach, Vucinić, Giovinco - piłkarze, którzy powinni atakować pozycyjnie, a nie czekać na crossy od Leosia. Zwróciliście uwagę, że nikt nie potrafi przyjąć długich piłek od Bonucciego? Nie wiem, on nadaje piłce taką rotację, czy co?

Marrone, Asa, Barzagli, Marchisio + reszta słabo/przeciętnie
PS. Dobrze, że nie strzelił karnego, bo Stefan był na spalonym.
PS2. Marchisio, Pirlo, Vidal, Asamoach, Vucinić, Giovinco - piłkarze, którzy powinni atakować pozycyjnie, a nie czekać na crossy od Leosia. Zwróciliście uwagę, że nikt nie potrafi przyjąć długich piłek od Bonucciego? Nie wiem, on nadaje piłce taką rotację, czy co?

- Juvefanatp
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
No i mamy z głowy Lichtsteinera na 3 kolejne mecze, tak samo jak było z Krasiciem. To w takim razie możemy się przygotować na Padoina w przyszłych meczach.
3-5-2 na ogórków jest straszną taktyką, zwłaszcza jeśli nie ma dobrych napastników a po bokach nie biegają wing-backi z prawdziwego zdarzenia bo tym sposobem eliminujemy sami sobie zagrożenie ze skrzydeł.
3-5-2 na ogórków jest straszną taktyką, zwłaszcza jeśli nie ma dobrych napastników a po bokach nie biegają wing-backi z prawdziwego zdarzenia bo tym sposobem eliminujemy sami sobie zagrożenie ze skrzydeł.
- Mate.G
- Juventino
Kiepska pierwsza połowa... Tak jakby nie w naszym stylu...
Sporo strat niecelnych podań, nie błyszczymy w żadnej formacji.
Mam nadzieję, że druga połowa będzie dużo ciekawsza.
Sporo strat niecelnych podań, nie błyszczymy w żadnej formacji.
Mam nadzieję, że druga połowa będzie dużo ciekawsza.
- Marian.
- Juventino
I co? Gdzie ta miażdżąca gra, gdzie panowanie na boisku? 3-4:0 mówicie? :rotfl:
Boże, ale kaszana. Gramy tragicznie. Czuje się jakbym oglądał przeciętny mecz polskiej kopanki. Wszystkie formacje grają do kitu. Bez pomysłu, bez werwy, nic pozytywnego. Dodatkowo mnóstwo wolnych miejsc na stadionie, kibice jacyś tacy niemrawi, murawa w nie najlepszym stanie.
Jeśli nasi piłkarze nie zmienią swojej gry w drugiej połowie to słabo widzę wygraną w tym meczu. Pomoc gra strasznie słabo, mam wrażenie, grają tak jakby się pierwszy raz na boisku spotkali. Chyba trzeba wpuścić Matriego, bo Giovinco nie zrobił nic konstruktywnego w pierwszych 45 minutach. Bonucci chyba najsłabiej z defensorów. Aha, moim zdaniem Mirante nie faulował, a nawet jakby, to karnego nie powinno być, bo Lichy był na spalonym. Dobrze, że Vidal nie strzelił, bo zaraz by były znowu płacze.
A ten komentator na ruskim streamie - :doh:. Japa mu się w ogóle nie zamyka, pieprzy cały czas bez emocji, tak jakby książkę czytał.
Boże, ale kaszana. Gramy tragicznie. Czuje się jakbym oglądał przeciętny mecz polskiej kopanki. Wszystkie formacje grają do kitu. Bez pomysłu, bez werwy, nic pozytywnego. Dodatkowo mnóstwo wolnych miejsc na stadionie, kibice jacyś tacy niemrawi, murawa w nie najlepszym stanie.
Jeśli nasi piłkarze nie zmienią swojej gry w drugiej połowie to słabo widzę wygraną w tym meczu. Pomoc gra strasznie słabo, mam wrażenie, grają tak jakby się pierwszy raz na boisku spotkali. Chyba trzeba wpuścić Matriego, bo Giovinco nie zrobił nic konstruktywnego w pierwszych 45 minutach. Bonucci chyba najsłabiej z defensorów. Aha, moim zdaniem Mirante nie faulował, a nawet jakby, to karnego nie powinno być, bo Lichy był na spalonym. Dobrze, że Vidal nie strzelił, bo zaraz by były znowu płacze.
A ten komentator na ruskim streamie - :doh:. Japa mu się w ogóle nie zamyka, pieprzy cały czas bez emocji, tak jakby książkę czytał.
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2012, 21:49 przez Marian., łącznie zmieniany 1 raz.

- rosomak
- Juventino
Mi sie wydaje ze nasi tak specjalnie moga grac, mecza Parme i to tak porzadnie, byl fragment wktorym jeden gracz parmy podbiegl do Donadoniego, facet ledwie dyszal.
Powinni nasi wkoncu cos ustrzeli jak wpoprzednim sezonie okolo 70 minuty.
Widac brak Kielona, troche nasi na poczatku sie gubili, atak bezproduktywny, Giovinho duzo biega i stara sie ale nic to nie daje.
Powinni nasi wkoncu cos ustrzeli jak wpoprzednim sezonie okolo 70 minuty.
Widac brak Kielona, troche nasi na poczatku sie gubili, atak bezproduktywny, Giovinho duzo biega i stara sie ale nic to nie daje.
- SirRose
- Juventino
Szkoda, że nie wykorzystaliśmy karnego - Vidal strzelił na prawdę fatalnie. Parma dobrze się broni i będziemy mieli problem coś im wcisnąć.
Co więcej karnego nie powinno być bo Lichsteiner był na spalonym.
Ogólnie nie pokazaliśmy zbyt wiele - bardzo dużo niedokładnych podań i bezsensownych strat. Widać, że zawodnicy są podenerwowani i stąd dużo błędów. Potrafimy przycisnąć przeciwnika ale potem niewiele z tego wynika - brakuje skrzydeł bo nie możemy przecież cały mecz pchać się środkiem.
Mam nadzieję, że druga połowa będzie lepsza i coś w końcu ustrzelimy
Btw JoJo dziś strzelił 2 bramki - szkoda, że nie udało się go wyciągnąć z Fiorentiny.
Co więcej karnego nie powinno być bo Lichsteiner był na spalonym.
Ogólnie nie pokazaliśmy zbyt wiele - bardzo dużo niedokładnych podań i bezsensownych strat. Widać, że zawodnicy są podenerwowani i stąd dużo błędów. Potrafimy przycisnąć przeciwnika ale potem niewiele z tego wynika - brakuje skrzydeł bo nie możemy przecież cały mecz pchać się środkiem.
Mam nadzieję, że druga połowa będzie lepsza i coś w końcu ustrzelimy

Btw JoJo dziś strzelił 2 bramki - szkoda, że nie udało się go wyciągnąć z Fiorentiny.
- kosciu88
- Juventino
Moze wpuscic Matriego i przejsc na 433 ale watpie w takie posuniecie Carrery.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- juventini22
- Juventino
Dajcie loinka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- ewerthon
- Juventino
Mam nadzieję, że Giuseppe Marotta oglądający ten mecz usilnie postara się w przyszłym tygodniu o sprowadzenie tego napastnika. Przyjście Giovinco nie zmieniło na razie praktycznie nic, a ubył nam przecież ADP.
- Corcky
- Juventino
Jeden z najsłabszych mistrzowskich meczów od dawna jaki widzę w wykonaniu tej drużyny. Może jeszcze nie są w optymalnej formie, ale wyglądają jakby grali bez żadnego zacięcia. jakby za karę.

Alessandro Del Piero ole!
- karosznurek
- Juventino
Słaba pierwsza połowa, dopiero zaczęli grać pod koniec połowy. Liczę na lepszą drugą połowę. Forza Juve
"Vincere non importante l'unica cosa che conta."
- pumex
- Juventino
Dokładnieewerthon pisze:Przyjście Giovinco nie zmieniło na razie praktycznie nic, a ubył nam przecież ADP.

Kurna, jeszcze będzie czas na tracenie punktów, dziś trza wygrać :!:

- roccoco23r
- Juventino
Giovinco jak dla mnie do zmiany, bo w ogóle nie odnajduje się w grze. Może za Q lub mitre. Dawać Pogbe za Pyrlo skoro dzisiaj zalicza średni mecz. Na pewno w ten sposób poziom rozgrywania nie spadnie. Trzeba więcej agresywności i pressingu w naszych szeregach. Strasznie statycznie to wygląda. Podejrzewam, że przygotowania mogły zostać lekko zawalone, ze względu na rozprężenie spowodowane zamieszaniami z farsoscomesse.