Mercato (2012-2014)
- Winner
- Juventino
Iaqunita kompletnie nic nie wiadomo, jeden news że może pójdzie do Angli. Pazienza miał iść do Toro ale coś ucichło. Ziegler ostatnio był łączony z Benficą a Marone prawie na pewno zostaje.ewerthon pisze:Przez dwa miesiące miałem niewielki dostęp do neta. Czy ktoś może mi powiedzieć co będzie z takimi zawodnikami jak Iaquinta, Pazienza, Ziegler czy Marrone?
Czy nie ma też zbyt dużego tłoku w środku pola?
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Chyba nie. Tym bardziej, że Marrone był próbowany na środku obrony. Jeśli już kogoś miałbym się pozbywać to kogoś z dwójki Padoin/Pazienza. Młodego bym oszczędził. Odejść może Pazienza, Padoin to jednak ulubieniec Conte jeszcze w Atalancie. Faktycznie trochę chłopa jest do grania, ale jednak gramy na trzech frontach.ewerthon pisze:Przez dwa miesiące miałem niewielki dostęp do neta. Czy ktoś może mi powiedzieć co będzie z takimi zawodnikami jak Iaquinta, Pazienza, Ziegler czy Marrone?
Czy nie ma też zbyt dużego tłoku w środku pola?
- Robaku
- Juventino
Nie no tutaj nie ma co gadać.
Pazienza, Iaqunita, Ziegler out, tylko, że zwłaszcza jeśli chodzi o Reto to jednak w jego miejsce musi ktoś przyjść może ten Aly, ale akurat i Vicek i Pazienza miejsca w składzie mieć nie będą no w to nie wierze.
Trzeba pamiętać, że wróci jeszcze i PEpe i Isla, wiec nie ma szans, ze nawet jeśli ktoś z MVP potrzebowałby wypocząć to znajdzie się tam miejsce dla Pazy, a szkoda bo on calkiem fajny jest i może jednak klub w którym grałby udałoby się znaleźć ( mnie się tak marzy oddanie go do Toro i zapewnienie sobie praw do Ogbonny).
A Vicek nie grał i grać nie będzie, nawet jeśli Matri, Quag będą się słabiej spisywać to wydaje mi się ,ze Conte da szanse Boakaye a nie Vickowi.
Jedyny który ma szanse na gre w wypadku konca okna transforowego to Ziegler, ale pewnie tylko do powrotu Martina. Jak wróci Caseres to i pewnie Reto będzie mecze oglądał bądź z trybun bądź z domu.
Pazienza, Iaqunita, Ziegler out, tylko, że zwłaszcza jeśli chodzi o Reto to jednak w jego miejsce musi ktoś przyjść może ten Aly, ale akurat i Vicek i Pazienza miejsca w składzie mieć nie będą no w to nie wierze.
Trzeba pamiętać, że wróci jeszcze i PEpe i Isla, wiec nie ma szans, ze nawet jeśli ktoś z MVP potrzebowałby wypocząć to znajdzie się tam miejsce dla Pazy, a szkoda bo on calkiem fajny jest i może jednak klub w którym grałby udałoby się znaleźć ( mnie się tak marzy oddanie go do Toro i zapewnienie sobie praw do Ogbonny).
A Vicek nie grał i grać nie będzie, nawet jeśli Matri, Quag będą się słabiej spisywać to wydaje mi się ,ze Conte da szanse Boakaye a nie Vickowi.
Jedyny który ma szanse na gre w wypadku konca okna transforowego to Ziegler, ale pewnie tylko do powrotu Martina. Jak wróci Caseres to i pewnie Reto będzie mecze oglądał bądź z trybun bądź z domu.
- Dybala 4ever
- Juventino
Oficjalny komunikat odnośnie Gabbiadiniego i Troisiego
Tak więc 5,5 mln za połówkę Manolo. Troisi spylony za 4 mln do Atalanty. Gabbiadini idzie na wypożyczenie do Bologny aż do czerwca 2013r. 1 mała telenowelka się zakończyła. Ja nadal wierzę, że kupimy mimo wszystko kogoś do napadu pokroju Llorente i Dzeko
.
Tak więc 5,5 mln za połówkę Manolo. Troisi spylony za 4 mln do Atalanty. Gabbiadini idzie na wypożyczenie do Bologny aż do czerwca 2013r. 1 mała telenowelka się zakończyła. Ja nadal wierzę, że kupimy mimo wszystko kogoś do napadu pokroju Llorente i Dzeko

- pumex
- Juventino
Widziałem Gabbiadiniego w kilku meczach poprzedniego sezonu i nie zobaczyłem w nim nic a nic wartościowego, co u np. Destro widać od razu.
No nic, zobaczymy. Życzę mu jak najlepiej w Bologni i mam nadzieję, że talent jednak ma, tylko ukryty trochę głębiej
No nic, zobaczymy. Życzę mu jak najlepiej w Bologni i mam nadzieję, że talent jednak ma, tylko ukryty trochę głębiej

- wagner
- Juventino
MishaAveJuve pisze:A ja się mogę założyc że para będzie Vucinic - Giovinco. na FaQ to już chyba nie ma w ogole co liczyc - chyba, że nagle powstanie jak Feniks z popiołów a Matri bedize na leszczy albo jak będziemy przechodzic na 4-3-3.
wasza wiara w Giovinco (co za tym idzie nie wiara w Matriego) jest wręcz irytująca :roll: żebyście się jeszcze nie zdziwilizoff pisze:Faktycznie jest tak, że w ataku dwójkowym powinna być jedna 10, druga 9. Piłkarskie abecadło. Jednak dzisiaj z naszymi możliwościami kadrowymi niejednokrotnie będziemy oglądać parę Vucinić - Giovinco. Parę niby bez klasycznej "9". Choć w Pekinie mi zaimponowała, szczególnie Mirko, który notabene dostał na ten nowy sezon koszulkę z numerem 9...

mam deja vu .. czyt. sytuacja rok temu z Bonuccim, ale co tam .. doh ..
- Kubba
- Juventino
Też coś czuję, że Giovinco nie wypali.... Nigdy nie byłem zwolennikiem jego powrotu. Chętniej dołożyłbym kasę za jego zakup na Dzeko czy Joveticia.
Co do telenoweli z napastnikiem - nie kupimy nikogo dobrego, kto gwarantowałby powyżej 15 bramek w lidze.
Co do telenoweli z napastnikiem - nie kupimy nikogo dobrego, kto gwarantowałby powyżej 15 bramek w lidze.
- bendzamin
- Redaktor
Wedlug La Repubblki, Mancini poprosil o transfer Joveticia i zdecydowal, ze jest w stanie poswiecic za ten transfer Dzeko. Potwierdzil to zreszta w pewnym stopniu dzisiaj w wypowiedzi dla Sky, mowiac, ze maja w kadrze 19 graczy i zeby Edin odszedl, ktos musi przyjsc. Nie podal zadnych nazwisk, ale powiedzial, ze juz nad tym pracuja i jakis transfer dojdzie do skutku.
- jakku1
- Juventino
1. Tutaj nie chodzi chyba o Joveticia, ale pewien nie jestem i wole nie wymieniac nazwiska. Zreszta, dotyczalem sie dzisiaj tak nieprawdopodobnego scenariusza, ze az boje sie powtorzyc, zeby nikt mnie tutaj nie wysmialbendzamin pisze:Wedlug La Repubblki, Mancini poprosil o transfer Joveticia i zdecydowal, ze jest w stanie poswiecic za ten transfer Dzeko.

2. Peluso jest dogadany, ale jest tylko opcja zastepcza! Dlatego nie bylo zadnego potwierdzenia do tej pory, chociaz wszystko zostalo dogadane. Wciaz liczymy na innego LO, a zawodnik Atalanty czeka w pogotowiu.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- bendzamin
- Redaktor
Nie no, napisz, w to okienko chyba juz nic mnie nie zdziwijakku1 pisze: Tutaj nie chodzi chyba o Joveticia, ale pewien nie jestem i wole nie wymieniac nazwiska. Zreszta, dotyczalem sie dzisiaj tak nieprawdopodobnego scenariusza, ze az boje sie powtorzyc, zeby nikt mnie tutaj nie wysmial

A jest dogadany na jakich zasadach? Bo cos czytalem o wypozyczeniu za 2 mln + prawie do wykupu za 4. No i kurde, na kogo polujemy? Armero zagral w LM, wiec chyba odpada. Pereiera i Cissokho maja nowe kluby. Kolarov?jakku1 pisze:Wciaz liczymy na innego LO, a zawodnik Atalanty czeka w pogotowiu.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Ad.2.jakku1 pisze:1. Tutaj nie chodzi chyba o Joveticia, ale pewien nie jestem i wole nie wymieniac nazwiska. Zreszta, dotyczalem sie dzisiaj tak nieprawdopodobnego scenariusza, ze az boje sie powtorzyc, zeby nikt mnie tutaj nie wysmialbendzamin pisze:Wedlug La Repubblki, Mancini poprosil o transfer Joveticia i zdecydowal, ze jest w stanie poswiecic za ten transfer Dzeko.Chociaz jak przypominam sobie sage z Guarinem i Caceresem to wszystko jest mozliwe, a Marotta potrafi naprawde sprytnie sprawy rozegrac. Trzeba czekac.
2. Peluso jest dogadany, ale jest tylko opcja zastepcza! Dlatego nie bylo zadnego potwierdzenia do tej pory, chociaz wszystko zostalo dogadane. Wciaz liczymy na innego LO, a zawodnik Atalanty czeka w pogotowiu.
Z tego co słyszałem, to we Włoszech wszyscy są pewni, że wpada do nas Armero. Info od rodowitego laziale, niedzielnego kibica. Nie pasuje mi tylko, że zagrał w LM. To chyba go dyskwalifikuje ee?
Ad.1.Ja dzisiaj wyczytałem dwa scenariusze, ale oba na cieniutkich stronkach. Pierwszy dotyczył transferu C, a drugi J+D :C IDFB!
Edyta:
Widzę dżakkson, że czytaliśmy to samo -> Dzeko + Jovetić 8)
Edyta2:
Ale by się Seba ucieszył :C
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2012, 19:46 przez yanquez, łącznie zmieniany 2 razy.
- jakku1
- Juventino
1. Co do LO to nie mam pojecia. Wiem jedynie, ze jak przyjdzie Peluso to znaczy, ze nie dogralismy naszej "opcji A" i dlatego sprowadzilismy pilkarza Atalanty. I wlasnie, jesli chodzi o sama "opcje A" to pierwszy na mysl mi przychodzi Armero. Duzo osob na VS pare dni temu potwierdzalo negocjacje w jego sprawie (pisalem o tym), ale pytanie brzmi: czy on sie juz nie spalil wystepem w LM? Nie wiem po prostu. Moze to jeszcze ktos inny?bendzamin pisze:Nie no, napisz, w to okienko chyba juz nic mnie nie zdziwijakku1 pisze: Tutaj nie chodzi chyba o Joveticia, ale pewien nie jestem i wole nie wymieniac nazwiska. Zreszta, dotyczalem sie dzisiaj tak nieprawdopodobnego scenariusza, ze az boje sie powtorzyc, zeby nikt mnie tutaj nie wysmial
A jest dogadany na jakich zasadach? Bo cos czytalem o wypozyczeniu za 2 mln + prawie do wykupu za 4. No i kurde, na kogo polujemy? Armero zagral w LM, wiec chyba odpada. Pereiera i Cissokho maja nowe kluby. Kolarov?jakku1 pisze:Wciaz liczymy na innego LO, a zawodnik Atalanty czeka w pogotowiu.
2. Co do tego nieprawdopodobnego scenariusza to brzmi to dla mnie jak sci-fi, ale tak dla ciekawostki przytocze wszystko, co przeczytalem. Podobno nasze zainteresowanie Llorente to byl jeden wielki pic na wode, ktos od nas specjalnie rozpuscil plotki w prasie (albo co wiecej, nawet zlozyl zapytanie o Fernando czy tez oferte) a wszystko po to, aby... zmusic City do zlozenia oferty za Hiszpana (oni najpierw chcieli sprzedac Dzeko, zeby lepiej na nim zarobic, a potem zabrac sie za Llorente, do ktorego Mancini przymierzal sie juz od jakiegos czasu). W ten sposob nie tylko odwrocimy uwage City od Jojo, ale takze umozliwimy Dzeko zmiane klubu. Nie wierze w to jednak, ale nie zdziwie sie, jak sie okaze, ze to prawda. Juz nie takie cuda widzialem.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- rosomak
- Juventino
Jakku brzmi to jak film science fiction pod tytulem ,,Starcie Moggiego'';)
on takie akcje potrafil robic.
Uderzenie w dwoch takich snajper bylo by kosmosem chociaz watpie, nie wierze wto.
Mamy Giovinco, nie przychodzil na daremnie, Vucinic tez naprawde sobie fajnie unas radzi.
Mamy dwa miejsca w ataku a jeszcze dwoch- Matri i Fabio czekac beda na szanse.
Jeden powinien przyjsc ale dwoch raczej nie przyjdzie chociaz atak.
Giovinvo-Vucinic-Jovetic-Dzeko to bylby kosmos:)
on takie akcje potrafil robic.
Uderzenie w dwoch takich snajper bylo by kosmosem chociaz watpie, nie wierze wto.
Mamy Giovinco, nie przychodzil na daremnie, Vucinic tez naprawde sobie fajnie unas radzi.
Mamy dwa miejsca w ataku a jeszcze dwoch- Matri i Fabio czekac beda na szanse.
Jeden powinien przyjsc ale dwoch raczej nie przyjdzie chociaz atak.
Giovinvo-Vucinic-Jovetic-Dzeko to bylby kosmos:)