LaLiga
- Dtmiu
- Katalończyk
Mecz całkiem fajny, przynajmniej w drugiej połowie. Generalnie jestem zadowolony, jest dużo więcej plusów niż minusów.
Świetne spotkanie Pique i Iniesty, całkiem dobry w wykonaniu reszty, i [*] dla Valdesa. W rewanżu tak jak dzisiaj obstawiam remis i mam nadzieję na puchar.
Świetne spotkanie Pique i Iniesty, całkiem dobry w wykonaniu reszty, i [*] dla Valdesa. W rewanżu tak jak dzisiaj obstawiam remis i mam nadzieję na puchar.
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Akurat dzisiaj Sanchez był dwa razy faulowany. Raz Ramos najzwyczajniej go wycial w drugiej sytuacji to nie Chilijczyk zawinal noge wokol przeciwnika. Ale generalnie zagral slabo i specjalizowal sie w asekuracyjnych zagraniach. Za to jak zwykle czarowal Iniesta, kapitalny zawodnik, oby w koncu doczekal sie zlotej pilki.
- Adams7175
- Juventino
Real ma swojego wychowanka Ikera i Barcelona też przez lata dążyła, żeby mieć dobrego, ale jak dla mnie nawet pomimo dzisiejszych straconych 3 bramek lepszy jest bez wątpienia Casillas. Wiadomo nie od dziś, że Valdes słabo "gra nogami" i dziś też to potwierdził. Poczekajmy na drugi mecz zobaczymy jak to się rozstrzygnie.
"Jak już coś robisz, to rób to porządnie"
8 lat... Forza Juve
8 lat... Forza Juve
- el Pirlo
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ee, Właśnie Valdes jest znany z tego, że bardzo dobrze gra nogami(choć ja tego jakoś nie widzę, ale tak co mecz spuszczają się nad nim komentatorzy).Adams7175 pisze:Wiadomo nie od dziś, że Valdes słabo "gra nogami" i dziś też to potwierdził. Poczekajmy na drugi mecz zobaczymy jak to się rozstrzygnie.
Mecz średni, w drugiej połowie się rozkręcił, i na szczęście padło dużo goli. Ronaldo dziś słabo, Messi też nie zachwycał.
- delarudii
- Juventino
Być może nie pamiętasz, ale w poprzednim sezonie nasz kochany Buffi popełnił dość podobny błąd, po którym straciliśmy bramkę (nie pamiętam, z kim wtedy graliśmy).Castiel pisze:Valdes piękne zagranie...a pamiętam jak te ciołki na stronie Barcy kiedyś mówili, że w przeciągu dekady Valdes był lepszy od Buffona.... :doh:
Valdes nigdy nie będzie należał do najlepszych na świecie, popełnia zbyt dużo prostych błędów, ale ja akurat się z tego ciesze, bo nie lubię barcy;]
Iniesta jest świetny. Jak ktoś wyżej napisał, powinien dostać Złotą Piłkę. Bez niego ten "świetny" Messi nie istnieje, co pokazuje w reprezentacji Argentyny. Nie rozumiem czemu to on jest niby tym najlepszym... Największymi gwiazdami Barcy są Iniesta i Xavi.
- stahoo
- Juventino
Podobno jaram się GD to się wypowiem.
Pierwsza połowa wybitnie nudna, druga pokazała, ze mimo mistrzostwa Real nadal ma kompleks Barcelony... Wystarczyło przyśpieszenie Barcy i Madryt się zagubił.
Messi słabo, CR w swoim stylu ostatnich meczów z Barcą - niewidoczny ale strzela.
No i na koniec najfajniejszy moment meczu, czyli Valdes
Jak dla mnie brak koncentracji, bo wielkiej presji raczej nie było w tym momencie. Po przyjęciu piłki mógł ją cofać w lewo jak i grać pod prawą chorągiewkę, miał tam pokazujących się obrońców. Valdes przyjął piłkę i nadal miał czas na dogranie ale widząc pędzącego Di Marię zrobił głupią rzecz, bo w tym momencie nie było powodu wdawania się w taki pojedynek, jaki nastąpił. Cieszy mnie to bo nie lubię Valdesa :C Aczkolwiek dla mnie nadal jest topowym bramkarzem Europy, obok Casillasa, Gigiego, Neuera, Cecha, i 2-3 innych ziomków.
I nie, nie zgodzę się, że źle gra nogami - robi to jak na bramkarza dość dobrze, aczkolwiek styl Barcy zwiększa prawdopodobieństwo błędów wiele razy bardziej niż w innych klubach.
Pierwsza połowa wybitnie nudna, druga pokazała, ze mimo mistrzostwa Real nadal ma kompleks Barcelony... Wystarczyło przyśpieszenie Barcy i Madryt się zagubił.
Messi słabo, CR w swoim stylu ostatnich meczów z Barcą - niewidoczny ale strzela.
No i na koniec najfajniejszy moment meczu, czyli Valdes

Jak dla mnie brak koncentracji, bo wielkiej presji raczej nie było w tym momencie. Po przyjęciu piłki mógł ją cofać w lewo jak i grać pod prawą chorągiewkę, miał tam pokazujących się obrońców. Valdes przyjął piłkę i nadal miał czas na dogranie ale widząc pędzącego Di Marię zrobił głupią rzecz, bo w tym momencie nie było powodu wdawania się w taki pojedynek, jaki nastąpił. Cieszy mnie to bo nie lubię Valdesa :C Aczkolwiek dla mnie nadal jest topowym bramkarzem Europy, obok Casillasa, Gigiego, Neuera, Cecha, i 2-3 innych ziomków.
I nie, nie zgodzę się, że źle gra nogami - robi to jak na bramkarza dość dobrze, aczkolwiek styl Barcy zwiększa prawdopodobieństwo błędów wiele razy bardziej niż w innych klubach.
- Vimes
- Juventino
- stahoo
- Juventino
Czy to, że Buffon zrobił coś podobnego (z tą różnicą, że Valdes wdał się w zły drybling, a Buffon popełnił prosty błąd techniczny przy przyjęciu), znaczy, że nie zależy za takie coś 'jechać' po nich obu?
Takich rzeczy bramkarze uważani za jednych z najlepszych, nie powinni robić.

- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
To ja dodam jedynie, że według mnie Barca wygrała zasłużenie, choć Pedro strzelił gola po spalonym. Albiol powinien polecieć, podobnie zresztą jak Sanchez.
W tych całych GD jakoś mało emocji, nie uważacie? Niby ładna gra, szybka, z wieloma bramkami, ale jakoś tak sucho...
W tych całych GD jakoś mało emocji, nie uważacie? Niby ładna gra, szybka, z wieloma bramkami, ale jakoś tak sucho...
- Dtmiu
- Katalończyk
Tu muszę wziąć Messiego w obronę bo jedziesz stereotypami. Messi w reprze grał zawsze nieźle(chociaż oczywiście słabiej niż w Barcelonie), ale od 2011 roku gra naprawdę świetnie, proponuję obejrzeć czasem mecz Argentyny w eliminacjach do mundialu, albo chociaż sprawdzić na en wiki statystyki. Dla mnie to trochę ignorancja i hate.delarudii pisze:Być może nie pamiętasz, ale w poprzednim sezonie nasz kochany Buffi popełnił dość podobny błąd, po którym straciliśmy bramkę (nie pamiętam, z kim wtedy graliśmy).Castiel pisze:Valdes piękne zagranie...a pamiętam jak te ciołki na stronie Barcy kiedyś mówili, że w przeciągu dekady Valdes był lepszy od Buffona.... :doh:
Valdes nigdy nie będzie należał do najlepszych na świecie, popełnia zbyt dużo prostych błędów, ale ja akurat się z tego ciesze, bo nie lubię barcy;]
Iniesta jest świetny. Jak ktoś wyżej napisał, powinien dostać Złotą Piłkę. Bez niego ten "świetny" Messi nie istnieje, co pokazuje w reprezentacji Argentyny. Nie rozumiem czemu to on jest niby tym najlepszym... Największymi gwiazdami Barcy są Iniesta i Xavi.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Racja. Co poniektorzy uwazaja, ze Messi powinien w reprze pakowac 5 bramek na mecz, i rajdami niszczyc nawet najszczelniejsze obrony sam. Owszem, w Barcy gra lepiej, a dawniej nawet duzo lepiej, ale z nowym trenerem Argentyny, duzo lepiej uwalniany jest jego potencjal, a i ma latwiej, bo partnerzy lepiej go odciążają. Gdyby Argentyna miala chociaz jednego rozgrywajacego na poziomie Iniesty i Xaviego (Pastore im do piet nie dorasta) to Messi pokazalby i w reprze jaja, a ARgentyna - moim zdaniem - bylaby faworytem przynajmniej do polfinalow MŚ.Dtmiu pisze:Tu muszę wziąć Messiego w obronę bo jedziesz stereotypami. Messi w reprze grał zawsze nieźle(chociaż oczywiście słabiej niż w Barcelonie), ale od 2011 roku gra naprawdę świetnie, proponuję obejrzeć czasem mecz Argentyny w eliminacjach do mundialu, albo chociaż sprawdzić na en wiki statystyki. Dla mnie to trochę ignorancja i hate.delarudii pisze:Być może nie pamiętasz, ale w poprzednim sezonie nasz kochany Buffi popełnił dość podobny błąd, po którym straciliśmy bramkę (nie pamiętam, z kim wtedy graliśmy).Castiel pisze:Valdes piękne zagranie...a pamiętam jak te ciołki na stronie Barcy kiedyś mówili, że w przeciągu dekady Valdes był lepszy od Buffona.... :doh:
BESTER MANN, BESTEEER !

- Wojtek
- Juventino
Mecz w pierwszej połowie zawiódł ze względu na zbytnie cofanie się Realu do obrony, ale na szczęście w II połowie to nadrobili.
Tak szybkiego wyrównania baaaardzo dawno nie widziałem. Real może się cieszyć z wyniku bo jest bardzo dobrze szczególnie że przed bramką na 3:2 mogło być 4:1 gdyby nie Iker...Valdes :lol:
Tak szybkiego wyrównania baaaardzo dawno nie widziałem. Real może się cieszyć z wyniku bo jest bardzo dobrze szczególnie że przed bramką na 3:2 mogło być 4:1 gdyby nie Iker...Valdes :lol: