Wszystko o Interze

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 21:41

Szanowny Dzięciole, możemy wtrącać do tego rzucanie "polaczkami" itp. ale tu nie chodzi o nic z tych rzeczy. Ja pisałem o tym poprzednio - Milan, Roma, Udinese itd. są względnie spoko, życzę im umiarkowanie dobrze aby się rozwijali i liga razem z nimi ale zrobię wyjątek dla Interu. Po calciopoli naprawdę nie rozumiem jak można w jakiś sposób ich wspierać. Gdyby nie ten epizod to być może myślałbym zupełnie inaczej ale radzę wszystkim przypomnieć sobie co o nich sądziliśmy przez te 5 lat......

Btw, dobry bit ale u mnie rządzi Bożenka :prochno:

Dzięcioł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 21:59

Mietson pisze:Szanowny Dzięciole, możemy wtrącać do tego rzucanie "polaczkami" itp. ale tu nie chodzi o nic z tych rzeczy. Ja pisałem o tym poprzednio - Milan, Roma, Udinese itd. są względnie spoko, życzę im umiarkowanie dobrze aby się rozwijali i liga razem z nimi ale zrobię wyjątek dla Interu. Po calciopoli naprawdę nie rozumiem jak można w jakiś sposób ich wspierać. Gdyby nie ten epizod to być może myślałbym zupełnie inaczej ale radzę wszystkim przypomnieć sobie co o nich sądziliśmy przez te 5 lat......

Btw, dobry bit ale u mnie rządzi Bożenka :prochno:
Cassano, na dniach Gargano i Pereira. Inter może mieć lepsze mercato niż my. To nie są czcze słowa. Branca odrobił lekcje. Podczas tegorocznego letniego mercato ich Dyro zbudował swoisty kręgosłup Interu, który może im polatać nawet i trzy sezony. Coś jak Marotta u nas podczas swojego pierwszego roku pracy.

Drogi Mietku, rozumiem Twoje stanowisko, ale dla mnie zło to Moratti, a nie Inter sam w sobie. Musisz też wiedzieć, że nie jestem jakoś strasznie pamiętliwym człowiekiem oraz że potrafię postawić dobro ogółu (w tym przypadku: calcio i jej jakość) na prywatę (moje osobiste zdanie o Interze i jego "właścicielu"). Swoją drogą Mieciu, jestem Piotrek. Mówmy sobie po prostu po imieniu, ok?? Mam nadzieję, że się nie zagalopowałem.

Bożenki wcześniej nie słyszałem, ale już nadrobiłem zaległości. W sumie chyba kupię ich płytę...droga do pracy będzie bardziej klawa. W końcu nie piję kawy, więc muszę sobie jakoś radzić.
hara pisze:@Dzięcioł:
Ty jesteś kibic, ja jestem fanatyk.
Ty ich wspierasz, ja ich nienawidzę.
inter to ladri, zlatan zingaro infame.
Eot.
Nadużywasz. Wcale ich nie wspieram, bardziej szanuję. Pisania o sobie jako o fanatyku, nie będę komentował. Weź sobie do serca, że to zgoda buduje...
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2012, 22:14 przez Dzięcioł, łącznie zmieniany 2 razy.

Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 22:05

@Dzięcioł:
Eot.

Capo di tutti capi
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 22:26

Dzięcioł pisze:Branca odrobił lekcje.
To nie Branca, tylko Milan, ktory dal im Cassano i 7,5m w zasadzie za friko. Bez Gallianiego nie byloby ani Antonio ani ewentualnie Alvaro Pereiry.

Reszta transferow Interu na moje oko oscyluje gdzies pomiedzy ocena "calkiem niezle" a "takie sobie". Ale deal z Cassano to majstersztyk, ktory wprowadza Inter na level wyzej. Oni maja teraz duzo lepsza ofensywe, niz my: Sneijder - Cassano - Milito > Vucinic, Matri, Pepe (w 433).

Jesli Milan sie pozbiera i jakos poteznie jeszcze wzmocni (co jest bardzo mozliwe) to bedziemy mieli cholerne klopoty z obrona mistrzostwa. Oprocz zeszlorocznego wicelidera bowiem wyrosl nam jeszcze drugi mocny konkurent w postaci Interu. Dlatego miejmy nadzieje, ze sprowadzimy jeszcze kogos naprawde powaznego do ataku.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
MarcinWu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 22:44

ja jestem fanatyk
Fanatyk Juventus z Bartoszyc ? Całkiem zabawne, nie powiem :)
Jakieś nowy sukcesy zdobią wasze kibicowskie cv-ki ? Od czasu zdobycia kibicowskiej fany z rąk gimbusa i jego dziewczyny niewiele o was fanatycy słychać.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 22:49

Witam MarcinieWu, zapewne kolejne wcielenie Marcina W, które już dostało bana.

Nie karmcie trolla. Zbanować za multikonto.
jakku1 pisze:Sneijder - Cassano - Milito > Vucinic, Matri, Pepe (w 433)
Zapomniałeś o Giovinco :prochno:.

Obrazek
MarcinWu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 22:50

Zbanować za multikonto.
Zbanować za multikonto, które z zostało zbanowane w sposób niezgodny z ponoć wiążącym użytkowników regulaminem ? :) Zaś trollowaniem nazywasz zdanie odmienne od waszego ? :)

b) Kolejne wykroczenie będzie karane 7-mio dniowym banem. Osoba zbanowana sama musi się zgłosić po 7 dniach do moderatora/admina z prośbą o ściągnięcie bana.

Wielokrotnie zwracałem się o usunięcie bana, bez skutku.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 22:59

jakku1 pisze:Oni maja teraz duzo lepsza ofensywe, niz my: Sneijder - Cassano - Milito > Vucinic, Matri, Pepe (w 433)
jakku, Ciebie o takie fm-owe wnioski bym nie posądzał. Może poczekajmy aż to trio zagra chociaż jeden mecz? Nijak nie da się ocenić czy to zaskoczy bo kto to może wiedzieć? Być może to ostatni dobry sezon w wykonaniu Milito bo do młodzieniaszków to on nie należy a miał już poważny kryzys w karierze. Sneijder formą nie błyszczał a na dodatek miewał też problemy z kontuzjami. Cassano może zawsze odwalić palma i pewnie tak się stanie, pytanie tylko jak prędko to nastąpi. Oczywiście może być dokładnie odwrotnie ale teraz tego nie da się ocenić.

Aha i nie uwzględniłeś tutaj naszego potencjalnego top plejera :prochno:

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 23:01

Vimes pisze:Witam MarcinieWu, zapewne kolejne wcielenie Marcina W, które już dostało bana.
...który zapewne jest również właścicielem konta Marcin Wu.
MarcinWu pisze:Wielokrotnie zwracałem się o usunięcie bana, bez skutku.
Może jesteś specyficzny?
c) W specyficznych przypadkach ban może być założony natychmiastowo i bezterminowo.
Dzięcioł pisze:Drogi Mietku, rozumiem Twoje stanowisko, ale dla mnie zło to Moratti, a nie Inter sam w sobie. Musisz też wiedzieć, że nie jestem jakoś strasznie pamiętliwym człowiekiem oraz że potrafię postawić dobro ogółu (w tym przypadku: calcio i jej jakość) na prywatę (moje osobiste zdanie o Interze i jego "właścicielu").
A co Ci takiego zrobił Moratti, że go tak nie szanujesz? Powiedział kilka niemiłych słów o nas? Powiedział on, mówią i inni. Świat byłby jedwabisty gdyby wszyscy byli tak mało pamiętliwi, się kochali i w ogóle, ale zapominasz o bardzo istotnym moim zdaniem fakcie, gdyby tak było piłka nożna byłaby sportem mało interesującym. Właśnie dlatego, że Juventus nienawidzi Inter i odwrotnie tak smakuje zwycięstwo nad nimi, tak czuje się tą atmosferę. Gdyby tego nie było to każdy mecz byłby nudny, emocjonowalibyśmy się jak przy pojedynkach Realu z Barceloną, siedząc raczej bezstronnie. Rywalizujemy też na płaszczyźnie - rozgrywki europejskie, rywalizujemy wszędzie... Nie tylko w lidze, nie tylko w bezpośrednich pojedynkach, wszędzie. Dlatego nie życzę Interowi dobrze.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 23:06

W związku z toczącą się tutaj dyskusją o byciu prawdziwym kibicem mam pytanie. Jeżeli w fantasy lidze mam w składzie interistę to czy będę smażyć się w piekle?

Inter jedzie do Rumunii zagrać z Vaslui, może spotkają Drakulę.

MarcinieWu, punkt 4c: "W specyficznych przypadkach ban może być założony natychmiastowo i bezterminowo", a Ty bez wątpienia jesteś specyficznym przypadkiem.

Obrazek
MarcinWu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 23:09

c) W specyficznych przypadkach ban może być założony natychmiastowo i bezterminowo.
Co z kolei obejmuje swoimi zakresem naganne postępowanie jakim jest wyrażanie poglądów sprzecznych z waszymi w kwestii domniemanej potęgi Juventusu (szkodliwość takich czynów nie podlega dyskusji), kwestii odpowiedzialności waszych działaczy oraz klubu (szkalowanie dobrego imienia!) itd.
to czy będę smażyć się w piekle?
W kwestii piekła i wiary się nie wypowiadam, ale znając miejscowe konwencje z pewnością czeka ciebie piekło za życia zgotowane przez kolegów po szalu :)
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2012, 23:13 przez MarcinWu, łącznie zmieniany 1 raz.

Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 23:12

Eot.
Nie żartuj sobie. Chyba nie wiesz czym jest kibicowski fanatyzm.

Support your local football team.

Inter ma brzydkie barwy i kupili Cassano, to prawda?

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 23:34

Nie rozumiem dyskusji, jasną sprawą jest nienawiść do Interu przynajmniej dopóki jest tam Moratti.

Zero szacunku dla Pogby
hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 23:43

Pawełek pisze:
Eot.
Nie żartuj sobie. Chyba nie wiesz czym jest kibicowski fanatyzm.

Support your local football team.

Inter ma brzydkie barwy i kupili Cassano, to prawda?
Nie oceniaj mnie, jak mnie nie znasz.

Pozdro imienniku.

Capo di tutti capi
Dzięcioł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 23:45

jakku1 pisze:
Dzięcioł pisze:Branca odrobił lekcje.
To nie Branca, tylko Milan, ktory dal im Cassano i 7,5m w zasadzie za friko. Bez Gallianiego nie byloby ani Antonio ani ewentualnie Alvaro Pereiry.

Reszta transferow Interu na moje oko oscyluje gdzies pomiedzy ocena "calkiem niezle" a "takie sobie". Ale deal z Cassano to majstersztyk, ktory wprowadza Inter na level wyzej. Oni maja teraz duzo lepsza ofensywe, niz my: Sneijder - Cassano - Milito > Vucinic, Matri, Pepe (w 433).

Jesli Milan sie pozbiera i jakos poteznie jeszcze wzmocni (co jest bardzo mozliwe) to bedziemy mieli cholerne klopoty z obrona mistrzostwa. Oprocz zeszlorocznego wicelidera bowiem wyrosl nam jeszcze drugi mocny konkurent w postaci Interu. Dlatego miejmy nadzieje, ze sprowadzimy jeszcze kogos naprawde powaznego do ataku.
Po primo, to Cassano bardzo cisnął na transfer akurat do Interu. Poza tym doskonale wiesz za ile przyszedł do Milanu Antonio, a za ile Pazzini do Interu. Rachunek ekonomiczny. Chociaż teza o starzejącym się Gallianim zdaje się stawać coraz bardziej uzasadniona.

Nie sądzę, żeby Milan zrobił jeszcze jakiś spektakularny transfer. W sprowadzenie Kaki nie wierzę, bo nikt nie ma w tym faktycznego interesu. Klub musiał mamić czymś kibiców, a sam zawodnik nie zrezygnuje z połowy swoich apanaży, nawet kosztem występu na Mundialu. Niemniej i ja w dalszym ciągu liczę na top class striker.

Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
ODPOWIEDZ