Liga Mistrzów 2012/13
- Mozna
- Juventino
Sam nie wiem w jakiej grupie chciałbym żeby Juve się znalazło. Z jednej strony wyjście z grupy śmierci to byłoby "coś" a odpadnięcie byłoby co prawda rozczarowaniem, ale już nie tak wielkim. Jednak wolałbym żebyśmy trafili na teoretycznie łatwiejszą grupe bo według mnie ten sezon w LM powinien być swego rodzaju przetarciem przed kolejnymi. Ćwierćfinał byłby bardzo dobrym wynikiem jak na pierwszy sezon po dłuższej przerwie.
"We will say what time will tell"
"We will say what time will tell"
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Marian. pisze:Wydawalo mi sie, ze zdobyli 3. No coz, my mistake. Nie, City to nie wielki klub. City to tylko bogaty klub. Za 100 lat moze byc wielki, i nikt nie pamietal bedzie dlaczego (tak jak nie pamieta sie dlaczego Pro Vercelli, Torino, Atletico Madryt, Benfika czy Stade Reims bylo) ale na teraz to zwykle buraki z kasą bez klasy.Dobry Mudżyn pisze:Benfica zdobyła 2x LM. Tyle samo co my. Byli tak samo jak my 7 razy w finale, z czego 2 wygrali, 5 przegrali.19 pisze:LM tez zdobyla wiecej razy niz my. Obecnie nasz "prestiz" spadl, ale mysle ze i tak wyprzedzamy Benfike. Ale biorac pod uwage ostatnie 10 lat. Jesli bysmy brali cala historie, to obawiam sie, ze od Orłów akurat jestesmy mniej utytuowani.
Jeśli niektórzy do wielkich klubów zaliczają Chelsea czy City, to takie kluby jak Benfica, Ajax czy Porto tym bardziej nimi są.
BESTER MANN, BESTEEER !

- Dżesiu
- Juventino
Zauważcie, iż obecnie wiele drużyn z "wyższych półek" to drużyny dynamiczne, które pomimo dobrej klasy, zmieniają się. Zmieniają zawodników, a przecież to ich gra jest najważniejsza. Co z tego, że klub wygrał x razy, skoro ma teraz zespół słabszy, który nie ma zgrania?
- hara
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
@Padoin:
Czym ja obraziłęm benfikę, a tym bardziej Juve? Tym, że zdobyli puchar mistrzów dwa razy za czasów eusebio, w czasach kiedy real wygrywał ten puchar pięć lat z rzędu i nawet inter wygrał dwa razy? Spójrz na zawodników, którzy grali i tworzyli historię obu klubów i przestań mi z tą Twoją historią, która nawet nie jest dobrym argumentem w Twoim orężu.
Agnelli dobrze prawił, że trzeba nadrobić zaległości w europie, bo to trochę ujma dla takiego klubu jak my.
Czym ja obraziłęm benfikę, a tym bardziej Juve? Tym, że zdobyli puchar mistrzów dwa razy za czasów eusebio, w czasach kiedy real wygrywał ten puchar pięć lat z rzędu i nawet inter wygrał dwa razy? Spójrz na zawodników, którzy grali i tworzyli historię obu klubów i przestań mi z tą Twoją historią, która nawet nie jest dobrym argumentem w Twoim orężu.
Agnelli dobrze prawił, że trzeba nadrobić zaległości w europie, bo to trochę ujma dla takiego klubu jak my.
Capo di tutti capi
- Padoin
- Juventino
hara
No wiesz, jak mi piszesz, że Cię obrażam bo porównuje obecne Juve do Benfiki to jesteś śmieszny. Poprzez słowo historia (którego widocznie nie zrozumiałeś) miałem na myśli to, że nie jesteśmy tą samą drużyną co wcześniej. Nikt nie stawia nas na tej samej półce co Real. Fakt, kiedyś mógłbyś się oburzyc takim porównaniem (Benfica) , dzisiaj, nie. Porównanie do Benfiki jest adekwatne i wcale nie obraźliwe. Historie mamy wspaniałą, ale piłkarsko..sam zacytowałeś: Jeszcze trzeba dużo udowodnić. A twoje statystyki co do zdobytych pucharów nijak się mają do tego co miałem na myśli-samo porównanie Realu do Benfiki jest absurdalne i nic nie wnosi- mamy się nie porównywać do niej bo mamy więcej pucharów? Zaświecisz tymi pucharami przed nimi na boisku? Myślę, że wrocimy na swoje miejsce, ale narazie tam nie jesteśmy-zalecam trochę pokory, niektórym kibicującym, którym przewraca się w głowie od mistrzostwa.
Bez spiny. Po prostu nie ma co się gotować przed LM. Na szanse trzeba spojrzeć na chłodno/.
No wiesz, jak mi piszesz, że Cię obrażam bo porównuje obecne Juve do Benfiki to jesteś śmieszny. Poprzez słowo historia (którego widocznie nie zrozumiałeś) miałem na myśli to, że nie jesteśmy tą samą drużyną co wcześniej. Nikt nie stawia nas na tej samej półce co Real. Fakt, kiedyś mógłbyś się oburzyc takim porównaniem (Benfica) , dzisiaj, nie. Porównanie do Benfiki jest adekwatne i wcale nie obraźliwe. Historie mamy wspaniałą, ale piłkarsko..sam zacytowałeś: Jeszcze trzeba dużo udowodnić. A twoje statystyki co do zdobytych pucharów nijak się mają do tego co miałem na myśli-samo porównanie Realu do Benfiki jest absurdalne i nic nie wnosi- mamy się nie porównywać do niej bo mamy więcej pucharów? Zaświecisz tymi pucharami przed nimi na boisku? Myślę, że wrocimy na swoje miejsce, ale narazie tam nie jesteśmy-zalecam trochę pokory, niektórym kibicującym, którym przewraca się w głowie od mistrzostwa.
Bez spiny. Po prostu nie ma co się gotować przed LM. Na szanse trzeba spojrzeć na chłodno/.
- Supersonic
- Juventino
Chcialbym jakis Niemcow. Zbijemy ich i liga pojdzie do gory w rankingu 

- incubus7
- Juventino
dostajemy z pierwszego koszyka Barcelonę
z drugiego MC
z czwartego Borussię
i byłoby idealnie. Przynajmniej by wyszli z grupy, bo by się starali, a nie jak odpadli z Lechem Poznań, BATE czy jakimiś mongołami z Bułgarii kiedyś...
z drugiego MC
z czwartego Borussię
i byłoby idealnie. Przynajmniej by wyszli z grupy, bo by się starali, a nie jak odpadli z Lechem Poznań, BATE czy jakimiś mongołami z Bułgarii kiedyś...
- Wojtek
- Juventino
Jezuuu...Nie porównuj tamtych czasów z tymi co mamy teraz, wtedy byliśmy bardzo słabą drużyną to raz a dwa to była LE która nikogo nie obchodzi. CL to wkońcu CL.incubus7 pisze:dostajemy z pierwszego koszyka Barcelonę
z drugiego MC
z czwartego Borussię
Chciałbym United w fazie grupowej.
Ja nierozumiem dlaczego kogoś w tej chwili obchodzi jakiś ranking tak jakbyśmy mieli problemy być na podium w Serie A ? Ten problem nas na najbliższy czas nie obchodzi.Supersonic pisze:Chcialbym jakis Niemcow. Zbijemy ich i liga pojdzie do gory w rankingu
- Filippo911
- Juventino
Gwoli ścisłości - z Bate graliśmy w LM 2008/09 - mieliśmy jeszcze Real i Zenit - wyszliśmy wtedy z 1 miejsca.incubus7 pisze:dostajemy z pierwszego koszyka Barcelonę
z drugiego MC
z czwartego Borussię
Poza tym , tak jak napisał Wojtek - teraz mamy zupełnie inną drużynę - dumnego mistrza Włoch.
- strong return
- Juventino
Masz rację chłopaku, bo przecież odpadliśmy w grupie z BATE. Przypomniałem sobie, dzięki 8) Ogółem szable w dłoń.incubus7 pisze:dostajemy z pierwszego koszyka Barcelonę
z drugiego MC
z czwartego Borussię
Gdyby był napastnik, byłbym prawie pewien, że wyjdziemy z prawie każdej grupy.(poza tą z MC, PSG i potentatem z pierwszego koszyka)
- syczu
- Juventino
Nie patrz krótkowzrocznie i tylko na nas. Wyższa pozycja w rankingu przekłada się automatycznie na więcej zespołów w Lidze Mistrzów (o ile przebrną eliminacje), a co za tym idzie wzrasta zainteresowanie i atrakcyjność ligi. Więcej zespołów otrzymuje znaczny zastrzyk finansowy i dzięki temu więcej gwiazd może skusić się na Serie A, a kluby nie będą musiały już tak ochoczo rozsprzedawać się na prawo i lewo, jak tylko jakiś szejk groszem sypnie ;]Wojtek pisze:Ja nierozumiem dlaczego kogoś w tej chwili obchodzi jakiś ranking tak jakbyśmy mieli problemy być na podium w Serie A ? Ten problem nas na najbliższy czas nie obchodzi.
AVE JUVE !!! Do końca życia biało-czarne serce =)
- @D@$
- Juventino
Rozumiem, ze po tym co pisałeś w temacie o Interze, to tak ironizujeszSupersonic pisze:Chcialbym jakis Niemcow. Zbijemy ich i liga pojdzie do gory w rankingu

Jest jakiś temat ogólny o LM? A z resztą, co mi tam.
Borussia M. prawie juz odpadła, co cieszy, bo zawsze to trochę obniży punktację Niemcom (teoretycznie, bo jak wystrzelą w LE, to może być nawet gorzej). Za to Udinese szału wczoraj nie zrobiło, chyba mieli dwie sytuacje bramkowe, z czego jedną wykorzystali, ale remis na wyjeździe to zawsze zaliczka. Inna rzecz, że Braga mimo że prowadziła grę, to jednak "setkami" jakoś tego nie potwierdzała, ogólnie mecz bez jakiegoś wielkiego poziomu i emocji, ot taki pierwszy po przerwie, napewno gol dla gospodarzy ozdobą spotkania.
Grało też Fenerbahce, na skrótach Krasicia nie zaobserwowałem, ni dziwota bo kwadrans, jakby to kogoś interesowało. Ciekawą zbieraninkę tam mają, np. Kuyt który chyba najwięcej wiatru robił, przynjamniej tyle po skrótach TVP można wywnioskować.
Aha, Anglików wolałbym ominąć w grupie a jak już to z pierwszego koszyka, bo wtedy durgi będzie łatwiejszy. Natomiast fajny byłby rewanż za euro, czyli Real np.
- filippo
- Juventino
Może to zabrzmi paradoksalnie, ale nie wiem czy to korzystne. Po prostu system punktowy jest żałosny, i dlatego Niemcy są tak wysoko w rankingu, że ciupią regularnie mase punktów na Lidze Europy.... To jest problem, niestety, że włoskie drużyny olewają LE jak rok temu Roma żenująco odpadając ze Slovanem. No nic, może w tym sezonie się coś zmieni, bo Inter Napoli i Lazio są dość mocne zeby coś powalczyć.Supersonic pisze:Chcialbym jakis Niemcow. Zbijemy ich i liga pojdzie do gory w rankingu