Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 18:03

Zgadzam się z Lypskym. Generalnie to w tej sytuacji Milan ma poważny problem z Cassano bo nie ma takiej opcji, żeby zostawili go na siłę przy jego charakterze. Mało który włoski klub stać na jego pensję i zapłacenie paru milionów za transfer a jego fejm poza Serie A nie wychodzi.

Jego odejście na każdych warunkach będzie korzystne dla Gallianiego, który musi liczyć się z każdym groszem.
Ale że Inter aż tyle liczy sobie za Pazziniego? To jest dziwne.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 18:07

jakku1 pisze:Swoja droga, atmosfera musi tam byc mocno nieciekawa, skoro i Mexes i Cassano chca opuscic klub. I wyrazili to tak jasno jak sie tylko da (w dodatku publicznie).
Ja czytałem, że z Mexesem jest ciekawa sprawa. Mianowicie, koleś zarabia dosyć sporo (4,5mln rocznie (?) ), Galliani tnąc koszty gdzie się da zaproponował mu przedłużenie kontraktu i.. redukcję pensji grożąc, że jeśli się na to nie zgodzi, to może zapomnieć o pierwszym składzie. Francuz na to "pocałujcie mnie w..., chcę odejść, Milan to syf"
Ale ile w tym prawdy, nie wiem.

Natomiast Cassano + kasa (a nawet bez dopłaty) za Pazziniego to dla Interu złoty interes.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 15:30

pumex pisze: Natomiast Cassano + kasa (a nawet bez dopłaty) za Pazziniego to dla Interu złoty interes.
http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=229445

Chyba powoli sie to wszystko dokonuje. 7m + Cassano = Pazzini. Majstersztyk. Za zarobiona kase Inter jeszcze niech kupi srodkowego pomocnika (np. De Jonga) albo obronce i mamy bardzo powaznego pretendenta do tytulu. Zwlaszcza, ze LM Inter grac nie bedzie.

Handanovic - Maicon, Ranocchia, Samuel, Zanetti - De Jong*, Cambiasso, Sneijder - Couthino, Cassano - Milito.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 15:35

Milan widzę aż tak musi ciąć koszty, że spadek sportowy na łeb na szyje nic dla nich nie znaczy. Masakra. Jak w ogóle można było oddać Cassano i jeszcze dopłacić za Pazziniego?
To tak jakbyśmy my mieli oddać nie wiem...Vucinicia i dopłacić do np Peluso. Masakra. Akurat Łysol sam jest sobie winien. Po co dawał mu taki kontrakt? Dziennikarze też już nie myślą...jeden zapytał Pazziniego czy będzie nowym Inzaghim... :angry: :doh:

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 15:43

Castiel pisze:Milan widzę aż tak musi ciąć koszty, że spadek sportowy na łeb na szyje nic dla nich nie znaczy. Masakra. Jak w ogóle można było oddać Cassano i jeszcze dopłacić za Pazziniego?
To tak jakbyśmy my mieli oddać nie wiem...Vucinicia i dopłacić do np Peluso. Masakra. Akurat Łysol sam jest sobie winien. Po co dawał mu taki kontrakt? Dziennikarze też już nie myślą...jeden zapytał Pazziniego czy będzie nowym Inzaghim... :angry: :doh:
Cieszy mnie jedna rzecz, że Pazzino do nas nie trafi to raz.
Dwa to wychodzi na światło dzienne jak bardzo nieudolny w swoich działaniach jest Łysol. Trzecia sprawa to Inter ma szansę wrócić do LM i szczerze im tego życzę, oczywiście max z 2 miejsca 8), bo tak jak za nimi nie przepadam tak trzeba przyznać że w LM dadzą lidze włoskiej więcej niż udinese.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 15:45

jakku1 pisze:Handanovic - Maicon, Ranocchia, Samuel, Zanetti - De Jong*, Cambiasso, Sneijder - Couthino, Cassano - Milito.
Pominąłeś Guarina, który (jak czytałem ostatnio) jest pewniakiem do pierwszego składu. No i chyba Palacio też nie będzie grzał.

Szału może nie robi ale jest w tym jakaś myśl, jest czas dla Stramaccioniego, powinno być lepiej niż ostatnio (Ranocchia musi się ogarnąć, Maicon przestać myśleć o przeprowadzce itd).
W Milanie nędza i rozpacz. Nawet jeśli jeszcze wyciągną jednego fajnego gracza to i tak było straszne lato dla tego klubu.

Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 15:51

Łoles pisze:Trzecia sprawa to Inter ma szansę wrócić do LM i szczerze im tego życzę
Bez komentarza. Ogarnij się chłopie
:angry:

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 16:01

Bukol87 pisze:
Łoles pisze:Trzecia sprawa to Inter ma szansę wrócić do LM i szczerze im tego życzę
Jakbyś przestał patrzeć tylko na czubek własnego penisa to byś zauważył że masz grzybice stóp :|

Nie wiem czy ty nie widzisz tego że liga włoska cieniuje coraz bardziej?
Że niedługo wyprzedzi nas w rankingu kilka kolejnych lig?
Że bez 3 drużyn regularnie punktujących - mam tu na myśli conajmniej wyjście z grupy - aktualny stan rzeczy się nie zmieni?

Potrzeba nam Interu w LM bo takie Udine jeżeli juz awansuje do grupy to pokaże w niej tyle że rozegra 6 spotkań i zainkasuje trochę euro z transmisji i wejściówek.

Zresztą nie mam zamiaru Ci tłumaczyć rzeczy które sa oczywiste.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Tharp

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 17:07

Łoles pisze:
Bukol87 pisze:
Jakbyś przestał patrzeć tylko na czubek własnego penisa to byś zauważył że masz grzybice stóp :|

Nie wiem czy ty nie widzisz tego że liga włoska cieniuje coraz bardziej?
Że niedługo wyprzedzi nas w rankingu kilka kolejnych lig?
Że bez 3 drużyn regularnie punktujących - mam tu na myśli conajmniej wyjście z grupy - aktualny stan rzeczy się nie zmieni?

Potrzeba nam Interu w LM bo takie Udine jeżeli juz awansuje do grupy to pokaże w niej tyle że rozegra 6 spotkań i zainkasuje trochę euro z transmisji i wejściówek.

Zresztą nie mam zamiaru Ci tłumaczyć rzeczy które sa oczywiste.
dyskusja byla walkowana wiele razy. Powinnismy patrzec na siebie, zeby sami byc silni, dominowac lige, i sami jak najlepiej sobie radzic w lidze mistrzow. Zyczyc dobrze interowi? szczyt glupoty. Jak dla mnie mogliby spasc do serie b, i nie wracac.

A moze ja osobiscie mam balagan w glowie, jesli chodzi o moje wlasne spojrzenie na wartosc zawodnikow, ale moim zdaniem przy wymianie Cassano <-> Pazzini, to inter powinien doplacic.

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 17:54

Może to nie jest kwestia życzenia dobrze interowi, ale zawsze to lepiej wygrać Scudetto w rywalizacji z mocnymi ekipami, a nie europejskimi tuzami. Bo to może odbić się także potem na LM czy innym europejskim pucharze.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 18:09

mateelv pisze:Może to nie jest kwestia życzenia dobrze interowi, ale zawsze to lepiej wygrać Scudetto w rywalizacji z mocnymi ekipami, a nie europejskimi tuzami. Bo to może odbić się także potem na LM czy innym europejskim pucharze.
Otóż to.
Wygrywając tytuł z marnym Interem i Milanem nauczymy się grać z cienkimi ekipami co w walce w europie nic nam nie da bo będzie nas lał każdy w silną drużyną.

I żeby była jasność i niektórzy nie myśleli że oszalałęm życząc Interowi scudetto otóż nie - jak dla mnie osobiście to oni mogą spać do serie z - ale dla dobra serie a Inter winien wisieć w pierwszej trójce - na 1 miejsce nie mają szans bo ich będziemy lać ale w LM dadzą calcio więcej niż udinese.

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 18:24

Łoles pisze:
mateelv pisze:Może to nie jest kwestia życzenia dobrze interowi, ale zawsze to lepiej wygrać Scudetto w rywalizacji z mocnymi ekipami, a nie europejskimi tuzami. Bo to może odbić się także potem na LM czy innym europejskim pucharze.
Otóż to.
Wygrywając tytuł z marnym Interem i Milanem nauczymy się grać z cienkimi ekipami co w walce w europie nic nam nie da bo będzie nas lał każdy w silną drużyną.

I żeby była jasność i niektórzy nie myśleli że oszalałęm życząc Interowi scudetto otóż nie - jak dla mnie osobiście to oni mogą spać do serie z - ale dla dobra serie a Inter winien wisieć w pierwszej trójce - na 1 miejsce nie mają szans bo ich będziemy lać ale w LM dadzą calcio więcej niż udinese.
Mocny czy nie mocny Inter nic nie znaczy bo w lidze jest więcej ekip i 2 trudniejsze mecze nic nie zmieniają w perspektywie 38 meczy bo gdyby tak było to Barca by LM nie wygrała grając tylko 2, od święta 4 ,mocne mecze z Realem. Poza tym puchary to nie liga. A to czy liga będzie miała 4,3, czy 2 miejsca a w LM to także nie robi różnicy pod warunkiem że będziemy mieli dobry konkurencyjny zespół. Przejmować się muszą ci co się nie kwalifikują. A prestiżu ligi nie buduje się na pozycji w rankingu tylko na dobrej grze, gwiazdach, marketingu i otoczce. Co do transferu Cassano to rozumiem że chce odejść i Milan idzie mu na rękę ale nie mogę zrozumieć czemu to Milan ma dopłacać, to w najlepszy wypadku powinna być wymiana bez dopłat.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 18:33

Łoles pisze:Wygrywając tytuł z marnym Interem i Milanem nauczymy się grać z cienkimi ekipami co w walce w europie nic nam nie da bo będzie nas lał każdy w silną drużyną.
Zachowując siły w lidze - wygrywając z wszystkimi jak leci, będziemy ich mieć więcej w Lidze Mistrzów, a to może okazać się kluczowe zwłaszcza w ostatniej fazie (coś jak Real i Barcelona w poprzednim sezonie, ich mecz w lidze przypadł akurat w okolicach meczów półfinałowych i obie te drużyny się z Ligą Mistrzów pożegnały).
Mogę po raz kolejny wszystkie argumenty za i przeciw przywołać, ale po co mam to robić skoro tacy jak Ty się przekonać nie dadzą, a niedługo jak De Rossi zaczniecie sobie wstawiać do podpisów zdjęcia Milanistów np.

Obrazek

Wymiana Cassano - Pazzini na takich warunkach to coś niesamowitego.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 18:45

człowieku szczypku - pozamiatałeś! :)
Kibicować w pucharach w umiarkowany sposób mogę każdemu. Każdemu poza Torino i Interem.

Nie pojmuję jak Milan mógł doprowadzić do takiej wymiany ale nie martwi mnie to specjalnie. I nie to, że kłopoty tej drużyny zaprzątają mi głowę ale reprezentacja Calcio w pucharach w tym roku będzie dość marna, o ile to koniec mercato w wykonaniu Milanu :/

Przy okazji wrzucam popisy Taiwo w Kijowie: :prochno:

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 18:54

szczypek pisze:
Łoles pisze:Wygrywając tytuł z marnym Interem i Milanem nauczymy się grać z cienkimi ekipami co w walce w europie nic nam nie da bo będzie nas lał każdy w silną drużyną.
Zachowując siły w lidze - wygrywając z wszystkimi jak leci, będziemy ich mieć więcej w Lidze Mistrzów, a to może okazać się kluczowe zwłaszcza w ostatniej fazie (coś jak Real i Barcelona w poprzednim sezonie, ich mecz w lidze przypadł akurat w okolicach meczów półfinałowych i obie te drużyny się z Ligą Mistrzów pożegnały).
Mogę po raz kolejny wszystkie argumenty za i przeciw przywołać, ale po co mam to robić skoro tacy jak Ty się przekonać nie dadzą, a niedługo jak De Rossi zaczniecie sobie wstawiać do podpisów zdjęcia Milanistów np.

Obrazek

Wymiana Cassano - Pazzini na takich warunkach to coś niesamowitego.
Real i barcelona przegrały. W LM właśnie dlatego że przywykly do lojenia każdego w lidze po 5:0 i więcej a jak ktoś postawił cięższe warunki to bum sraka i obie potęgi za burta LM. Twoje gadanie o wstawianiu czegokolwiek w podpis nie robią na mnie wrażenia bo jak na mnie to Ty możesz wstawić sobie kupę w podpis i nie zauwaze różnicy między ta kupa a tym co masz teraz.
Za ten obrazek dostajesz max noty od samego Karola S. Możesz być z siebie dmny ze blyszczysz na forum niczym glaca Gallianiego.

Nie mam zamiaru nikomu nic udowadniać oraz wdawać się w niekonczace się dyskusję bo to do niczego nie prowadzi, napisałem po prostu co myślę i tyle. Koniec tematu.

ODPOWIEDZ