Trofeo Luigi Berlusconi: Milan 2-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 21:51

Uff..wygrywamy... ale czuję się, jakby drużyny zamieniły się koszulkami, albo jakbyśmy wrócili do najgorszych czasów Del Neriego. My w ogóle nie próbujemy grać tego, to w zeszłym sezonie. Widzę jakieś pasywne oczekiwanie.. na kontrę (?). Juventus jakby spuchnięty, niewalczący, nawet nie ma próby przejęcia inicjatywy. Dwie akcje, dwa gole. Milan gra w piłkę, Milan... wydawałoby się, że kontroluje sytuację, ale.. przegrywa :shock: Strasznie dziwny mecz.
Lucio któryś mecz z rzędu gubi krycie swojej strefy, Giovinco wygląda jak jakiś oddzielny organizm Juventusu, gra beznadziejnie. Pod koniec niby coś w naszej grze się ruszyło, ale mnie niepokoi brak próby grania piłką. W sumie ogólnie wygląda to bardziej na erę Capello, czyli beznadziejna gra, ale wygrana.

PS. Kto rzucił piłkę do Vidala przy jego bramce?

Obrazek
logatus

Juventino
Juventino

Tragiczny mecz Juve!Tak słabego zespołu nie widziałem od czasów Del Neriego.Milan robił z obroną Juve co chciał.Jak na razie ,najgorszy na boisku Govinco na współke z Vidalem.

Tengen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Witam.

Pierwsza połowa całkiem całkiem, chłopcy ładnie grają :) Zdziwiło mnie, że bez Pirlo tak się wszystko dobrze układa. Ładnie nasz Murzynek sobie poczyna.

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 21:52

Marrone

że co niby ?

Najgorszy mecz Juve ? Wy oglądacie to w ogóle, czy podwalacie do koleżanek na fb ?

Bramka z przypadku dla Milanu, bo Storari dał ciała. Kontrola gry jest, bez spiny gramy.

Vidal najgorszy ... banować, banować. Za głupotę, za ślepotę, za to że muszę to czytać
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2012, 21:53 przez Ein, łącznie zmieniany 1 raz.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Coś czuję, że Gio to będzie krulem szczelcuf w tym sezonie...

Fajna trawka na SS. Zobaczymy jak będzie wyglądać po miesiącu grania... Jeśli nadal tak fajnie, to dobrze by było jakby i Juve zainteresował się taką murawą. Bo u nas nie zawsze to dobrze wygląda mimo nowego stadionu.

KeRmit19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Fajny mecz, nasi spokojni i konsekwentni po stracie bramki co niezwykle cieszy. Marrone z taka gra na obronie moze wygryzc bonucciego, a przynajmniej godnie go zastepowac. W pomocy slabo tylko Padoin, z Pogby beda ludzie. Gio chce strzelic bardzo gola ale jak narazie ze skutkiem wiadomym. Mam nadzieje, ze jak strzeli w lidze pierwsza bramke to zejdzie z niego troche powietrze i bedzie gral na wiekszym luzie co zaoowocuje jeszcze lepsza gra.
Constant z Milanu wyglada identycznie jak Ibra z ta roznica ze jest czarny i wlosy ma inne, przyjrzyjcie sie :-D

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 21:53

to prawda dopoki Gio nie zdobędzie bramy to nie ma co liczyć, ze zauwazy partnerów.

Gramy calkiem szybko, chciałbym zeby było na 0 z tyłu, ale znowu się nie udało.

Miras w dobrej formie to widać, ale widać, ze atmosfera towarzyska. Skupic sie na meczu nie mogłem niestety.

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 21:54

Mecz średnio ciekawy, dużo niedokładności. Dzisiaj coś dla Mirko biegać się nie chce i praktycznie tylko Seba gania w ataku. W pomocy to ogólnie cała nasza 3 próbuje rozgrywać z lepszym lub gorszym skutkiem a Vidal to dzisiaj ma jakieś ADHD, wszędzie go pełno i go energia rozpiera. Bramkę zawalił Barzagli do spółki ze Storarim. Ciekawe jest to że większość reklam na banerach to sponsorzy Juve i mamy dodatkowy baner wokół stadionu na którym jest ciągle reklama Juventusu.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
Lato1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 21:55

Pierwsza rzecz- San Siro zdobyte przez naszych kibiców. Chyba przeważamy bo Milanistów nie słychać wcale, tylko jakieś pojedyncze gwizdy.

Druga rzecz zawodzi mnie Giovinco bo psuje wszystko czego się dotknie- cały czas podejmuje złe wybory zamiast podawać strzela. Vucinic to przy nim profesor.

Oprócz tego podoba mi się nasza pomoc w tym meczu Vidal, Marchisio i Pogba robią świetną robotę, obrona też daje radę, chociaż było parę pojedynczych błędów.
Padoin w swoim stylu-czyli bez szału ale poprawnie. De Ceglie dobrze, w tym meczu nakrywa Abate czapką, chociaż parę razy w ataku zachował się bez pomysłu.

W drugiej połowie liczę na kontrolę przebiegu meczu i dołożenie jeszcze jednej bramki.

Obrazek
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 21:56

Ladna asysta Marrone i dobra gra Vidala :ok: Troche niech przystopuje bo lekko pokopal Milanistow i malo co czerwa nie dostal :D

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 21:56

Tengen pisze:Witam.

Pierwsza połowa całkiem całkiem, chłopcy ładnie grają :) Zdziwiło mnie, że bez Pirlo tak się wszystko dobrze układa. Ładnie nasz Murzynek sobie poczyna.
Gdzie Ty widzisz poukładaną grę w środku pola, nie mam pojęcia. Giovinco strasznie irytujący. To niedokładnie poda, to piłka odskoczy na 5 metrów do przodu, to zamiast podawać wzdłuż bramki strzela kilka metrów nad poprzeczką. Niech się ogarnie chłopak, bo jak spali się psychicznie to przygoda z piłką w wielkim klubie skończy się raz dwa.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 21:57

Ten mecz jest nudniejszy od tego z primką. Vidal pokazał klasę przy tym golu, w ogóle rozgrywa świetne spotkanie. Szkoda, że Pogba tak mało widoczny, bo liczyłem, że powtórzy mecz z naszymi młodymi. Marrone po raz kolejny pokazał, że potrafi zagrywać piłki nie gorsze niż Pirlo. Mam wrażenie, że wystawianie go na pozycji stopera, to marnowanie jego talentu. Teraz, to on powinien być następcą Pirlo, a Pogba na razie powinien się rozwijać... może na wypożyczeniach.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 21:57

Wydaje mi sie, ze tam byl karny na Vidalu, ale mniejsza o to. I tak Chilijczyk strzelil gola. Podoba mi sie dzisiaj gra De Ceglie, Marchisio. Barzagli i Lucio takze radza sobie calkiem calkiem. Pogba jedno bardzo fajne podanie no i ta efektowna ruleta z 11 minuty :prochno: Na pewno ma chlopak talent, gra niezle, ale dzisiaj bardziej podoba mi sie gra Marrone. Nasz wychowanek o dziwo bardzo dobrze radzi sobie na tym srodku defensywy, a dodatkowo potrafi tez rozsadnie wyprowadzic pilke, jest niezly technicznie, umie sie zastawic i bardzo rzadko traci pilke. Warto inwestowac w Marrone bo po raz kolejny pokazuje, ze "cos z niego moze byc".

Na minus gra Giovinco, chociaz przyznam, ze w trakcie akcji na 2:1 mi wcielo i nie widzialem, czy Seba mial tam swoj udzial, czy nie. Tak czy inaczej, Seba dzisiaj strasznie egoistycznie - zmarnowal kilka switnych pilek.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 21:58

logatus pisze:Tragiczny mecz Juve!Tak słabego zespołu nie widziałem od czasów Del Neriego.Milan robił z obroną Juve co chciał.Jak na razie ,najgorszy na boisku Govinco na współke z Vidalem.

chyba na głowę upadłeś :) nie ma tragedii

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 21:59

Wydaje mi się, że asystę przy golu Vidala zaliczył Marrone.

Dobry wynik, kilka dobrych momentów zaliczyliśmy w pierwszej połowie. Wiem, że skład nie jest optymalny, a przeciwnik to nie ogórek, ale zdecydowanie brakuje mi choćby kilku minut, gdzie w pełni kontrolowalibyśmy wydarzenia na boisku. Brak spokoju przede wszystkim. Trochę nerwowości, a u niektórych jakby zwykłej... ociężałości. Mam nadzieję, że forma przyjdzie we właściwym momencie. Sporo trybików wymienionych zostało z pierwszego składu tak więc nie wszystko musi grać tak pięknie jak pod koniec zeszłego sezonu. Natomiast uważam, że gra może, a nawet MUSI wyglądać zdecydowanie lepiej. W końcu ten puchar to sparing. Wynik to sprawa drugorzędna, choć Milanistom zawsze dobrze jest utrzeć nosa... tym bardziej na ich terenie.

...Lucio póki co u mnie na cenzurowanym.
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2012, 22:00 przez koki90, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany