Mercato (2012-2014)
- koki90
- Juventino
Nie chce mi się wierzyć w sprzedaż Lichtsteinera i zastąpienie go Peluso. Po co zamieniać siekierkę na kijek ? Kokosów za niego nie dostaniemy, a nawet jeśli coś zarobimy na takiej transakcji to 'grosze', które wydamy na co ? Raczej nie na Cavaniego czy Dzeko. No way.
Ciężko przewidzieć co chodzi po głowie naszym włodarzom. Jedyne co jest pewne to to, że bardzo nas interesują uniwersalni zawodnicy.
Ciężko przewidzieć co chodzi po głowie naszym włodarzom. Jedyne co jest pewne to to, że bardzo nas interesują uniwersalni zawodnicy.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Jeżeli nie sprowadzimy żadnego TOPa do ataku, ani kogoś chociażby aspirującego do TOPa ani żadnego lewego pomocnika - chociażby jednego piłkarza na jedną z tych pozycji, to to okienko będzie niezłe, jeżeli w ogole udane, na pewno nie dobre. Proste mieliśmy pozyskac napastnika i go nie ma! Był cel który nie został osiągnięty, co z tego że po drodze zostali kupieni inny piłkarze? Marotta jak na razie głównego celu mercato nie osiągnął. Nie wywiązał się - jak na razie - ze swojej pracy.
Dla mnie dobre okienko czy w ogole dobrze wykonana praca to po prostu wykonanie głównego celu, a nie zadowalanie i zasłanianie się innymi pomniejszymi celami.
Podając przykład masz przejechac z Warszawy do Gdańska, nie dojeżdżasz ale szczycisz się że byłeś w Łodzi, Poznaniu i Szczecinie ...
Bez sensownego napastnika, a wydaje się że na horyzoncie pozostał tylko Llorente nie mamy na co liczyc w LM, szczególnie że jak los nam nie będzie sprzyjał, a z tego co kojarzę to jesteśmy w 4 koszyku.
Chyba że faktycznie atak to Vucinic z Giovinco i ultrakombinacyjna gra, do tego Marchisio i Isla którzy dobrze czują się w takiej grze, co też może się okazac skuteczne - nie mówię, że nie.
Dla mnie dobre okienko czy w ogole dobrze wykonana praca to po prostu wykonanie głównego celu, a nie zadowalanie i zasłanianie się innymi pomniejszymi celami.
Podając przykład masz przejechac z Warszawy do Gdańska, nie dojeżdżasz ale szczycisz się że byłeś w Łodzi, Poznaniu i Szczecinie ...
Bez sensownego napastnika, a wydaje się że na horyzoncie pozostał tylko Llorente nie mamy na co liczyc w LM, szczególnie że jak los nam nie będzie sprzyjał, a z tego co kojarzę to jesteśmy w 4 koszyku.
Chyba że faktycznie atak to Vucinic z Giovinco i ultrakombinacyjna gra, do tego Marchisio i Isla którzy dobrze czują się w takiej grze, co też może się okazac skuteczne - nie mówię, że nie.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- rosomak
- Juventino
Misha akurat teraz masz racje, tez mam takie samo zdanie, wczesniej pisales o 20 klubach z lepsza szkola talentow, to bylo wrecz chore ale teraz masz moje pelne poparcie:)
Nie patrzmy tylko na caly sezon, pare miesiecy zagramy bez Conte, mamy mocny sklad ale jak nam nie szlo wpoprzednim roku Antonio nadrabial super zmianami i nam sie udawalo wygrywac.
Teraz jak trenera nie ma musimy miec kogos kto akcje bedzie wykanczal.
Musi taki ktos byc.
Nie patrzmy tylko na caly sezon, pare miesiecy zagramy bez Conte, mamy mocny sklad ale jak nam nie szlo wpoprzednim roku Antonio nadrabial super zmianami i nam sie udawalo wygrywac.
Teraz jak trenera nie ma musimy miec kogos kto akcje bedzie wykanczal.
Musi taki ktos byc.
- Kubba
- Juventino
Jeśli przyjdzie Llorente( na co daje 50,9999%) to będę nawet zadowolony jeśli maksymalna cena z tego grajka wyniesie 20 baniek wliczając bonusu, emeryturę i przejażdżki na kolejce górskiej. Po prostu gość więcej wart nie jest.
A najlepsze, że od dwóch lat śpiewka o sprowadzeniu napastnika z TOPU i jak zawsze na nagonce pozostaje
Llorente żaden top - dobry grajek, nic więcej
A najlepsze, że od dwóch lat śpiewka o sprowadzeniu napastnika z TOPU i jak zawsze na nagonce pozostaje

Llorente żaden top - dobry grajek, nic więcej
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
MishaAveJuve pisze:Jeżeli nie sprowadzimy żadnego TOPa do ataku, ani kogoś chociażby aspirującego do TOPa ani żadnego lewego pomocnika - chociażby jednego piłkarza na jedną z tych pozycji, to to okienko będzie niezłe, jeżeli w ogole udane, na pewno nie dobre. Proste mieliśmy pozyskac napastnika i go nie ma! Był cel który nie został osiągnięty, co z tego że po drodze zostali kupieni inny piłkarze? Marotta jak na razie głównego celu mercato nie osiągnął. Nie wywiązał się - jak na razie - ze swojej pracy.
Twój przykład jest średnio trafiony.
My nie chcemy jechać do Warszawy. My chcemy kupić w Warszawie dobre jeansy bo zakładamy że jest tam jedyny w Polsce sklep Gucciego.
Aczkolwiek po wizycie w Gd, Poznaniu kupujemy inną pare spodni z których jesteśmy zadowoleni ,gdyż także leża idealnie (a Jeansy które mamy na sobie kupiliśmy rok temu i są w świetnym stanie).Całokształt jest dla nas (w tym wypadku Conte) zadowalający.
Można dodać że w tym czasie w Guccim był Shejk (PSG) który wykupił wszystko co leżało na połkach : P
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Winner
- Juventino
Też uważam że bez sensownego napastnika to mercato nie będzie w pełni udane. Mieliśmy dziurę w ataku i częściowo ją załataliśmy Giovinco ale przydałaby się klasyczna 9. A w LM będziemy w 3 koszyku. Choć i tak nie wierzyłem w sprowadzenie Dzeko to teraz transfer stał się już nierealny jeśli Aguero wypadł na dłużej niż miesiąc.
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Jeżeli już mamy się bawic w takie porównania to chcemy jeansów z długą nogawką, ale ich nie kupujemy! wolimy kamizelke, t-shirt, jakos sweter, ale jeansów jak nie było tak nie ma, są jakieś poplamione stare zdarte, w których chodzilismy w tamtym roku na podwórko (serie A) mogą byc, ale na salony (LM) z pewnością nie wypada w takich wychodzic. 
ot takie porównanie pasuje bo jeansy to dla mnie napastnik, a my nie kupilismy żadnego.
Llorente o czym była mowa wcześniej może nie na 100% ale na 80-90% podwyższy przynajmniej o poziom nasz atak - te jeansy odświezą nam szafę
ps. A szejk nie kupił wszystkiego bo jest jeszcze hiszpański model w którym może do końca nie wiadomo jak będziemy wyglądac, ale prawdopodobnie bardzo duze:)

ot takie porównanie pasuje bo jeansy to dla mnie napastnik, a my nie kupilismy żadnego.
Llorente o czym była mowa wcześniej może nie na 100% ale na 80-90% podwyższy przynajmniej o poziom nasz atak - te jeansy odświezą nam szafę

ps. A szejk nie kupił wszystkiego bo jest jeszcze hiszpański model w którym może do końca nie wiadomo jak będziemy wyglądac, ale prawdopodobnie bardzo duze:)
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2012, 19:14 przez MishaAveJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Piti
- Juventino
Aguero znoszony z boiska, płakał. Pewnie od fizjoterapeuty dowiedział się czego sie nabawił, zapewne więzadła... Dzeko wszedł za niego a w drugiej połowie jeszcze bramke strzelił. Możemy sobie Edina już odpuścić
- 4d1k
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Również zgadzam się z Mishą, od dawna już wiadomo że potrzebny jest topowy snajper, mówiono o tym że jest to Nasz priorytet, a tymczasem za tydzień startuje liga, a my nadal pozostajemy z Quagiem i Matrim... Jeszcze tego brakuje, żeby ten "Top" przesiedział na ławce pół sezonu, bo nie będzie mógł zrozumiec Naszej filozofii gry... Albo jeszcze lepiej- Marotta stwierdzi, że ściągnie Boriello- grał już u Nas, to i z zaaklimatyzowaniem nie będzie wielkiego problemu
.
Pozostalo mi/nam niecałe dwa tygodnie marzeń, miejmy nadzieję że staną się one rzeczywistością... Póki co okienko można uznac za co najwyżej solidne.

Pozostalo mi/nam niecałe dwa tygodnie marzeń, miejmy nadzieję że staną się one rzeczywistością... Póki co okienko można uznac za co najwyżej solidne.
- Virgil
- Juventino
To o Dzeko możemy zapomnieć, nawet jak Mancini miał zamiar kupować napastnika to nawet jeżeli to ze względu na kontuzję Aguero(jeżeli jest poważna na jaką wyglądała) to Dzeko z nimi zostanie bo zna system gry a np. kupno Damiao możemy być ryzykowne, gdyż trzeba mu dać czas na aklimatyzację itd a wyniki w City muszą być.
Mi osobiście to mercato wbrew obiegowej opinii się wcale nie podoba
- fajnie że wrócił Giovinco i pojawił się Asmoah, ale to były wiadome transfery bo potrzebowaliśmy na gwałt zmienników na te pozycje, a obaj są na tyle klasowi że mogą śmiało walczyć o pierwszy skład.
- Isla to fajny piłkarz, ale kupiony za duże pieniędze (znając Marotte to pewnie musi go wykupić) , po ciężkiej kontuzji i za bardzo nie wiadomo na jaką pozycję bo za Lichsteinera mamy Caceresa. Zobaczymy co z tego transferu wyjdzie, bo gra na trzech frontach grą na trzech frontach ale odpukać w styczniu możemy grać już na jednym froncie.
- teoretycznie pierwsza "11" nie została wzmocniona, dziura na lewej stronie istnieje (i nawet jak przyjdzie jakiś cienias jak Peluso będzie istnieć).
- Napastnika nie widać a Matri i Quag są chyba gorsi niż w tamtym sezonie. Dwa główne cele na mercato nie zostały zakupione za to kupiliśmy masę juniorów, nie do końca niezbędnego Islę, wykupiliśmy Giaca który nie wiem gdzie ma teraz gra. Teraz zanosi się na wywalenie jeszcze kasy na Peluso.
Dla mnie nie wygląda to dobrze.
- fajnie że wrócił Giovinco i pojawił się Asmoah, ale to były wiadome transfery bo potrzebowaliśmy na gwałt zmienników na te pozycje, a obaj są na tyle klasowi że mogą śmiało walczyć o pierwszy skład.
- Isla to fajny piłkarz, ale kupiony za duże pieniędze (znając Marotte to pewnie musi go wykupić) , po ciężkiej kontuzji i za bardzo nie wiadomo na jaką pozycję bo za Lichsteinera mamy Caceresa. Zobaczymy co z tego transferu wyjdzie, bo gra na trzech frontach grą na trzech frontach ale odpukać w styczniu możemy grać już na jednym froncie.
- teoretycznie pierwsza "11" nie została wzmocniona, dziura na lewej stronie istnieje (i nawet jak przyjdzie jakiś cienias jak Peluso będzie istnieć).
- Napastnika nie widać a Matri i Quag są chyba gorsi niż w tamtym sezonie. Dwa główne cele na mercato nie zostały zakupione za to kupiliśmy masę juniorów, nie do końca niezbędnego Islę, wykupiliśmy Giaca który nie wiem gdzie ma teraz gra. Teraz zanosi się na wywalenie jeszcze kasy na Peluso.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
http://www.manchestercity.pl/transfer-174.html
Suma : O
Czyżby to była jedna z ofert o których mowili? Te które odrzucilismy?
Zwracam uwagę że traktuje ten link-news jako żart ; )
Ad. Napastnik. O Dzeko mozna zapomniec. Aguero wiązadla zapewne wiec nie odda go Mancini.
Suma : O
Czyżby to była jedna z ofert o których mowili? Te które odrzucilismy?
Zwracam uwagę że traktuje ten link-news jako żart ; )
Ad. Napastnik. O Dzeko mozna zapomniec. Aguero wiązadla zapewne wiec nie odda go Mancini.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Wojt
- Juventino
No, skład mamy gorszy niż sezon temu ;/Virgil pisze:To o Dzeko możemy zapomnieć, nawet jak Mancini miał zamiar kupować napastnika to nawet jeżeli to ze względu na kontuzję Aguero(jeżeli jest poważna na jaką wyglądała) to Dzeko z nimi zostanie bo zna system gry a np. kupno Damiao możemy być ryzykowne, gdyż trzeba mu dać czas na aklimatyzację itd a wyniki w City muszą być.
Isla nigdy nie zagrał dobrego meczu, A Udinese jescze wzieło za niego 36mln...
From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
- rh
- Juventino
[quote="4d1k"]Również zgadzam się z Mishą, od dawna już wiadomo że potrzebny jest topowy snajper, mówiono o tym że jest to Nasz priorytet, a tymczasem za tydzień startuje liga, a my nadal pozostajemy z Quagiem i Matrim... Jeszcze tego brakuje, żeby ten "Top" przesiedział na ławce pół sezonu, bo nie będzie mógł zrozumiec Naszej filozofii gry... Albo jeszcze lepiej- Marotta stwierdzi, że ściągnie Boriello- grał już u Nas, to i z zaaklimatyzowaniem nie będzie wielkiego problemu
.
Pozostalo mi/nam niecałe dwa tygodnie marzeń, miejmy nadzieję że staną się one rzeczywistością... Póki co okienko można uznac za co najwyżej solidne.[/quote]
Nie wiem. mnie to nie dziwi, ze jeszcze ten transfer nie zostal ukonczony. Od poczatku mercato bylo mowione (chocby przez transferowego guru Moggiego), ze takie transfery przeprowadza sie na koniec okienka i musimy poczekac do konca sierpnia. Wchodzimy w koncowa faze mercato i licze ze top sie pojawi. Zalezy jednak ile pieniedzy mozemy na niego przeznaczyc..
tak czy inaczej - 100% zaufania do Marotty i Conte!

Pozostalo mi/nam niecałe dwa tygodnie marzeń, miejmy nadzieję że staną się one rzeczywistością... Póki co okienko można uznac za co najwyżej solidne.[/quote]
Nie wiem. mnie to nie dziwi, ze jeszcze ten transfer nie zostal ukonczony. Od poczatku mercato bylo mowione (chocby przez transferowego guru Moggiego), ze takie transfery przeprowadza sie na koniec okienka i musimy poczekac do konca sierpnia. Wchodzimy w koncowa faze mercato i licze ze top sie pojawi. Zalezy jednak ile pieniedzy mozemy na niego przeznaczyc..
tak czy inaczej - 100% zaufania do Marotty i Conte!
- LordRahl
- Juventino
A no tak zapomniałem, jaki ja głupi jestem, przecież mieliśmy kupić CR7, Thiago Silve, Kolarova, Suareza i Ozila....Virgil pisze:To o Dzeko możemy zapomnieć, nawet jak Mancini miał zamiar kupować napastnika to nawet jeżeli to ze względu na kontuzję Aguero(jeżeli jest poważna na jaką wyglądała) to Dzeko z nimi zostanie bo zna system gry a np. kupno Damiao możemy być ryzykowne, gdyż trzeba mu dać czas na aklimatyzację itd a wyniki w City muszą być.
Litości, człowieku to co miał Marotta zrobić żebyś był zadowolony? Ja wiem z tym napastnikiem nie jest wesoło, ale koleś pracuje jak sie da, nie jego wina, że nikt nie chce specjalnie pozbyć się gwiazd. Co Ty myślisz, że wchodzi Beppe do biura jakiegoś klubu i mówi " Chce od Was tego i tego", a oni " tak mój panie i władco"...
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Giacch jest świetnym zmiennikiem, łatwo go wcisnąć w kilka taktyk i na kilka pozycji, na lewą stronę liczę na tego Armero, a i saga z Llorente wg mnie zakończy się pozytywnie. I jeszcze pytanie skoro transfery Kwadwo i Seby były takie wiadome i pewne to znaczy, że nie są dobrymi ruchami? Według mnie od tego są kolesie w klubach aby właśnie ściągać dobrych graczy na pozycje, które wymagają wzmocnienia...