Transfery w Europie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2012, 17:59

@Wiking, @Medzeer - Chodzi mi po prostu o sytuację gdy my nie będziemy musieli sprzedawać Vidala pomimo zainteresowania jego osobą ani on nie będzie chciał odchodzić. Wielomilionowa oferta z innego klubu nie musi oznaczać automatycznie odejścia jakiegoś gracza. Zdaję sobie sprawę, że Chilijczyk nie jest naszym wychowankiem związanym od małego z klubem ale po prostu bardzo polubiłem tego gracza. Może dlatego tak podchodzę do tego tematu.
Medzeer pisze:Chyba za bardzo wierzysz w ludzi, a za mało w pieniądz.

Pozwól być idealistą :wink:

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2012, 18:19

Medzeer pisze:Nie nie jestem jasnowidzem. A u Ciebie kiepsko z czytaniem?

Chyba tak, bo jakbyś dobrze czytał i sprawnie poruszał się myszką komputerową, zauważyłbyś, że wyjaśniłem, dlaczego tak przypuszczam.
Vidal jest chyba jednym z piłkarzy, którzy ma stanowić o sile Juventusu przez kolejne lata, dlatego nie był bym taki pewien, że Marotta go sprzeda jak tylko zobaczy 40 mln Realu. Inna sprawa jeżeli sam Arturo będzie chciał odejść.
Poza tym ta dyskusja jest bez sensu i nie bardzo ma się do tematu.
Proponuję żebyśmy wrócili do tej rozmowy za rok. Wtedy będziemy mądrzejsi.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 18:10

No i Song w Barcelonie za... 19 baniek. Świetny interes zrobili działacze Barcelony :bravo:

Obrazek
M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 18:22

Kolejne okrutne lato dla Arsenalu. Jeżeli klub z Londynu nie kupi jakiegoś sensownego następcy Songa to miejsce w pierwszej 4 ligi będzie dla nich ogromnym sukcesem. Już dziś męczyli się niemiłosiernie z Sunderlandem a będzie jeszcze gorzej. Swoją drogą Barcelona ma strasznie denerwujący sposób na ściąganie graczy Arsenalu - przez dwa-trzy ostatnie tygodnie wiele osób związanych bezpośrednio bądź pośrednio z katalońskim klubem wypowiadało się jak to Song pasuję do stylu tej drużyny. Kibiców Arsenalu doprowadzało to do szewskiej pasji a w mediach powstało już przekonanie że Song jest praktycznie graczem FCB. Swoją drogą 19 milionów euro to według mnie o wiele za mało za gracza takiej klasy z trzyletnim kontraktem.

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 10:50

Byłem pewien, że Song jednak zostanie. Kibice Arsenalu czują się pewnie strasznie dymani. Znowu. Przyszło kilku porządnych grajków, fani zdążyli się napalić na walkę o sukcesy to zarząd na kilka dni przed inauguracją ligi sprzedaje największe gwiazdy. Jak co roku zresztą...

Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 11:15

Do teraz nie mogę wyjść z podziwu dla działaczy Barcelony jak potrafią zbić cenę za świetnych grajków. Song za 19 mln ? Doskonały interes. Ciekawe co z Arsenalem, jeśli pójdą po rozum do głowy to na jego miejsce sprowadzą Yanna M'Vilę o którym bardzo dużo w kontekście odejścia do Arsenalu mówiło się na początku okna transferowego. Pewnie Arbuzini mógłby powiedzieć coś więcej o tym piłkarzu oprócz tego, że to dość łakomy kąsek na rynku ;)

Szkoda mi kibiców Arsenalu, w ciągu dwóch lat odeszło od nich 5 kluczowych zawodników. Kto następny ? Vermaelen? Wilshere? Dopóki Usmanov nie przejmie większości udziału i Arsenal będzie musiał męczyć się z duetem Kroenke&Gazidis tak długo będziemy świadkami rozsprzedawania gwiazd. Smutne, ale prawdziwe.

Sapere Aude!
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 11:57

Amarillo pisze:Szkoda mi kibiców Arsenalu, w ciągu dwóch lat odeszło od nich 5 kluczowych zawodników. Kto następny ? Vermaelen? Wilshere?
W Arsenalu panuje chyba klątwa kapitanów. Od kilku lat, gdy jakiś piłkarz dostaje opaskę, odchodzi po pewnym czasie. Vieira, Henry, Fabregas, Van Perse... Vermalen? Bardzo solidny i bramkostrzelny obrońca, wcale bym się nie zdziwił gdyby za rok był rozchwytywany przez Barce(znowu), bo wiadomo jak u nich z środkowymi obrońcami.

Obrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 12:30

Nie ogarniam tej polityki. Co dzieje się z tymi pieniędzmi? Aż takie długi mają?

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 13:02

francois pisze:Nie ogarniam tej polityki. Co dzieje się z tymi pieniędzmi? Aż takie długi mają?
Nie znam się to się wypowiem.
Wydaję mi się, że nie mają takich wielkich długów tylko są nastawieni na zysk. Coś jak nasze Udinese tylko na większą skalę.

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 13:20

De Rossi podobno jednak do City za 30-35mln. Ma zarabiać 9mln rocznie.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 13:25

francois pisze:Nie ogarniam tej polityki. Co dzieje się z tymi pieniędzmi? Aż takie długi mają?
Nie wiem jak bylo z Veirą i Henrym ale Fabregas z Van Persim odeszli raczej z powodu bo chcieli a nie finansowych. Klub przeciez ich nie chcial sprzedawac. Ile przeciez czasu Barsa sie czaila na Fabregasa nim Wenger go oddal?
Piłkarz chce wygrywać a w Arsenalu Wengera raczej tego nie osiągnie - dlatego.
squinter pisze:De Rossi podobno jednak do City za 30-35mln. Ma zarabiać 9mln rocznie.
Eh, skonczy się tak,że my bedziemy grali rezerwowym skladem w SerieA by ktokolwiek w ogole byl w stanie z nami po Scudetto powalczyc.
Boli,że SeriaA się tylko oslabia.. rozumiem kryzys kryzysem, ale to juz nawet przestalo przypominac równie pochyłą...
Choć okazja okazją, ale jak tak dalej pojdzie pozbędziemy się wszystkich klasowych zawodnikow z SerieA..

KLIK ==>www
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 13:56

Song za niecałe 19 mln E to naprawdę niezły deal (oprócz tego, że ma durną fryzurę). Ten sezon miał świetny, trochę taki "black Pirlo" ;).

Skoro Amarillo wywołał mnie do tablicy to powiem, że właściwie M'Vila to taki naturalny następca Songa - dobry w obronie, zawsze pod grą, bardzo dużo widzi. Do tego czy uzyskają bilans dodatni na tej transakcji to mam pewne wątpliwości. Nie mniej Francuz jest 3 lata młodszy i moim zdaniem spokojnie może wyrosnąć na jeszcze lepszego zawodnika.

Espaneta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 16:56

Co chwila zasłaniają się spłatą stadionu ale dla mnie to zwykła ściema, przecież Arsenal jest w ścisłej czołówce najbogatszych klubów, generujący kolosalne zyski, ja nie wiem, wydaje mi się że zarząd po prostu dla własnej satysfakcji woli co sezon mieć dodatki bilans, inaczej tego ująć się nie da, szkoda jedynie kibiców którzy muszą strasznie cierpieć. Wiem co znaczy odejście najlepszych piłkarzy i gwiazd bo w Valencii to samo się dzieje przez ostatnie lata tylko że różnica jest taka że my sprzedajemy bo to jest jedyna droga do spłaty długów a jeśli wyjdziemy na prostą to nie ma bata żebyśmy co roku żegnali cracków lub co więcej....kapitanów!

btw.
Podobno De Rossi dogadany z City :doh: Ale poczekam jeszcze na oficjalne potwierdzenie.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 22:18

Bartek88 pisze: Eh, skonczy się tak,że my bedziemy grali rezerwowym skladem w SerieA by ktokolwiek w ogole byl w stanie z nami po Scudetto powalczyc.
Tak stary, pojedziesz do Turynu z Castielem, żeby biedne Napoli czy Milan nie wracał do domu z pięcioma golami w plecy... :roll:
Bartek88 pisze:Boli,że SeriaA się tylko oslabia.. rozumiem kryzys kryzysem, ale to juz nawet przestalo przypominac równie pochyłą...
Choć okazja okazją, ale jak tak dalej pojdzie pozbędziemy się wszystkich klasowych zawodnikow z SerieA..

No i co z tego, że się osłabia? To problem poszczególnych klubów. Barca i Real nie płaczą, że mają słabą ligę.

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 22:34

Ale zaczną, zresztą już zaczęły, są bardzo duże problemy z prawami telewizyjnymi i bojkot mniejszych czyli reszty 18 zespołów. Ligi gdzie jest 2-3 zespoły liczące się zawsze i od pierwszej kolejki można obstawiac mistrza w ciemno tracą na atrakcyjnosci, na oglądalnosci, za czym idą mniejsze pieniądze od sponsorów praw telewizyjnych, liga robi się nudna i przewidywalna, do tego najczęściej takie kluby, które są z góry najlepsze w lidze stoją w stagnacji, bo mistrzostwo mają niemalże pewne, a dla samej ligi mistrzów nie zawsze opłaca się kupowac zawodnika czy zawodników. Zostają mistrzami a w lidze mistrzów przy dużym szczęściu grają w półfinale ale nie dalej.

Piłkarze stają się wypaleni brak im motywacji, a uważasz, że jak się nie ma motywacji przez cały sezon to nagle jest na kilka meczy w LM? skoro w lidze bez żadnego problemu wygrywa się z każdym?

To dlatego właśnie Anglicy i Niemcy tak pną się w różnych klasyfikacjach, bo jest duża konkurencja i zobaczysz że Hiszpanie też za parę lat zaczną spadac w dół - ale tam akurat jest specyficznie.

Masz dla przykładu, to że C+ nie chce pokazywac już Serie A, myślisz że z jakiego powodu?

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
ODPOWIEDZ