Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 19:22

Bazyliszek pisze:Arsenal dzisiaj sprzedał Songa do Barcelony za 19 mln, co sie dzieje z tym klubem? zachowują się jakby byli w jakiś niesamowitych długach. Obawiam się, że to oni mogą pozyskać Llorente.
I co mu zagwarantują? Emocjonującą walkę o 4 miejsce w lidze angielskiej? Daj spokój. Jeśli LLL jest kumaty, to nie będzie kontynuował swojej kariery w klubie, który nie gwarantuje mu sportowych sukcesów. Ja natomiast zastanawiam się czy fakt, iż Drenthe jest bezrobotny, może utrudnić sprzedaż Reto

matbar21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 19:30

Bazyliszek pisze:Arsenal dzisiaj sprzedał Songa do Barcelony za 19 mln, co sie dzieje z tym klubem? zachowują się jakby byli w jakiś niesamowitych długach. Obawiam się, że to oni mogą pozyskać Llorente.
Po dzisiejszym występie Giroud jest to bardzo możliwe. Z drugiej strony mam przeczucie, że jego transfer do Juve to tylko kwestia czasu.
km9 pisze:Orientujecie sie moze gdzie bedzie grac w przyszłym sezonie Adebayor? może to bylaby ciekawa opcja?
Jak mówił ktoś wcześniej. Gra.. a właściwie to siedzi w City, pobiera astronomiczną gażę z którą nie chce się rozstać.

Bardzo cieszy mnie zakończenie sprawy z Gabbiadinim. Teraz trzeba wysłać go na wypożyczenie do Bologny i trzymać kciuki za jego dalszy rozwój.
Po cichu liczę, że nasz Immobile odpali i to on zawita do Turynu w przyszłym roku.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 19:40

matbar21 pisze:
Bardzo cieszy mnie zakończenie sprawy z Gabbiadinim. Teraz trzeba wysłać go na wypożyczenie do Bologny i trzymać kciuki za jego dalszy rozwój.
Po cichu liczę, że nasz Immobile odpali i to on zawita do Turynu w przyszłym roku.
Gabbiadini, Immobile, Boakye.... wydaje mi się, że któryś po prostu musi się sprawdzić. Dobrą robotę odwala Beppe z Paraticim, a ten deal z Troisim to mistrzostwo. Trzeba inwestować w młodzież, bo przy dzisiejszych cenach kupienie zawodnika klasy światowej jest prawie niemożliwe przez zawyżanie cen przez niektóre kluby.

Ziegler to gdzie ma w końcu iść?

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
rolek86

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 20:01

matbar21 pisze:
Po dzisiejszym występie Giroud jest to bardzo możliwe. Z drugiej strony mam przeczucie, że jego transfer do Juve to tylko kwestia czasu.
km9 pisze:Orientujecie sie moze gdzie bedzie grac w przyszłym sezonie Adebayor? może to bylaby ciekawa opcja?
Jak mówił ktoś wcześniej. Gra.. a właściwie to siedzi w City, pobiera astronomiczną gażę z którą nie chce się rozstać.

Girud jak Girud, to co Podolski grał to dopiero była "poezja".
Ciekawe czy będą szukać jakiegoś napastnika na szpicę?

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 21:12

matbar21 pisze:

Pamiętam, jak Adebayor deklarował chęć rezygnacji z części zarobków w zamian za transfer do Juve. Wtedy nie byliśmy (znowu) Mistrzem Włoch. W przypadku klęski z Dzeko wolałbym Ade bardziej niż Llorente. Boję się kolesia na maxa, ale jeśli Marotta & Conte widzą go w składzie... :ok:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 21:19

@Brutalo

Conte potrzebował do taktyki jakiegoś silnego, wysokiego napastnika w zimie, dlatego musieliśmy sięgnąć po Boriello. Teraz prawdopodobnie będzie Llorente bo jest wysoki, ma niezłą technike jak na swój wzrost, dobrze gra głową no i jako typowa 9 potrafi zachować się w polu karnym. Zresztą gra w przyznajmy szczerze..średniaku Primera Division mimo tego wyceniany jest na całkiem sporo, bo 30 mln &#8364;.

btw. fajnie, że inwestujemy w młodzież co do Gabbiadiniego to dobrze zrobili z tym kupowaniem jego karty i jednocześnie zostawienie go w solidnym ligowcu Serie A czyli Bologni. Nie za ciężka konkurencja, sportowo może tylko zyskać ;)

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 21:29

Bazyliszek pisze:@Brutalo

Conte potrzebował do taktyki jakiegoś silnego, wysokiego napastnika w zimie, dlatego musieliśmy sięgnąć po Boriello. Teraz prawdopodobnie będzie Llorente bo jest wysoki, ma niezłą technike jak na swój wzrost, dobrze gra głową no i jako typowa 9 potrafi zachować się w polu karnym. Zresztą gra w przyznajmy szczerze..średniaku Primera Division mimo tego wyceniany jest na całkiem sporo, bo 30 mln &#8364;.
Wiem, pamiętam. Z Ade wtedy nie wyszło, ale wobec porażki z Dzeko, komplikacji z Llorente oraz Pazzinim, który nie zmieścił się do 30 interu,
tak z czysto FMowoForumowo preferowałbym Togijczyka.
Bazyliszek pisze: btw. fajnie, że inwestujemy w młodzież co do Gabbiadiniego to dobrze zrobili z tym kupowaniem jego karty i jednocześnie zostawienie go w solidnym ligowcu Serie A czyli Bologni. Nie za ciężka konkurencja, sportowo może tylko zyskać ;)
Zgadzam się, oby okazał tam swój talent (jak Immobile w Genui), a za rok będą z nich ludzie ;)

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 22:28

Panowie co Wam powiem, ale Wam powiem. W dzisiejszym meczu Atalanty Coppa Italia nie ma w kadrze dwóch z czterech ich graczy co byli na meczu z Włochy-Anglia. Są to: Gabbiadini i Peluso. Czyli coś jest na rzeczy. Schelotto i Consigli normalnie są. Czyli jest coś na rzeczy. Z Manolo chyba potwierdzają się spekulacje, a Peluso do nas na lewą :think: .
źródło

News o Lichcie

Pisze tam o transferze Lichta do PSG, a Peluso za niego. Może się mylę. Zasugerowałem się tym linkiem, bo na fb na fan page'u Juventus Streaming ktoś dał taki alarmujący nagłówek.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 22:42

Ja uważam, że jeżeli byłaby oferta za 20+mln za Lichsteinera to nie należałoby się zastanawiać tylko przy całej mojej sympatii do niego go sprzedawać.

Po meczach kontrolnych można wywnioskować że naszą główną taktyką będzie 3-5-2 gdzie powiedzmy sobie szczerze Lichsteiner gra średnio a na tą pozycję mamy Islę i Caceresa (wiem, wiem jeden jest po ciężkiej kontuzji, drugi kontuzjowany w tej chwili) a Lichsteiner szczególnie w 3-5-2 nie jest fundamentalną częścią drużyny jak np. Vidal.

Jak dla mnie każde wyjście z tej sytuacji jest dla nas dobre
- zostanie będzie dobrze
- dostaniemy 20+mln (bo za mniejszą kwotę to nie ma nawet co dyskutować) też będzie dobrze.

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 23:05

Virgil pisze:Ja uważam, że jeżeli byłaby oferta za 20+mln za Lichsteinera to nie należałoby się zastanawiać tylko przy całej mojej sympatii do niego go sprzedawać.
Tylko, że Ancelotti dementuje, a oprócz Francuzów chyba nikt się nim poważnie nie interesuję. Swego czasu przebąkiwało się o Chelsea. Nawet jeśli znajdą się chętni to powinniśmy zachować zbliżoną kwotę, czy to byli by Szejkowie/Arabowie, czy też nie. Przypomnę, że kupiliśmy go rok temu za 11 melonów.
Virgil pisze: Po meczach kontrolnych można wywnioskować że naszą główną taktyką będzie 3-5-2 gdzie powiedzmy sobie szczerze Lichsteiner gra średnio a na tą pozycję mamy Islę i Caceresa (wiem, wiem jeden jest po ciężkiej kontuzji, drugi kontuzjowany w tej chwili) a Lichsteiner szczególnie w 3-5-2 nie jest fundamentalną częścią drużyny jak np. Vidal.
Mam podobne zdanie. W czteroosobowym bloku spisywał się wspaniale, głównie dlatego, że miał partnera w ofensywie (Pepe).

Osobiście niechętnie pozbywałbym się Szwajcara, bo podoba mi się w nim jego zadziorność i wydawało mi się, że może być częścią historii, ale skoro mamy grać ustawieniem, które nie odzwierciedla jego atutów... wydaję mi się kwestią czasu wygryzienie jego pozycji na rzecz Isli.
Mam nadzieję, że Stefan jeszcze pokaże na co go stać nawet i w 3-5-2, dając do zrozumienia, że grając w tej formacji w poprzednim sezonie miał po prostu dołek formy.

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
pakman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 10:00

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-w ... omosc.html

Cos nowego od "starego dobrego onetu" .

"Białe seRce , kRew w czeRni MY na zawsze JUVE wieRni " ★ ★ ★

Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!

Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
Nicolas

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 10:00

wydaję mi się kwestią czasu wygryzienie jego pozycji na rzecz Isli.
Z tym się zgadzam. Zgadzam się także z tym, że to dobry zawodnik, ale w ustawieniu 3-5-2 obawiam się o miejsce dla niego. Może to tylko plotki, ale z tego transferu można podreperować kasę ;)
Jak co roku pojawia się milion postów na temat naszych transferów, a kończy się jak zwykle..(czyt. Boriello :lol: )

Newsy z onetu piszę ktoś kto zapomniał wziąć leków... Niezły odlot

nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 10:02

Za Lichtsteinera... Maicon.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-w ... omosc.html

Edit: Ups. Ktoś mnie ubiegł.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 10:23

To znaczy ja powiem tak, przed tym mercato potrzebowaliśmy dwóch wzmocnień w pierwszym składzie - obrońca na lewą stronę i napastnik z prawdziwego zdarzenia. Ani jednego ani drugiego nie mamy póki co.

Wzmocniliśmy ławkę i bardzo dobrze, że to zrobiliśmy, jednakże jak mówię, podstawowy skład nie poszedł do przodu. Nie za bardzo widzę sens w burzeniu tego, co zostało zbudowane w poprzednim sezonie. Lichtsteiner w 4-3-3 jest niezastąpiony, nie wiemy jak długo Conte grał będzie 3-5-2, czy po kilku kolejkach nie zaczniemy znowu grać trójką w ataku i czwórką w obronie. Isla to dobry piłkarz, ale tak naprawdę nie wiemy jak sobie poradzi, Caceres jak wórci to też nie wiadomo czy dojdzie do siebie i w ten sposób możemy sobie dołożyć nowy problem. I tam żaden Pepe czy Giaccherini nie zrobią tego co powinni. Mamy być konkurencyjni to bądźmy.

Druga strona medalu jest oczywiście taka, że byłyby z tego pieniądze, ale no na litość boską, czy my musimy ich tak desperacko szukać? Klub z ambicjami, mistrz Włoch nie ma pieniędzy na zakup jednego napastnika z najwyższej półki? Nie ma pieniędzy na przyzwoitego lewego obrońcę?

Osmium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 10:24

Llorente dogadał się z Juventusem. Teraz jeszcze trzeba czekać, bo Bilbao chce za Llorente 36 mln euro, czyli wysokosc klauzuli odejscia. Pierwsza oferta w wysokości 16 mln euro Bilbao odrzucilo.

"Vincere non e importante e l’unica cosa che conta"
Zablokowany