Juventus Stadium
- Bartekbx10
- Juventino
Czyli Juventus nie ma nic do gadania w sprawie nazwy stadionu? Może być nawet Durex Arena?
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Nie nie może. Żadna porządna firma nie zapłaciłaby kokosów żeby reklamować inną firmę a to nie gumowy koncern nabył prawa do nazwy.Bartekbx10 pisze:Czyli Juventus nie ma nic do gadania w sprawie nazwy stadionu? Może być nawet Durex Arena?
Ale kupiło je Sportfive w celu odsprzedania z zyskiem więc tak, może być durex arena jeśli tylko durex dogada się ze sportfive ( czyt. odpowiednio zapłaci ).Kimi pisze:Nie nie może. Żadna porządna firma nie zapłaciłaby kokosów żeby reklamować inną firmę a to nie gumowy koncern nabył prawa do nazwy.Bartekbx10 pisze:Czyli Juventus nie ma nic do gadania w sprawie nazwy stadionu? Może być nawet Durex Arena?
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- meda11
- Juventino
No jak nie jak tak? Podmiot A wyłożył dużą kwotę na pokrycie części budowy obiektu w zamian nabywając prawa (na kilkanaście, kilkadziesiąt (?) lat) do odsprzedawania miejsca w nazwie stadionu podmiotowi B, C, D, E, F, itd.. Jedynym problemem są kwoty jakie życzy sobie podmiot A czyli czasowy właściciel nazwy (a właściwie miejsca w nazwie). Na przeszło stu stronach było to wałkowane kilka razy (jak nie więcej)...Kimi pisze:adna porządna firma nie zapłaciłaby kokosów żeby reklamować inną firmę a to nie gumowy koncern nabył prawa do nazwy.
- Krystek
- Juventino
Każdy podaje przykład Durexu :lol:^FAZZI^ pisze:Ale kupiło je Sportfive w celu odsprzedania z zyskiem więc tak, może być durex arena jeśli tylko durex dogada się ze sportfive ( czyt. odpowiednio zapłaci ).Kimi pisze:Nie nie może. Żadna porządna firma nie zapłaciłaby kokosów żeby reklamować inną firmę a to nie gumowy koncern nabył prawa do nazwy.Bartekbx10 pisze:Czyli Juventus nie ma nic do gadania w sprawie nazwy stadionu? Może być nawet Durex Arena?
Dziwne ze nie ma jeszcze nazwy, z 1 strony Sportfive zrobiło dobrze czekając, bo po zdobyciu Scudetto na pewno zbiorą więcej, ale czas mija i z każdym dniem dostaną mniej, trochę im się dziwie, ale to ich problem.
Forza Juve!
Ale jak nikt nie daje przynajmniej tyle, co sami zapłacili to trudno im się dziwić. Zresztą, tak jak napisałeś, to ich problem 

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Vanquish
- Qualità Juventino
"jeśli" - otóż to, a jak na razie nic takie się nie wydarzyło, więc w tym momencie bez szans żeby była nazwa "durex arena"... :roll:^FAZZI^ pisze:Ale kupiło je Sportfive w celu odsprzedania z zyskiem więc tak, może być durex arena jeśli tylko durex dogada się ze sportfive ( czyt. odpowiednio zapłaci ).
- meda11
- Juventino
Czego Ty Kimi nie rozumiesz? Stwierdziłeś, że nie ma mowy o nazwie "Durex Arena" ( :lol: ) , bo Durex nie jest właścicielem nazwy:Kimi pisze:"jeśli" - otóż to, a jak na razie nic takie się nie wydarzyło, więc w tym momencie bez szans żeby była nazwa "durex arena"... :roll:^FAZZI^ pisze:Ale kupiło je Sportfive w celu odsprzedania z zyskiem więc tak, może być durex arena jeśli tylko durex dogada się ze sportfive ( czyt. odpowiednio zapłaci ).
Zarówno ja jak i ^FAZZI^ powiedzieliśmy, że Sportfive jest właścicielem "nazwy" i w przypadku gdy Durex, Ford czy np. SKY wyłożą odpowiednią sumę pieniędzy to nasz stadion może nosić nazwę "Durex/Ford/SKY Arena". Innymi słowy Sportfive udostępni Durexowi/Fordowi/SKY miejsce reklamowe w nazwie stadionu i skasuję od tej firmy okrągłą sumkę, a klub nie dostanie z tego tytułu 1 ojro.Kimi pisze:Nie nie może. Żadna porządna firma nie zapłaciłaby kokosów żeby reklamować inną firmę a to nie gumowy koncern nabył prawa do nazwy.
- Vanquish
- Qualità Juventino
To chyba Ty czegoś nie rozumiesz, bo tym zdaniem sam sobie odpowiedziałeś - nie może być nazwy "Durex Arena" dopóki Durex nie wykupi od obecnego właściciela praw do nazwy - co w tym trudnego do pojęcia?meda11 pisze:Czego Ty Kimi nie rozumiesz? Stwierdziłeś, że nie ma mowy o nazwie "Durex Arena" ( :lol: ) , bo Durex nie jest właścicielem nazwy:
A skoro Durex nie posiada praw do nazwy to chyba logicznym jest fakt, że nie ma szans aby nazwa stadionu zmieniła się z Juventus Stadium na Durex Arena.
- meda11
- Juventino
Jeszcze raz. Bartekbx10 zapytał, że skoro klub nie ma nic do nazwy to czy jest możliwość, że zostanie nazwany np. "Durex Arena":
Ty wyskoczyłeś, że nie może, bo żadna porządna firma (w tym przypadku Sportfive) nie zapłaciłaby grubych pieniędzy właścicielowi stadionu (Juventusowi) żeby potem reklamować inną firmę (np. Durexa):Bartekbx10 pisze:Czyli Juventus nie ma nic do gadania w sprawie nazwy stadionu? Może być nawet Durex Arena?
Tak więc mylisz się albo nie wyrażasz się jasno lub nie zrozumiałeś kontekstu wypowiedzi wcześniejszych userów.Kimi pisze:Nie nie może. Żadna porządna firma nie zapłaciłaby kokosów żeby reklamować inną firmę a to nie gumowy koncern nabył prawa do nazwy.
- Vanquish
- Qualità Juventino
Faktycznie źle się wyraziłem na początku, przepraszam za zamieszanie.
Oczywiście miałem na myśli to, że w chwili obecnej nie ma szans na Durex Arena, ze względu na to, że firma Durex nie posiada praw do nazwy.
Oczywiście miałem na myśli to, że w chwili obecnej nie ma szans na Durex Arena, ze względu na to, że firma Durex nie posiada praw do nazwy.

- meda11
- Juventino
Mnie zastanawia to, że nie znalazł się nikt. Podejrzewam, że Sportfive chciało poczekać jak ktoś wcześniej wspomniał na rozwój wydarzeń i w przypadku powrotu Juve na szczyt wyciągnąć więcej, a nikt nie chciał podpisać umowy na rok i tym sposobem mamy ciągle Juventus Stadium.tabo89 pisze:Swoją droga dziwne, że dopóki nie znajdą odpowiedniego kupca na nazwę to nie reklamują sami siebie nazywając go po prostu "SportFive Arena/Stadium".. ale kasę dali więc nie ma się co przejmować