Wyjazd na mecz Juve - TUTAJ WSZYSTKO
- zahor
- Juventino
No więc tak - jeżeli chodzi o zwiedzanie Turynu, to koniecznie trzeba zobaczyć muzeum motoryzacji, Mole Antonelliana (zarówno muzeum kinematografii w środku, jak wjechać windą na szczyt) i stadion Juventusu z przewodnikiem. Trzeba wybrać się na spacer na starówkę, która jest bardzo rozległa i nie ma jednego, ściśle ustalonego punktu centralnego, a tam już atrakcji do wyboru, do koloru. Mnie słynne Muzeum Egipskie trochę rozczarowało, dużo bardziej spodobało mi się zwiedzanie Palazzo Reale czy Palazzo Madama, to pewnie kwestia gustu.
Jeżeli wybierasz się autem to dodam że dużo atrakcji jest też pod Turynem, bliżej lub dalej. Pod samym miastem leży Stupinigi - chyba najbardziej okazała letnia rezydencja Sabaudów. Swoją drogą stamtąd rzut beretem jest do Vinovo, gdzie przy odrobinie szczęścia można się załapać na jakieś autografy. Trochę dalej od miasta (jakieś 40 km) leży opactwo Sacra di San Michele, naprawdę polecam wybrać się tam. Postaraj się dorwać gdzieś przewodnik National Geographic "Turyn i Piemont". Na allegro chodzą po dwie dychy. Wszystko jest tam naprawdę kapitalnie opisane.
Co do noclegu, zauważyłem że nie ma większych różnic cenowych między hostelami. Albo przynajmniej nie znalazłem takiej miejscówki, która byłaby wyraźnie tańsza od innych. Bilety kupujesz przez neta, jak się nie uda to na miejscu w trafice, jak wszystkie inne metody zawiodą to u konia. Na tych ostatnich lepiej mieć namiary bo pod stadionem raczej się nie kręcą. Na mecz lepiej przyjść dużo wcześniej żeby poczuć atmosferę - a ta na nowym stadionie naprawdę jest super.
Jeżeli wybierasz się autem to dodam że dużo atrakcji jest też pod Turynem, bliżej lub dalej. Pod samym miastem leży Stupinigi - chyba najbardziej okazała letnia rezydencja Sabaudów. Swoją drogą stamtąd rzut beretem jest do Vinovo, gdzie przy odrobinie szczęścia można się załapać na jakieś autografy. Trochę dalej od miasta (jakieś 40 km) leży opactwo Sacra di San Michele, naprawdę polecam wybrać się tam. Postaraj się dorwać gdzieś przewodnik National Geographic "Turyn i Piemont". Na allegro chodzą po dwie dychy. Wszystko jest tam naprawdę kapitalnie opisane.
Co do noclegu, zauważyłem że nie ma większych różnic cenowych między hostelami. Albo przynajmniej nie znalazłem takiej miejscówki, która byłaby wyraźnie tańsza od innych. Bilety kupujesz przez neta, jak się nie uda to na miejscu w trafice, jak wszystkie inne metody zawiodą to u konia. Na tych ostatnich lepiej mieć namiary bo pod stadionem raczej się nie kręcą. Na mecz lepiej przyjść dużo wcześniej żeby poczuć atmosferę - a ta na nowym stadionie naprawdę jest super.
- Montezuma11
- Juventino
a ile mniej więcej taki wyjazd może kosztować zakładając, że śmiga się samolotem ?
FORZA JUVENTUS !!!
- Włodar
- Juventino
Był kiedyś już taki temat, gość napisał taki jakby "poradnik" wyjazdu na mecz i było tam wiele cennych komentarzy innych użytkowników, chyba nie ma sensu tego dublowaćMontezuma11 pisze:a ile mniej więcej taki wyjazd może kosztować zakładając, że śmiga się samolotem ?
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=22322
- Montezuma11
- Juventino
wielkie dzięki !
FORZA JUVENTUS !!!
- stf
- Juventino
Dzieki za podpowiedzi. Lece na mecz z Parma. Katowice - Bergamo, pozniej autobus do Mediolanu i pociag do Turynu (mam nadzieje, ze uda mi sie zdazyc na ten szybki - FrecciaRosa
Mamy hotel w centrum, na Via Emanuele, zaraz przy Porta Nuova, czytalem na stronie Juve, ze na stadion najlepiej dojechac komunikacja miejska. Ktos sie orientuje ile sie jedzie?

- Winner
- Juventino
Tu masz stronę komunikacji w Turynie może ci się przyda. Ja nie pamiętam numerów które tam jeżdżą ale możesz zakładać że przy korkach, a na pewno będą ,przed meczem to z półgodziny możesz jechać. Tu masz mapę http://www.comune.torino.it/gtt/urbana/ ... parete.pdf prawy i Marquee Zoom żeby móc przybliżyć.stf pisze:Dzieki za podpowiedzi. Lece na mecz z Parma. Katowice - Bergamo, pozniej autobus do Mediolanu i pociag do Turynu (mam nadzieje, ze uda mi sie zdazyc na ten szybki - FrecciaRosaMamy hotel w centrum, na Via Emanuele, zaraz przy Porta Nuova, czytalem na stronie Juve, ze na stadion najlepiej dojechac komunikacja miejska. Ktos sie orientuje ile sie jedzie?
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- royal'ek
- Juventino
Siema, interesuje mnie ile kosztują bilety na Ligę Mistrzów. Jestem zainteresowany wyjazdem 20 listopada na mecz z Chelsea. Ewentualnie jakbym mógł prosić o jakąś stronę oficjalną, która sprzedaje takie wejściówki. Wiem, że cena może być, bardziej będzie zaporowa, no ale raz się żyje 

- jareckik
- Juventino
Jeszcze dobrze nie ochłonął po losowaniu a już bilety kupuje. Na ligowe wychodzą tydzień przed meczem, na LM pewnie wcześniej ale ze 2 może 3 tygodnie... Poza tym zapomnij jak nie masz karty Juvemember(nie mylić z DPL, bo to niczego nie daje, jesli chodzi o kupno biletow osobiście).
- montero4
- Juventino
No nic, to będę "rzeźbił" znajomych The Blues z karnetami.
Update - 07.08.2010 ale nadal rośnie 28 x Italia 52 x Juventus
http://picasaweb.google.pl/montero4juventus/Montero4

http://picasaweb.google.pl/montero4juventus/Montero4

- zahor
- Juventino
Temat biletów był wałkowany miliard razy. W skrócie masz trzy opcje:
- kupno przez neta od jakichś dziwnych firm, które sprzedają bilety za ceny od 200 euro wzwyż.
- szukanie w kasach, najpewniej sprzedaż ruszy koło tygodnia przed meczem
- kupno u konika
A, no i zostaje jeszcze ewentualnie to co pisze jareckik czyli karta Juvemember, ale nie wiem jakie dokładnie są zasady wydawania jej.
- kupno przez neta od jakichś dziwnych firm, które sprzedają bilety za ceny od 200 euro wzwyż.
- szukanie w kasach, najpewniej sprzedaż ruszy koło tygodnia przed meczem
- kupno u konika
A, no i zostaje jeszcze ewentualnie to co pisze jareckik czyli karta Juvemember, ale nie wiem jakie dokładnie są zasady wydawania jej.
- Winner
- Juventino
http://www.juventusmember.com/compare-cards Tu masz porównanie rożnych wersji Juventus Member. Z tym że nie wiem czy my możemy mieć 2 pierwsze opcje. Dla international members jest najwięcej zniżek i rożnych gadżetów tyle tylko że rejestracja odbywa się listownie z tego co zauważyłem. Jak ktoś ma te 65 euro i zamierza wybrać się kilka razy na stadion w sezonie to może nie jest to taka głupia opcja. Co do biletów na CL w Turynie na mecz z Anglikami to może być ciężko bo zapewne pierwszeństwo będą mieli membersi i ci z karnetami, i raczej trzeba się spodziewać kompletu widzów.
- royal'ek
- Juventino
Co do postów wyżej. Jaki problem jest pojechać samemu? Ja jeżdżę i zawsze było na luzie. Piszecie, że nie zdążyliście się zapisać do DP i nie macie jak jechać. Śmieszy mnie to, bo jeśli ktoś chce być na meczu to nie musi się ograniczać do większości osób, tylko sam wybiera środek transportu, kupuje bilety i ew. bukuje hostel.
jareckik śmieszy mnie to co napisałeś, bo dla chcącego nic trudnego. BTW. bilety są w przedsprzedaży już 3 tygodnie przed meczem.
Na LM na pewno da się wejść bez tej karty JM. To jest impreza światowa i nie wierze, że trzeba na nią mieć karnet klubowy. To byłaby żenada od strony klubu. Poza tym, wyobraźcie sobie jakby wszystkie kluby tak robiły. Przez dobre parę lat nie weszlibyście na stadion, gdzie trwają rozgrywki LM, bo żaden polski klub tego nie osiągnie.
jareckik śmieszy mnie to co napisałeś, bo dla chcącego nic trudnego. BTW. bilety są w przedsprzedaży już 3 tygodnie przed meczem.
Na LM na pewno da się wejść bez tej karty JM. To jest impreza światowa i nie wierze, że trzeba na nią mieć karnet klubowy. To byłaby żenada od strony klubu. Poza tym, wyobraźcie sobie jakby wszystkie kluby tak robiły. Przez dobre parę lat nie weszlibyście na stadion, gdzie trwają rozgrywki LM, bo żaden polski klub tego nie osiągnie.
- Winner
- Juventino
To że się da wejść bez JM to oczywiste ale z JM masz prawie 100% gwarancje biletu. Na zachodzie zwykle jest tak ze zwykły karnet nie obejmuje meczy pucharowych na nie jest mini karnet z meczami domowymi granymi w grupie, tak jest bodajże na Milanie. Nie wiem czy w Juve jest tak samo ale pewnie podobnie, czyli jakaś pula mini karnetów. Na domowe mecz w lidze połowa stadionu to karnety, nie wielki sektor na Juventus Doc, i duża część najtańszych biletów dla sekcji kibicowskich.royal'ek pisze: Na LM na pewno da się wejść bez tej karty JM. To jest impreza światowa i nie wierze, że trzeba na nią mieć karnet klubowy. To byłaby żenada od strony klubu. Poza tym, wyobraźcie sobie jakby wszystkie kluby tak robiły. Przez dobre parę lat nie weszlibyście na stadion, gdzie trwają rozgrywki LM, bo żaden polski klub tego nie osiągnie.