Mercato (2012-2014)
- jakku1
- Juventino
Tak, tez to czytalem. Jest mowa o 6 milionach. Wolalbym Armero, ale Peluso to tez nie jest jakas najgorsza opcja. Zobaczymy.Ouh_yeah pisze:Tak, koniec jego sprawy. Na TJ wisi news z 23, że pogawędziliśmy z szefostwem Atalanty i po weekendzie Peluso zostanie oficjalnie zaprezentowany.jakku1 pisze:Szykuje sie cos z Armero
Żeby nie było tak całkiem smutno - Milan zdecydowany na Borriello według Sky Sport.
Co do Joveticia, to mowiac szczerze tak srednio mi sie chce wierzyc w te plotki z VS. To znaczy, sam nie wiem. To co przeczytalem, to mniej wiecej zacytowalem, jak to robilem wiele razy wczesniej, bez wzgledu na to czy uznawalem te wiesci za wiarygodne czy tez nie. Tak jak napisalem wyzej, zobaczymy jak to sie potoczy - duzo scenariuszy sobie jeszcze wyobrazam. Poczawszy od Quagliarelli w Fiorentinie, konczac na Matrim w Milanie ; )
@Castiel
No wlasnie sam chcialbym wiedziec, za kogo to odrzucilismy tak duze pieniadze. Przychodzi mi do glowy tylko Vidal ; )
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- pumex
- Juventino
Najgorsza może i nie, ale Peluso klasą Kolumbijczykowi czy Kolarovovovovi nie dorównuje, niestety. Wszystko wskazuje na to, że spuściliśmy z tonu w temacie lewego wingbacka. Głupio byłoby przeżyć kolejne rozczarowanie w sprawie napastnika.jakku1 pisze:Wolalbym Armero, ale Peluso to tez nie jest jakas najgorsza opcja
... tak w ogóle, Peluso nadaje się do 3-5-2? Bo wydaje mnie się, że to bardzie a'la Chiellini niż a'la De Ceglie

- Dzięcioł
- Juventino
Dla mnie 1/4 LM do minimum. Oczywiście wszystko będzie zależało od wyników losowania grup, niemniej jeżeli nie trafimy do grupy śmierci, należy celować przynajmniej w ćwierćfinał. Napoli w ubiegłym roku mając w grupie City i Bayern, potrafiło awansować dalej i być faworytem do awansu po pierwszym meczu 1/8, jak się później okazało z jej końcowym zwycięzcą, odpadając w iście frajerskim stylu. Inter poległ ze słabiutką Marsylią w jeszcze bardziej frajerskich okolicznościach. Zakładam, że my byśmy tej rywalizacji nie przegrali. Stąd ta 1/4 to faktyczne minimum. Jak sami piłkarze trąbią w mediach o mierzeniu w wygranie LM, to ćwierćfinał musi być celem minimalnym i zwykłą przyzwoitością. I jestem przekonany, że przy założeniu ominięcia grupy śmierci, osiągniemy ten poziom rozgrywek.pumex pisze:Nie tylko Buffon mówi o wygraniu CL. Agnelli w swoich wypowiedziach też wspomina o pięknym śnie itp. Ale zachowajmy rozsądek, musiałby się stać jakiś cud, żebyśmy doszli do finału. Oczywiście są różne możliwe scenariusze. Jeśli dajmy na to w 1/8 trafimy na Szachtar i odpadniemy, to będę niepocieszony, ale ogólnie zakładam, że wyjście z grupy mnie zadowoli, a ćwierćfinał będzie naprawdę sporym osiągnięciem.
Wówczas oprócz Ibry w ostatnim dniu okienka wzmocnił nas jeszcze Cannavaro. W tym roku liczę na podobny scenariusz, ale z Dzeko i Kolarovem/Armero. Jakoś do Llorente nie jestem przekonany. Niby Bask, ale całą karierę grający w La liga, a jak wiemy piłkarze w tej ligi w Serie A kompletnie zawodzą.iltalismano pisze:
Troszke mi od razu do głowy przyszły ostatnie dni Mercato za czasów Moggiego. Jeżeli dobrze pamiętam to Ibra zostal zakupiony na deadline'ie.
Ahh, Jakku,Jakku... niech to sie okaże plotką to cie dopadnę!:p
Osobiście chodzi mi o Jo-Jo. Najmłodszy,najlepszy, ogarny w Italii. Nawet z 10 na plecach nie wyglądał by źle.
Natomiast cieszy mnie fakt, że Wenger zdecydował się sprzedać RvP do United. Nigdy nie byłem zwolennikiem tego piłkarza, dla mnie wybitnie szklanego. Oczywiście Robin to kompletny napastnik, ale nam jest potrzebny zawodnik o innej charakterystyce niż Holender. Idelanie pasuje Cavani, ale to zdaje się być niewykonalne. Niemniej i Dzeko będzie wspaniałym wzmocnieniem.
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2012, 10:45 przez Dzięcioł, łącznie zmieniany 1 raz.
Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
- Amarillo
- Juventino
Ogarnij się chłopie, to nie jest wszystko takie proste jakby się mogło wydawać. Był już taki jeden na tym stołku, który lekką ręką rzucał 22 mln za snajpera i wyszło jak wyszło. Bardzo mi się to osobiście podoba, że staramy się kupować z głową i nie przepłacamy za zawodników. Llorente jest dobry, ale płacić 22 mln za gracza chcącego odejść z kończącym się kontraktem byłoby co najmniej lekkomyślne.logatus pisze:Marotta to jednak partacz i tyle.Na Tuttosporcie wczoraj wisiała informacja ,że za Llorente pan M. zapłaci tylko 16 mln euro i eurocenta więcej.Analogiczna sytuacja jak z Rossim rok temu.Aż tak trudno(wziac mały kredyt jak nie ma pieniędzy)) dac te 20-22 mln euro i mieć dobrego napadziora?Według Marotty nie ,woli Pazziniego i jaiegos drewniaka Peluso.Tragedia.
Moggi wróc!!!
Może powinniśmy zastosować taktykę FC "wymuś transfer" Barcelony ?

Sapere Aude!
- jakku1
- Juventino
Ja go w akcji widzialem chyba raz i mowiac szczerze to chyba bylo w meczu z nami. Ale polecam zajrzec do tematu o Reprezentacji Wloch bo z tego, co wiem to Peluso gral w ostatnim meczu kadry i wlasnie zaprezentowal sie dosc dobrze w... ofensywie. Ale tutaj wiecej do powiedzenia mialby z pewnoscia De Rossi.pumex pisze:... tak w ogóle, Peluso nadaje się do 3-5-2? Bo wydaje mnie się, że to bardzie a'la Chiellini niż a'la De Ceglie
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Dzięcioł
- Juventino
Nic szczególnego nie pokazał. Gościu ma już 28 lat, a dopiero zaliczył, z resztą niespecjalnie udany, debiut w reprezentacji seniorów. Poza meczem w reprze widziałem go wyłącznie w spotkaniach z nami i wówczas również nie zachwycał. A gra Armero, czy wcześniej Kolarova zawsze mi się podobała. Sprowadzenie Peluso, będzie transferem w stylu Padoina - vide półśrodek. Bez sensu.jakku1 pisze:Ja go w akcji widzialem chyba raz i mowiac szczerze to chyba bylo w meczu z nami. Ale polecam zajrzec do tematu o Reprezentacji Wloch bo z tego, co wiem to Peluso gral w ostatnim meczu kadry i wlasnie zaprezentowal sie dosc dobrze w... ofensywie. Ale tutaj wiecej do powiedzenia mialby z pewnoscia De Rossi.pumex pisze:... tak w ogóle, Peluso nadaje się do 3-5-2? Bo wydaje mnie się, że to bardzie a'la Chiellini niż a'la De Ceglie
Wracając do samego spotkania Włochów z Anglikami, to w drużynie wicemistrzów Europy, z dobrej strony pokazali się Diamanti, Destro i Sirigu. Sprowadzając Destro Roma zrobiła kapitalny deal. Chłopak na bogatą technikę użytkową, jest silny, dużo widzi i świetnie się ustawia, a także pracuje dla drużyny. Opinia sporządzona w oparciu o ostatni mecz Squadra Azzura.
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2012, 11:11 przez Dzięcioł, łącznie zmieniany 1 raz.
Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
- Wojt
- Juventino
No i co masz do Padoina? Idealny rezerwowy, uniwersalny, nie marudzi, a jak gra to gra dobrze. Tacy piłkarze to skarby i tyle.Virgil pisze:Właśnie kasy przepalać już nie powinniśmy a ludzie jak Padoin czy Peluso to może są fajni ale jak przychodzą za darmo a nie za jakieś wcale nie małe kwoty.
Chcę Llorente, nikogo innego.
PS. Byłbym zapomniał, Conte out!
From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
- annihilator1988
- Juventino
Jakoś nie wierzę, żeby Juventus miał płacić 6 mln euro za Peluso, kiedy za 5 mln mógł nabyć 50% praw do karty zawodniczej Armero. Zresztą, nie jestem przekonany, żeby Peluso było piłkarzem, który gwarantuje podniesienie jakości akcji ofensywnych na lewej flance. Bujda
- rosomak
- Juventino
Nasi powinni sie juz skupic tylko na napastniku.
Na lewej niech gra Assamoah.
On sobie swietnie tam radzi a rewelacja okresu przygotowawczego jest podobno Pogba, wszyscy go chwala i mimo wielkiej konkurencji jest bardzo blisko 1 skladu.
Asamoah niech gra na lewej bo konkurencja w srodku jest ogromna.
On sobie swietnie tam radzi a rewelacja okresu przygotowawczego jest podobno Pogba, wszyscy go chwala i mimo wielkiej konkurencji jest bardzo blisko 1 skladu.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
pumex pisze:I to rozumiemjakku1 pisze:Edit: Lichtsteiner nie odejdzie. Marotta powiedzial, ze mamy zamiar wygrywac, budowac konkuencyjna druzyne oraz, ze odrzucilismy w tym okienku kilka bardzo dobrych ofert, z ktorych kazda dawala nam okolo 2 razy wiecej pieniedzy, niz zaplacilismy za danego gracza.
Nie tylko Buffon mówi o wygraniu CL. Agnelli w swoich wypowiedziach też wspomina o pięknym śnie itp. Ale zachowajmy rozsądek, musiałby się stać jakiś cud, żebyśmy doszli do finału. Oczywiście są różne możliwe scenariusze. Jeśli dajmy na to w 1/8 trafimy na Szachtar i odpadniemy, to będę niepocieszony, ale ogólnie zakładam, że wyjście z grupy mnie zadowoli, a ćwierćfinał będzie naprawdę sporym osiągnięciem.Vimes pisze:Jeżeli przyjąć, że Buffon mówiąc o wygraniu Ligi Mistrzów nie żartował to nie możemy oddawać piłkarzy, którzy się u nas sprawdzili.Swego czasu na VS czytałem, że odrzuciliśmy oferty za Marchisio, Vidala i Chielliniego, ale ile w tym prawdy? nie wiemCastiel pisze:Wiadomo coś więcej o tych odrzuconych ofertach?
Podobno szejk z PSG kazał przerobić swojego FM'a na online'owa wersje i klikał buy,buy,buy..
Srednio widzi mi sie Peluso. Aczkolwiek Peluso + Jo-Jo czy Armero + Llorente. (nakład podobny w calosci). Cieżka decyzja.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Wojt
- Juventino
A jak na treningach radzi sobie Giovinco? Jest tak jak kiedyś, że jest lepszy od wszystkich?rosomak pisze:Nasi powinni sie juz skupic tylko na napastniku.
From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
- pumex
- Juventino
Zagrał raptem dwa razy na left wingbacku i już niektórzy ogłaszają go królem wszechświata :doh:rosomak pisze:Na lewej niech gra Assamoah. On sobie swietnie tam radzi
Ogromna? Asamoah, Vidal i Marchisio walczą o dwa miejsca, Pirlo z Pogbą o jedno. Jest ok. Przydałby się jeszcze ktoś lepszy niż Peluso na lewą i byłoby naprawdę dobrze przed walką na 3-ch frontachrosomak pisze:Asamoah niech gra na lewej bo konkurencja w srodku jest ogromna.

- Piti
- Juventino
Kod: Zaznacz cały
http://www.ligamistrzow.com/aktualnosci/22740,hiszpan-dogadany-z-juventusem?pokaz-komentarze=1&pokaz=comments
- Mate.G
- Juventino
Teraz już mamy bardzo fajny skład...
Gdyby przyszedł Armero i Dzeko/LLorente.
To ciężko sobie byłoby wyobrazić lepszą realną wyjściową 11.
Może jednak kogoś kupimy do ataku... Mamy 2 tygodnie
btw Ile Fiorentina chciała za Jovetica?
Gdyby przyszedł Armero i Dzeko/LLorente.
To ciężko sobie byłoby wyobrazić lepszą realną wyjściową 11.
Może jednak kogoś kupimy do ataku... Mamy 2 tygodnie

btw Ile Fiorentina chciała za Jovetica?