Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2012, 21:30

Kasa kasą, ale lepiej pozostawić obronę w obecnej formie. Jak dla mnie nie warto sprzedawać jednego z lepszych bocznych obrońców ligi, nawet kosztem "topowego" napastnika. Martwi jednak to, że agenci samego piłkarza zdążyli już ustosunkować się do zainteresowania PSG piłkarzem. Mówią o tym, że sam obrońca byłby zadowolony z przenosin do Paryża, jako że żabojady mają bardzo ambitny projekt, wspaniałego trenera, blablabla. :/ Jednocześnie zaznaczają, że Lichtsteiner jest szczęśliwy, że gra u nas, ma znakomite relacje z kibicami, do tego klub walczy o najwyższe cele, w tym LM. Zawodnik chciałby poznać swoją przyszłość w przeciągu 4-5 dni. Agenci jego przyszłość uzależniają od woli samego Juventusu - piłkarz tak czy siak będzie kontent.

Mam nadzieję, że Marottę nie skusi hajs szejków, a sam Conte zablokuje ten transfer. My nie jesteśmy supermarket, a przed kolejnym sezonem mamy się wzmacniać, nie osłabiać.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2012, 21:38

jakku1 pisze:Szykuje sie cos z Armero, ale zrodlo jest niepewne. Trzeba czekac.
Udinese zmiękło i idzie z nami na wypożyczenie czy my wyskakujemy z kasy?

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2012, 21:48

Co wy z tym Stefanem ? Przecież PSG kupiło już prawego obrońce Anthonego Reveliera .

Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2012, 21:49

Sorek21 pisze:Co wy z tym Stefanem ? Przecież PSG kupiło już prawego obrońce Anthonego Reveliera .
Właśnie że nie kupiło :D
Nie przeszedł testów medycznych.

Forza Juve!
Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2012, 21:58

Krystek pisze:
Sorek21 pisze:Co wy z tym Stefanem ? Przecież PSG kupiło już prawego obrońce Anthonego Reveliera .
Właśnie że nie kupiło :D
Nie przeszedł testów medycznych.
Łoo to ładne zdziwko :D. Myślełem ,że to już pewne, o co dokładniej poszło ? Jak szejki sypną dużą kasą to wtedy i może sie Juve zgodzi i będzie kasa na topa. A przy systemie jakim gramy, czyli 3-5-2 mamy ludzi na tą pozycje. Tylko szkoda mi go bo lubie naszego Stefka :/

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2012, 21:58

Castiel pisze:
Ok, troche poszperalem i ta informacja, ktora podalem wyzej, moze byc bardziej wiarygodna, niz na poczatku zakladalem.

Mialo sie bowiem odbyc spotkanie pomiedzy Juve a Udinese w sprawie Armero. Chodzi o wypozyczenie z opcja albo koniecznoscia (raczej to drugie) wykupu. Jeszcze musimy cos tylko zrobic z Zieglerem.

Nie wypowiadalem sie wczesniej na temat Llorente. Z tego, co przeczytalem to faktyczne Hiszpan nam sie podoba i jestesmy zainteresowani, ale chyba to wszystko. Nie wiem czy zlozylismy faktycznie jakas oferte za niego (byc moze tak), ale jedno jest pewne: jesli go kupimy, to tylko wtedy kiedy Athletic troche zejdzie z ceny. Na razia chca za duzo. Tylko tyle i az tyle. Zobaczymy.

Swoja droga, bardzo duzo osob na VS pisze o Joveticiu. Plotek na jego temat ostatnio w prasie nie bylo, toczy sie glownie dyskusja o Llorente, a z tego co widze, to roznie z tym moze byc. Curva dalej definiuje Jojo jako nasz glowny cel - zgodnie z jego slowami sytuacja powinna sie wyjasnic pod koniec sierpnia (tak czy siak sie wyjasni :prochno:), a inne "zrodla" albo sadza, ze transfer Joveticia jest juz dopiety albo, ze jestesmy bardzo blisko. Jednak radze podejsc do tych plotek z dystansem. Dawno nie wchodzilem na VS, dlatego jestem troche zdziwiony. Aha, co do Dzeko, to faktycznie, byl jakis kontakt pomiedzy nami a City i agentami Dzeko/samym Dzeko.

Edit: Lichtsteiner nie odejdzie. Marotta powiedzial, ze mamy zamiar wygrywac, budowac konkuencyjna druzyne oraz, ze odrzucilismy w tym okienku kilka bardzo dobrych ofert, z ktorych kazda dawala nam okolo 2 razy wiecej pieniedzy, niz zaplacilismy za danego gracza.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 00:08

jakku1 pisze:Edit: Lichtsteiner nie odejdzie. Marotta powiedzial, ze mamy zamiar wygrywac, budowac konkuencyjna druzyne oraz, ze odrzucilismy w tym okienku kilka bardzo dobrych ofert, z ktorych kazda dawala nam okolo 2 razy wiecej pieniedzy, niz zaplacilismy za danego gracza.
Jeżeli przyjąć, że Buffon mówiąc o wygraniu Ligi Mistrzów nie żartował to nie możemy oddawać piłkarzy, którzy się u nas sprawdzili. Sezon będzie długi, więc Lichtsteiner musi zostać. Chyba, że szejkostwory zaproponują 25 mln euro :wink:.

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 00:36

jakku1 pisze: Edit: Lichtsteiner nie odejdzie. Marotta powiedzial, ze mamy zamiar wygrywac, budowac konkuencyjna druzyne oraz, ze odrzucilismy w tym okienku kilka bardzo dobrych ofert, z ktorych kazda dawala nam okolo 2 razy wiecej pieniedzy, niz zaplacilismy za danego gracza.
Wiadomo coś więcej o tych odrzuconych ofertach? Podobno za Vidala była niezła sumka z Realu czy jakiegoś tam innego klubu. Co do Lichego i prawie każdego innego zawodnika w naszej kadrze - oddawanie kogokolwiek byłoby nielogiczne. Pierwszy raz chyba od kilkunastu lat mamy w klubie tak wyrównaną kadrę. Możemy praktycznie wystawić 2 równorzędne jedenastki. Z zawodników którzy grają nie ma chyba takiego oprócz Matriego i Quaga, który w jakiś wyjątkowy sposób by coś spieprzył. Oprócz wyżej wymienionej dwójki nie ma chyba takiego za którego mielibyśmy się wstydzić...

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 03:03

Jakku, jakku - tylko rozpalasz naszą wyobraźnię.

Tak poważnie to zastanawiam się, co miałoby przekonać Viole do oddania Joveticia. Przebudowali zespół, czasu niewiele, Matriego ani środkowego pomocnika już nie potrzebują. Mało realny wydaje mi się ten transfer.

Zastanawiając się nad snajperem, który nie będzie Pazzinim, przypomniało mi się następujące nazwisko: Jelavić. Sprawdziłem staty i są bardzo zadowalające. Zawodnik mało popularny i pewnie bardzo by się ucieszył na zainteresowanie Juve. Kojarzy ktoś gościa dokładniej? Tak wiem, że straszny spadek z RVP, czy Cavaniego... ale z Matrim i Quagiem nie mamy czego szukać w LM.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 04:05

jakku1 pisze:
Castiel pisze:
Ok, troche poszperalem i ta informacja, ktora podalem wyzej, moze byc bardziej wiarygodna, niz na poczatku zakladalem.

Mialo sie bowiem odbyc spotkanie pomiedzy Juve a Udinese w sprawie Armero. Chodzi o wypozyczenie z opcja albo koniecznoscia (raczej to drugie) wykupu. Jeszcze musimy cos tylko zrobic z Zieglerem.

Nie wypowiadalem sie wczesniej na temat Llorente. Z tego, co przeczytalem to faktyczne Hiszpan nam sie podoba i jestesmy zainteresowani, ale chyba to wszystko. Nie wiem czy zlozylismy faktycznie jakas oferte za niego (byc moze tak), ale jedno jest pewne: jesli go kupimy, to tylko wtedy kiedy Athletic troche zejdzie z ceny. Na razia chca za duzo. Tylko tyle i az tyle. Zobaczymy.

Swoja droga, bardzo duzo osob na VS pisze o Joveticiu. Plotek na jego temat ostatnio w prasie nie bylo, toczy sie glownie dyskusja o Llorente, a z tego co widze, to roznie z tym moze byc. Curva dalej definiuje Jojo jako nasz glowny cel - zgodnie z jego slowami sytuacja powinna sie wyjasnic pod koniec sierpnia (tak czy siak sie wyjasni :prochno:), a inne "zrodla" albo sadza, ze transfer Joveticia jest juz dopiety albo, ze jestesmy bardzo blisko. Jednak radze podejsc do tych plotek z dystansem. Dawno nie wchodzilem na VS, dlatego jestem troche zdziwiony. Aha, co do Dzeko, to faktycznie, byl jakis kontakt pomiedzy nami a City i agentami Dzeko/samym Dzeko.

Edit: Lichtsteiner nie odejdzie. Marotta powiedzial, ze mamy zamiar wygrywac, budowac konkuencyjna druzyne oraz, ze odrzucilismy w tym okienku kilka bardzo dobrych ofert, z ktorych kazda dawala nam okolo 2 razy wiecej pieniedzy, niz zaplacilismy za danego gracza.
Troszke mi od razu do głowy przyszły ostatnie dni Mercato za czasów Moggiego. Jeżeli dobrze pamiętam to Ibra zostal zakupiony na deadline'ie.
Ahh, Jakku,Jakku... niech to sie okaże plotką to cie dopadnę!:p

Osobiście chodzi mi o Jo-Jo. Najmłodszy,najlepszy, ogarny w Italii. Nawet z 10 na plecach nie wyglądał by źle.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 07:47

iltalismano pisze: Osobiście chodzi mi o Jo-Jo. Najmłodszy,najlepszy, ogarny w Italii. Nawet z 10 na plecach nie wyglądał by źle.
Uważaj. Zaraz zlecą się fanboye koszulkowej 10 dla których idealny klon Alexa nie byłby "godzien" jej nosić. Jojo by się przydał. 25 mln może styknie...

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 08:54

Dzeko/Jovetic/Lllorente niech którykolwiek z nich przyjdzie, byle byśmy nie zostali z Matrim i Quagiem na ataku :pray:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 08:56

jakku1 pisze:Edit: Lichtsteiner nie odejdzie. Marotta powiedzial, ze mamy zamiar wygrywac, budowac konkuencyjna druzyne oraz, ze odrzucilismy w tym okienku kilka bardzo dobrych ofert, z ktorych kazda dawala nam okolo 2 razy wiecej pieniedzy, niz zaplacilismy za danego gracza.
I to rozumiem :ok:
Vimes pisze:Jeżeli przyjąć, że Buffon mówiąc o wygraniu Ligi Mistrzów nie żartował to nie możemy oddawać piłkarzy, którzy się u nas sprawdzili.
Nie tylko Buffon mówi o wygraniu CL. Agnelli w swoich wypowiedziach też wspomina o pięknym śnie itp. Ale zachowajmy rozsądek, musiałby się stać jakiś cud, żebyśmy doszli do finału. Oczywiście są różne możliwe scenariusze. Jeśli dajmy na to w 1/8 trafimy na Szachtar i odpadniemy, to będę niepocieszony, ale ogólnie zakładam, że wyjście z grupy mnie zadowoli, a ćwierćfinał będzie naprawdę sporym osiągnięciem.
Castiel pisze:Wiadomo coś więcej o tych odrzuconych ofertach?
Swego czasu na VS czytałem, że odrzuciliśmy oferty za Marchisio, Vidala i Chielliniego, ale ile w tym prawdy? nie wiem

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 09:44

jakku1 pisze:Szykuje sie cos z Armero
Tak, koniec jego sprawy. Na TJ wisi news z 23, że pogawędziliśmy z szefostwem Atalanty i po weekendzie Peluso zostanie oficjalnie zaprezentowany.

Żeby nie było tak całkiem smutno - Milan zdecydowany na Borriello według Sky Sport.

logatus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 10:04

Marotta to jednak partacz i tyle.Na Tuttosporcie wczoraj wisiała informacja ,że za Llorente pan M. zapłaci tylko 16 mln euro i eurocenta więcej.Analogiczna sytuacja jak z Rossim rok temu.Aż tak trudno(wziac mały kredyt jak nie ma pieniędzy)) dac te 20-22 mln euro i mieć dobrego napadziora?Według Marotty nie ,woli Pazziniego i jaiegos drewniaka Peluso.Tragedia.
Moggi wróc!!!

Zablokowany