Mercato (2012-2014)
- Pan Mietek
- Juventino
Ale co ma piernik do wiatraka? Przecież Baskowie póki co wciąż nie pogodzili się z tym, że Llorente postanowił ich opuścić. Nie czytałeś o tym, że upierają się przy 35 mln (klauzuli)? Spokojnie, czekamy aż sobie zdadzą sprawę. Jeśli Marotta dogadał się z samym piłkarzem to jest to już połowa sukcesu.Łoles pisze:Ale czy nie jest też tak że czasem lepiej wyłożyć kasę na stół żeby później nie obudzić się z ręką w nocniku (w tym przypadku z Pazzinim miast LLLLLLLLLLL czy kimkolwiek innym kto realnie podniósłby wartość naszego ataku)
Groźnie może być dopiero za 2 tygodnie - jak się zaczyna "transfer deadline day". Wtedy szefowie klubów z Premier League durnieją i są gotowi wykorzystać wszystkie dostępne pieniądze a nawet więcej

Polska strona Arsenalu nic o tym nie pisze. Powiem więcej - u nich póki co w ogóle nie było tematu Llorente w ostatnich dniach więc zakładam, że to mrzonki. Będziemy zapewne w najbliższych dniach otrzymywać mnóstwo sprzecznych informacji.......logatus pisze:Koniec marzeń co do Llorente.Hiszpańskie gazety podają ,że arsenal jest o krok od jego pozyskania.Sam piłkarz ponoć powiedział "Premier League,to najlepsza liga na świecie,zaszczytem będzie dla mnie tam grać".Ponoć Wenger po utracie VP,jest bardzo zdeterminowany do pozyskania baska,Arsenal ponoć wyłoży na niego około 25 mln euro.Wenger i włodarze Arsenalu wierzą że w ten sposób uspokoja kibiców ,jak i tego że Arsenal będzie jak równy z równym walczył o mistrzostwo kraju.
Ogólnie to widzę, że niektórzy powinni być 30 czerwca hibernowani a potem wybudzani 1 września bo nie potrafią zrozumieć rzeczywistości mercato.
To było dla bekialina pisze:...powiedział koleś z (do niedawna) Van Persiem w avatarzeMietson pisze:Ogólnie to widzę, że niektórzy powinni być 30 czerwca hibernowani a potem wybudzani 1 września bo nie potrafią zrozumieć rzeczywistości mercato.

Ostatnio zmieniony 17 sierpnia 2012, 14:57 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
...powiedział koleś z (do niedawna) Van Persiem w avatarzeMietson pisze:Ogólnie to widzę, że niektórzy powinni być 30 czerwca hibernowani a potem wybudzani 1 września bo nie potrafią zrozumieć rzeczywistości mercato.
- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Nie wiem czy śmiać się czy płakać :doh:logatus pisze: No to Pazzini witaj!!
Marotta ten patałach nic nie potrafi zrobic pożadnie ,tylko ściaga samych drewniaków.A zamiast pracowac na transferami ,wczoraj sobie siedział zadowolony na trybunach ,nie wiem z czego.
Marotta ściągnął same drewno... Pirlo, Vidal, Giovinco, Asamoah, Isla, Pogba, nadają się tylko do spalenia na stosie... Wydaje mi się, iż problem nie leży w Marottcie, tylko w Tobie

Obawiam się, iż niektórzy nie wyrośli jeszcze z etapu: "Mamo kup mi samochodzik! Bo ja chcę! O tego!"
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Hiszpański korespondent LGDS tak uważa. W sumie normalne. We Włoszech piszą, że Llorente chce do Juve - angielskie media twierdzą, że Arsenal chce go kupić a Hiszpanie piszą, że Barcelona go weźmie za darmo za rok.19 pisze:http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=106436
Tu jest napisane, że Llorente chce do Juve
- bendzamin
- Redaktor
Isla, Asamoah, Giovinco - nosz psia mac, same drewniaki, wywiezc Beppe na taczkach z Turynu! I jeszcze mial czelnosc przybyc na coroczny piknik, na ktory sie zjezdzaja wszystkie wazniejsze osoby zwiazane z Juve, zamiast zrobic pod siedziba Athleticu pikiete i paradowac z transparentem "Dajcie Llorente za 16 milionow, bo nie pojdziemy na noc do domow!"logatus pisze: Marotta ten patałach nic nie potrafi zrobic pożadnie ,tylko ściaga samych drewniaków.A zamiast pracowac na transferami ,wczoraj sobie siedział zadowolony na trybunach ,nie wiem z czego.

- Łoles
- Juventino
Drogi Mietku napisałem czysto teoretycznie, nazwiska dałem takie bo akurat o takich się pisało ot co.
A chodzi mi o to że nie zawsze targowanie się o 2-3 mln euro dobrze się kończy.
A propos targowania się o kilka baniek to czytałem że Juve oferuje za LLLLLLLLL 16 a Bilbao chce 18.Mi chodzi o taką sytuację gdzie targując się o 2 mln możemy skończyć z Pazzinim. Nie mówię nic o płaceniu pełnej kwoty klauzuli o nie nie nie
@Wiking
To trochę zmienia postać rzeczy, choć i tak wszystko zależy od tego za co te bonusy - liczba goli? ilość występów? sukcesy?
Jeżeli za liczbę goli to zakładając że to właśnie LLLLLLLLLL do nas trafi to jeżeli strzeli powiedzmy 20+ to kij z klauzulą mielibyśmy napastnika
Edyta:
A na takie posty:
A chodzi mi o to że nie zawsze targowanie się o 2-3 mln euro dobrze się kończy.
A propos targowania się o kilka baniek to czytałem że Juve oferuje za LLLLLLLLL 16 a Bilbao chce 18.Mi chodzi o taką sytuację gdzie targując się o 2 mln możemy skończyć z Pazzinim. Nie mówię nic o płaceniu pełnej kwoty klauzuli o nie nie nie
@Wiking
To trochę zmienia postać rzeczy, choć i tak wszystko zależy od tego za co te bonusy - liczba goli? ilość występów? sukcesy?
Jeżeli za liczbę goli to zakładając że to właśnie LLLLLLLLLL do nas trafi to jeżeli strzeli powiedzmy 20+ to kij z klauzulą mielibyśmy napastnika

Edyta:
A na takie posty:
Nie zwracam uwagi choć ten fragment że Arsenal będzie walczył o mistrzostwo mnie rozbawiłlogatus pisze:bla bla bla bla bla bla bla
Ostatnio zmieniony 17 sierpnia 2012, 15:26 przez Łoles, łącznie zmieniany 1 raz.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- annihilator1988
- Juventino
Może ten temat był już wałkowany (P$G zainteresowane Lichym), ale jestem zmęczony i leniwy, co sprawia, że nie chce mi się przeglądać ostatnich 3 stron. Jak już wcześniej napisałem, istnieją przesłanki , mogąca sprawić, że Szwajcar znajdzie w kręgu zainteresowania "petrodolarów" :roll: I teraz Juve ma kilka wariantów:
a)sprzedać prawego defensora :płaczę: i zainkasować prawdopodobnie 20 mln euro
b)nie sprzedawać i nadal męczyć się w negocjacjach ws. sprowadzenia napadziora i lewoskrzydłowego.
Giuseppe będzie miał niemały ból głowy, odczuwam ten dylemat, jednak skłaniałbym się ku odrzuceniu oferty wicemistrza Francji
Edit
b)nie sprzedawać i nadal męczyć się w negocjacjach ws. sprowadzenia napadziora i lewoskrzydłowego.
Giuseppe będzie miał niemały ból głowy, odczuwam ten dylemat, jednak skłaniałbym się ku odrzuceniu oferty wicemistrza Francji

Edit
Te pieniążki, pewnie nie wszystkie, można by dorzucić do budżetu transferowego i wtedy coś by się uskubało. Słusznie prawisz co do Mauricio i Martina. Od siebie dodam, że Lichy symbolizuje dzisiejszy styl gry Juve. Miejmy nadzieje, że zostanie na Juventus StadiumBartek88 pisze: I co kupimy za te 20 mln? Isla na prawą lub Caceres? Średnio mnie to przekonuje. Klasa Lichego to to nie jest. A Isla niech sie najpierw ogarnie z kontuzja do konca.
Ostatnio zmieniony 17 sierpnia 2012, 15:51 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 2 razy.
- Bartek88
- Juventino
ehh. Złote mądrosci Pana Zambrotty jak zawsze.pan Zambrotta pisze:jak ktoś wymienia wychowanków porto, realu, arsenalu, city, czy united, to rozmowa z nim nie ma większego sensu.
Wychowankowie Manchester UNITED:
Scholes
Gary Neville
David Beckham
Darren Fletcher
Ryan Shawcross
Ryan Giggs- choc to bardziej City
i bylo ich jeszcze kilka.
Real (nie za duzo ale zawsze cos):
Raul
Casillas
Arbeloa
z definicji UEFA wychowankow bedize tego znacznie wiecej, zwlaszcza jesli chodzi o Arsenal.
I co kupimy za te 20 mln? Isla na prawą lub Caceres? Średnio mnie to przekonuje. Klasa Lichego to to nie jest. A Isla niech sie najpierw ogarnie z kontuzja do konca.annihilator1988 pisze:Może ten temat był już wałkowany (P$G zainteresowane Lichym), ale jestem zmęczony i leniwy, co sprawia, że nie chce mi się przeglądać ostatnich 3 stron. Jak już wcześniej napisałem, istnieją przesłanki , mogąca sprawić, że Szwajcar znajdzie w kręgu zainteresowania "petrodolarów" :roll: I teraz Juve ma kilka wariantów:
Ostatnio zmieniony 17 sierpnia 2012, 15:40 przez Bartek88, łącznie zmieniany 2 razy.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
O co chodzi z australijczykiem Jamesem Troisim? Na Transfermakrt jest już naszym piłkarzem (kupiony za 500 tys. euro z Kayserispor), według anglojęzycznej Wikipedii (im bym nie ufał) jest podane, że kupiliśmy go i od razu wypożyczyliśmy do Atalanty, a na oficjalnej stronie Juve i polskich portalach nie ma o nim nic.
- playmaker
- Juventino
Isla na prawej stronie Cię nie przekonuje? Mam rozumieć, że na żadnej pozycji on Ci nie odpowiada? :doh:Bartek88 pisze: I co kupimy za te 20 mln? Isla na prawą lub Caceres? Średnio mnie to przekonuje. Klasa Lichego to to nie jest. A Isla niech sie najpierw ogarnie z kontuzja do konca.
- Castiel
- Juventino
Nie ma mowy o sprzedaży Lichego. Tak przy okazji...to on coś zawalił w minionym sezonie? Straciliśmy gola przez niego...?
Jak już jesteśmy przy głupich postach, opiniach itp...to moim marzeniem od jakichś 7-8 lat jest De Rossi 8)
Jak już jesteśmy przy głupich postach, opiniach itp...to moim marzeniem od jakichś 7-8 lat jest De Rossi 8)
- Mate.G
- Juventino
Gol z Lazio na 1:1.Castiel pisze:Nie ma mowy o sprzedaży Lichego. Tak przy okazji...to on coś zawalił w minionym sezonie? Straciliśmy gola przez niego...?
Zależy ile za niego płacą bo jeśli by dali 20mln plus jakieś bonusy...
Moglibyśmy wtedy kupić "coś" do ataku