Mercato (2012-2014)
- rosomak
- Juventino
Mnie nie martwi to ze RVP nie kupimy. Mnie martwi to ze od 4,5 lat stale dochodzi do tej samej sytuacji, media wymieniaja graczy ktorych chcemy kupic, niby gdzies tam Marotta lub Fabio byli widziani wsrod agentow najwiekszych gwiazd[ z Secco tez tak bylo] i ta hierarchia zawodnikow ktorych chcemy zczasem opada, konczymy z najgorsza alternatywa.
Zauwazcie ze Marotta ma wiedze, potrafi sprowadzic dobrych graczy ale to glownie tacy ktorzy sami unas bardzo chca grac. Tez widze to ze tak naprawde wszystko zalezne jest od trenera, rok temu duzo transferow bylo beznadziejnych teraz Antek to wszystko poukladal i jezeli bedziemy kupowac tego kogo on chce to bedzie super.
Nie wiem czy Lorente to dobry gracz dla nas, piszcie co chcecie ale hiszpania to inny kraj, kazda liga ma swoje wady i zalety.
Wlochy to bardzo trudna liga taktycznie, zespoly sa uporzadkowane bardzo dokladnie w obronie, nie to co w hiszpanii gdzie istnieja tylko Real i Barca, gdyby Lorente byl taki super to strzelal by tych bramek tam wiecej a przedewszystkim nie gral w Bilbao a gdzies w mocnym klubie bo przeciez jego nazwisko nie jest nam znane od roku.
Zauwazcie ze Marotta ma wiedze, potrafi sprowadzic dobrych graczy ale to glownie tacy ktorzy sami unas bardzo chca grac. Tez widze to ze tak naprawde wszystko zalezne jest od trenera, rok temu duzo transferow bylo beznadziejnych teraz Antek to wszystko poukladal i jezeli bedziemy kupowac tego kogo on chce to bedzie super.
Nie wiem czy Lorente to dobry gracz dla nas, piszcie co chcecie ale hiszpania to inny kraj, kazda liga ma swoje wady i zalety.
Wlochy to bardzo trudna liga taktycznie, zespoly sa uporzadkowane bardzo dokladnie w obronie, nie to co w hiszpanii gdzie istnieja tylko Real i Barca, gdyby Lorente byl taki super to strzelal by tych bramek tam wiecej a przedewszystkim nie gral w Bilbao a gdzies w mocnym klubie bo przeciez jego nazwisko nie jest nam znane od roku.
- Robaku
- Juventino
No tak Castiel, ale my byśmy ściągneli za 30 milionów i MV i MD, a tutaj mamy RVP, który może w Juve by się zadomowil, a może i nie. Wiesz jeśli teraz niektórzy mówią ee Hiszpan (LLOrente ) to sobie w SerieA nie poradzi, więc wiesz niektórzy mogliby powiedzieć Holender też sobie nie poradzi w Serie A jak inni (Elia, Huntelaar) myślę, że każdy zawodnik spoza Włoch to podobne ryzyka jak młody zawodnik.
Bo Vidal aż tak nie wyróznial się w Leverkusen jak w Juve i to było udane, ale mogło skończyc sie Elia.
Poza tym wiesz, jeśli RVP by nie wypalil to co za rok będzie miał 30 lat, a Destro jak nie wypali to i tak mozna go 2-3 lata potrzymac a i tak będzie miał status młodego, wiec mniejsze ryzyka niż RVP>
Bo Vidal aż tak nie wyróznial się w Leverkusen jak w Juve i to było udane, ale mogło skończyc sie Elia.
Poza tym wiesz, jeśli RVP by nie wypalil to co za rok będzie miał 30 lat, a Destro jak nie wypali to i tak mozna go 2-3 lata potrzymac a i tak będzie miał status młodego, wiec mniejsze ryzyka niż RVP>
- strong return
- Juventino
Teraz nie, bo lider i jeden z najlepszych napastników na świecie chciał zarabiać więcej kasy(225 k, kto zapłaciłby więcej, ten by go miał) i zrejterował. W zeszłym roku odpalił RVP wcześniej miał kontuzje, gdy Fabregas grał bardzo dobrze i to się nie zgrywało. Na trofea jednak jakieś szanse były.wagner pisze: to są dobre transfery ale nadal nie dające Arsenalowi walke o mistrzostwo, a raczej o to chodziło Robinowi, chce coś wkońcu wygrać (tak jak koledzy Fabregas i Nasri którzy z miejsca z nowymi klubami powygrywali puchary)
Kapitan, tak myślę powinien być za swoją drużynę odpowiedzialny.
Nie będę tego dalej tutaj rozwijać, wypowiedziałem się też gdzie indziej, koniec OT, bo to nie sprawa dotycząca naszego klubu, aczkolwiek mam nadzieję, że Kielonowi nigdy nie odbije z przeprowadzką do MC dla przykładu.
Bez lewego obrońcy przeżyjemy w nadchodzącym sezonie, bez napastnika może być trudno.
Ostatnio zmieniony 15 sierpnia 2012, 23:28 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.
- Castiel
- Juventino
No tak różnie może być. Nie ma gwarancji na nic. Destro był bardzo rozchwytywany, a Verratti nie potrzebny. Do dziś nie wiadomo czy cos zagrają w ogóle Pogba i Marrone. Tych dwóch młodzików się wyróżniało. Wchodzą dopiero na salony.Robaku pisze:No tak Castiel, ale my byśmy ściągneli za 30 milionów i MV i MD, a tutaj mamy RVP, który może w Juve by się zadomowil, a może i nie. Wiesz jeśli teraz niektórzy mówią ee Hiszpan (LLOrente ) to sobie w SerieA nie poradzi, więc wiesz niektórzy mogliby powiedzieć Holender też sobie nie poradzi w Serie A jak inni (Elia, Huntelaar) myślę, że każdy zawodnik spoza Włoch to podobne ryzyka jak młody zawodnik.
Ja się mimo wszystko cieszę z takiego obrotu spraw. Szkoda, że Elkann nie rzuci nam forsy na Cavaniego...
- Piti
- Juventino
Jakoś ciężko byłoby mi uwierzyć w to by Chiellini kiedykolwiek nas opuścił, choć nie jest naszym wychowankiem, to uważam go za Juventino z krwi i kości i odnoszę wrażenie, że Giorgio od zawsze był kibicem Juve.strong return pisze: mam nadzieję, że Kielonowi nigdy nie odbije z przeprowadzką do MC dla przykładu.
Bez lewego obrońcy przeżyjemy w nadchodzącym sezonie, bez napastnika może być trudno.
Co do lewego obrońcy głośno ostatnio o niejakim Alvaro Pereirze z Porto, zna go ktoś w ogóle? co do napastników dzisiaj bardzo głośno było o Dzeko i o Llorente najśmieszniejsze jest to, że jedne media podają że Llorente jest z nami dogadany, drugie media że Dzeko

- strong return
- Juventino
Mam nadzieję, bo lubię Giorgio.
Co do napastnika, to jakoś w tej LE Llorente przypadł mi do gustu, ale nie będę narzekał jak przyjdzie Dzeko( to była zresztą moja pierwsza opcja), byle nie zostać z tym co mamy. Oby wreszcie, któreś z tych doniesień potwierdziło się.Bazyliszek pisze: co do napastników dzisiaj bardzo głośno było o Dzeko i o Llorente najśmieszniejsze jest to, że jedne media podają że Llorente jest z nami dogadany, drugie media że Dzeko
- pablo1503
- Juventino
Widziałem kilka jego meczów w reprezentacji Urugwaju i muszę przyznać, że jest bardzo ciekawym zawodnikiem. Gdybyśmy grali czwórką obrońców, to można byłoby się zastanowić nad sprowadzeniem go do drużyny, bo podniósłby poziom na lewej obronie, ale skoro będziemy grać trójką z tyłu, to nawet nie ma co sobie nim głowy zawracać.Bazyliszek pisze:Co do lewego obrońcy głośno ostatnio o niejakim Alvaro Pereirze z Porto, zna go ktoś w ogóle? co do napastników dzisiaj bardzo głośno było o Dzeko i o Llorente najśmieszniejsze jest to, że jedne media podają że Llorente jest z nami dogadany, drugie media że Dzeko

- Gąsior007
- Juventino
W zaistniałej sytuacji myślę, że lepszym wyborem byłby Dżeko.
Sprawdzony w 2 silnych ligach. Llorente tylko w 1 i to w 1 klubie.
Aczkolwiek zakup Dżeko to wydatek rzędu ok 25 mln , jak nie więcej.
Jednak wolałbym Dżeko za 25 mln, niż Llorente za 20.
Ja to jestem ciekaw czy w Juve tak naprawdę są jeszcze zainteresowani poważnie sprowadzeniem LO w tym mercato.pablo1503 pisze:Widziałem kilka jego meczów w reprezentacji Urugwaju i muszę przyznać, że jest bardzo ciekawym zawodnikiem. Gdybyśmy grali czwórką obrońców, to można byłoby się zastanowić nad sprowadzeniem go do drużyny, bo podniósłby poziom na lewej obronie, ale skoro będziemy grać trójką z tyłu, to nawet nie ma co sobie nim głowy zawracać.Bazyliszek pisze:Co do lewego obrońcy głośno ostatnio o niejakim Alvaro Pereirze z Porto, zna go ktoś w ogóle? co do napastników dzisiaj bardzo głośno było o Dzeko i o Llorente najśmieszniejsze jest to, że jedne media podają że Llorente jest z nami dogadany, drugie media że Dzeko
Forza Juve !
- Myzarel
- Juventino
Wszystko fajnie, tylko że pensja Dżeko byłaby pewnie około dwa razy wyższa niż Llorente. O tym też trzeba pamiętać.Gąsior007 pisze:W zaistniałej sytuacji myślę, że lepszym wyborem byłby Dżeko.
Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Mówienie, że "Dzeko sprawdził się w Anglii" jest chyba przegięciem.Gąsior007 pisze:W zaistniałej sytuacji myślę, że lepszym wyborem byłby Dżeko.
Wolę Llorente za 20. Dorzucamy jeszcze milion i mamy do tego Armero.Gąsior007 pisze:Aczkolwiek zakup Dżeko to wydatek rzędu ok 25 mln , jak nie więcej.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
My tak gdybu gdybu, a do końca mercato 14 dni.
Llorente ma zostac zakupiony przez... Tottenham który proponuje 25 milionow.
Co nam pozostanie?
Pazzini? Boże.. ratuj!
Wysupłac kase na Jo-Jo? Boże.. daj!
Żadne z powyższych? Możliwe, bo przecież Mirko i Seba moga grać razem. Przyjście kogos oznaczało by ławke dla jednego z nich lub zmiana systemu na 4-3-3 gdzie nie mamy lewej obrony i koło sie zamyka.
Llorente ma zostac zakupiony przez... Tottenham który proponuje 25 milionow.
Co nam pozostanie?
Pazzini? Boże.. ratuj!
Wysupłac kase na Jo-Jo? Boże.. daj!
Żadne z powyższych? Możliwe, bo przecież Mirko i Seba moga grać razem. Przyjście kogos oznaczało by ławke dla jednego z nich lub zmiana systemu na 4-3-3 gdzie nie mamy lewej obrony i koło sie zamyka.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Gąsior007
- Juventino
Masz zupełną racjęMyzarel pisze:Wszystko fajnie, tylko że pensja Dżeko byłaby pewnie około dwa razy wyższa niż Llorente. O tym też trzeba pamiętać.Gąsior007 pisze:W zaistniałej sytuacji myślę, że lepszym wyborem byłby Dżeko.

Forza Juve !
- ahojekk
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
"Juve haven't signed Llorente it was a fake account reporting it"Bazyliszek pisze:Juventus have just completed Llorente deal
Źródło - Jimmy Chilides
Newsy na twitterze to średnie źródło.
Dawniej Virus[Mauro].
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Tylko w tym wypadku nie wiadomo czy to lepszy pracownik czy w poprzedniej pracy ktoś mu po prostu za duże wynagrodzenie zaoferował.Gąsior007 pisze:Masz zupełną racjęMyzarel pisze: Wszystko fajnie, tylko że pensja Dżeko byłaby pewnie około dwa razy wyższa niż Llorente. O tym też trzeba pamiętać.Jednak lepszym pracownikom więcej trzeba płacić.