LaLiga
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Ja bym to nazwal frajerstwem, i brakiem honoru pilkarza. Na miejscu takiego Cesca, czy nawet Alby, nawet zeby zrobic tej Barcy na zlosc, ze sie mnie pozbyla, przeszedlbym do Realu 

BESTER MANN, BESTEEER !

- Dtmiu
- Katalończyk
Szczerze to póki co nie wiem jak gra :lol: Z Manchesterem sobie za wiele nie pograł, a wczorajszego towarzyskiego nie widziałem. Myślę że pod koniec września będę mógł coś o nim powiedzieć.
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 0467_n.jpg
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 0467_n.jpg

- Espaneta
- Juventino
No to że go po prostu wywalili na zbity pysk :lol: bo był za niski, teraz im to jakoś nie przeszkadzajoy pisze:Zresztą co rozumiesz przez słowa "wywalili na zbity pysk"?

Ta fota jest genialna :lol:
- zahor
- Juventino
Podpatrywać można, ale przenieść coś takiego na grunt turyński już trudniej - bardzo dużą rolę w kształtowaniu tak a nie inaczej charakteru tych chłopaków ma silne poczucie odrębności narodowej Katalończyków. Na tej samej zasadzie każdy mały Bask marzy żeby w przyszłości występować w Athleticu Bilbao, stąd temu zespołowi, mimo że nie posiada kosmicznego budżetu na pracę z młodzieżą, łatwo jest werbować najzdolniejszych trampkarzy z całego Kraju Basków. We Włoszech czegoś takiego nie ma. O ile jeszcze od biedy można by w ten sposób próbować formować śmieciarzy z Neapolu, o tyle w Turynie raczej by to nie przeszło.stahoo pisze:Nie wiem co czepiacie się tego Alby. Wiekszość piłkarzy Barcy ma tak wyprany mózg, że marzy tylko i wyłącznie o grze dla Dumy Katalonii. IMO Barca robi świetną robotę - tylko podpatrywać
- pumex
- Juventino
zaciekawiony postem Espanety, a konkretniej bramką Jonasa wylukałem, że na koszulkach wyjazdowych Valencii jest... wlepka sponsora, podobnie jak u nas. Nie jesteśmy jedyni
...tylko dlaczego dwie moje ulubione drużyny jako jedyne muszą mieć dziadowskie wlepy na całkiem fajnych koszulkach?

...tylko dlaczego dwie moje ulubione drużyny jako jedyne muszą mieć dziadowskie wlepy na całkiem fajnych koszulkach?

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Masz bardzo dużo racji. Poruszasz już tutaj kwestie, wręcz narodowościowe. Takie poczucie przynależności i chęć reprezentowania tylko i wyłącznie Katalonii czy Kraju Basków jest na pewno bardzo istotne. Ale wydaje mi się, że Stasiu pod hasłem - tylko podpatrywać - miał na myśli kładzenie jeszcze większego nacisku na pracę z młodzieżą. U nas nie wygląda to tragicznie. Daliśmy Italii kilku naprawdę niezłych piłkarzy, którzy grają i reprezentują inne kluby. Niestety we Włoszech - trochę podobnie jak w Polsce - łatwiej ma cudzoziemiec, który przyszedł za określone pieniądze niż własny wychowanek to właśnie w Italii wychowankowie Milanu grają w Juve, Interze i na odwrót.zahor pisze: Podpatrywać można, ale przenieść coś takiego na grunt turyński już trudniej - bardzo dużą rolę w kształtowaniu tak a nie inaczej charakteru tych chłopaków ma silne poczucie odrębności narodowej Katalończyków. Na tej samej zasadzie każdy mały Bask marzy żeby w przyszłości występować w Athleticu Bilbao, stąd temu zespołowi, mimo że nie posiada kosmicznego budżetu na pracę z młodzieżą, łatwo jest werbować najzdolniejszych trampkarzy z całego Kraju Basków. We Włoszech czegoś takiego nie ma. O ile jeszcze od biedy można by w ten sposób próbować formować śmieciarzy z Neapolu, o tyle w Turynie raczej by to nie przeszło.
- joy
- Katalończyk
No zła nie jestEspaneta pisze:Ta fota jest genialna :lol:

Widzę że nietoperze wypożyczyły Valdeza, chociaż szkoda że nie postarali się o lepszego napadziora. No ale może akurat Paragwajczyk się sprawdzi.
- francois
- Juventino
Nigdy nie zachwycał mnie ten napastnik. Dziwię się, że trafił do takiego klubu. No, ale skoro za taką cenę to nawet na trybunach może siedzieć. Poza tym Valencia wie co robi.joy pisze:Widzę że nietoperze wypożyczyły Valdeza, chociaż szkoda że nie postarali się o lepszego napadziora. No ale może akurat Paragwajczyk się sprawdzi.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Espaneta
- Juventino
Też żałuję bo napaliłem się szczerze mówiąc na Gemeiro ale niestety zabrakło kilku milionów a panuje u nas zasada żelaznego budżetu dzięki czemu nasi włodarze koniecznie chcą zamknąć bilans na + i wydać nie więcej ile zarobili ze sprzedaży zawodników. Cóż, szkoda bo Gameiro byłby świetną opcją i sportową i idealnym współzawodnikiem o miejsce w kadrze dla Soldado, do tego w obwodzie jest ogrywający się młody brylant Paco Alcacer więc na papierze było całkiem silnie. Cóż, Valdez raczej nie zawojuje serc Valencianistas, zagra parę końcówek, strzeli jakąś bramkę i to będzie tyle aczkolwiek wiadomo że chciałbym aby był wzmocnieniem a nie zapchajdziurą.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Pierwszy bardzo słaby transfer Valencii od dawna. Valdez nawet w dobrej formie (a z tą pewnie będzie kiepsko) nie jest napastnikiem dla takiej drużyny jak nietoperze.
Cóż, nikt nie jest idealny.
Cóż, nikt nie jest idealny.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Podstawowy srodkowy pomocnik - Xavi Torres - odszedl. Levante gra przewaznie 4-2-3-1, a Xaviemu towarzyszył Ibrorra. Levante sprzedalo podstawowego lewoskrzydlowego, Valdo, ale zakupilo Diopa, sprzedalo tez Aroune Kone a zakupilo Gekasa.bendzamin pisze:W nadchodzacym sezonie bedzie Polak w PD - Dudka podpisal kontrakt z Levante. Orientuje sie ktos, jak wygladaja jego szanse na gre w srodku pola?
Ogolnie wyglada na to, ze Dudka zostal zakupiony do podstawowego skladu, a Levante zrobilo biznes o taki
Xavi Torres -> Dudka
Valdo -> Diop
Arouna Kone -> Gekas
Javi Venta -> Christian Lell
Tak sobie mysle, ze zawodnicy pierwsi (poza Diopem) sa raczej lepsi od tych 2, i Levante zajmie nie 6, ale raczej kolo 16 pozycji w tabeli. No, tym bardziej, ze emeryci ktorzy dawali duzo Levante, sa juz rok starsi (Ballesteros, Farinos, Juanfran).
BESTER MANN, BESTEEER !