Superpuchar Włoch: JUVENTUS 4-2 Napoli
- Bartek88
- Juventino

Chodzi i chodziło mi po prostu o to,że w Juventusie Conte nie ma czegos takiego jak sztywna definicja zawodnika, bo w tym momencie można by okreslic 10 zawodnikow box to box i nie bedzie ani obroncow, ani napastnikow. Tutaj każdy ma za zadanie wracac po pilke i uczestniczyć w ataku. I to bylo dla mnie zupelnie jasne, że jesli przyjdzie Giovinco to juz nie bedzie tego co w Parmie czy w Juve za Ferrary, że sobie bedzie stal pod polem przeciwnika, a dwa gdy wchodził Dżak za Vidala czy Marchisio przy remisach badz przegranej mial praktycznie identyczne zadania co Gio wczoraj z taką różnicą,że był bardziej cofnięty niż Seba. Zresztą pokazała to jeszcze jego zmiana.^FAZZI^ pisze:Cavani też pod swoim polem karnym walczył i wybijał piłki. Może powinien na obronie graćBartek88 pisze: Swoją drogą dzisiaj Giovinco walczył w ataku jak i wracał się pod nasze pole i probował przejmować pilkę...hmm...coś jak zadania,ktore ma b2b Panie Zambrotto i inni:lol:
8)
Ale niektórzy nauczyli się sztywno kilka definicji, pograli 2 lata w FMa, napisali prawie 5000 postów, z czego może co dziesiąty był jedynie wart uwagi i sieją ferment a reszta to powtarza
- Arbuzini
- Juventino

Bartku, daj spokój... Sugerujesz jakoby panował u nas radosny futbol rodem z podwórka, gdzie każdy jest każdym. Tak naprawdę podział na obrońców, pomocników i napastników jest wyraźny. Przy oddalonej kamerze, szczególnie kiedy gramy w obronie, poszczególne linie formacji są dobrze widoczne. To, że Conte wymaga od zawodników pełnego zaangażowania w defensywę i ofensywę to inna sprawa. No i też nie jest to jego wynalazek.
- Skibil
- Redaktor

Facet, daj sobie już spokój - palnąłeś głupotę i zamiast się przyznać, to dalej w to brniesz...Bartek88 pisze:bla bla bla...
Co do meczu: wygrany, więc ok. Przed nami nowy sezon, będzie sporo remisów, więc wtedy będzie można sobie ponarzekać.
- booyak
- Juventino

Typowe podejście 95% userów JuvePoland. Jest zwycięstwo wszystko gra a krytyka czegokolwiek jest równoznaczna z wieszaniem psów na krytykującym. Jeśli jednak zespołowi noga się powinie modnie jest ponarzekać na wszystko.Skibil pisze:Co do meczu: wygrany, więc ok. Przed nami nowy sezon, będzie sporo remisów, więc wtedy będzie można sobie ponarzekać.
BTW jest już jakieś info odnośnie kartki dla Pandeva?
★ ★ ★
- hara
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
No ja właśnie o tym mówię, że przy tej sytuacji wyszło mistrzostwo Vucinica, który już przyjęciem wydymał cannavaro, a piłka była ciężka do opanowania, następnie wydymał de sanctisa i tylko wzajemna asekuracja zawodników napoli uchronila ich przed utratą bramki. W tamtej sytuacji zachował się właśnie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Obejrzyj powtórki. Pozdro.jakku1 pisze:Tak, tez napisalem, ze zmiana Vucinicia byla dobra i Czarnogorzec zdecydowanie ozywil gre. Ale widzialem tez w jego grze minusy! Jesli juz jestesmy przy konkretnych przypadkach to moim zdaniem mogl zachowac sie duzo lepiej np. w sytuacji, kiedy Cannavaro wybil pilke zmierzajaca do bramki. Zle przyjal, potem uderzyl troche od niechcenia. Podanie dostal od Bonucciego rewelacyjne, moim zdaniem, troche spapral. Ale nie mam o to jakichs wielkich pretensji, bo tak jak napisalem wczesniej - jego zmiana bardzo ozywila gre.hara pisze:@jakku1:
Jak możesz pisać, że Vucinic zmarnował dwie sytuacje? No nie czaję tego w ogóle. On je (a już w szczególności drugą) wypracował i tylko szczęścia brakowało, więc nie kumam jak można mówić, że zmarnował. It hurts. Owszem miał gorsze fragmenty, ale kurde - bramkę strzelił, ożywił grę, cacy.
Capo di tutti capi
- Kiper69
- Juventino

- pumex
- Juventino

Mnie się wydawało, że za oplucie Asy, ale sam Kwadwo przyznał, iż nie wie o co chodzi, więc pewnie czerwo było za obrazę sędziegotypkens pisze:Za co dokładnie czerwo dostał Pandev? Za oplucie Kwadwo czy na obrazę sędziego? Na różnych serwisach znaleźć można różne wersje.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

Na Digi sporcie jako uzasadnienie kartki Pandeva pokazali jak krzyknął coś do liniowego więc zapewne o to chodziło. Mazzarriemu się nie dziwie - Conte też pewnie by wyleciał na trybuny gdyby sędzia tak wykartkował Juventus.pumex pisze:Mnie się wydawało, że za oplucie Asy, ale sam Kwadwo przyznał, iż nie wie o co chodzi, więc pewnie czerwo było za obrazę sędziego
- szczypek
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 36 razy
Tak. Zgadzam się z Tobą Bartku. Mamy 10 zawodników box to box, dlatego Conte w tym sezonie zapowiada rotację w pomocy. Będą tam grać wszyscy po kolei, bo może ktoś okaże się lepszy od obecnych sztywno przypisanych i zdefiniowanych zawodników.Bartek88 pisze: Chodzi i chodziło mi po prostu o to,że w Juventusie Conte nie ma czegos takiego jak sztywna definicja zawodnika, bo w tym momencie można by okreslic 10 zawodnikow box to box i nie bedzie ani obroncow, ani napastnikow. Tutaj każdy ma za zadanie wracac po pilke i uczestniczyć w ataku. I to bylo dla mnie zupelnie jasne, że jesli przyjdzie Giovinco to juz nie bedzie tego co w Parmie czy w Juve za Ferrary, że sobie bedzie stal pod polem przeciwnika, a dwa gdy wchodził Dżak za Vidala czy Marchisio przy remisach badz przegranej mial praktycznie identyczne zadania co Gio wczoraj z taką różnicą,że był bardziej cofnięty niż Seba. Zresztą pokazała to jeszcze jego zmiana.
Tak zupełnie poważnie, to, że każdy z zawodników naszego zespołu biega, atakuje i broni nie oznacza, że mógłby grać jako box to box, tak samo jak Chiellini nie zacznie grać w ataku a Matri nie zostanie stoperem. A przecież i jeden i drugi i atakuje i broni. Twojego rozumowanie nie ma sensu, to, że zawodnik ma przypisana jakąś pozycję to nie jest tylko przypadek czy wymysł poprzednich trenerów, na tym polega ta gra. I co innego dwa mecze Vidala w obronie a co innego Gio jako box to box.
Niektórzy mają ich lekko ponad tysiąc a i tak próżno szukać czegoś wartościowego. Pomyślą coś głupiego, napiszą coś głupiego, a kiedy cały świat się z nich śmieje nadal trwają w głupocie.Bartek88 pisze:Ale niektórzy nauczyli się sztywno kilka definicji, pograli 2 lata w FMa, napisali prawie 5000 postów, z czego może co dziesiąty był jedynie wart uwagi i sieją ferment a reszta to powtarza
- Dzięcioł
- Juventino

No i mamy pierwsze trofeum w nowym sezonie! Drugi sukces Conte i spółki. W tym świetle, tym bardziej szkoda porażki w finale Coppa Italia. Co do samego meczu, to pokazał on, że Carrera powinien godnie zastąpić Antonio, że potrafi pogonić zespół w szatni, że nie boi się roszad w trakcie spotkania i że dobrze czyta przebieg meczu. Niestety, sobotnie spotkanie wybitnie dowiodło, że napastnik klasy światowej, o charakterystyce egzekutora, jest nam niezbędny. Kwadwo piękny gol i bardzo udany debiut. Marchisio śliczna asysta - prawdziwy majstersztyk. Cieszy, że nawet w przypadku gorszego dnia Pirlo, takiego jak podczas sobotniego meczu, są zawodnicy którzy ciężar gry wezmą na siebie i zrobią to efektywnie. No i ten Cavani...szkoda, że nie mamy napastników z takim wykończeniem jakim dysponują napastnicy Napoli. Marotta ma jeszcze trzy tygodnie na sprowadzenie duetu Kolarov/Armero oraz top class striker. Oby mu się udało, bo z Matrim w LM wiele się nie ugra...
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2012, 10:02 przez Dzięcioł, łącznie zmieniany 1 raz.
Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
- jakku1
- Juventino

A mnie sie wlasnie wydaje, ze popelnil blad i ta pilka mu jednak odskoczyla. Duzo lepiej by bylo gdyby futbolowke stracil na swoja lewa strone, a tymczasem ta oskoczyla mu na prawo. Dlatego zdazyl Cannavaro. No ale kazdy ma prawo miec swoje zdanie, poszukam pozniej powtorek na necie z tej sytucji, to moze zmienie opinie ; )hara pisze:No ja właśnie o tym mówię, że przy tej sytuacji wyszło mistrzostwo Vucinica, który już przyjęciem wydymał cannavaro, a piłka była ciężka do opanowania, następnie wydymał de sanctisa i tylko wzajemna asekuracja zawodników napoli uchronila ich przed utratą bramki. W tamtej sytuacji zachował się właśnie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Obejrzyj powtórki. Pozdro.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 
- Dragon
- Qualità Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Dziwię się niektórym narzekaniom. Jesteśmy w końcowej fazie przygotowań, graliśmy z najniewygodniejszym dla nas rywalem, dwukrotnie goniliśmy wynik, co gorsza w ciężkich warunkach, bedących przywilejem drużyny broniącej a nie atakującej. Jest git 8)
Mi zaimponowal Buffon. To co wyczekał Cavaniego to mistrzotwo Świata
Gość od połowy biegnie sam na sam, spóźniona interwencja skonczyłaby się karnym i czerwoną kartką. Jednak Buffon pokazał klasę, szkoda tylko, że Lucio polecial pod prysznic :roll: Załamuje mnie ten zawodnik, irytuje natomiast Cavani. Zaczął strasznie gwiazdorzyć, gra w Italii juz tyle lat, wygrał CI i myśli, że jest najlepszy... :roll:
Mi zaimponowal Buffon. To co wyczekał Cavaniego to mistrzotwo Świata

- hara
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Zgadzam się co do joty.Dragon pisze:Dziwię się niektórym narzekaniom. Jesteśmy w końcowej fazie przygotowań, graliśmy z najniewygodniejszym dla nas rywalem, dwukrotnie goniliśmy wynik, co gorsza w ciężkich warunkach, bedących przywilejem drużyny broniącej a nie atakującej. Jest git 8)![]()
Mi zaimponowal Buffon. To co wyczekał Cavaniego to mistrzotwo ŚwiataGość od połowy biegnie sam na sam, spóźniona interwencja skonczyłaby się karnym i czerwoną kartką. Jednak Buffon pokazał klasę, szkoda tylko, że Lucio polecial pod prysznic :roll: Załamuje mnie ten zawodnik, irytuje natomiast Cavani. Zaczął strasznie gwiazdorzyć, gra w Italii juz tyle lat, wygrał CI i myśli, że jest najlepszy... :roll:
@jakku1: moim zdaniem cannavaro by miał większe szanse w takiej sytuacji na interwencję.
Capo di tutti capi