Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2012, 13:36

Robaku pisze:No własnie to, ze wchodzi to dla mnie jakoś mało znaczy, bo z kilkunastu spotkań w których go widziałem Pirło nie zastąpi. Nie jest tak kreatywny jak Andrzej, a do tego gra dużo więcej w obronie niz Pirlo.
I kreaownie z niego drugiego Pirlo może tylko zabić w nim to co ma najlepsze czyli odbiór i amibcję podobną do Vidala jak mu się piłkę zabierze.
Bazujesz na jakimś swoim wyobrażeniu Pogby i pleciesz głupoty. Właśnie sporym minusem Pogby, o którym nawet pisał felietonista goal.com, jest słaba gra w defensywie, a ściślej rzecz ujmując, brak zaangażowania w grze defensywnej i nieumiejętność wykorzystania swoich warunków fizycznych. To, że jest dużym i soczystym murzynem, nie sprawia automatycznie, że gra tak, jak nakazuje stereotyp. Natomiast do silnych stron Pogby należy właśnie rozegranie, dokładne podania i pomysł na grę. Zresztą sam Pogba podkreśla, że najlepiej czuje się na pozycji Pirlo i tam mu najlepiej idzie, a Ty nie sugeruj, że oglądałeś rezerwy MU :wink:
Znajdź sobie artykuł o którym wspomniałem (ktoś nawet kiedyś wklejał na forum), poczytaj wypowiedzi Francuza i nie gadaj głupot bazując na niewiedzy :wink:

EDIT:

Łojezu, a Ty dalej swoje. Nikt Ci nie wmówi, że białe jest białe a czarne jest czarne. Dobra, kończę uświadamianie Cię
Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2012, 13:37 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2012, 13:36

@Maras@ pisze:
Robaku pisze:
pumex pisze:Polecam doinformowanie się.
W sumie to też tak twierdziłem jeszcze niedawno, bo w błąd wprowadziły mnie różne fałszywe teksty i opinie innych. Fani ManU twierdzą, że Pogba jest głęboko cofniętym rozgrywającym, Pogba twierdzi, że jest głęboko cofniętym rozgrywającym i u Conte wchodził na boisko, by pełnić rolę głęboko cofniętego rozgrywającego. Jeszcze jakieś pytania?
No własnie to, ze wchodzi to dla mnie jakoś mało znaczy, bo z kilkunastu spotkań w których go widziałem Pirło nie zastąpi. Nie jest tak kreatywny jak Andrzej, a do tego gra dużo więcej w obronie niz Pirlo.
I kreaownie z niego drugiego Pirlo może tylko zabić w nim to co ma najlepsze czyli odbiór i amibcję podobną do Vidala jak mu się piłkę zabierze.
Ale i na MŚ (czy tam Europy) u-19 grał we Francji jako rozgrywający. Chłopak ma niezły przegląd pola, potrafi zagrać długą, dokładną piłkę. Zobaczymy jak się rozwinie...
Dokładną długą piłkę, i nic innego. nie jest tak kreatywny jak Pirlo. I nikt mi nie wmówi, że zastąpi Andrzeja. Bo właśnie Pogba może i ładnie dośrodkuje, strzeli z wolnego, zagra 40 metrową piłkę, ale prostopadłych to nie umie - lub w ogóle nie używa.
Wiec, jego siła podań w zasadzie opiera się tylko na długich podaniach i dośrodkowaniach ze stojącej piłki.
Sorry, tylko tyle.

pumex napisał:
Robaku napisał:
No własnie to, ze wchodzi to dla mnie jakoś mało znaczy, bo z kilkunastu spotkań w których go widziałem Pirło nie zastąpi. Nie jest tak kreatywny jak Andrzej, a do tego gra dużo więcej w obronie niz Pirlo.
Bazujesz na jakimś swoim wyobrażeniu Pogby i pleciesz głupoty. Właśnie sporym minusem Pogby, o którym nawet pisał felietonista goal.com, jest słaba gra w defensywie, a ściślej rzecz ujmując, brak zaangażowania w grze defensywnej i nieumiejętność wykorzystania swoich warunków fizycznych. To, że jest dużym i soczystym murzynem, nie sprawia automatycznie, że gra tak, jak nakazuje stereotyp. Natomiast do silnych stron Pogby należy właśnie rozegranie, dokładne podania i pomysł na grę. Zresztą sam Pogba podkreśla, że najlepiej czuje się na pozycji Pirlo i tam mu najlepiej idzie, a Ty nie sugeruj, że oglądałeś rezerwy MU Wink
Znajdź sobie artykuł o którym wspomniałem (ktoś nawet kiedyś wklejał na forum), poczytaj wypowiedzi Francuza i nie gadaj głupot bazując na niewiedzy Wink
Soczysty murzyn Pogba - dobry żart tynfa wart.
Nie wiem jak można u niego nie dostrzegac zaangażowania w grze obronnej? Nie wiem na czym opierał się pracownik goal.com, ale wiem na czym ja sie opieram, na ME-u19, kiedy Pogba stracił piłke zawsze po nią gonił za zawodnikiem, który mu ją odebrał, zdarzyły się nawet wślizgi od tyłu ( w tym skuteczne).
No i gratuluje Pumex, że opierasz się w opinii tylko i wyłacznie na słowach - słowa, słowa, słowa - znasz to?
Jak dla mnie dużo większe wrażenie niż słowa to czyny, więc jakoś nie interesuje mnie to co pisze dziennikarz, tylko to co WIDZIAŁEM - podczas gry Pogby.

Pumex - używając twoich argumentów:
bazujesz na opisach Pogby i pleciesz głupoty.
Łojezu, a Ty dalej swoje. Nikt Ci nie wmówi, że białe jest białe a czarne jest czarne. Dobra, kończę uświadamianie Cię
Dzięki Pumex - umiesz przekonać jak mało kto :D[/quote]
Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2012, 13:53 przez Robaku, łącznie zmieniany 4 razy.

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2012, 13:41

Robaku pisze:
@Maras@ pisze:
Robaku pisze:
Ale i na MŚ (czy tam Europy) u-19 grał we Francji jako rozgrywający. Chłopak ma niezły przegląd pola, potrafi zagrać długą, dokładną piłkę. Zobaczymy jak się rozwinie...
Dokładną długą piłkę, i nic innego. nie jest tak kreatywny jak Pirlo. I nikt mi nie wmówi, że zastąpi Andrzeja. Bo właśnie Pogba może i ładnie dośrodkuje, strzeli z wolnego, zagra 40 metrową piłkę, ale prostopadłych to nie umie - lub w ogóle nie używa.
Wiec, jego siła podań w zasadzie opiera się tylko na długich podaniach i dośrodkowaniach ze stojącej piłki.
Sorry, tylko tyle.
Ale on ma w tej chwili 19 lat... nie musi umieć wszystkiego. Po to przyszedł do nas, żeby uczyć się od samego mistrza i podpatrywać go na treningach. Z niego może być na prawdę przyzwoity Regista...

ObrazekObrazekObrazek
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2012, 16:54

@Maras@ pisze: Ale on ma w tej chwili 19 lat... nie musi umieć wszystkiego. Po to przyszedł do nas, żeby uczyć się od samego mistrza i podpatrywać go na treningach. Z niego może być na prawdę przyzwoity Regista...
+1 też nie rozumiem tego najazdu na niego, chłopak dalej się rozwija, oczekujecie od niego nie wiadomo czego a i tak jak na swój wiek prezentuje dobry poziom, taki Padoin u nas nigdy nie pośle takiego crossa, bo poprostu nie potrafi a Pogba potrafi przez całe boisko dokładną piłke dograć juz nie wspominajac o innych jego zaletach. Owszem popełnia błędy, ale to wszystko idzie doszlifować ludzie...

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2012, 16:59

Virgil pisze:Jeżeli się okaże, że nie kupimy kogoś na lewą stronę i snajpera bo kasy nie ma a wykupujemy jakieś prawa do Poliego czy Polego to :angry:

Przecież tą kasę można naprawdę wydawać lepiej , Poli to wyrzucona kasa mamy 4 klasowych środkowych pomocników + Marrone + Pogba + jeszcze jakiś dalszy najazd z Primavery. Po co nam Poli Andrea ?

Naprawdę uważam, że kasę za Poliego i np. Islę (chociaż nie mówię że to wyrzucona kasa czy że to średni piłkarz to bardzo dobry zawodnik) można by wydać lepiej.

Jak skończymy mercato z lukami na dwóch najważniejszych celach transferowych na ten sezon to nie będzie fajnie.
Też myślę, że młodzieżą to już się obkupiliśmy, a pomoc mamy taką, że ho ho naprawdę ma kto grać. Teraz trzeba się skupić na napastniku nawet trochę przepłacić jeśli będzie trzeba.

sFieSu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2012, 17:02

Na PiłceNożnej.pl piszą, że Napoli zaakceptowało ofertę za Cavaniego. Niby 2 kluby liczą się w walce o Cavaniego - Chelsea i jak podają włoskie media - Juventus.

http://pilkanozna.pl/index.php/Wydarzen ... niego.html

Obrazek
rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2012, 17:02

Asamoach jest ustawiany na lewej pomocy i chyba nie kupimy juz lewego obroncy wtakiej sytuacji.
Mamy pelno srodkowych pomocnikow ktorzy potrafia tez grac na boku i te boki ladnie zabezpiecza.
Alternatywa dla Pirlo bedzie raczej Pogba.
Kupmy strikera i to takiego super i bedzie naprawde piekny sezon

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2012, 17:04

sFieSu pisze:Na PiłceNożnej.pl piszą, że Napoli zaakceptowało ofertę za Cavaniego. Niby 2 kluby liczą się w walce o Cavaniego - Chelsea i jak podają włoskie media - Juventus.

Pewnie po dzisiajeszym meczu Napoli chętniej nam Cavaniego sprzeda :lol:

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2012, 18:51

sFieSu pisze:Na PiłceNożnej.pl piszą, że Napoli zaakceptowało ofertę za Cavaniego. Niby 2 kluby liczą się w walce o Cavaniego - Chelsea i jak podają włoskie media - Juventus.

Doświadczenie uczy, że angielskie newsy dot. Włoch można o kant potłuc. Oni tam walą newsy, ze Juve chce dać za Van Persiego 30 mln i dać mu 10 mln pensji :doh:

Kiper69

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2012, 22:27

Jak już o Chelsea mowa, to podobno interesują się naszym Lichsteinerem, oferują 6 mln euro. Jak dla mnie plota, myślę, że Rysiek jest wart conajmniej te 4 mln więcej. W dodatku jak by nie patrzeć to zawodnik, który bedzie nam potrzebny w tym sezonie, biorąc pod uwagę kontuzję Kielona i Caseresa.

http://www.futbol.pl/node/439803

Obrazek
Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2012, 22:33

Kiper69 pisze:Jak już o Chelsea mowa, to podobno interesują się naszym Lichsteinerem, oferują 6 mln euro. Jak dla mnie plota, myślę, że Rysiek jest wart conajmniej te 4 mln więcej. W dodatku jak by nie patrzeć to zawodnik, który bedzie nam potrzebny w tym sezonie, biorąc pod uwagę kontuzję Kielona i Caseresa.

http://www.futbol.pl/node/439803
I tak go nie sprzedamy ... A ta kwota jest śmieszna. Kupujemy zawodnika za 11 mln , on sie sprawdza ,ba jest jednym z lepszych zawodników zespołu. Jest lepszy od Abate i Maicona a oni oferują 2x mniej niż za niego daliśmy ? :snooty:

Paweł 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2012, 22:44

Czy Juventus nadal szuka na rynku transferowym top playera? "To określenie utarło się w środowisku piłkarskim, ale jak wobec tego nazwać Asamoah, który dzisiaj strzelił piękną bramkę, Buffona, Vucinicia czy resztę? Owszem, cały czas jesteśmy gotowi na kolejne wzmocnienia, ale już dzisiaj nasza drużyna jest świetna - i zdobyła Superpuchar Włoch".

Wypowdziec Marotty wskazuje że napsatnik nowy bedzie tylko czy Top Player mam wrażenie że sam Marotta w to wątpi ....

Forza Juve!
TheWitcher

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2012, 22:47

Kto się chcę założyć ze mną, że nowym napastnikiem będzie Pazzini a nie żaden top plajer?

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2012, 22:48

Paweł 10 pisze:Czy Juventus nadal szuka na rynku transferowym top playera? "To określenie utarło się w środowisku piłkarskim, ale jak wobec tego nazwać Asamoah, który dzisiaj strzelił piękną bramkę, Buffona, Vucinicia czy resztę? Owszem, cały czas jesteśmy gotowi na kolejne wzmocnienia, ale już dzisiaj nasza drużyna jest świetna - i zdobyła Superpuchar Włoch".

Wypowdziec Marotty wskazuje że napsatnik nowy bedzie tylko czy Top Player mam wrażenie że sam Marotta w to wątpi ....
Marotta już od dawna przygotowuje grunt pod brak top playera zobaczymy co z tego wyjdzie.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2012, 23:31

Qrczak pisze: I tak go nie sprzedamy ... A ta kwota jest śmieszna. Kupujemy zawodnika za 11 mln , on sie sprawdza ,ba jest jednym z lepszych zawodników zespołu. Jest lepszy od Abate i Maicona a oni oferują 2x mniej niż za niego daliśmy ?
Owszem, jest lepszy, ale w odbiorze, w obronie, w ustawieniu 4-4-2. W drugiej połowie poprzedniego sezonu Conte ustawiał zespół w systemie 3-5-2 i widać było że Lichsteiner tam nie pasuje, męczy się. Z jednej strony nie jest w stanie pokazać pełni swoich umiejętności defensywnych, z drugiej zaś nie radzi sobie z wykonywaniem zadań ofensywnych bo nie ma uderzenia, dryblingu, a podaje czy wrzuca najwyżej poprawnie. Akurat dla tamtego Juventusu Maicon, Abate czy Maggio byłby lepszym rozwiązaniem.

Wszystko zależy od tego jakimi graczami chce dysponować Conte w tym sezonie. Jeżeli zamierza mieć taki zestaw graczy, który pozwoli mu płynnie przechodzić od zupełnie defensywnych boków obrony do normalnych skrzydłowych, mających nieco więcej zadań defensywnych, to Szwajcar stanowi ważny element w tej układance. Ale jeżeli trener woli mieć po dwóch piłkarzy na każdą pozycję w 3-5-2 i tej taktyki zamierza się trzymać, to przy całej sympatii dla Stephana należy mu podziękować.

Zablokowany