Liga Włoska w Canal+

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Lord of San Siro

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2010, 10:22

Vimes pisze: Sytuacja, w której Canal+ transmitował szlagiery, a Polsat mecze niszowe jest lepsza od sytuacji, w której Canal+ będzie transmitować wyłącznie szlagiery, bo tak będzie jeżeli pokaże tylko dwa mecze w jednej kolejce, czy tak trudno to zrozumieć? W poprzedniej sytuacji mecze pomiędzy drużynami z czołówki oglądałeś na Canal+, a wyjazdowe mecze drużyn z czołówki z drużynami słabszymi na Polsacie. Myślisz, że teraz Canal+ pokaże Ci wyjazdowe mecze Interu z takimi drużynami jak Bari, Chievo czy Parma? Raczej nie, jeżeli już to tylko domowe. Myślenie nie boli, spróbuj to się przekonasz.
Sytuacja, kiedy trzeba stać się abonentem dwóch platform cyfrowych, żeby czasem obejrzeć mecz Interu z jakąś słabszą drużyną jest lepsza od tej, gdzie ma się dostęp do jednej stacji, która ma pełne prawa?? Takiej bzdury dawno nie słyszałem! To oczywiste, że mając jedną, czy dwie stacje, które zapewniają przekaz i tak nie obejrzy się wszystkiego, co się chce zobaczyć. Czy tak trudno to zrozumieć? Nie oglądałem nic na Polsacie, bo nie mam abonamentu CP i nigdy nawet nie myślałem, żeby ten chłam wykupić. W ogóle genialny pomysł opłacać drugi abonament, tylko po to, żeby zobaczyć kilka razy w sezonie jak Inter potyka się z Bari!!! Myślenie nie boli, spróbuj to się przekonasz.

Cent'anni di storia ... di serie B non ho memoria!!!
K.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2010, 10:49

Lord of San Siro pisze:(...)Myślenie nie boli, spróbuj to się przekonasz.
A pomyślałeś o abonentach kablówek, które mają podpisane umowy z C+ i z Polsatem?

Dwie stacje dawały zdecydowanie większy wybór.

Obrazek
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2010, 10:59

Lord of San Siro pisze:W ogóle genialny pomysł opłacać drugi abonament, tylko po to, żeby zobaczyć kilka razy w sezonie jak Inter potyka się z Bari!!!
Ja też mam tylko Cyfre+ a Cyfrowego Polsatu bym nie chciał (no chyba, że wszystkie kanały byłyby dostępne za 10 zł, bo tyle to jest warte) ale przecież chyba lepiej przejść się do pubu/baru obejrzeć na dużym telewizorku w dobrej jakości Bari-Juve niż siedzieć w domu i odpalać sopcasta czy bet365.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2010, 11:09

Lord of San Siro pisze:Sytuacja, kiedy trzeba stać się abonentem dwóch platform cyfrowych, żeby czasem obejrzeć mecz Interu z jakąś słabszą drużyną jest lepsza od tej, gdzie ma się dostęp do jednej stacji, która ma pełne prawa?? Takiej bzdury dawno nie słyszałem! To oczywiste, że mając jedną, czy dwie stacje, które zapewniają przekaz i tak nie obejrzy się wszystkiego, co się chce zobaczyć. Czy tak trudno to zrozumieć? Nie oglądałem nic na Polsacie, bo nie mam abonamentu CP i nigdy nawet nie myślałem, żeby ten chłam wykupić. W ogóle genialny pomysł opłacać drugi abonament, tylko po to, żeby zobaczyć kilka razy w sezonie jak Inter potyka się z Bari!!! Myślenie nie boli, spróbuj to się przekonasz.
Wiem, że niektórzy interiści przeszli regres w ewolucji...

Obrazek

...więc spróbuję łopatologicznie :wink:.

Canal+ ma wyłączne prawa do transmisji Serie A. W każdej kolejce pokazuje tylko dwa mecze. Zatem będzie wybierał te spotkania, po których spodziewa się najwyższej oglądalności, dlatego wyjazdowego meczu Juventusu z drużynami z końca tabeli raczej transmitować nie będzie. Dla przykładu, spójrzmy na I kolejkę Serie A w nadchodzącym sezonie. Stawiam, że Canal+ wybierze do transmisji mecze Fiorentina-Napoli i Sampdoria-Lazio. Gdyby prawa miał również Polsat to pewnie wybrałby Bari-Juventus i Bologna-Inter. Wtedy, gdy dwie stacje miały prawa do transmisji to łącznie pokazywały więcej spotkań, więc szansa na obejrzenie meczu, który chciałeś zobaczyć była większa. Jeżeli interesują Cię tylko i wyłącznie mecze Interu z przeciwnikami z górnej półki, to wystarczał Ci abonament w Canal+, który je wcześniej pokazywał. Nikt Cię nie zmuszał do wykupu Polsatu, który pokazywał mecze mniej atrakcyjne z czysto komercyjnego punktu widzenia. Być może się mylę i Inter ze względu na zwycięstwo w LM będzie pokazywany częściej, co dla byłoby dla Ciebie dobrą wiadomością. Zresztą przekonamy się w praniu, czy więcej meczów Juventusu i Interu w sumie w nowym sezonie pokaże jedna stacja niż dwie w starym.

Obrazek
Lord of San Siro

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2010, 11:47

Nikt mi nie wmówi, że dzielenie praw do Serie A jest lepsze niż pokazywanie spotkań w jednej stacji. Jeśli ktoś chce dopłacać około 40 zł miesięcznie za CP, żeby zobaczyć pare spotkań w sezonie z udziałem swoich drużyn to już jego sprawa. Żeby wszystkim dogodzić to musiałyby być transmisja 10 spotkań Serie A co kolejkę, czego nikt zapewnić nie może.

Pod względem sportowym, jak już wcześniej mówiłem, Polsat to kompletna nędza. Poza LE, nie mają nic godnego uwagi. Dziwię się, że na takich ochłapach są w stanie jeszcze ciągnąć.
Canal+ to kompletnie inna bajka Ligi: Angielska, Hiszpańska, Włoska, Francuska, Polska. Co najważniejsze z profesjonalnym i rzeczowym komentarzem ludzi, którzy znają się na piłce. Jeśli miałbym wykupić drugą platformę, to na pewno wziałbym N, gdzie jest LM.

Cent'anni di storia ... di serie B non ho memoria!!!
Kogut W.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 lipca 2010, 12:40

Lord of San Siro pisze:Żeby wszystkim dogodzić to musiałyby być transmisja 10 spotkań Serie A co kolejkę, czego nikt zapewnić nie może.
Sky może zapewnić :)

Dobra, czepiam się, tutaj mówimy o polskich platformach...

L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2010, 18:18

Kogut W. pisze: Sky może zapewnić :)
Sky moze. Tylko nie wszyscy moga sobie zapewnic sky ;)

Tak a propos dyskusji, popieram zdanie Lorda, ze placenie tam ekstra 40zl miesiecznie, zeby zobaczyc 2 mecze swojej druzyny ze slaba druzyna mija sie z celem. Zwlaszcza w dzisiejszych czasach, gdzie mozna ten mecz i tak zobaczyc w necie. Fakt, ze nie w jakosci jaka jest w TV, ale czy to sprawia, ze placenie 400 zeta rocznie dla 180 minut rozrywki ma sens ?

No chyba, ze ktos nie ma Cyfry, a Polsat to jedyna jego platforma, no ale to raczej nie jest tematem dylematu.

Moze dotrwamy do czasow, gdzie Canal+ sie na tyle rozwinie, ze w kazda kolejke beda transmitowac na osobnych kanalach kazdy mecz powiedzmy Juve, Milanu i Interu, bo o wszystkich meczach to nie ma co marzyc.

Obrazek
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2010, 12:02

L u k pisze:Moze dotrwamy do czasow, gdzie Canal+ sie na tyle rozwinie, ze w kazda kolejke beda transmitowac na osobnych kanalach kazdy mecz powiedzmy Juve, Milanu i Interu, bo o wszystkich meczach to nie ma co marzyc.
Niby marzenia (choć to nasze wspólne) nic nie kosztują no ale bez przesady, jeśli sytuacja w ligach europejskich nadal będzie się tak rozwijać jak teraz to wcale bym się nie zdziwił, jeśli C+ po najbliższych dwóch sezonach zrezygnuje z wykupienia praw do ligi włoskiej na rzecz niemieckiej

E.
Vimes pisze:Ligę niemiecką transmituje w Polsce Eurosport 2, który pokazuje na żywo aż 5 meczów w każdej kolejce, więc fani Bundesligi na pewno są usatysfakcjonowani obecną sytuacją i nie oczekują zmiany :wink:.
doskonale o tym wiem, sam często oglądam co nie zmienia faktu, że to nie od kibiców zależy czy C+ nie zechce wykupić praw do transmisji by pokazywać je na swoich kanałach (C+ sport) bo przecież eurosport na cyfrowym polsacie też jest
Ostatnio zmieniony 02 sierpnia 2010, 15:20 przez mateo369, łącznie zmieniany 1 raz.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2010, 14:58

mateo369 pisze:
L u k pisze:Moze dotrwamy do czasow, gdzie Canal+ sie na tyle rozwinie, ze w kazda kolejke beda transmitowac na osobnych kanalach kazdy mecz powiedzmy Juve, Milanu i Interu, bo o wszystkich meczach to nie ma co marzyc.
Niby marzenia (choć to nasze wspólne) nic nie kosztują no ale bez przesady, jeśli sytuacja w ligach europejskich nadal będzie się tak rozwijać jak teraz to wcale bym się nie zdziwił, jeśli C+ po najbliższych dwóch sezonach zrezygnuje z wykupienia praw do ligi włoskiej na rzecz niemieckiej
Ligę niemiecką transmituje w Polsce Eurosport 2, który pokazuje na żywo aż 5 meczów w każdej kolejce, więc fani Bundesligi na pewno są usatysfakcjonowani obecną sytuacją i nie oczekują zmiany :wink:.

Obrazek
delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2012, 23:49

czy wie ktoś czy wyjaśniła się już sytuacja która stacja telewizyjna w Polsce nabyła prawa do transmisji meczy serie A w najbliższym sezonie?

betek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 00:21

delarudii pisze:czy wie ktoś czy wyjaśniła się już sytuacja która stacja telewizyjna w Polsce nabyła prawa do transmisji meczy serie A w najbliższym sezonie?
a już myślałem, że nabyli prawa...

AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 00:35

betek pisze:
delarudii pisze:czy wie ktoś czy wyjaśniła się już sytuacja która stacja telewizyjna w Polsce nabyła prawa do transmisji meczy serie A w najbliższym sezonie?
a już myślałem, że nabyli prawa...
Na chwile obecną jedna wielka niewiadoma. Albo grają na czas i kupno praw last minute za niższą kwotę albo tną w ..... i na zwłokę by abonentów utrzymać mamiąc ich obiecankami o lidze włoskiej w Cyfrze + Jak nie będzie Serie A to będzie mma, tenis, bierki pod wodą itp oferta musi być atrakcyjna :prochno:

binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 16:59

Ma ktoś jakieś przecieki w sprawie transmisji meczów Serie A w C+? Ponoć dziś jakieś info miało być ...

Obrazek
zebol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 17:14

http://media2.pl/media/94965-Co-z-liga- ... tml?ict=sg
Narazie negocjują oby nie trwało to tak długo ,jak z liga francuską która dzisiaj rusza a oni nadal negocjują. :angry:

Juve jesteś drużyną naszych serc na boisku jedenastu bohaterów wygraj niemożliwe i do przodu idz A my pójdziemy za tobą!!!
binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 20:07

Ciekawe kiedy to się może wyjaśnić ? Chcę rozszerzyć pakiet kablówki o C+ ale w takim razie nie ma co się śpieszyć.

Obrazek
ODPOWIEDZ