Mercato (2012-2014)
- FelekJUVE
- Juventino
Jak dla mnie to brać tego Cardozo za te 15 mln i Armero na lewa i koniec z transferami. Nasz guru transferowy robi bardzo przemyslane transakcje. Bo jak mamy wydać multum kasy na grajka a po 2, 3 latach sprzedawać najlepszych bo nie ma kasy (tak jak Milan) to ja podziękuję!
P.S Cardozo urodził się w (uwaga!) Juan Eulogio Estigarribia
P.S Cardozo urodził się w (uwaga!) Juan Eulogio Estigarribia
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
To ja już wolę zostać z Matrim i Fabio. Po co nam Cardozo? Poziomu ataku znacząco nie podniesie, młodzieniaszkiem też nie jest. I jeszcze za 15 mln? Nie, dziękuję.FelekJUVE pisze:Jak dla mnie to brać tego Cardozo za te 15 mln...
- Ciągnik_Na_Gąsienicach
- Juventino
Llorente? fapałbym. duzo lepszy niz Cardozo. Chyba, ze robimy myk taki, ze opylamy Quaga, zakupujemy Llorente i wypozyczamy Cardozo.
Byloby wtedy idealnie !
2 klasowych cofnietych napastnikow - Giovinco, Vucinic
1 klasowy i 2 solidnych srodkowych - Llorente, Matri, Cardozo
Byloby wtedy idealnie !
2 klasowych cofnietych napastnikow - Giovinco, Vucinic
1 klasowy i 2 solidnych srodkowych - Llorente, Matri, Cardozo
Bo żeby wyjść to trzeba wejść, a żeby wejść to trzeba wyjść !
- kdzr
- Juventino
Llorente jest kozakiem. Wysoki, dobrze zbudowany, fajny technicznie. Fenomenalna gra głową.. z Dzeko i RVP pewnie nic nie będzie, Pazzini.. nie bars mi się gość widzi, tak więc powinien przyjść ktoś z dwójki Llorente-Jojo.
Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
- FelekJUVE
- Juventino
Hah no nie wiem Cardozo jest o wiele bardziej bramkostrzelnym piłkarzem.. Prosze o to statystyki...vitoo pisze:To ja już wolę zostać z Matrim i Fabio. Po co nam Cardozo? Poziomu ataku znacząco nie podniesie, młodzieniaszkiem też nie jest. I jeszcze za 15 mln? Nie, dziękuję.FelekJUVE pisze:Jak dla mnie to brać tego Cardozo za te 15 mln...
Seniorska piłka
Piłkarz Mecze Gole
Cardozo 180 104
Matri 249 73
Quag 296 90
Więc nie mów mi, że już lepiej z Quagiem i Matrim
- wagner
- Juventino
dopóki nie zaczniemy sprzedać i nie zapadną wyroki to kupować nie będziemyFelekJUVE pisze:Jak dla mnie to brać tego Cardozo za te 15 mln i Armero na lewa i koniec z transferami.
nie patrząc gdzie grał to pewnie te gole zdobyte w jakimś klubie z Paragwaju/Argentyny i Portugalii ? mimo wszystko ligi dupy nie urywają. Co nie znaczy że gracza nie cenie bo to dobry zawodnik. Ale on długo w piłe już nie pogra on jest blisko 30 już, dobrze pamiętam ?FelekJUVE pisze: Hah no nie wiem Cardozo jest o wiele bardziej bramkostrzelnym piłkarzem.. Prosze o to statystyki...
Seniorska piłka
Piłkarz Mecze Gole
Cardozo 180 104
Matri 249 73
Quag 296 90
Więc nie mów mi, że już lepiej z Quagiem i Matrim
- annihilator1988
- Juventino
Pojawił się "nowy" kandydat, który mógłby zastąpić kogoś z dwójki Fabio/Alessandro. Jest nim uwielbiany za swoją waleczność, chwalony za skuteczność i kreatywność Marco Boriello
Ponoć Roma życzy sobie za tego grajka 3 mln euro, co może skłonić Giuseppe do jego kupna. I co tu napisać? Obawiam się, że "Szalonooki" wyda te 3 mln euro, natomiast z Udine stoczy walkę na noże o prawo do wypożyczenia Kolumbijczyka 
- zahor
- Juventino
Błąd w Twoim rozumowaniu od samego początku polega na tym, że nie potrafisz oddzielić stanu klubowych finansów od poziomu sportowego zespołu. Akurat za czasów Secco (podobnie jak i teraz) z tym pierwszym nie było problemów, pieniądze były, nie trzeba było nikogo sprzedawać awaryjnie tak jak teraz to robi Milan, stadion budował się zgodnie z harmonogramem itp. Problemem było jedynie to kto te pieniądze pobierał.matbar21 pisze:Liznąć trochę elementarnej wiedzy na temat światowego rynku by Ci nie zaszkodziło. Gospodarka światowa przeżywa kryzys, a to mocno odbija się na piłkarskim podwórku. W mediach lub gazetach na pewno usłyszałeś, że Włochy mają ogromne problemy finansowe. Restrykcyjna polityka fiskalna ogranicza pensje piłkarskie
Innymi słowy - gdyby Secco swego czasu kupił Ronaldo, Rooneya, Vidicia, Essiena i Iniestę (za odpowiednie kwoty, najpewniej na kredyt), dał im zadowalające ich kontrakty, Juventus w pierwszym roku wygrałby scudetto a w drugim zbankrutował i został karnie zdegradowany do Serie C2 to mógłbyś faktycznie powiedzieć "przykład Secco uczy że nie można płacić za piłkarzy tak dużych kwot i dawać im gigantycznych pensji". Ale było zupełnie inaczej. Budżet bez problemów się domykał, nie było problemów z wypłacalnością, po prostu piłkarsko na boisku była kupa, która nijak się miała do kwestii finansów (tzn. pośrednio się na nie przekładała, ale nie była nimi spowodowana). Płacenie za Amauriego 23 baniek i dawanie mu czteromilionowego kontraktu jest głupotą bez względu na to czy stoi się na krawędzi bankructwa, czy też ma się tyle forsy ze można się podcierać studolarówkami. Boleśnie przekonał się o tym Wojciechowski który jako prezes Polonii korzystał z praktycznie nieograniczonego (jak na polskie realia) budżetu, płacić astronomiczne pieniądze bandzie nieudaczników i skończył tak jak skończył.
Dlatego powtórzę jeszcze raz - wniosek jaki powinniśmy wyciągnąć z lat panowania Secco nie jest taki, że nie wolno piłkarzowi dać więcej niż 3 mln pensji rocznie tylko taki, żeby płacić im pensje adekwatne do umiejętności.
Wydaje mi się (aczkolwiek nie jestem w 100% pewien) że to działa w następujący sposób: jeżeli nie zgłosiłeś piłkarza wcześniej, to po rundzie kwalifikacyjnej możesz go dopisać (nawet w miejsce innego gracza), natomiast jeżeli piłkarz grał już w jakimś innym klubie w danej edycji europejskich pucharów to jest "spalony" do końca rozgrywek.@Maras@ pisze: A przypadkiem nie jest tak że po rundzie kwalifikacyjnej jeszcze raz zgłasza się ostateczne zestawienie zawodników występujących w pucharach ? Przeciez w trakcie wszelkich kwalifikacji mercatto trwa w najlepsze, więc kompletnie bez sensu byłaby możliwosc zgłoszenia zawodników tylko raz (a później dopiero zimą)...
20 milionów? Sugerujesz że po IO Internacional miałby zejść o 5 mln z pierwotnej sumy, którą życzył sobie za tego piłkarza kilka miesięcy temu?Levsky pisze:Gdyby udało się zamknąć transfer Damiao w granicach 20-25 mln to ja bym celował w niego aniżeli w Jovetica lub Persiego, choć to już rozdział zamknięty.
Ciekaw jestem czy dałoby się go wziąć na roczne, darmowe wypożyczenie. W Romie i tak nie będzie z niego pożytku, kontrakt ma całkiem niemały więc w sumie lepiej im już chyba oddać go nam na rok niż się z nim użerać. Chyba że Zeman wymyśli sobie że on będzie walczyć z Juventusem o scudetto i nie chce wzmacniać rywala :-Dannihilator1988 pisze:Pojawił się "nowy" kandydat, który mógłby zastąpić kogoś z dwójki Fabio/Alessandro. Jest nim uwielbiany za swoją waleczność, chwalony za skuteczność i kreatywność Marco BorielloPonoć Roma życzy sobie za tego grajka 3 mln euro, co może skłonić Giuseppe do jego kupna. I co tu napisać? Obawiam się, że "Szalonooki" wyda te 3 mln euro, natomiast z Udine stoczy walkę na noże o prawo do wypożyczenia Kolumbijczyka
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2012, 15:19 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- deszczowy
- Juventino
SJ podaje, że Kolarov otrzymał pozwolenie na transfer. City oczekuje za niego ok. 9mln funtów. Marotta zwoim zwyczajem... marottuje i skąp, oferując ok. 7,5 mln + bonusy,
Kolarov w Juve? OŁ JE!!

Kolarov w Juve? OŁ JE!!

- Levsky
- Juventino
Kolarov? Zawodnik bardzo dobry za czasów gry w Lazio. W City jego gwiazda trochę przygasła i raczej się już nie odrodzi. Po drugie cena. 9 mln FUNTÓW to nie tak mało. Lepszym i bardziej długofalowym rozwiązaniem jest Armero. Młodszy, szybszy, lepszy w ofensywie i bardziej pracowity oraz zgrany z Kwadwo i Islą co też jest plusem. I chyba, jeśli się nie myle to transfer Kolarova zabrał by nam miejsce do non-eu,ale nie jestem pewien czy nie ma paszportu włoskiego lub brytyjskiego. Wróce jeszcze do tematu napastnika. Cardozo? Trochę nie w pore i cena odstrasza. Llorente? Praktycznie nigdy nie widziałem go w akcji więc się nie wypowiem.
Była mowa o wymianie Pazz-Quag/Matri. Jeśli miałbym wybierać to Quag już teraz byłby w Mediolanie. Pazz grał dobrze przed transferem do Interu, gdzie spotkał się ze sporą konkurencją, a w Juve może się odrodzić, ale gwarancji nie ma, jednak lepsze to niż mieć Quaga, który jest bezużyteczny i w Juve nic więcej już nie pokaże. Ciekawą opcją jest Guillaume Hoarau. Nie będzie drogi, a przecież zły też nie jest. Przy zakupach Lavezziego i Ibry, PSG pewnie go sprzeda.
Była mowa o wymianie Pazz-Quag/Matri. Jeśli miałbym wybierać to Quag już teraz byłby w Mediolanie. Pazz grał dobrze przed transferem do Interu, gdzie spotkał się ze sporą konkurencją, a w Juve może się odrodzić, ale gwarancji nie ma, jednak lepsze to niż mieć Quaga, który jest bezużyteczny i w Juve nic więcej już nie pokaże. Ciekawą opcją jest Guillaume Hoarau. Nie będzie drogi, a przecież zły też nie jest. Przy zakupach Lavezziego i Ibry, PSG pewnie go sprzeda.
- SKAr7
- Juventino
Jakieś podstawy dla tych szokujących tez(szczególnie tej drugiej!)? Jak dostawał szansę to często ją wykorzystywał, nie jego wina, że Mancini jest złym trenerem i nie potrafi nadać drużynie harmonii skacząc między obrońcami.Levsky pisze:W City jego gwiazda trochę przygasła i raczej się już nie odrodzi.
Też bym powiedział, że Armero jest lepszy w ofensywie, ale co z tego? Imo wing-back ma w pierwszej kolejności bronić, dopiero potem atakować. Co z tego, że Armero pośle 3 ładne dośrodkowania w meczu, wypracuje bramkę, skoro w tym czasie taki Messi obkręci go sobie dookoła małego palca u stopy i walnie triplettę. Bez hejtu dla Kolumbijczyka, fajnie by było go widzieć w Juve, ale Kolarov to opcja najlepsza-najlepsiejsza z możliwych. Przy Conte może stać się najlepszym na swojej pozycji.
- pumex
- Juventino
Jezus Maria, zgadzam się z Castielem, święto we wsi.Castiel pisze:Kolarov bardziej się chyba nadaje jako lewy obrońca w 4-3-3, a Armero lepiej pasuje do 3-5-2. Obojętnie, który przyjdzie to i tak będzie dobrze.
Obojętnie, który z nich przyjdzie, będzie cacy, aczkolwiek powinniśmy sobie odpowiedzieć na pytanie, czego bardziej potrzebujemy? Jeśli siły fizycznej, szybkości, wybiegania, zaangażowania i akcji na przebój, bierzmy Armero. Jeśli techniki, sprytu, pomyślunku i wyrachowania, bierzmy Kolarova.
Do 4-3-3 teoretycznie bardziej nadaje się Serb, do 3-5-2 Kolumbijczyk. Tak czy inaczej ktoś na lewą stronę (czy to obrony czy pomocy) jest wskazany
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2012, 15:50 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- Vincitore
- Juventino
Wolałbym Armero, bo jestem fanbojem tego piłkarza, ale Kolarov też spoko.
W drugą stronę. Nie wiem na ile to prawda, ale na jakimś plebejskim, włoskim serwisie z newsami o Juve wyczytałem, że PSG, Chelsea i Real monitorują naszego Lichego. Mam nadzieję, że to plotka czystej wody, łapy precz od naszego Herkulesa.
W drugą stronę. Nie wiem na ile to prawda, ale na jakimś plebejskim, włoskim serwisie z newsami o Juve wyczytałem, że PSG, Chelsea i Real monitorują naszego Lichego. Mam nadzieję, że to plotka czystej wody, łapy precz od naszego Herkulesa.
- Pan Mietek
- Juventino
Jeden i drugi to raczej wingback niż boczny obrońca i cenniejsze są ich walory ofensywne niż defensywne. Generalnie, nie mam zdania - tak czy inaczej będę bardzo usatysfakcjonowany. Ale sądzę, że skończymy z Armero, wszak dobry kondycyjnie, dużo biegający mudżin to zawodnik bardziej w stylu Conte.

Nie no, bez przesady, wszak Castiel ogólnie dobrze prawi a wygłupił się jedynie kilka razy i tylko raz (mecz z Romą) tak dobitniepumex pisze:Jezus Maria, zgadzam się z Castielem, święto we wsi.

Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2012, 16:02 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.