Mercato (2012-2014)
- SKAr7
- Juventino
Tutaj imo argument kulą w płot. JAKIEŚ szanse na zwycięstwo pucharowe będą miały zawsze drużyny dojrzałe i defensywne. I tym właśnie wygrała Chelsea- starymi wygami, którzy podnieśli się z Napoli, utrudniali jak mogli życie Barcelonie i przy odrobinie szczęścia wyrzucili ich z LM, a potem gryźli trawę w meczu z Bayernem do ostatniej minuty.Mietson pisze:(aczkolwiek kto stawiał, że wygra Chelsea?)
Nie zdarzyło się, żeby jakikolwiek klub wygrał puchar czy ligę, bez problemów. Te prędzej czy później się pojawiają, większe lub mniejsze i potrzeba piłkarskiej dojrzałości, by na nie reagować.
A Dzieciaki Wengera na pewno posiadają umiejętności światowej klasy, ale nie mają żadnej wytrzymałości psychicznej i pokazały to już w niejednym momencie.
Sam RVP to też dla mnie nie klasa Henry'ego z 2006, gdzie jego wielkość wprowadziła Kanonierów do Finału LM.
- TheDomin07
- Juventino
Kolego jesteś niepoprawnym optymistą jeśli sądzisz że napadziora top class ktoś odda wpół darmo. Kwoty za Cavaniego ,RVP czy Falcao byłby zbliżone.bendzamin pisze:Tak, byly. Dalismy sie koncertowo wydymac i z tego co pamietam, to po 2 latach wypozyczania oddalismy go za darmo :lol: Temat Falcao w tym momencie nie istnieje i nie ma prawa zaistniec. Na tuttojuve pojawiaja sie plotki na temat Cardozo.TheDomin07 pisze: Spokojnie, z Atletico już były interesy np. w sprawie Tiago.
A z Tiago sami sobie taki los zafundowali kupując go z Lyonu.
- mateusz6
- Juventino
Cardozo? Top player to nie jest, młody też nie, ale ja bym go przyjął z otwartymi ramionami. Nie musze pisać, że jest o 2 klasy lepszy od Matriego, bo to oczywiste. Dobrze gra głową, techniką też niezła i bramki zdobywać umie. Ma doświadczenie w LM i jest sporo tańszy nawet od Joveticia. Takie 15 mln i kontrakt na poziomie 3 mln Beppe pewnie by zaryzykował. Jeśli nie ma szans na zaklepanie nikogo lepszego to Cardozo wolę sto razy bardziej od Matriego, Pazziniego, Borriello, Osvaldo czy nawet przewijającego się czasami na forum L. Lopeza.
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
- bendzamin
- Redaktor
No chyba nie. Za Van Persiego, odkad oglosil, ze nie chce przedluzyc kontraktu, Arsenal zadowolilby sie pewnie kwota rzedu 20-25 mln €. Za Cavaniego i Falcao kazda oferta ponizej 50 mln € zostalaby odrzucona z automatu, bez dokladniejszego ogladania jej.TheDomin07 pisze: Kolego jesteś niepoprawnym optymistą jeśli sądzisz że napadziora top class ktoś odda wpół darmo. Kwoty za Cavaniego ,RVP czy Falcao byłby zbliżone.
Klasowy Janek jakos sie nie moze dogadac z S04 w sprawie nowego kontraktu, wiec lada chwila pewnie beda nas z nim laczyc. A Tottenham chce dac za Damiao 19 mln €. Hmm, koles potwierdza swoja klase na olimpiadzie, a cena (szczegolnie patrzac na kwoty za Oscara czy Moure) wydaje sie atrakcyjna. No, ale Marotta jakis czas temu wykluczyl chyba taki ruch.
- Łoles
- Juventino
Coś cicho ostatnio w tym temacie.
Co do Klasowego Janka to powinniśmy się trzymać jak najdalej od tego pana - nie będzie on tym obiecanym wyczekiwanym top snajperem, zresztą niezmiernie jestem ciekaw czy w ogóle kogoś takiego dostaniemy bo coś ostatnio cisza w prasie e tym temacie - chyba że Marotta z partyzanta ogłosi że kupiliśmy "9" a negocjacje były tajne.
Co do Klasowego Janka to powinniśmy się trzymać jak najdalej od tego pana - nie będzie on tym obiecanym wyczekiwanym top snajperem, zresztą niezmiernie jestem ciekaw czy w ogóle kogoś takiego dostaniemy bo coś ostatnio cisza w prasie e tym temacie - chyba że Marotta z partyzanta ogłosi że kupiliśmy "9" a negocjacje były tajne.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Jest to jakiś pomysł. Rok kontraktu, 28 lat, więc za ile by przyszedł? 10 mln? Z tym, ze byłby to tylko półśrodek.bendzamin pisze:Klasowy Janek jakos sie nie moze dogadac z S04 w sprawie nowego kontraktu, wiec lada chwila pewnie beda nas z nim laczyc.
- TheDomin07
- Juventino
Raczej nie, wszyscy prezesi tak krzyczą jakieś kosmiczne kwoty a potem jak przychodzi co do czego to sprzedają za mniejszą kwotę.bendzamin pisze:Za Cavaniego i Falcao kazda oferta ponizej 50 mln € zostalaby odrzucona z automatu, bez dokladniejszego ogladania jej.TheDomin07 pisze: Kolego jesteś niepoprawnym optymistą jeśli sądzisz że napadziora top class ktoś odda wpół darmo. Kwoty za Cavaniego ,RVP czy Falcao byłby zbliżone.
Kwestia negocjacji.
- Pan Mietek
- Juventino
Nie po to Atletico kupowało Falcao za 40 mln, żeby teraz się zadowolić marnym zyskiem. Poza tym, Marotta nigdy nie wyłoży takich pieniędzy na jednego zawodnika. Napoli jest zdeterminowane, żeby zatrzymać Cavaniego po tym jak stracili już Lavezziego a kontrakt Urugwajczyka do 2016 im to zdecydowanie ułatwia. Jeśli nie dostaną kosmicznych pieniędzy to ich nie puszczą.TheDomin07 pisze:Raczej nie, wszyscy prezesi tak krzyczą jakieś kosmiczne kwoty a potem jak przychodzi co do czego to sprzedają za mniejszą kwotę.bendzamin pisze:Za Cavaniego i Falcao kazda oferta ponizej 50 mln € zostalaby odrzucona z automatu, bez dokladniejszego ogladania jej.TheDomin07 pisze: Kolego jesteś niepoprawnym optymistą jeśli sądzisz że napadziora top class ktoś odda wpół darmo. Kwoty za Cavaniego ,RVP czy Falcao byłby zbliżone.
Kwestia negocjacji.
- zahor
- Juventino
Mówisz o ludziach typu Zamparini, który prędzej czy później musi takiego Pastore sprzedać, chce tylko wysępić za niego jak najwięcej siana, tudzież o prezesach klubów z Brazylii. Tymczasem Atletico jest zupełnie innym zespołem - oni się nie nastawiają na sprzedaż, oni chcą zbudować silną drużynę, której ważnym elementem będzie Falcao. Mają odpowiedniego trenera który zdaje się konsekwentnie realizować swoją wizję i z pewnością nie będą jej burzyć dla nędznych kilku baniek zysku. Jasne, gdyby ktoś nagle rzucił na stół 70 baniek to Falcao zostałby sprzedany, w jego miejsce sprowadzony, nie wiem, Hulk czy ktoś, a reszta pieniędzy mądrze zainwestowana. Ale na pewno tym kto rzuci taką kwotę nie będzie Marotta.TheDomin07 pisze: Raczej nie, wszyscy prezesi tak krzyczą jakieś kosmiczne kwoty a potem jak przychodzi co do czego to sprzedają za mniejszą kwotę.
Kwestia negocjacji.
Między pół darmo a za kwotą zupełnie dla nas niedostępną są jeszcze stany pośrednie. Jak chociażby RVP, który powinien kosztować koło 20 milionów albo Jovetić, którego można kupić za 30 baniek a może i ciut mniej. Być może do tej grupy można jeszcze zaliczyć Dżeko, który ponoć ma kosztować 30-35 mln, ale dużo zależałoby od kontraktu Bośniaka. Natomiast na piłkarzy za 40mln+ nie ma się nawet co nastawiać. Przynajmniej w tym mercato. Czyli i Falcao, i Hulk, i Neymar, i (najpewniej) Cavani odpadają.TheDomin07 pisze: Kolego jesteś niepoprawnym optymistą jeśli sądzisz że napadziora top class ktoś odda wpół darmo. Kwoty za Cavaniego ,RVP czy Falcao byłby zbliżone.
To, że Tottenham tyle daje nijak nie oznacza że Brazylijczycy go za tyle puszczą. Jeszcze niedawno wyceniali go na 25 milionów, na IO jego wartość na pewno nie spadła, wręcz przeciwnie. Bardzo się zdziwię jeżeli oferta z Londynu zostanie zaakceptowana w tym kształcie.bendzamin pisze:Tottenham chce dac za Damiao 19 mln €. Hmm, koles potwierdza swoja klase na olimpiadzie, a cena (szczegolnie patrzac na kwoty za Oscara czy Moure) wydaje sie atrakcyjna
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2012, 14:14 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=105365
Van Persie prawdopodobnie podpisze nowy kontrakt z Arsenalem, będzie zarabiał 200 tys funtów tygodniowo
Van Persie prawdopodobnie podpisze nowy kontrakt z Arsenalem, będzie zarabiał 200 tys funtów tygodniowo
- matbar21
- Juventino
Wiedziałem od początku, że nie przyjdzie.. Chciał kontrakt na poziomie 6-7mln € rocznie, a Arsenal wyceniał go na min 25mln €. To dla Juve było i jest niemożliwe.19 pisze:http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=105365
Swoją drogą, jeśli tak bardzo zależy mu na trofeach, a nie na kasie to przyszedłby do Juve i grałby za 4mln € rocznie. Widocznie cele sportowe stały na drugim miejscu. Powodzenia Van Persie w Arsenalu i nawet zgarniaj 10mln € rocznie.
Dalej niepokoi mnie sprzedaż w Juve. O definitywnej sprzedaży Melo informacji brak, a gdzie pójdą Pazienza, Ziegler, Iaquinta, Martinez? Te wszystkie kontrakty są bardzo obciążające. To jest główny problem Marotty, który blokuje mu dalsze działania..
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Cordozo? Hmm wolałbym z nim zaryzykować, niż z Pazzinim.mateusz6 pisze:Cardozo? Top player to nie jest, młody też nie, ale ja bym go przyjął z otwartymi ramionami. Nie musze pisać, że jest o 2 klasy lepszy od Matriego, bo to oczywiste. Dobrze gra głową, techniką też niezła i bramki zdobywać umie. Ma doświadczenie w LM i jest sporo tańszy nawet od Joveticia. Takie 15 mln i kontrakt na poziomie 3 mln Beppe pewnie by zaryzykował. Jeśli nie ma szans na zaklepanie nikogo lepszego to Cardozo wolę sto razy bardziej od Matriego, Pazziniego, Borriello, Osvaldo czy nawet przewijającego się czasami na forum L. Lopeza.
Za 15 melonów i 3 mln kontraktu? To już ponury żart, mieliśmy jednego takiego kupiliśmy go w podobnym wieku - Iaquintę i chociaż coś tam zrobił to teraz nie możemy się go pozbyć. Ogólnie gracze moment przed czy po 30-stce nie odchodzą za takie sumy jeśli nie są graczami światowej klasy (spójrz na Melo bramek władował, że ho ho, grał w każdym meczu, bardzoi przyczynił się do mistrzostwa a klub, do którego był wypożyczony nie da za niego nawet 9mln).
Ogólnie wziąłbym tego Cordozo na wypożyczenie z możliwością wykupu za 8-10mln ale szansa, że na to pójdą naprawdę minimalna.
Cordozo dwie klasy lepszy od Matriego? Nie jestem zwolennikiem średniaka Matriego ale Cordozo też wcale szału nie robi, w kadrze (nie jakiejś bardzo mocnej zresztą) nie błyszczał, 30-stka na karku a nie grał jeszcze w żadnej z najmocniejszych lig itd.
Bez przesady, jeśli niemożliwym jest dla nas wydanie na transfer kwoty 25 melonów to nie widzę naszej przyszłości w różowych barwach.matbar21 pisze:Wiedziałem od początku, że nie przyjdzie.. Chciał kontrakt na poziomie 6-7mln € rocznie, a Arsenal wyceniał go na min 25mln €. To dla Juve było i jest niemożliwe.19 pisze:http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=105365
Czasami są sytuacje, że trzeba sypnąć groszem jeśli chce się mieć klasowego zawodnika.
Za np. Buffona daliśmy jak na tamte czasy gigantyczne pieniądze - na tyle gigantyczne, że przez kolejne 12 lat pomimo wzrostu cen za zawodników, pomimo inflacji, pomimo petrodolarów żaden bramkarz, nawet nie zbliżył się do kwoty którą wtedy wydaliśmy.
Transfer był przepłacony, nie ma co do tego wątpliwości - ale zyskaliśmy zawodnika z absolutnego topu topów.
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2012, 17:14 przez Tony Montana, łącznie zmieniany 1 raz.
- francois
- Juventino
A ja wolałbym Huntera. Szkoda, że nie trafił do nas od razu z Ajaxu. Prakwtycznie w każdym miejscu, w którym grał strzelał regularnie. Po prostu Real i Milan wymagali za dużo.19 pisze:Według mnie najlepszym półśrodkiem byłby Cardozo. Nie jestem przekonany do Huntelaara.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”