Mercato (2012-2014)
- francois
- Juventino
Dzisiaj Mancini zapowiedział, że Van Persie nie trafi do City, a na pewno zostanie tam Dzeko. Czyli chyba Holender jest na ostatniej prostej do Turynu.
Do końca wolałbym tego Joveticia, zwłaszcza porównując wiek i zarobki. Ale z RvP też będę się cieszył.
Do końca wolałbym tego Joveticia, zwłaszcza porównując wiek i zarobki. Ale z RvP też będę się cieszył.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
A tak w ogole Jakku, Ty tam czasem nie pisałeś niedawno że pewniakiem do nas jest Jo-jo? Że tak czy siak do nas trafi? Czy zle kojarze?jakku1 pisze:A propos zakladow. Chyba z Marianem sie zakladalem, ze uda nam sie zgromadzic 25m euro ze sprzedazy Giovinco, Krasicia, Elii, Melo i Zieglera?De Rossi pisze:Ok, przyjmuję zakład.
Juz mamy 12,5m z transferow dwoch graczy (Krasic, Elia), dlatego bardzo licze na sprzedaz Melo za te 8 - 9m co przypieczetowaloby los Mariana! Zwlaszcza, ze przegrac juz nie moge (bo wykupilismy Giovinco).
I nie żebym podważał to co napisales - jeżeli tak było.
Po prostu jestem ciekaw czy "Curva" wie coś wiecej na temat naszego topa.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- jakku1
- Juventino
Nie no, bez przesady ; ) Informowalem o przebiegu tych rozmow na linii Viola - Juve, o woli zawodnika, etc. Nie pisalem jednak, ze jest on jakims pewniakiem. Bylo pare postow, w ktorych nakreslilem cos w stylu: "Moim zdaniem w tym okienku napastnikiem, ktorego pozyskamy, bedzie Jovetic", ale to byly tylko i wylacznie moje przypuszczenia/wrazenia o czym tez pisalem.iltalismano pisze: A tak w ogole Jakku, Ty tam czasem nie pisałeś niedawno że pewniakiem do nas jest Jo-jo? Że tak czy siak do nas trafi? Czy zle kojarze?
I dalej mi sie wydaje, ze tym kims kogo ewentualnie pozyskamy, bedzie wlasnie Jovetic. Nie VP, nie Dzeko, a Stevan. Trzeba jednak poczekac do momentu, az opchniemy tych wszystkich Melow i Zieglerow. Wtedy byc moze sie cos ruszy. Ale to znow tylko i wylacznie moje wrazenie, ktorym oczywiscie nikt nie musi sie sugerowac.
Co do newsow to postaram sie cos wrzucic wieczorem ; ) Ale nie obiecuje, mam ostatnio duzo zajec ; /
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- pablo1503
- Juventino
A co do VP, to coraz bardziej prawdopodobne staje się, że Holender zostanie w Arsenalu. Ostatnio nawet pojechał z Kanonierami na jakiś obóz do Niemiec.
Doszedł: Podolski, Giroud, Cazorla... Chłop zdał sobie sprawę, że są w stanie coś ugrać i chce zostać.
Doszedł: Podolski, Giroud, Cazorla... Chłop zdał sobie sprawę, że są w stanie coś ugrać i chce zostać.

- Bartek88
- Juventino
Raczej zdal sobie sprawe, ze w tym okienku nawet kosztem jego karty za free nie pozwolą mu odejsc bo inaczej byloby juz slychac o przymiarkach do nowego kontraktu...pablo1503 pisze:A co do VP, to coraz bardziej prawdopodobne staje się, że Holender zostanie w Arsenalu. Ostatnio nawet pojechał z Kanonierami na jakiś obóz do Niemiec.
- zahor
- Juventino
Co roku się mówi że w tym sezonie Arsenal w końcu zaskoczy, że teraz się uda itp. Ci trzej piłkarze, przy całym szacunku dla nich, raczej nie dadzą Arsenalowi w tym sezonie ani mistrzostwa, ani triumfu w LM. A biorąc pod uwagę że to wszystko ofensywni gracze, z przodu przy ewentualnym pozostaniu RVP mogłoby się zrobić tłoczno. Za tłoczno.pablo1503 pisze:A co do VP, to coraz bardziej prawdopodobne staje się, że Holender zostanie w Arsenalu. Ostatnio nawet pojechał z Kanonierami na jakiś obóz do Niemiec.
Ja też z dwójki Matri/Quagliarella wyżej stawiam tego pierwszego, ale wydaje mi się że odejść powinien ten, na którego będzie chętny. Raczej wątpię żeby Marotcie ktoś zaoferował i za jednego, i za drugiego konkretne pieniądze i żeby trzeba się było zastanawiać którego sprzedać.Virgil pisze:Akurat ja bym się Matreigo nie pozbywał , chyba że za dobrą kasę. Akurat on jako jedyny coś tam prezentuje i na ławkę byłby idealny, biorąc pod uwagę że Boakye to mało prezentuje a Quag jeszcze mniej.
Nikt mi też nie powie że rok temu Pirlo był warty 0 baniek, a za tyle przyszedł. Piłkarze nie zawsze transferowani są za takie kwoty, jakie są napisane na transfermarkt - na ich cenę wpływ ma wiele czynników, takich jak kontrakt, pozycja w zespole itp.Bartek88 pisze: Żadne, ale nikt mi nie powie,że Melo był 8 baniek warty.
A co takiego pokazał ostatni sezon? Potwierdził tylko to, w co niektórzy wątpili, czyli że Brazylijczyk jest niepotrzebny w Juventusie, bo mamy Vidala który jest trzy klasy lepszym zawodnikiem. Czyli przez rok nie zmienił się jego status w drużynie, dalej jest piłkarzem tutaj niechcianym. Jest za słaby na Juventus. Mamy na jego pozycję lepszych. I to od niedawna dwóch, bo Asamoah też go najpewniej przewyższa. A piłkarzy niechcianych, zwłaszcza z dużą pensją, tak jak napisał alina, sprzedaje się tanio.Bartek88 pisze: Ktoś tu pisał,że Melo nie jest wcale taki dobry bo wypadał dobrze na tle kiepskiego Juventusu tylko,że jest jeden problem. Jego ostatni sezon u Turasów raczej pokazał co innego.
- Pan Mietek
- Juventino
Co roku? Nie zgodzę się, rok temu było wiadomo, że w najlepszym razie sezon skończy się tak...... jak się skończyłzahor pisze:Co roku się mówi że w tym sezonie Arsenal w końcu zaskoczy, że teraz się uda itp. Ci trzej piłkarze, przy całym szacunku dla nich, raczej nie dadzą Arsenalowi w tym sezonie ani mistrzostwa, ani triumfu w LM. A biorąc pod uwagę że to wszystko ofensywni gracze, z przodu przy ewentualnym pozostaniu RVP mogłoby się zrobić tłoczno. Za tłoczno.

Ja jako, że mam pewną sympatię do Kanonierów, będę liczył w to, że chociaż napsują krwi Manchesterom ale nie bardzo w to wierzę. Chociaż, jakby Wilshere udanie wrócił, Wojtuś przestałby się wozić w reklamach czypsów i pepsi, van Persie został (nie mówię, że przedłużył kontrakt chociaż i tego nie można wykluczyć), doszedł np. Dempsey i jakiś obrońca to kto wie? Powtórzę - to jest mało prawdopodobne. Ale możliwe

Lepszym, tańszym w utrzymaniu, młodszym, bardziej zdyscyplinowanym...... Aż trudno uwierzyć, że rok temu było tyle ludzi co wierzyli w to, że zastąpienie nim Melo to będzie klęskazahor pisze:Potwierdził tylko to, w co niektórzy wątpili, czyli że Brazylijczyk jest niepotrzebny w Juventusie, bo mamy Vidala który jest trzy klasy lepszym zawodnikiem.

- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Będziemy się cieszyć jak przyjdzie którykolwiek czas skończyć z tymi mrzonkami na ile to zawodników nie mamy szans.francois pisze:Dzisiaj Mancini zapowiedział, że Van Persie nie trafi do City, a na pewno zostanie tam Dzeko. Czyli chyba Holender jest na ostatniej prostej do Turynu.
A tak BTW to z całej tej trójki RvP, JoJo, Dżeko ostatnio skłaniałem się ku temu ostatniemu w myśl zasady, że łańcuch (w tym przypadku zawodnik) jest tak dobry jak jego najsłabsze ogniwo.
- zahor
- Juventino
No fakt, rok temu jakby nie było tego pompowania balonika. Ale nie wiem czy bardziej niż sprzedażą Fabregasa i Nasriego nie było to spowodowane tym, że nagle ktoś krzyknął "król jest nagi". Sezon w sezon pokładano w Arsenalu wielkie nadzieje, że taka młoda ekipa, a już taka dobra, że koniec końców to musi zatrybić, że brakuje już tylko tego doświadczenia itp. I kiedy kolejny sezon Arsenal skończył z ręką w nocniku, ktoś wreszcie zauważył że może z tego nic nie będzie. Że może nie jest tylko kwestią czasu podbój Europy. Tzn. zauważać może zaczęło się to wcześniej, ale po poprzednim sezonie chyba zaczęto mówić o tym wprost, śmiać się z wieloletniej passy Wengera bez trofeum itp. Trochę podobnie było w przypadku ekipy Niemiec na tegorocznych ME - bardzo fajnie jest mieć młodą, utalentowaną kadrę która cały czas plasuje się wysoko, ale w pewnym momencie chciałoby się coś wygrać. Odejście tamtych dwóch kluczowych piłkarzy było moim zdaniem konsekwencją tego, że po Arsenalu przestano się czegokolwiek spodziewać, a nie przyczyną. Zresztą Wenger sam chyba widzi że jego wizja Arsenalu nie wypaliła i się z niej wycofuje, na co dowodem mogą być transfery 28-letniego Cazorli i 27-letniego Podolskiego.Mietson pisze: Co roku? Nie zgodzę się, rok temu było wiadomo, że w najlepszym razie sezon skończy się tak...... jak się skończył(na 3 miejscu). Niektórzy powątpiewali czy Arsenal zdoła zakwalifikować się do LE......
Nie ukrywam że w jednej kwestii Vidal bardzo mi ułatwił życie. Rok temu polemizując z miłośnikami niepokonanego tytana musiałem się dwoić i troić żeby im wyjaśnić, że Melo to nie ten poziom, on się do Juventusu w docelowym kształcie nie nadaje, bo brakuje mu tego czy tamtego itp. Tłumaczyłem jakie warunki powinien spełniać piłkarz grający w podstawowym składzie w Juventusie który chcę oglądać i dlaczego nie jest nim Melo. I nagle spadł mi z nieba ten Vidal, którego po prostu mogę pokazać palcem i powiedzieć "o, to jest właśnie piłkarz na miarę Juventusu".Mietson pisze: Lepszym, tańszym w utrzymaniu, młodszym, bardziej zdyscyplinowanym...... Aż trudno uwierzyć, że rok temu było tyle ludzi co wierzyli w to, że zastąpienie nim Melo to będzie klęska
- Pan Mietek
- Juventino
Arsenal to temat, który chyba już przerabialiśmy dobrych kilka razyzahor pisze:No fakt, rok temu jakby nie było tego pompowania balonika. Ale nie wiem czy bardziej niż sprzedażą Fabregasa i Nasriego nie było to spowodowane tym, że nagle ktoś krzyknął "król jest nagi". Sezon w sezon pokładano w Arsenalu wielkie nadzieje, że taka młoda ekipa, a już taka dobra, że koniec końców to musi zatrybić, że brakuje już tylko tego doświadczenia itp. I kiedy kolejny sezon Arsenal skończył z ręką w nocniku, ktoś wreszcie zauważył że może z tego nic nie będzie. Że może nie jest tylko kwestią czasu podbój Europy. Tzn. zauważać może zaczęło się to wcześniej, ale po poprzednim sezonie chyba zaczęto mówić o tym wprost, śmiać się z wieloletniej passy Wengera bez trofeum itp. Trochę podobnie było w przypadku ekipy Niemiec na tegorocznych ME - bardzo fajnie jest mieć młodą, utalentowaną kadrę która cały czas plasuje się wysoko, ale w pewnym momencie chciałoby się coś wygrać. Odejście tamtych dwóch kluczowych piłkarzy było moim zdaniem konsekwencją tego, że po Arsenalu przestano się czegokolwiek spodziewać, a nie przyczyną. Zresztą Wenger sam chyba widzi że jego wizja Arsenalu nie wypaliła i się z niej wycofuje, na co dowodem mogą być transfery 28-letniego Cazorli i 27-letniego Podolskiego

Astori za 8 mln? Kupujemy pod kątem dyskwalifikacji Bonucciego? Jeśli tak, to bym się postarał o kogoś lepszego, no chyba, że zakładamy, że potem Bonucci wraca na miejsce.
- zahor
- Juventino
No i w tym miejscu kończy się offtop a zaczyna powrót do tematu dyskusji czyli transferu RVP. Otóż nie wierzę że przyjście tamtych trzech dobrych, ale nie genialnych graczy przekonało go do pozostania w Arsenalu. Piszesz że mogą przełamać passę bez trofeów, ale czy jakiś Puchar Ligi (albo nawet Puchar Anglii) to jest w tym momencie życiowy cel najlepszego być może wysuniętego napastnika świata? To jest to, co sprawiło że miesiąc temu chciał zwiewać, a teraz chce zostać? Przyszła ekipa, z którą jest szansa dojść do ćwierćfinału LM, a może nawet do półfinału, więc zostaję? Nie, RVP już w półfinale grywał, nawet strzelił gola. Namieszać Manchesterom? On już przez te lata w Arsenalu swoje namieszał, raz nawet w pewnym momencie wszyscy kibice MU bali się że mistrzostwo było przegrane. Teraz chciałby coś konkretnego wygrać bo to dla niego ostatni dzwonek. I prędzej uda mu się to w Turynie moim skromnym zdaniem. Jeżeli prawdą jest że gość nie zostanie sprzedany w tym oknie, to z innych powodów. Być może finansowych, być może jakichś innych ale chyba nie dlatego, że nagle uwierzył w Arsenal.Mietson pisze: Ja się nie spodziewam, że zdobędą CL albo ligę ale może przynajmniej przełamią passę bez trofeum, może zajdą dalej w CL?
- Pan Mietek
- Juventino
Ale ja nie stwierdziłem, że jakiś krajowy puchar może przekonać go do zostania, to było w oderwaniu od dyskusji nt. przyszłości van Persiego.zahor pisze:No i w tym miejscu kończy się offtop a zaczyna powrót do tematu dyskusji czyli transferu RVP. Otóż nie wierzę że przyjście tamtych trzech dobrych, ale nie genialnych graczy przekonało go do pozostania w Arsenalu. Piszesz że mogą przełamać passę bez trofeów, ale czy jakiś Puchar Ligi (albo nawet Puchar Anglii) to jest w tym momencie życiowy cel najlepszego być może wysuniętego napastnika świata? To jest to, co sprawiło że miesiąc temu chciał zwiewać, a teraz chce zostać? Przyszła ekipa, z którą jest szansa dojść do ćwierćfinału LM, a może nawet do półfinału, więc zostaję? Nie, RVP już w półfinale grywał, nawet strzelił gola. Namieszać Manchesterom? On już przez te lata w Arsenalu swoje namieszał, raz nawet w pewnym momencie wszyscy kibice MU bali się że mistrzostwo było przegrane. Teraz chciałby coś konkretnego wygrać bo to dla niego ostatni dzwonek. I prędzej uda mu się to w Turynie moim skromnym zdaniem. Jeżeli prawdą jest że gość nie zostanie sprzedany w tym oknie, to z innych powodów. Być może finansowych, być może jakichś innych ale chyba nie dlatego, że nagle uwierzył w Arsenal.Mietson pisze: Ja się nie spodziewam, że zdobędą CL albo ligę ale może przynajmniej przełamią passę bez trofeum, może zajdą dalej w CL?
Generalnie, ja widzę 2 opcje:
1. Arsenal sprzedaje go za 20-25 mln funtów teraz. Potencjalni nabywcy to Juventus i...... Juventus

2. .... Wenger mocno zaryzykuje. Postanowi, że zatrzyma go mimo wygasającego kontraktu. Szanse na zdobycie mistrzostwa albo CL są niewielkie (aczkolwiek kto stawiał, że wygra Chelsea?) ale jednocześnie wiązałoby się to z tym, że na 90% vP zostanie i wtedy Wenger jest podwójnym zwycięzcą - ma trofeum i przyklepuje nowy kontrakt. Jak się nie uda, to traci swojego top plejera i nie dostaje nic w zamian. Mimo wszystko nie spodziewam się takiego obrotu spraw ale z drugiej strony, jakoś się nie zanosi na to, żeby Marotta miał ciśnienie na Holendra

- TheDomin07
- Juventino
RVP to powinien byc jednym z kandydatów.
Ale jeśli przyszedłby np. Cavani, Suarez czy Dzeko to ja nie będę szczególnie przygnębiony.
Jest jeszcze jedno nazwisko które powinno paśc .Chodzi o Radamela Falcao,ok ktoś zaraz napisze że AM dało za niego 40 baniek więc teraz taniej go nie sprzedadzą.
Spokojnie, z Atletico już były interesy np. w sprawie Tiago. Do tej transakcji z powodzeniem mógłby byc włączony Melo który był w kręgu zainteresowań zespołu z Madrytu.
Ale jeśli przyszedłby np. Cavani, Suarez czy Dzeko to ja nie będę szczególnie przygnębiony.
Jest jeszcze jedno nazwisko które powinno paśc .Chodzi o Radamela Falcao,ok ktoś zaraz napisze że AM dało za niego 40 baniek więc teraz taniej go nie sprzedadzą.
Spokojnie, z Atletico już były interesy np. w sprawie Tiago. Do tej transakcji z powodzeniem mógłby byc włączony Melo który był w kręgu zainteresowań zespołu z Madrytu.
- bendzamin
- Redaktor
Tak, byly. Dalismy sie koncertowo wydymac i z tego co pamietam, to po 2 latach wypozyczania oddalismy go za darmo :lol: Temat Falcao w tym momencie nie istnieje i nie ma prawa zaistniec. Na tuttojuve pojawiaja sie plotki na temat Cardozo.TheDomin07 pisze: Spokojnie, z Atletico już były interesy np. w sprawie Tiago.