Wszystko o Milanie
- LukaszACM
- Milanista

Heheh, wiedziałem że co najmniej jeden z kibiców Juve się do tego odniesie. Skoro już o tym mowa to Montolivo nie jest żadnym celem nr 1 tego okienka, alternatywa dla Aquilaniego. Jeśli Montolivo by nie przyszedł Aqua by został.
- Dante93
- Juventino

UP@
To samo zdanie wpadło mi w oko
Tylko jak te 'miliony' mają sie do darmowego Montolivo, przecież pensji 3,5 mln w życiu byśmy mu nie dali, a Milan dał..
Ogółem artykuł fajny. Miłoby było przeczytać coś takiego w kontekście sytuacji Juventusu
To samo zdanie wpadło mi w oko
Tylko jak te 'miliony' mają sie do darmowego Montolivo, przecież pensji 3,5 mln w życiu byśmy mu nie dali, a Milan dał..
Ogółem artykuł fajny. Miłoby było przeczytać coś takiego w kontekście sytuacji Juventusu
- LukaszACM
- Milanista

Tekst pisał Milanista także do takich sformułowań trzeba podchodzić z dystansem, nie mniej jednak sytuacje FFP fajnie zarysował. Z tą pensją Montolivo ciekawe, ja znalazłem info, że zarabia 2,5 mln, nie 3,5. Wątpię żeby aż tyle dostał.Tylko jak te 'miliony' mają sie do darmowego Montolivo, przecież pensji 3,5 mln w życiu byśmy mu nie dali, a Milan dał..
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

W niedawnym wywiadzie Galliani przyznał, że jest wielkim fanem Billy'ego Beane'a - legendarnego menedżera baseballowego, którego w filmie "Moneyball" zagrał Brad Pitt.
Z tego co pamiętam (z filmu, nie będę udawał eksperta baseballa) to Beane w miejsce najlepszych zawodników sprowadzał kilku średniaków, którzy łącznie wyrabiali normę punktową tamtego.
W takim razie proponuję w miejsce Zlatana - Matriego, Borriello i Pazziniego. Każdy jest w stanie 7 brameczek puknąć, będzie ponad 20. Dwóch jest na wylocie więc będą kosztować grosze a Marotta pewnie sprzedałby Matriego gdyby tylko dostał 10 mln.
Sama oszczędność a różnicy nie widać! (no może będzie brakować tego samurajskiego koka)
Z tego co pamiętam (z filmu, nie będę udawał eksperta baseballa) to Beane w miejsce najlepszych zawodników sprowadzał kilku średniaków, którzy łącznie wyrabiali normę punktową tamtego.
W takim razie proponuję w miejsce Zlatana - Matriego, Borriello i Pazziniego. Każdy jest w stanie 7 brameczek puknąć, będzie ponad 20. Dwóch jest na wylocie więc będą kosztować grosze a Marotta pewnie sprzedałby Matriego gdyby tylko dostał 10 mln.
Sama oszczędność a różnicy nie widać! (no może będzie brakować tego samurajskiego koka)
- Vimes
- Juventino

Ten pan powyżej ma zostać nowym dobroczyńcą Milanu. Berlu ponoć miał szukać wsparcia u szejków, ale widać ci za bardzo obawiali się o swoje haremy jeżeli teraz uderza do Putina.
- Łoles
- Juventino

Pojawiły sie plotki o zainteresowaniu Milanu piłkarzem Romy - Pizarro.
Szczerze to nie wiem po co on Milanowi.
Szczerze to nie wiem po co on Milanowi.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- pan Zambrotta
- Juventino

a po co kupować półśrodki, skoro można od razu kupić polską wersję Beane'a, czyli naszą forumową alinę? Przesiedział chłopak 2 lata na tym whoscored, ma gotową ściągawę, ctrl+p w firefoxie i jazda do gallianiego :lol:Ouh_yeah pisze:W niedawnym wywiadzie Galliani przyznał, że jest wielkim fanem Billy'ego Beane'a - legendarnego menedżera baseballowego, którego w filmie "Moneyball" zagrał Brad Pitt.
Pizzarro? czyżby wracał pomysł cofniętego kreatywnego pomocnika? Był taki jeden u nich dwa sezony temu, jak go zwali ?
madmo, dobrze że zarzuciłeś zdjęciem Putina, bo by nikt się nie domyślił, o kogo chodzi
- Vimes
- Juventino

Zdjęcie wrzuciłem, bo Putin wygląda na nim zajemajestatycznie, tak po carsko-imperatorsku jakby mówił "Who's da boss bjaczes". Teraz Berlu będzie na niego patrzył z takiej właśnie perpektywypan Zambrotta pisze:madmo, dobrze że zarzuciłeś zdjęciem Putina, bo by nikt się nie domyślił, o kogo chodzi
- francois
- Juventino

Ciekawe są te ploteczki. Najpierw Chińczycy w Interze, teraz Ruscy w Milanie. Choć swego czasu ponoć w Juventus mieli inwestować Arabowie, pamięta ktoś
PS Putin na tym foto jak car
PS Putin na tym foto jak car
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- LukaszACM
- Milanista

Zapata oficjalnie w Milanie. Transfer w stylu Gallianiego bo Zapata wypożyczony a w międzyczasie będzie monitorowana sytuacja Yanga Mbiwy, może być podobnie jak z Aquilanim i Montolivo. Choć Zapata zdaje się może grać i na lewej stronie więc transfer jeszcze Mbiwy czy innego środkowego jest możliwy.
- Pałlo3
- Milanista

Słaby sezon w Vilarreal ( z resztą cała drużyna cieniowała). Ale w Udinese grał bardzo dobrze. Został wypożyczony, wiec dużo nie ryzykujemy. Liczę, że we Włoszech odżyje (tak jak Samuel i Barzagli po powrocie do Italii)...
FORZA MILAN!
- pan Zambrotta
- Juventino

duet Mexes-Zapata uzupełniany Acerbim i solidnym Yepesem wygląda całkiem solidnie. Pisałem już wcześniej, Milan wcale się nie wykrwawia, być może to okres mocno przejściowy, jednak cały plan może wypalić. Nie rozumiem tej podniety na forum i przypisywania nam kolejnego scudetto. Nie zdziwię się, jeśli wypali projekt Romy i Violi, do tego dochodzi Napoli. Faworytem jesteśmy my, ale nie znaczy że inni oddadzą nam mistrzostwo po 1. kolejce.
- koki90
- Juventino

Sprowadzenie Zapaty to moim zdaniem znakomity ruch. Sam widziałem go chętnie w Juve i to jeszcze przed transferem Lucio czy prawdopodobnym zawieszeniem Bonucciego. Jestem pewny, że Milan będzie mieć z niego sporo pożytku.
Ciekaw jestem kogo Galliani jeszcze sprowadzi do Milanu. Czuję, że znów pod koniec mercato może wyciągnąć asa z rękawa, choć znając sytuację finansową Milanu równie dobrze może skończyć się klopsem.
Ciekaw jestem kogo Galliani jeszcze sprowadzi do Milanu. Czuję, że znów pod koniec mercato może wyciągnąć asa z rękawa, choć znając sytuację finansową Milanu równie dobrze może skończyć się klopsem.