Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2012, 00:56

Hmmm Krasic strzelił dwie bramki i znalazł się kupiec...Matri w ostatnich meczach walnął 3 to może też i dla niego się znajdzie...ciężkie czasy nastały i bardzo trudno jest o jakiegoś lepszego piłkarza, ale ci panowie to na prawdę przynoszą nam wstyd. To nie poziom Juve. Najbardziej pasowałby Cavani, ale kwota jaką Napoli za niego chce...:doh: ciągle mam nadzieję, że żartowali. Jovetic byłby niezłą opcją. Nasze szansę na lepszego zawodnika zwiększą się jeśli dobrze spiszemy się w LM.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2012, 01:18

Akurat ja bym się Matreigo nie pozbywał , chyba że za dobrą kasę. Akurat on jako jedyny coś tam prezentuje i na ławkę byłby idealny, biorąc pod uwagę że Boakye to mało prezentuje a Quag jeszcze mniej.

No chyba, że sprowadzamy Top playera, sprzedajemy Matriego i robimy wymianę Pazzzini-Quag, ale kupno top playera i sprzedaż Matriego są moim zdaniem coraz mniej realne.

TheDomin07

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2012, 01:29

Mogę się założyc że Cavani jednak odejdzie.

Po pierwsze dlatego że odeszła już jeden z fundamentów tej świetnej ekipy z Neapolu w postaci Lavezziego.
Po drugie nie grają w LM co też ma znaczenie.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2012, 01:51

TheDomin07 pisze:Mogę się założyc że Cavani jednak odejdzie.
W tym okienku to wątpliwe. Jeśli Napoli nie załapie się do LM to w przyszłym raczej na pewno pożegnają Edinsona.

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2012, 01:54

TheDomin07 pisze:Mogę się założyc że Cavani jednak odejdzie.
Ok, przyjmuję zakład.

TheDomin07 pisze:Po pierwsze dlatego że odeszła już jeden z fundamentów tej świetnej ekipy z Neapolu w postaci Lavezziego.
I to jest właśnie też argument, wyjaśniający dlaczego Napoli go w to mercato nie puści.

TheDomin07

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2012, 03:11

Moim zdaniem nie , może to byc klasyczny sygnał "kruszenia fundamentu"

Cavani też ma swój rozum i chce się rozwijac.
Trzeba brac też pod uwagę że jego kontrakt jest wysoki co stanowi spore obciążenie dla klubu który nie gra w LM.

Cavani może zostac ale musi miec jakieś wsparcie. Z Lavezzim rozumiał się bez słów w jak na razie godnego nastąpcy nie ma(w moim mniemaniu kimś takim mógłby byc np. Muriel lub Jovetic)

Urugwajczycy zawsze dobrze się czuli w Turynie co też może miec swój profit, tym bardziej rolę może odegrac Caceres:) w tej sprawie.

Ktoś taki jak Cavani też musi byc brany pod uwagę.

Człowiek od strzelania seryjnie goli jest potrzebny na gwałt.
Qella, Vucinic czy Matri nie dają takich gwarancji z różnych przyczyn.

A tak swoją drogą to dobry ruch z wymianą Fabio na Pazzo. FQ od dłuższego czasu dołuje niestety , nie wspominając o tym że chyba tak czy siak Pazzo jest zwyczajnie od niego lepszy jako napastnik.
Jestem za wymianą.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2012, 08:21

De Rossi pisze:Ok, przyjmuję zakład.
A propos zakladow. Chyba z Marianem sie zakladalem, ze uda nam sie zgromadzic 25m euro ze sprzedazy Giovinco, Krasicia, Elii, Melo i Zieglera?

Juz mamy 12,5m z transferow dwoch graczy (Krasic, Elia), dlatego bardzo licze na sprzedaz Melo za te 8 - 9m co przypieczetowaloby los Mariana! Zwlaszcza, ze przegrac juz nie moge (bo wykupilismy Giovinco).

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2012, 09:10

A mi się wydaje że Cavani nie odejdzie i to nie dlatego że nie chce tylko dlatego że nei chce tego DL który co krok udowadnia że nie widzi on tematu odejścia Cavaniego.

Co do straty Lavezziego to owszem jest to strata ale jeżeli talent Insigne wypali to mam wrażenie że nie odczują straty Lavezziego w tym sezonie.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2012, 10:57

TheDomin07 pisze:Moim zdaniem nie , może to byc klasyczny sygnał "kruszenia fundamentu"

Cavani też ma swój rozum i chce się rozwijac.
Trzeba brac też pod uwagę że jego kontrakt jest wysoki co stanowi spore obciążenie dla klubu który nie gra w LM.

Cavani może zostac ale musi miec jakieś wsparcie. Z Lavezzim rozumiał się bez słów w jak na razie godnego nastąpcy nie ma(w moim mniemaniu kimś takim mógłby byc np. Muriel lub Jovetic)
Cavani nie odejdzie. De Laurentiis go nie puści, chyba, że ktoś byłby naprawdę na tyle szalony, aby dać za niego te 70 milionów. De Laurentiis to jest bogaty gościu i jego Napoli nie działa na zasadzie - kupić, wypromować, sprzedać, tylko jest zabawką w rękach bogatego producenta filmowego. Wiadomo, że gość nie ma tyle kasy co szejkowie, czy Moratti, ale ponad 2-milionowy kontrakt Cavaniego, to nie jest dla niego żadne wielkie obciążenie. Widzę też, że mało osób wierzy w Lorenzo Insigne - poczekajmy... . W zeszłym roku wielu ludzi było przekonanych, że Cavani, Lavezzi i Hamsik odejdą, tłumaczyłem na podobnej zasadzie, że nie ma na to szans, tym razem jestem ponownie przekonany o swojej racji, a właściciel Napoli potwierdza moje słowa rzucając zaporowe ceny, jak w tamte mercato w przypadku Hamsika.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2012, 10:57

jakku1 pisze:
De Rossi pisze:Ok, przyjmuję zakład.
A propos zakladow. Chyba z Marianem sie zakladalem, ze uda nam sie zgromadzic 25m euro ze sprzedazy Giovinco, Krasicia, Elii, Melo i Zieglera?

Juz mamy 12,5m z transferow dwoch graczy (Krasic, Elia), dlatego bardzo licze na sprzedaz Melo za te 8 - 9m co przypieczetowaloby los Mariana! Zwlaszcza, ze przegrac juz nie moge (bo wykupilismy Giovinco).
Ja sie zakładalem z kims że uzyskamy za nich 20 milionów. Nie pamietam tylko z kim ;<

JAkku,przyczaruj newsami. Myslisz ze chce nam sie wszystkim latac bo Tuttojuvach i innych VC?;p

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2012, 11:09

iltalismano pisze: Ja sie zakładalem z kims że uzyskamy za nich 20 milionów. Nie pamietam tylko z kim ;<
Ze mną. I przegrsaz, bo zakładaliśmy się o zestaw Melo-Krasić-Elia. ;) (może zamiast Elii był Ziegler)
iltalismano pisze: JAkku,przyczaruj newsami. Myslisz ze chce nam sie wszystkim latac bo Tuttojuvach i innych VC?;p
Dołączam się do prośby.

iltalismano down here
a ja słyszałem o 7 za Melo ;)
Ostatnio zmieniony 06 sierpnia 2012, 11:35 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2012, 11:23

yanquez pisze:
iltalismano pisze: Ja sie zakładalem z kims że uzyskamy za nich 20 milionów. Nie pamietam tylko z kim ;<
Ze mną. I przegrsaz, bo zakładaliśmy się o zestaw Melo-Krasić-Elia. ;) (może zamiast Elii był Ziegler)
iltalismano pisze: JAkku,przyczaruj newsami. Myslisz ze chce nam sie wszystkim latac bo Tuttojuvach i innych VC?;p
Dołączam się do prośby.
Jak mogę przegrać skoro mamy już 12,5 miliona za Krasic-Elija , a Melo według doniesien ma iść za minimum 8?;)

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2012, 13:11

Bartek88 pisze:
alina pisze:W realnym świecie nie istnieje dyrektor, który dostałby 9 za Elię i 12 za Krasicia <bo nie istnieje dyr., który by tyle za nich dał>. Wiesz, w FM-ie to ja za Grygerę dostałem 14 mln, ale to jest rzeczywistość.
Za Krasica mozna bylo wyciagnac nawet te 12, wystarczylo na rok wypozyczyc do druzyny, gdzie bedzie pasowal.

Pozatym ja sie tu nie kloce o fakt,ze nikt by nie chcial np. Eli drozej kupic, tylko odbijam wasz argument z poprzedniego mercato broniący Miernego sprzedajacego pilkarzy za prawie free bo kupil ich Secco za 150 % wartosci i dał wysokie pensje. Nastał czas gdzie ma do sprzedania zakupionych przez siebie samego graczy i dalej jest to samo.
Nie dalej to samo, bo jak już ich Conte skreślił, to obaj od razu bez problemu odeszli. Żadnego wypożyczania, etc. Z pensjami Secco albo by siedzieli jeszcze w Turynie, albo na jakichś wypożyczeniach.
Bartek88 pisze:
alina pisze:
Bartek88 pisze:Waszym argumentem w poprzednim sezonie jak odchodzili pilkarze na ktorych tracilismy 70% bylo to,że Secco przeplacal a Marotta teraz probuje to sprzedac. Diego? stracilismy na nim ponad chyba 10 mln, zmienil ligę do której nie pasował i zaczał grąc. Takich graczy sie wypozycza.Melo? 7 czy 8mln za pilkarza, ktorego dalismy 25 po chyba najlepszym sezonie swojego zycia? Smiech na sali.
Jakie ma znaczenie, ile za nich zapłaciliśmy?! Którego potencjalnego...
Żadne, ale nikt mi nie powie,że Melo był 8 baniek warty.
Ktoś tu pisał,że Melo nie jest wcale taki dobry bo wypadał dobrze na tle kiepskiego Juventusu tylko,że jest jeden problem. Jego ostatni sezon u Turasów raczej pokazał co innego.
Ale ma 29 lat, sporą pensję i status "niepotrzebny w drużynie". Za takich się płaci grosze. Proste.

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2012, 14:40

do usunięcia, sorry

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2012, 14:44

Castiel pisze:Hmmm Krasic strzelił dwie bramki i znalazł się kupiec...Matri w ostatnich meczach walnął 3 to może też i dla niego się znajdzie...ciężkie czasy nastały i bardzo trudno jest o jakiegoś lepszego piłkarza, ale ci panowie to na prawdę przynoszą nam wstyd. To nie poziom Juve. Najbardziej pasowałby Cavani, ale kwota jaką Napoli za niego chce...:doh: ciągle mam nadzieję, że żartowali. Jovetic byłby niezłą opcją. Nasze szansę na lepszego zawodnika zwiększą się jeśli dobrze spiszemy się w LM.
Tłumaczyłem to już nie raz. Są dwie opcje:
- zostaje Matri i Quag i dochodzi jeszcze jakiś napastnik
- odchodzi Matri lub Quag i w jego miejsce przychodzi 2 napastników powiedźmy top i Pazzini
Trzeciej drogi nie ma bo co zostaniemy z dwoma napastnikami, grając na 3 frontach?
Cavani również najbardziej by mi odpowiadał, ale od jego transferu dzielą nas póki co lata świetlne.

Zablokowany