Igrzyska olimpijskie - wszystko poza piłką nożną
- zahor
- Juventino
Czyżbyś wyznawał starą marksistowską zasadę że sprawiedliwie = po równo? Na kontuzje lub ich brak wpływ ma wiele czynników, niekoniecznie losowych. Kontuzja może być pechowa, ale może być wynikiem złych treningów, niewłaściwego przygotowania itp. Pamiętaj że na sukces sportowca pracuje sztab ludzi, w tym także grube pieniądze biorą ci, których celem jest ograniczenie urazów do minimum. Sugerujesz że wobec plagi kontuzji w Milanie ktoś powinien był przychodzić i arbitralnie przetrącać kulasy kluczowym zawodnikom Juventusu żeby walka o scudetto była uczciwa, z wyrównaniem szans?@D@$ pisze: Argument z kontuzjami marny, rozumiem, że może najlepiej wprowadzić przepis by każdemu łamać nogę raz w karierze, żeby szanse były równe? Absurd.
@Mietson
Co do tego fragmentu który przytoczyłeś, to naszła mnie jeszcze jedna myśl. Założenie jest takie że każdy przypadek sztucznej pary nóg ma być oceniany indywidualnie. Tzn. jeżeli ktoś zgłosi że chce startować w takiej i takie protezie, to komisja się zbierze i będzie radzić czy ten sprzęt nie ma właściwości lepszych niż naturalne nogi człowieka. Tylko pytanie - którego człowieka? Przeciętnego Kowalskiego? Wówczas taki zawodnik nie ma na tym sprzęcie szans ścigać się z najlepszymi na świecie, bo oni biegają tak szybko między innymi dlatego, że mają do tego naturalne predyspozycje. To może w takim razie porównywać z "parametrami" nóg światowej czołówki? Ale wówczas byłby to jakiś bonus, bo zakładałoby się że każdy niepełnosprawny gdyby miał nogi, to byłyby one takie jak Usaina Bolta - a w 99,99% przypadków takie by nie były.
Ostatnio zmieniony 04 sierpnia 2012, 23:27 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.
- Szaq
- Juventino
Stan częściowo ma rację, ale te teksty o wycieraniu igrzyskami podłogi i cały ostatni akapit (tego o Mc nie liczę) to już przeginanie typowe dla weszło.
Chociaż z tymi reprezentacjami to prawda Zieliński już grozi, że może występować dla Gruzji. Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której za 4 lata Zieliński-Gruzin zdobywa medal dla nowej ojczyzny.
Powinni zakazać zmiany reprezentacji z jednej na drugą.
Zresztą Kasabijew-Gruzin zajął 4. miejsce w Pekinie, a Kasabijew-Polak 2 lata później mistrzostwo Europy.
Chociaż z tymi reprezentacjami to prawda Zieliński już grozi, że może występować dla Gruzji. Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której za 4 lata Zieliński-Gruzin zdobywa medal dla nowej ojczyzny.
Powinni zakazać zmiany reprezentacji z jednej na drugą.
Zresztą Kasabijew-Gruzin zajął 4. miejsce w Pekinie, a Kasabijew-Polak 2 lata później mistrzostwo Europy.
Brat Adriana.@D@$ pisze: Co ciekawe dzisiaj znowu Zieliński w podnoszeniu ciężarów, ale jakiś inny.
- pan Zambrotta
- Juventino
Adasiu, a jak wytłumaczysz to, że serce Pistorious'a pompuje krew, a ta krąży po mniejszym obszarze niż u normalnego sportowca? Tlen, który pobiera nie musi być zaopatrywany do łydek i części kończyn dolnych?
Czemu kulturyści mają problemy z kondycją? Nie dlatego, że to spaślaki, po prostu ciężko jest zaopatrywać w tlen wszystkie ~80-100 kg mięśni. Szczerze mówiąc, to ja z Pudzianem mógłbym wygrać na 1 km bez problemu..
Bekele na czwartym miejscu, szok. Ale Europa w końcu ma medal w biegach długodystansowych
Czemu kulturyści mają problemy z kondycją? Nie dlatego, że to spaślaki, po prostu ciężko jest zaopatrywać w tlen wszystkie ~80-100 kg mięśni. Szczerze mówiąc, to ja z Pudzianem mógłbym wygrać na 1 km bez problemu..
Bekele na czwartym miejscu, szok. Ale Europa w końcu ma medal w biegach długodystansowych

- Vimes
- Juventino
Oglądaliście finał tenisa ziemnego kobiet? Williams szybko wytarmosiła Szarapową 6:0, 6:1. TVP pokazała tylko pierwszy set. Nie rozumiem ich decyzji. Pojedynek był jednostronny, ale Szarapowa to wystarczający powód, żeby podtrzymać oglądalność 8).
Znalazłem również kolejną kandydatkę na miss, Antonija Misura (koszykówka, Chorwacja). Jednak po obejrzeniu większej ilości zdjęć moją faworytką została Daria Kliszina, która podoba mi się bardziej niż Szarapowa. Juventusowi zdecydowanie przydałaby się sekcja lekkoatletyczna, a przynajmniej skok w dal
.
Znalazłem również kolejną kandydatkę na miss, Antonija Misura (koszykówka, Chorwacja). Jednak po obejrzeniu większej ilości zdjęć moją faworytką została Daria Kliszina, która podoba mi się bardziej niż Szarapowa. Juventusowi zdecydowanie przydałaby się sekcja lekkoatletyczna, a przynajmniej skok w dal

- pan Zambrotta
- Juventino
- Vimes
- Juventino
Igrzyska się nie skończyły, więc pewnie jeszcze coś się znajdzie. Przeszkadza Ci to?pan Zambrotta pisze:Vimes, wrzuciłeś już wszystkie zdjęcia ze swojego fap-folderu, czy jeszcze nie skończyłeś?
Dzisiaj podobał mi się jeszcze triathlon kobiet. 1,5 km pływania, 40 km na rowerze, 10 km biegania, a o złotym medalu decydowała fotokomórka.
Przy okazji meczu siatkarzy zacząłem zastanawiać się czy wystawianie przez gospodarzy drużyny w każdej dyscyplinie to na pewno dobry pomysł. Brytyjscy siatkarze przy reszcie stawki to amatorzy. Podobnie piłkarze ręczni, którzy zbierają niemiłosierne baty. Koszykówki nie oglądam, ale jak się okazuje tutaj też Brytyjczycy mają komplet porażek. Kibiców na trybuny to oni raczej nie przyciągają.
- Azrael
- Juventino
Mnie to przeszkadza. Nie powinieneś traktować tych dziewcząt jako przedmiotów służących tylko do zaspokajania Twoich najniższych popędów...Vimes pisze:Igrzyska się nie skończyły, więc pewnie jeszcze coś się znajdzie. Przeszkadza Ci to?
Próba nie strzelba... Od początku było wiadomo było, że żadna z ich "egzotycznych" reprezentacji nie ma najmniejszych szans więc chodziło jedynie o popularyzacje tych dyscyplin, stworzenie jakiegoś zalążka, punktu wyjścia. O słuszności tych decyzji będzie pewnie można mówić najwcześniej dopiero za jakieś 10 lat jeśli za stworzeniem tych drużyn dzisiaj pójdą jakieś dalsze działania po igrzyskach.Vimes pisze:Przy okazji meczu siatkarzy zacząłem zastanawiać się czy wystawianie przez gospodarzy drużyny w każdej dyscyplinie to na pewno dobry pomysł. Brytyjscy siatkarze przy reszcie stawki to amatorzy. Podobnie piłkarze ręczni, którzy zbierają niemiłosierne baty. Kibiców na trybuny to oni raczej nie przyciągają.
Pozdrawiam!
- Pan Mietek
- Juventino
Wygląda na to, że dobrze byś się dogadywał z LordemJuve :lol:Azrael pisze:Mnie to przeszkadza. Nie powinieneś traktować tych dziewcząt jako przedmiotów służących tylko do zaspokajania Twoich najniższych popędów...Vimes pisze:Igrzyska się nie skończyły, więc pewnie jeszcze coś się znajdzie. Przeszkadza Ci to?
Ty tak na poważnie? Przecież to oczywisty żart z tym fap-folderem.
Twoja propozycja z komisją to chyba aluzja, że to absurd?zahor pisze:Co do tego fragmentu który przytoczyłeś, to naszła mnie jeszcze jedna myśl. Założenie jest takie że każdy przypadek sztucznej pary nóg ma być oceniany indywidualnie. Tzn. jeżeli ktoś zgłosi że chce startować w takiej i takie protezie, to komisja się zbierze i będzie radzić czy ten sprzęt nie ma właściwości lepszych niż naturalne nogi człowieka. Tylko pytanie - którego człowieka? Przeciętnego Kowalskiego? Wówczas taki zawodnik nie ma na tym sprzęcie szans ścigać się z najlepszymi na świecie, bo oni biegają tak szybko między innymi dlatego, że mają do tego naturalne predyspozycje. To może w takim razie porównywać z "parametrami" nóg światowej czołówki? Ale wówczas byłby to jakiś bonus, bo zakładałoby się że każdy niepełnosprawny gdyby miał nogi, to byłyby one takie jak Usaina Bolta - a w 99,99% przypadków takie by nie były.

- Łukasz
- Juventino
Gdyby nie hipsterski awatar, brzmiałoby to śmiertelnie poważnie.Azrael pisze:Mnie to przeszkadza. Nie powinieneś traktować tych dziewcząt jako przedmiotów służących tylko do zaspokajania Twoich najniższych popędów...Vimes pisze:Igrzyska się nie skończyły, więc pewnie jeszcze coś się znajdzie. Przeszkadza Ci to?
- Vimes
- Juventino
Mea culpa, podobają mi się ładne kobiety zajmujące się sportem. Daria Kliszina jest nie tylko sportsmenką, ale również modelką, więc chyba nie obraża się na podziwianie jej urody. Poza tym, te panie jak np. Antonija Misura dobrowolnie pozują na sesjach zdjęciowych, które eksponują ich wdzięki, więc zakładam, że nie czułyby się obrażone tym, że ktoś zwraca uwagę nie tylko na ich dokonania sportowe, ale również na urodę. Sport.pl wybrał swoją miss i wybiera mistera polskiej kadry na igrzyskach. Przy okazji dużych imprez sportowych pojawią się również takie konkursy. Co w tym złego, to tylko zabawa.Azrael pisze:Mnie to przeszkadza. Nie powinieneś traktować tych dziewcząt jako przedmiotów służących tylko do zaspokajania Twoich najniższych popędów...Vimes pisze:Igrzyska się nie skończyły, więc pewnie jeszcze coś się znajdzie. Przeszkadza Ci to?
Poza tym, jakie zaspokajanie najniższych popędów? Myślałem, że znasz pana Zet i wiesz, że jego tekstów nie można zawsze traktować poważnie.
Jakoś mnie to nie przekonuje, te ich reprezentacje wyglądają jak wzięte z łapanki, a odbierają miejsce prawdziwym profesjonalistom.Azrael pisze:Próba nie strzelba... Od początku było wiadomo było, że żadna z ich "egzotycznych" reprezentacji nie ma najmniejszych szans więc chodziło jedynie o popularyzacje tych dyscyplin, stworzenie jakiegoś zalążka, punktu wyjścia. O słuszności tych decyzji będzie pewnie można mówić najwcześniej dopiero za jakieś 10 lat jeśli za stworzeniem tych drużyn dzisiaj pójdą jakieś dalsze działania po igrzyskach.
- Azrael
- Juventino
Łolaboga! Madmo w prawie najlepszym wydaniu. Prawie, bo mimo wszystko tylko dwa odnośniki w wypowiedzi i w dodatku wszystkie zaczerpnięte ze sportowego ramienia szatańskiej Gazety Wyborczej...Vimes pisze:Mea culpa, podobają mi się ładne kobiety zajmujące się sportem. Daria Kliszina jest nie tylko sportsmenką, ale również modelką, więc chyba nie obraża się na podziwianie jej urody. Poza tym, te panie jak np. Antonija Misura dobrowolnie pozują na sesjach zdjęciowych, które eksponują ich wdzięki, więc zakładam, że nie czułyby się obrażone tym, że ktoś zwraca uwagę nie tylko na ich dokonania sportowe, ale również na urodę. Sport.pl wybrał swoją miss i wybiera mistera polskiej kadry na igrzyskach. Przy okazji dużych imprez sportowych pojawią się również takie konkursy. Co w tym złego, to tylko zabawa.
Poza tym, jakie zaspokajanie najniższych popędów? Myślałem, że znasz pana Zet i wiesz, że jego tekstów nie można zawsze traktować poważnie.

Jak dla mnie to się możesz nawet podłączyć do kroplówki z elektrolitami, żeby się nie odwodnić przy "fapowaniu". Na zdrowie!
Ja się tylko o Twoją katolicką duszę martwiłem...
Skoro mieli do tego prawo by wystawiać reprezentacje mimo braku sportowej kwalifikacji, to nie ma co się obrażać, że z niego skorzystali. Na dobrą sprawę Euro 2012 bez Polaków i nawet Ukraińców też mogło być ładniejsze, stojące na wyższym poziomie, choć to oczywiście mało przystające porównanie.Vimes pisze:Jakoś mnie to nie przekonuje, te ich reprezentacje wyglądają jak wzięte z łapanki, a odbierają miejsce prawdziwym profesjonalistom.
Pozdrawiam!
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Aż dziwne, że czarni od czasu do czasu mogą przegrać jakiś bieg i organizatorzy nie boją się oskarżeń o rasizmpan Zambrotta pisze:Dalszych badań zaniechano, bo Oscar chciał pojechać na IO i zagroził, że poda federację do sądu o dyskryminację, no i sprawa ucichła.

- Vimes
- Juventino
Przed startem całej imprezy naukowcy z agencji antydopingowych zaczęli głosić, że to będą igrzyska oszustów. Jeden z nich sugerował nawet, że medale powinny być rozdawane dopiero w 2020 roku, bo obecnie niemożliwe jest wykrycie niektórych substancji wspomagających. Przy okazji kwalifikacji do rzutu młotem, w których występuje Szymon Ziółkowski można było dowiedzieć się o dyskwalifikacji Iwana Tichona, medalisty olimpijskiego z Aten. Ponownie przebadano próbkę jego krwii z 2004 roku i wykryto niedozwolone substancje. O ile czekanie przez 8 lat na rozdanie medali wydaje mi się absurdalnym pomysłem to ciekawe ilu medalistów obecnych igrzysk wpadnie po kilku latach. Szczerze mówiąc, to od afery z Marion Jones, która wydawała się prawdziwym lekkoatletycznym fenomenem, a okazała się regularną dopingowiczką coraz mniej interesuje mnie ta dyscyplina. Na obecnych igrzyskach występuje Dwain Chmabers, dwukrotnie złapany na dopingu. Komentator mówił, że brytyjska federacja nałożyła na niego dożywotniego bana, ale odwołał się do MKOL-u lub IAAF, który uznał tę decyzję za niesprwiedliwą i nakazał zezwolić mu na start. W pływaniu mistrzynią olimpisjką została 16-latka z Chin. Początkowo zastanawiałem się czy będzie kolejna afera, ale potem złote medale w tej dyscyplinie zdobyły również 15-letnia reprezentanka Litwy i 15-letnia Amerykanka. Z drugiej strony 27-letni Phelps mówi o zakończeniu kariery, 28-letnia Otylia Jędrzejczak wyraźnie odstawała od reszty, więc może szczyt możliwości w pływaniu osiąga się w bardzo młodym wieku?
.
"Gazeta Wyborcza" to wiodący organ prasowy naszego kraju, niosący kaganek oświaty ciemnym masom, zamkniętym w swoich obskuranckich poglądach. Czytam, bo skąd bym wiedział kto jest najlepsiejszym premierem na świecie, a kto wrogiem postępu, piękna, czystości i wszystkiego co dobre :lol:. Może wyciągną mnie z mojej mentalnej chatki na polu w CiemnogrodzieAzrael pisze:Łolaboga! Madmo w prawie najlepszym wydaniu. Prawie, bo mimo wszystko tylko dwa odnośniki w wypowiedzi i w dodatku wszystkie zaczerpnięte ze sportowego ramienia szatańskiej Gazety Wyborczej...

Jestem dogłębnie wzruszony Twoją troską o mą duszę.Azrael pisze:Ja się tylko o Twoją katolicką duszę martwiłem...
EURO to święto jednej dyscypliny, więc trudno, żeby odbyło się bez gospodarza. Natomiast Brytyjczycy mają swoje preferowane konkurencje na igrzyskach, w których zgarniają sporo medali jak wioślarstwo, kolarstwo torowe czy lekkoatletyka, więc mogliby sobie odpuścić sporty drużynowe, w których kompletnie się nie liczą. Reprezentacja w piłce ręcznej dostała łomot od Francuzów 15:44, widzów raczej to nie zachęci.Azrael pisze:Skoro mieli do tego prawo by wystawiać reprezentacje mimo braku sportowej kwalifikacji, to nie ma co się obrażać, że z niego skorzystali. Na dobrą sprawę Euro 2012 bez Polaków i nawet Ukraińców też mogło być ładniejsze, stojące na wyższym poziomie, choć to oczywiście mało przystające porównanie.
- @D@$
- Juventino
Czekaj, bo się zgubiłem. To ja nie zacząłem pisac o tym, że to niesprawiedliwe, bo inny mogą mieć kontuzję a on nie. Z resztą, podejrzewam, że i on ma swje urazy których nie mają "sprawni". To co inni mają w stopach, on może mieć w okolicach kolan (nie wiem do którego miejsca sięga amputacja), bo naciska nimi podczas biegu w protezy, czyli tam ma większe obciążenia (chyba dobrze kombinuję)?zahor pisze:Czyżbyś wyznawał starą marksistowską zasadę że sprawiedliwie = po równo? Na kontuzje lub ich brak wpływ ma wiele czynników, niekoniecznie losowych. Kontuzja może być pechowa, ale może być wynikiem złych treningów, niewłaściwego przygotowania itp. Pamiętaj że na sukces sportowca pracuje sztab ludzi, w tym także grube pieniądze biorą ci, których celem jest ograniczenie urazów do minimum. Sugerujesz że wobec plagi kontuzji w Milanie ktoś powinien był przychodzić i arbitralnie przetrącać kulasy kluczowym zawodnikom Juventusu żeby walka o scudetto była uczciwa, z wyrównaniem szans?
A to wiele wyjaśnia. Wczoraj rano jak zobaczyłem program na sobotę, to pomyślałem że Adrian idzie na całość i startuje w dwóch kategoriachSzaq pisze:Brat Adriana.@D@$ pisze: Co ciekawe dzisiaj znowu Zieliński w podnoszeniu ciężarów, ale jakiś inny.
No to z dwojga złego lepiej niech startuje w biegach krótkichpan Zambrotta pisze:Adasiu, a jak wytłumaczysz to, że serce Pistorious'a pompuje krew, a ta krąży po mniejszym obszarze niż u normalnego sportowca? Tlen, który pobiera nie musi być zaopatrywany do łydek i części kończyn dolnych?

Też bym nie chciał za 4-8 lat oglądać IO gdzie połowa sprinterów będzie z protezami, sprawę napewno należy monitorować, natomiast jednak w pewnym sensie pokazuje że i z kalectwem możne czegoś dokonać. Paraolimpiada? Tam już chyba wszystko wygrał, z resztą wiadomo, prestiż zupełnie nie ten.
Jak sobie wystartuje w półfinale i odpadnie a przy tym spełni marzenia, mnie to nie razi aż tak.
Prawa gospodarzy. Równie dobrze można powiedzieć, że ściąganie na siłę zespołu z każdego kontynentu też mija się z celem, bo taka Tunezja czy Egipt też są głównie dotarczycielem punktów i przez to nie jedzie Kuba, Francja, czy Hiszpania. Ale takie są już IO i tak jest siatkówka gdzie liczą się europa + 3-4 drużyny.Vimes pisze:Jakoś mnie to nie przekonuje, te ich reprezentacje wyglądają jak wzięte z łapanki, a odbierają miejsce prawdziwym profesjonalistom.
Dajcie już spokój, przy każdej okazji ktoś musi wyskoczyć z takim tekstem?Ouh_yeah pisze:Aż dziwne, że czarni od czasu do czasu mogą przegrać jakiś bieg i organizatorzy nie boją się oskarżeń o rasizm
- pan Zambrotta
- Juventino
A jak awansuje i wygra w finale, to już będzie Cię razić ? :doh: porażająca logika, wybacz. A kwestia dotleniania jest o wiele powazniejsza niż się wydaje, na tak krótkim odcinku zawodnicy oddychają co 3-4-5 kroków, Australijczyk ma dodatkowy handicap, że krew będzie lepiej dotleniona dla jego pozostałych mięśni. Przecież dotlenianie krwi jest oficjalnie uznawane za zabronione w sporcie.@D@$ pisze:Jak sobie wystartuje w półfinale i odpadnie a przy tym spełni marzenia, mnie to nie razi aż tak.
@Vimes, tylko żartowałem. Vhociaż szczerze przyznam, że nie pojmuję tego wrzucania miss olimpiady, na żaden chyba link w tym temacie nie kliknąłem, mam czyste ręce