Afera Calcioscommesse
- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Grajacy trener Del Piero prowadzi nas do trymfu w sezonie zemsty?yamakasi pisze:we włoskich mediach już piszą o możliwym powrocie Del Piero tyle że na ławkę trenerską do Juve

Make friends for life or make hardcore enemies!
- pumex
- Juventino
bendzamin, nie tylko Ty to dostrzegasz. Połapaliby się w tym nawet dzieci i to jest właśnie najgorsze, że oni nawet nie próbują stwarzać pozorów. To pokazuje, że są świadomi swojej siły i tego, że nikt im nic nie zrobi

- Gotti
- Juventino
Nie wypowiadam się o tef farsie, ale jak czytam to mnie szlag jasny trafia.
To jest istny cyrk i jeśli Conte zostanie skazany bez dowodów tak jak cały klub w Calciopoli to chyba wybuchnę ze złości i żalu.
Ten cały Palazzi śmierdzi na kilometr i chciałbym, aby go jutro przejechał samochód, a byłby spokój.
Jeśli Conte jest winny niech go skażą nawet na 5 lat, ale niech mu tylko tą winę udowodnią. Nic więcej nie chce.
To jest istny cyrk i jeśli Conte zostanie skazany bez dowodów tak jak cały klub w Calciopoli to chyba wybuchnę ze złości i żalu.
Ten cały Palazzi śmierdzi na kilometr i chciałbym, aby go jutro przejechał samochód, a byłby spokój.
Jeśli Conte jest winny niech go skażą nawet na 5 lat, ale niech mu tylko tą winę udowodnią. Nic więcej nie chce.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Jeśli ktoś myślał, że ciekawie dziś już było w Rzymie, to się przeliczył - prokuratoria federalna podała akty oskarżenia z wnioskowanymi karami: 3,5 roku zawieszenia dla Bonucciego, tyle samo dla Salvatore Masiello i Bentivoglio, rok zawieszenia dla Simone Pepe, Bellavista 9 miesięcy w zawieszeniu. SJ.
Także ten, teraz to ja leże i się śmieje.
- Monte Cristo
- Juventino
Pierwszy raz sie na ten temat wypowiadam i moge powiedziec tylko jedno:
Ta cala sprawa zasluguje na BRAK KOMENTARZA. To jest masakra to co sie dzieje. Ta cala banda i ten ich chory system mnie doprowadzaja do mdlosci.
Mam takie pytanie:
Skoro slowa Conte i 23 innych pilkarzy wogole sie nie licza, to po JAKIEGO <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> WOGOLE ICH PRZESLUCHIWALI?! FIGC od teraz staje sie moja najbardziej znienawidzona organizacja numer 1, jest wyzej na podium nawet od Al-Qaidy.
Ta cala sprawa zasluguje na BRAK KOMENTARZA. To jest masakra to co sie dzieje. Ta cala banda i ten ich chory system mnie doprowadzaja do mdlosci.
Mam takie pytanie:
Skoro slowa Conte i 23 innych pilkarzy wogole sie nie licza, to po JAKIEGO <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> WOGOLE ICH PRZESLUCHIWALI?! FIGC od teraz staje sie moja najbardziej znienawidzona organizacja numer 1, jest wyzej na podium nawet od Al-Qaidy.
- Kubba
- Juventino
Przecież to jest coś niesamowitego... Tu na prawdę potrzeba wysadzić ogromną bombę, zrobić wielki hałas i udać się z tą sprawą do innych, wyższych organów. Niech korzystają z tych Strasburgów czy Bruksel... nawet niech do NATO napiszą, bo to przecież śmiech na sali.
Mam nadzieję, że Juventus, FIAT i Papież zrobią ostry burdel we Włoszech...
Mam nadzieję, że Juventus, FIAT i Papież zrobią ostry burdel we Włoszech...
- Marian.
- Juventino
Szczerze? Jakoś nie jestem zdziwiony tym oskarżeniem wobec Bonucciego. Wiadome było, że skoro chłopak jest z Juventusu to trzeba mu dowalić taką karę, żeby się nie pozbierał. Po raz kolejny nie ma dowodu na winę człowieka związanego z Juventusem, ale co tam, Juventus to Juventus - trzeba go zniszczyć, bez powodu. Jeśli jedynym dowodem na winę Leo ma być to, że mógł on siedzieć blisko Masiello w autokarze, to tak samo jak szczypek - śmiechłem.
Żeby tym razem nie przyszło nikomu do głowy pójście na jakąkolwiek ugodę. Z tymi cwelami trzeba walczyć, do końca. A pamiętam, jak na początku tematu większość pisała - nic nam nie zrobią, tylko media rozdmuchują sprawę, rozejdzie się po kościach...
Żeby tym razem nie przyszło nikomu do głowy pójście na jakąkolwiek ugodę. Z tymi cwelami trzeba walczyć, do końca. A pamiętam, jak na początku tematu większość pisała - nic nam nie zrobią, tylko media rozdmuchują sprawę, rozejdzie się po kościach...

- Wojtek
- Juventino
3,5 roku kary to praktycznie koniec kariery Leosiaszczypek pisze:Jeśli ktoś myślał, że ciekawie dziś już było w Rzymie, to się przeliczył - prokuratoria federalna podała akty oskarżenia z wnioskowanymi karami: 3,5 roku zawieszenia dla Bonucciego, tyle samo dla Salvatore Masiello i Bentivoglio, rok zawieszenia dla Simone Pepe, Bellavista 9 miesięcy w zawieszeniu. SJ.

FIAT niech jak najszybciej rezygnuje ze współpracy z FIGC. Nareszcie coś zaczynamy działać. Jakby jeszcze Juventus wycofał wszystkich graczy z reprezentacji Italii (swoją drogą można tak czy to piłkarz decyduje?) to dopiero byłby cios poniżej pasa. Bez naszych ta kadra nie istanieje.
Btw. W sobote jest prowadzona rozprawa?
edit: Może gadam głupoty ale jakby tak sprawdzić tego Co..coś tam ten co oskarża Conte za pomocą wykrywacza kłamstw ?

- Qrczak
- Juventino
W tym momęcie nie wiem, czy może odejś do klubu spoza włoch, ale jeżeli by gdzieś już grał to na 100% mógłby (tak jak np. Piszczek).Wojtek pisze:
3,5 roku kary to praktycznie koniec kariery LeosiaPrzynajmniej w Juventusie. Czy Leo może grać poza Italią w czasie zawieszenia?
FIAT niech jak najszybciej rezygnuje ze współpracy z FIGC. Nareszcie coś zaczynamy działać. Jakby jeszcze Juventus wycofał wszystkich graczy z reprezentacji Italii (swoją drogą można tak czy to piłkarz decyduje?) to dopiero byłby cios poniżej pasa. Bez naszych ta kadra nie istanieje.
Klub może wycofać piłkarzy z kadry bo to ich jest własnością .
- annihilator1988
- Juventino
Popieram. Uważam, że należy spodziewać się w najbliższych dniach konferencji Juventusu, gdzie zostaną naznaczone wszelkie kontrowersyjne kwestie. Co do Leosia, to zawsze może zostać w Juve, z obniżoną pensją o 2/3 i służyć jako pomoc w szkoleniu młodzieży,a konkretnie mówiąc defensorów.Wojtek pisze: FIAT niech jak najszybciej rezygnuje ze współpracy z FIGC. Nareszcie coś zaczynamy działać. Jakby jeszcze Juventus wycofał wszystkich graczy z reprezentacji Italii (swoją drogą można tak czy to piłkarz decyduje?) to dopiero byłby cios poniżej pasa. Bez naszych ta kadra nie istanieje.
Ostatnio zmieniony 03 sierpnia 2012, 17:20 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
- Giovani
- Juventino
Ale ten peluccini, poluzzini... palazzi, mam to w du.pie, to popapraniec. To jest żenujące. Mam nadzieję, że media na całym świecie zaczną trąbić o tych pajacach, może to coś da. Zdaje sobie sprawę, że niewiele, ale przynajmniej żaden niedoinformowany znafca, po raz kolejny nie będzie aż w takim stopniu wiązał Juventusu z korupcją. A co do kar, to niestety wydaję mi się, że dostaniemy ostro po du.pie, Bonucci i Pepe raczej wylecą, ciekawe jak z Conte, ale też to za dobrze nie wygląda.
Najgorsze jest to, że cała ta <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> afera mocno zniszczy morale piłkarzy Juve.
Najgorsze jest to, że cała ta <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> afera mocno zniszczy morale piłkarzy Juve.
- M.R.
- Juventino
FIGC całą tą szopką wokół Juventusu szkodzi też Włoskiej piłce - Juventus, w mojej opinii, jest obecnie jedyną Włoską drużyną która może cokolwiek zdziałać w europejskich pucharach w nadchodzącym sezonie. Z tym, że musiałby być to Juventus prowadzony przez Conte. A tak, pod nieobecność trenera ciężko będzie w Lidze Mistrzów - zwłaszcza że możemy trafić do silnej grupy. Dobry wynik Juventusu w Lidze Mistrzów po świetnym Euro2012 mógłby być pozytywnym sygnałem dla całej Włoskiej piłki. Niestety, najwidoczniej panowie z FIGC nie widzą dalej niż czubki ich nosów i w głębokim poważaniu mają przyszłość.
"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
- Winner
- Juventino
Z Piszczkiem to był cyrk PZPN, dostał karę i gdy dziadki spostrzegły że zawieszenie będzie skutkować w Niemczech to zrewidowali mu wyrok na zawiasy bo inaczej nie mógłby grać. Jeśli Bonucci dostanie te 3 lata z hakiem i po wszystkich odwołaniach mu to utrzymają to praktycznie koniec jego przygody z wielką piłką. A ten prokurator swoimi wypowiedziami się ośmiesza i w sądzie cywilnym adwokaci by go zjedli razem z jego wątpliwym materiałem dowodowym.Qrczak pisze:W tym momęcie nie wiem, czy może odejś do klubu spoza włoch, ale jeżeli by gdzieś już grał to na 100% mógłby (tak jak np. Piszczek).Wojtek pisze:
3,5 roku kary to praktycznie koniec kariery LeosiaPrzynajmniej w Juventusie. Czy Leo może grać poza Italią w czasie zawieszenia?
Klub może wycofać piłkarzy z kadry bo to ich jest własnością .
Twoje wnioskowanie może i dobre ale wtedy powinni odpowiadać za składanie fałszywych zeznań skoro słyszeli a twierdzą że nie. W przeciwnym wypadku nawet jak nie słyszeli to i tak się nie liczy bo jakby słyszeli to byliby oskarżeni. Po coś się zeznaje pod przysięgą( no chyba ze tam się nie zeznaje) żeby takich kwiatków nie było.Pluto pisze: Podobnie uwazajac, ze pozostali obecni w szatni zawodnicy nie sa wiarygodni zeznajac, ze nic nie slyszeli - gdyby powiedzieli co innego sami wystawiliby sie prokuratorowi. Tez sie wczoraj podpalilem jakto przeczytalem to na SoloJuve ale tamtejsi redaktorzy tak przetlumaczyli wypowiedz Palazziego, ze nabrala ona innego znaczenia.
Ostatnio zmieniony 03 sierpnia 2012, 17:37 przez Winner, łącznie zmieniany 2 razy.
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Panowie wezcie troche na wstrzymanie. Wyglaszacie bardzo emocjonalne wypowiedzi na podstawie strzepkow informacji wyjetych z kontekstu. Zadna ze stron o Juventusie nie pokusila sie do tej pory o rzetelne przedstawienie sprawy. Palazzi ma troche racji uwazajac, ze filmy i artykuly prasowe to nie sa dowody godne rozwazenia w procesie odbywajacym sie w przyspieszonym tempie. Podobnie uwazajac, ze pozostali obecni w szatni zawodnicy nie sa wiarygodni zeznajac, ze nic nie slyszeli - gdyby powiedzieli co innego sami wystawiliby sie prokuratorowi. Tez sie wczoraj podpalilem jakto przeczytalem to na SoloJuve ale tamtejsi redaktorzy tak przetlumaczyli wypowiedz Palazziego, ze nabrala ona innego znaczenia.
Nie podnoscie placzu z powodu wysokosci kary oczekiwanej wobec Bonucciego tylko dlatego, ze poczynania kogos innego zostaly wycenione na mniej skoro nie macie pojecia jakie dowody czy przeslanki stoja za tymi żądaniami. Trudno uwierzyć żeby chodziło tylko o domniemanie, że Bonucci rozmawiał z innym oskarżonym w autobusie, jak to chcą serwisy nam przychylne. Powinnismy poczekac na wyrok i jego uzasadnienie oraz domagac sie jego obiektywnego przedstawienia.
Nie podnoscie placzu z powodu wysokosci kary oczekiwanej wobec Bonucciego tylko dlatego, ze poczynania kogos innego zostaly wycenione na mniej skoro nie macie pojecia jakie dowody czy przeslanki stoja za tymi żądaniami. Trudno uwierzyć żeby chodziło tylko o domniemanie, że Bonucci rozmawiał z innym oskarżonym w autobusie, jak to chcą serwisy nam przychylne. Powinnismy poczekac na wyrok i jego uzasadnienie oraz domagac sie jego obiektywnego przedstawienia.
- Wojtek
- Juventino
To mnie najbardziej dobija. To weźmy takiego morattiego podajmy do sądu (akurat w tej sprawie nic do niego nie mam ale to przykład) i Agnelii zezna że Moratti wiedział o wynik np. meczu inter-lazio. Co wtedy? Przecież nie ma szans się obronić, udowodnić niewinności. Nie ma to jak ukarać kogoś za niewinnośćW Italii oskarżony musi udowodnić swoją niewinność, gdyż w innym przypadku zostanie skazany. Znaczy to mniej więcej tyle, że każdy pomówiony człowiek nie mający alibi, może zostać skazany za niepopełnione czyny.