Sezon 2012/2013
- matbar21
- Juventino
Też jestem zwolennikiem transferu G.Rossiego. Cena w granicach rozsądku to 5mln€, a mamy w zamian top playera jak się patrzy z niemałym doświadczeniem w europejskich pucharach. Najgorszy okres już jest za nim, także jest jakaś alternatywa. To mogłoby wypalić..Robaku pisze:Szkoda, że Juve nie chce ogołocić troche villarealu, bo zapata by się przydał. Rossiego za 5 mln też bym przyjął. Turyńskie powietrze może by mu pomogło.
Myślę, ze te transfery nie kosztowałyby dużo a mogłby by Juve pomóc, zwłaszcza Zapata, no, ale pewny nie jestem czy Juve w ogle sie nimi interesuje.
- bendzamin
- Redaktor
Koles odniosl dwa razy pod rzad taka sama, ciezka jak cholera kontuzje i ma pauzowac jeszcze pol roku, a Ty twierdzisz, ze 'najgorszy okres juz jest za nim'? Ogarnijcie sie z tym Rossim. Jestesmy Juventusem, a nie klubem, ktory musi zbierac polamanych pilkarzy z nadzieja, ze moze za rok osiagna przyzwoita forme.matbar21 pisze: Też jestem zwolennikiem transferu G.Rossiego. Cena w granicach rozsądku to 5mln€, a mamy w zamian top playera jak się patrzy z niemałym doświadczeniem w europejskich pucharach. Najgorszy okres już jest za nim, także jest jakaś alternatywa.
- Pan Mietek
- Juventino
Nie chce mi się rozpisywać nt. tego, że nie warto kupować Rossiego ale powiedzcie - pamiętacie, żeby kiedykolwiek klub kupił zawodnika o którym wiadomo, że będzie pauzował przez dobre kilka miesięcy? No właśnie, ja też nie i niech to najlepiej posłuży za powód dla którego ten transfer nie ma sensu. Ale pewnie zaraz ktoś rzuci, że teraz będzie za pół darmo a to wielki talent :rotfl:
Niech się wyleczy, spokojnie wróci do grania i potem do rytmu meczowego, rozegra normalnie chociaż rok w Villarreal a jak dalej będzie kotem to pomyślimy
Niech się wyleczy, spokojnie wróci do grania i potem do rytmu meczowego, rozegra normalnie chociaż rok w Villarreal a jak dalej będzie kotem to pomyślimy

- matbar21
- Juventino
Isla:)Mietson pisze:Nie chce mi się rozpisywać nt. tego, że nie warto kupować Rossiego ale powiedzcie - pamiętacie, żeby kiedykolwiek klub kupił zawodnika o którym wiadomo, że będzie pauzował przez dobre kilka miesięcy?
Każdy może mieć swoje zdanie ja uważam, że taki transfer nie koniecznie jest głupotą. Tym bardziej jeśli w grę wchodziłaby cena 5mln€, żadne ryzyko.
@Pan Zambrotta
Ale to nie zmienia faktu, że kontuzja ta sama.. Zerwanie więzadeł.
Ostatnio zmieniony 02 sierpnia 2012, 10:56 przez matbar21, łącznie zmieniany 2 razy.
- pan Zambrotta
- Juventino
wraca po kontuzji, nie pauzuje jak Rossi.matbar21 pisze:Isla:)
Tak czekam aż Marotta nie skoncentruje się na dwóch piłkarzach na wylocie z Realu - Carvalho i Drenthe. Obaj do przytulenia za darmo.
- Pan Mietek
- Juventino
Rzeczywiście to samo - Isla wróci niedługo (no właśnie, kiedy? na transfermarkt.de jest że już zdrowy) a Rossi poczeka sobie jeszcze co najmniej do lutego.matbar21 pisze:Każdy może mieć swoje zdanie ja uważam, że taki transfer nie koniecznie jest głupotą. Tym bardziej jeśli w grę wchodziłaby cena 5mln€, żadne ryzyko.
@Pan Zambrotta
Ale to nie zmienia faktu, że kontuzja ta sama.. Zerwanie więzadeł.
I jak chcesz mu zapewnić odpowiedni powrót do gry, w spokojnym tempie? Wysłać na wypożyczenie do Sampdorii? :lol:
Taki transfer byłby głupotą, złym wyjściem zarówno dla klubu jak i piłkarza i właśnie dlatego nikt piłkarzy w takim stanie nie kupuje.
Taaa, żadne ryzyko. Zaraz ktoś powie, że tych 5 mln może zabraknąć do top plejera (:lol:) co jest po części poprawnym rozumowaniem bo to 5 mln + koszty leczenia + pensja dla piłkarza a skorzystamy na tym najwcześniej za rok. I jest bardzo, bardzo możliwe, że nawet się nie zbliży do poziomu na którym grał w sezonie 2010/11. Faktycznie, świetna okazja. Magia nazwiska przysłania niektórym umiejętność logicznego rozumowania.matbar21 pisze:Tym bardziej jeśli w grę wchodziłaby cena 5mln€, żadne ryzyko
Carvalho jeszcze zrozumiem ale Drenthe? :doh: Typowy jeździec bez głowy, za słaby technicznie na skrzydłowego, za kiepski w obronie na obrońcę. Nie dał rady w Evertonie, po co on tu?pan Zambrotta pisze:Tak czekam aż Marotta nie skoncentruje się na dwóch piłkarzach na wylocie z Realu - Carvalho i Drenthe. Obaj do przytulenia za darmo.
- matbar21
- Juventino
HipokrytaMietson pisze:"Magia nazwiska przysłania niektórym umiejętność logicznego rozumowania"... "Carvalho jeszcze zrozumiem"

Apropos Rossiego. Macie racje, bo skoro jego rekonwalescencja potrwa do lutego to na prawdę słabo to wygląda. Z drugiej strony może i warto byłby zainwestować te parę mln. Powiedzmy jeśli nikt nie zgłosi się w to okienko i będzie możliwość transferu w styczniu.
- Robaku
- Juventino
rzucalismy tyle milionów za jakieś szroty typu Martinez, Elia, Padoin (choć on nie radzi sobie tak tragiccznie), wiec czemu nie mielibysmy rzucic 5 mln Rossiemu, zeby u nas sie poleczył, wolę dać za rossiego 5 mln niż ściągac Osvaldo za 15 mln jako top playera.Mietson pisze:Nie chce mi się rozpisywać nt. tego, że nie warto kupować Rossiego ale powiedzcie - pamiętacie, żeby kiedykolwiek klub kupił zawodnika o którym wiadomo, że będzie pauzował przez dobre kilka miesięcy? No właśnie, ja też nie i niech to najlepiej posłuży za powód dla którego ten transfer nie ma sensu. Ale pewnie zaraz ktoś rzuci, że teraz będzie za pół darmo a to wielki talent :rotfl:
- Robaku
- Juventino
to czemu wszyscy tak podjarani na Isle? czemu nie psioczyliście na ten transfer? Podobnie, kontuzja pół roku bez gry i co w Juve witamy z otwartymi ramionami?@D@$ pisze:Jeny, wy dalej o tym Rossim? :doh:
Temat może wróci za rok, ale teraz nie ma opcji. On wróci w lutym, ale do zdrowia, do formy pewnie w okolicach mercato...2013.
Andrade nic nie nauczył?
To są jakieś podwójne standardy.
- SKAr7
- Juventino
Nie ma podwójnych standardów.Robaku pisze: to czemu wszyscy tak podjarani na Isle? czemu nie psioczyliście na ten transfer? Podobnie, kontuzja pół roku bez gry i co w Juve witamy z otwartymi ramionami?
To są jakieś podwójne standardy.
Jest KOLOSALNA różnica między zawodnikiem, który złapał kontuzję, a zawodnikiem, któremu ta kontuzja się odnowiła. W tym drugim istnieje nawet ryzyko, że danemu zawodnikowi nie uda się wrócić do profesjonalnej piłki, w tym pierwszym to samo ryzyko jest co najwyżej odnowienia kontuzji.
Po drugie, Isla jest pod koniec swojej rekonwalescencji, w październiku i listopadzie już powinien być gotowy do gry. Rossi W tym sezonie praktycznie nie ma sens na grę, bo jeśli w lutym zacznie treningi, do formy ma szansę wrócić w maju. A jeśli sztab Villarealu ma olej w głowie, to nie wróci w ogóle.
- Robaku
- Juventino
http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/1101 ... llarrealu/
po prostu, żebyśmy swego czasu nie żałowali, w takiej sytuacji 5-7 mln i jesz nasz z płacami wynoszącymi z 1 - 1,5 mln za sezon.
po prostu, żebyśmy swego czasu nie żałowali, w takiej sytuacji 5-7 mln i jesz nasz z płacami wynoszącymi z 1 - 1,5 mln za sezon.
- SKAr7
- Juventino
Akurat zainteresowanie Mistrza Transferów Branki to kolejny argument, dlaczego nie powinniśmy się w niego pakowaćRobaku pisze:http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/1101 ... llarrealu/
- Virgil
- Juventino
To nic nie znaczy, nie mówię że to dobre wyjście kupowanie Rossiego. Ryzyko jest, ale czasem kto ryzykuje to wygrywa , 5-7mln to niedużo a piłkarz może nigdy do siebie nie dojść bo to już druga taka kontuzja w jego wypadku, nie jestem jakimś zwolennikiem tego transferu jakby przyszedł bym nie narzekał ale też nie skakał z radości.SKAr7 pisze:Akurat zainteresowanie Mistrza Transferów Branki to kolejny argument, dlaczego nie powinniśmy się w niego pakowaćRobaku pisze:http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/1101 ... llarrealu/