Sparing (01.08.12): JUVENTUS 1-1 Benfica

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2012, 18:57

juniorpongo pisze:czy któryś z kolegów podzieli się strumieniem w idealnej jakości :roll:
HD. http://www.thefirstrow.eu/watch/133176/ ... entus.html

I zamknąć się.

Z ostatniej chwili... Conte się uśmiechnął.
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2012, 19:00 przez szczypek, łącznie zmieniany 1 raz.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2012, 18:59

Bonucci kapitanem :shock: A Giovinco gra z 12.

Obrazek
MaHeR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2012, 19:10

bendzamin pisze:Bonucci kapitanem :shock: A Giovinco gra z 12.
Zgadza się, Bonucci z opaską kapitana, mimo tego, że na boisku jest m.in. Buffon i Marchisio. Trudno o bardziej wymowy gest wsparcia dla Bonucciego ze strony drużyny i klubu.

"Juventus chce znów stać się królową Włoch i Europy i chcę się zmierzyć z tym wyzwaniem".
A. Pirlo
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2012, 19:12

Narazie podoba mi sie Giovinco, potrzebowaliśmy takiego zawodnika kreatywnego z dobrym dryblingiem i szybkiego. Matri troche słabo, a w zasadzie jak zwykle slabo.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2012, 19:49

O zgrozo, zaczyna się z kontuzjami jak dwa lata temu. O ile w poprzednim sezonie kontuzji prawie wcale nie było to teraz jeszcze sezon się nie zaczął a mamy kontuzjowanych Vucinicia,Marchisio,Chielliniego czy De Ceglie :/ Nieiwem czemu Conte po zmianie Marchisio->Giac nie przesunął Asamoacha do środka a Giaca na lewą.
Giovinco - coś czuje że w tym sezonie będziemy mieli z niego dużo pociechy, świetnie rozdaje piłki. Alex "Drewno" Matri jak zawsze, Vidal trzyma poziom cały czas ; ).

Fajny gest dla Bonuca.

Ps. Nieogolony Pirlo ;D

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2012, 19:49

Dziś jest fantastyczny dzień, do pełni szczęścia brakowało jeszcze kontuzji Marchisio :doh:
Ogólnie gra Juventusu wygląda naprawdę nieźle. Poukładane akcje, gdzieniegdzie presing, przyśpieszenie, jest ok. Aż strach pomyśleć, co byłoby jakby zabrakło Conte. Nawet ładnie radzi sobie Giovinco, trochę gorzej Pirlo, chciałbym za niego zobaczyć Pogbę.

Marrone i Vidal mają wspólnego fryzjera

Obrazek
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2012, 19:50

To nie jest nawet 360p
:prochno:

Oglądnąłem ostatnie 10 minut nic ciekawego.

Co się stało z Marchisio??????

Lato1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2012, 19:51

Tradycyjnie najsłabszy na boisku któryś zawodnik z ataku, tym razem padło na Matriego. Niestety chyba przez intensywność okresu przygotowawczego nie ma siły ruszyć się ze spalonego. Jak zwykle ostatnimi czasu w 3-5-2 mnóstwo bezproduktywnych wrzutek- szczególnie w pierwszych 20 minutach. Środek pomocy też jakoś nie bardzo rozgrywa, no ale Pirlo i Marchisio-a później za niego Giaccherini grają pierwszy mecz od euro więc można przymknąć oko. Pozytywnie według mnie Giovinco i Asamoah oraz gra w obronie. Ogólnie ok, oprócz braku stwarzania sytuacji.

Obrazek
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2012, 19:52

Według mnie Marchisio ma tylko stłuczone plecy. Upadł niefortunnie na glebę i tyle. Kurcze brak mi tego Lichtsteinera jako bocznego obrońcy w 3-5-2 i na gwałt potrzebny ktoś na lewą stronę (Oby Armero).

Smolwin

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2012, 19:54

Po raz kolejny najgorzej prezentuje się Matri. Co strzelał to prosto w bramkarza. Koleś całą połowe stoi z przodu i nie potrafi nawet trzymać lini bo jest łapany cztery razy na spalonego. Ostatnimi czasy mam wrażenie, że ten zawodnik się uwstecznia...

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2012, 19:57

Simi pisze:Według mnie Marchisio ma tylko stłuczone plecy. Upadł niefortunnie na glebę i tyle. Kurcze brak mi tego Lichtsteinera jako bocznego obrońcy w 3-5-2 i na gwałt potrzebny ktoś na lewą stronę (Oby Armero).
Masz racje, nie wygląda to groźniej.
I podobnie masz rację z lewą stroną, bo Bonuc jakoś na lewej tak nie do końca jest zorientowany.

Asamoah fajnie, ale nie dokładnie, czy on normalnie jest taki dość wolny, czy raczej okres przygotowawczy?

A GIo jeszcze fajnie, chociaz ten raz zamiast uderzać, mogł dograć do boku, albo tam był Giac, albo Kwadwo, w każdym razie obrona funkcjonuje bardzo ok, a w ataku Matri mam nadzieje, ze dzisiejszym wystepem utoruje sobie droge do transferu - najlepiej do MIlanu.
No cóż potrzebujemy, albo kogos kto będzie dogrywał takie piłki, ze wystarczy dostawic noge, albo kogos kto sobie sam akcje zorganizuje lub wykorzysta podania MVP.

matbar21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2012, 19:58

Bazyliszek pisze:Narazie podoba mi sie Giovinco, potrzebowaliśmy takiego zawodnika kreatywnego z dobrym dryblingiem i szybkiego. Matri troche słabo, a w zasadzie jak zwykle slabo.
Tak jego gra cieszy oko, podzielam zdanie. W końcu widzę jakieś pozytywne opinie w stronę Giovinco.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 31 razy

no przy tym podaniu od Giovinco to Matri powinien obiegać bramkarza, był rozpędzony i to było wręcz naturalne... ale on jest po prostu za drewniany na takie coś :/ mówiłem rok temu że do tyłka ten jego transfer :/

Pirlo się nie ogolił czy to przez słabą jakość transmisji? :D

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Robaku pisze:
Simi pisze:Według mnie Marchisio ma tylko stłuczone plecy. Upadł niefortunnie na glebę i tyle. Kurcze brak mi tego Lichtsteinera jako bocznego obrońcy w 3-5-2 i na gwałt potrzebny ktoś na lewą stronę (Oby Armero).
Masz racje, nie wygląda to groźniej.
I podobnie masz rację z lewą stroną, bo Bonuc jakoś na lewej tak nie do końca jest zorientowany.
Nie chodzi mi tu raczej o pozycje Bonucciego, a raczej Kwadwo. Chciałbym żeby nasza pomoc na pierwszy mecz wyglądała tak:

Armero - Marchisio - Pirlo - Vidal - Lichtsteiner

Murzin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2012, 19:59

Moim zdaniem gra taka sobie, jest sporo niedokładności, zarówno Juve, jak i Benfica zbytnio się nie wyróżniały. Najsłabszy Matri... On to chyba lubi sobie siedzieć na tym spalonym. Pozytywnie ciężko mi kogoś wyróżnić... Może Vidal za waleczność. Oby z Claudio nie było nic poważnego!

Czy Witsel to nie przypadkiem ten, co złamał nogę Wasylowi? :think:
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2012, 20:01 przez Murzin, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany