Mercato (2012-2014)
- zahor
- Juventino
Zgadza się, ale to nie jest zespół który miał swoje pięć minut i teraz przez trzydzieści lat będzie klepać biedę. Juventus też się nie tak dawno pałętał po nieciekawych miejscach, ale chyba nikt nie zastanawiał się czy ten klub kiedykolwiek wróci do czołówki, pytanie brzmiało raczej "kiedy?". Oczywiście nie można przesadzać w drugą stronę, Lyon to nie ta półki, niemniej jednak ja sądzę że drużyna z takim zapleczem i potencjałem jak Olympique do LM wróci dość szybko.SKAr7 pisze: Przeginasz i to ostro. Zupełnie jak nie ty. Żyjesz przeszłością.
Lyon jest na totalnym zakręcie.
No i właśnie o to się rozchodzi. Tam grać, zgodnie z założeniami kierownictwa, mają wychowankowie. I jeżeli przyjęto takie postanowienie, to przypuszczalnie liczono się z tym że rok czy dwa poza LM mogą spędzić. Ale absolutnie nie widzę powodu żeby mieli się z tej racji rozsprzedawać. Przynajmniej na chwilę obecną polityka Lyonu wygląda na mądre wychodzenie z kryzysu przez przebudowę i odmłodzenie drużyny.SKAr7 pisze: Kto tam ma grać? Stary Cris? Jedyną sprawdzoną jakością jest Hugo LLoris, ale sam bramkarz z Lacazettem do CL się nie zakwalifikuje.
Musiałby się zdarzyć talentowy cud porównywalny z Dortmundem sprzed roku, by Lyon uniknął kilku naprawdę chudych lat. I będą to chude lata, w których Lyonczycy będą całkiem łatwym celem.
Być może właśnie z powodów o których napisałem - Joviticiem warto się interesować bo jego odejście jest kwestią czasu, podobnie jak Ramireza, natomiast Lyon może sobie pozwolić na to żeby Lacazette był nie na sprzedaż.SKAr7 pisze: I w tym momencie istotą jest zainteresowanie. O młodym Francuzie jest całkiem cicho, tymczasem gdyby nie zainteresowanie w postaci Liverpoolu, Tottenhamu, czy City, to młodziak z Bologni ledwo byłby wart 15 milionów Euro. Tak samo zainteresowanie Joveticiem znacznie podbiło jego cenę.
Raz że Malaga piłkarzy tego formatu co PSG nie skupuje, dwa że Real Sociedad nie ma ani w 10% takiego prestiżu jak Lyon.SKAr7 pisze: A już na argument o tym, że Francuzi wyjęli dwie największe gwiazdy z Włoch, to z klubów o podobnej renomie co PSG nie damy rady wyciągnąć ważnych piłkarzy, mogę tylko zbierać szczękę z podłogi. To tak, jakby powiedzieć, że skoro Malaga wydaje jak szalona, to już z Realu Sociedad czy Mallorki nie damy rady nikogo wyciągnąć.
Ty używasz stwierdzenia "stara firma", ja powiem "drużyna z historią". Nie twierdzę że wobec przypływu gotówki w Paryżu ceny w Lyonie wzrosły dwukrotnie, ale myślę że ewentualna dobra gra PSG w LM może wpłynąć pozytywnie na prestiż całej ligi, a co za tym idzie, wzrost cen i wynagrodzeń piłkarzy. Jednocześnie gra w jednym z najbardziej utytułowanych klubów w tym kraju, nawet jeżeli jest on w kryzysie i nie gra w LM, będzie naprawdę atrakcyjna dla niezłych graczy. Jak, przy zachowaniu odpowiednich proporcji, obecnie występowanie w FC Liverpool.SKAr7 pisze:A już na pewno nie wiem jak można w jakikolwiek sposób zestawić nowomianowanego mistrza, uczestnika ligi mistrzów, który ma nieograniczony budżet i perspektywy, do starej firmy znajdującej się w opłakanym stanie i na ciągłej spadkowej od kilku lat.
- Winner
- Juventino
Nie oglądam ligi francuskiej więc nie wiem czy to solidny obrońca czy po prostu wyszedł mu sezon i teraz interesuje się nim Milan. Ale my zakładając że nadal kupujemy LO i ŚN nie mamy kasy na środkowego obrońce. Zobaczymy na ile i kiedy( i czy w ogóle) Bonucci dostanie zawieszenie wtedy będzie wiadomo na czym stoimy. Zakładając w miarę optymistycznie że Caceres wróci za 2-3 miesiące, Lucio się ogarnie i Masi będzie grał nieźle to jakoś przynajmniej do stycznia dociągniemy bez dodatkowego obrońcy. Jedyne co mnie martwi że możemy skończyć bez nowego napastnika, już nawet nie z najwyższej półki ale takiego który coś pokazywał w poprzednich sezonach i chociaż z 10-15 bramek strzeli bo nasz napad w takim zestawieniu jest trochę bezzębny.Castiel pisze:Szkoda, że Juve nie wykazuje zainteresowania Yanga-Mbiwa, który przechodzi przez komedia związaną z Milanem. Chociaż ostatnio prezez jego klubu świruje to może na koniec mu być głupio. Piłkarz ma ważny kontrakt do przyszłego roku i będzie do wyciągnięcia za darmo. W przyszłym sezonie jeśli w tym nie zmieni klubu Marotta powinien się nim zainteresować bo Bocchetti wydaje mi się opcją mocno rezerwową bez szans na pierwszy skład.
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Pamietam go z kilku meczy repry i wywarl niezle wrazenie. Zdziwilem sie, ze odszedl do Rosji.pumex o Boczkettim pisze:Mnie się ta kandydatura nie podoba. Bocchetti kisił się tyle lat w Rosji nie przyciągając uwagi porządnych klubów ani nie grając przez ten czas w reprezentacji (raptem 5 występów).
armandino pisze:pumex - a jakiego stopera chcesz wyciągnąć za nie najwyższe pieniądze?
Bonucci leci na 4 lata, więc z Lucio na środku chcemy zostać?
Ciekawe ile PSG chcialoby za Sakho?Castiel pisze:Ciekawe ile ruscy chcieliby za Bruno Alvesa...?!

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Bruce Badura
- Juventino
Nie wiem, ale wiem, że na to nas nie stać.Jacky pisze:Ciekawe ile PSG chcialoby za Sakho?
- SKAr7
- Juventino
:lol:Jacky pisze:Ciekawe ile PSG chcialoby za Sakho?
Ciekawe, ile Barca chciałaby za Messiego

Zapomnij, z równym powodzeniem można by próbować wyciągnąć Richardsa z City- bez szans.
zahor
to jaka kwota według Ciebie byłaby sumą za którą Lyon puściłby Lacazette'a? Dziś, i za rok, po realistycznie patrząc- 5-6 miejscu w L1, i ćwierćfinale Ligi Europy?
Dodam, że według TM.de Alexandre to 6 , Gaston 13,5, a Stephan to aż 25 milionów euro.
- jakku1
- Juventino
Co prawda nie ogladam za czesto ligi francuskiej, ale czytalem ostatnio sporo komentarzy na temat obrony PSG, glownie byly to komentarze fanow druzyny z Paryza. No i podobno Sakho tam jest kompletnie najslabszym ogniwem w obronie, gra slabo, robi bledy i paryzanie najchetniej zastapiliby go kims innym. O ile to oczywiscie prawda, mysle, ze Arbuzini bedzie mial duzo wiecej do powiedzenia na ten temat.Jacky pisze:Ciekawe ile PSG chcialoby za Sakho?
Masiego wykupilismy, a wiec chlopak zostaje i bedzie nam "staral sie" zastapic Bonucciego. I mowiac szczerze nie dziwie sie, bo to jak gral Leo bardziej predysponuje Masiego do miana jego zastepcy, a nie np. Bruno Alvesa czy Bocchettiego. Ten ostatni z tej trojki obroncow powinien niezle grac z pilka przy nodze, wyprowadzac ja, a chociazby Alves to bardziej typ rzeznika niz libero. Masi z tego co widzialem posiada calkiem niezla technike, futbolowka mu nie przeszkadza, chociaz to chyba za wczesnie, aby wydawac jakies mocne osady w jego sprawie (przynajmniej ja za malo widzialem).
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- zahor
- Juventino
@SKAr7
Myślę że Lyon stać na to, żeby odrzucić obecnie ofertę opiewającą na 15 milionów euro, nawet jeżeli sam piłkarz nie jest tego wart.
Gdyby szefostwo tego zespołu miało stworzyć listę piłkarzy, których za 5 lat dalej chcieliby mieć w klubie, to najpewniej Lacazette znalazłby się na niej na jednym z czołowych miejsc. Przypuszczalnie na drugim, za Llorisem. Tak jak pisałem, przyjęli taką nie inną strategię, budują zespół w taki a nie inny sposób i myślę że będą się tego trzymać, bo i sytuacja finansowa nie zmusza ich do nagłej weryfikacji planów. Jasne, gdyby wpadła jakaś kosmiczna oferta to głupotą byłoby z niej nie skorzystać. Ale 15 baniek to nie jest na tyle zawrotna suma żeby za nią wprowadzać tak poważne korekty do planu odbudowy zespołu jak pozbycie się gracza, wokół którego ma się skupiać linia ataku.
Nie ma sensu dyskutować z kolei czy puściliby go za 20, czy za 30 baniek, bo to jest forsa której Marotta na bank by na niego nie wydał, zresztą nie wiem czy ktokolwiek by się na taki transfer pisał. Chodzi mi tylko jedno - nie wydaje mi się żeby kupowanie u jednego z bądź co bądź potentatów Ligue 1 mogło stanowić tanią alternatywę dla włoskich biedaków, nastawionych na utrzymanie w lidze i handel talentami.
Myślę że Lyon stać na to, żeby odrzucić obecnie ofertę opiewającą na 15 milionów euro, nawet jeżeli sam piłkarz nie jest tego wart.
Gdyby szefostwo tego zespołu miało stworzyć listę piłkarzy, których za 5 lat dalej chcieliby mieć w klubie, to najpewniej Lacazette znalazłby się na niej na jednym z czołowych miejsc. Przypuszczalnie na drugim, za Llorisem. Tak jak pisałem, przyjęli taką nie inną strategię, budują zespół w taki a nie inny sposób i myślę że będą się tego trzymać, bo i sytuacja finansowa nie zmusza ich do nagłej weryfikacji planów. Jasne, gdyby wpadła jakaś kosmiczna oferta to głupotą byłoby z niej nie skorzystać. Ale 15 baniek to nie jest na tyle zawrotna suma żeby za nią wprowadzać tak poważne korekty do planu odbudowy zespołu jak pozbycie się gracza, wokół którego ma się skupiać linia ataku.
Nie ma sensu dyskutować z kolei czy puściliby go za 20, czy za 30 baniek, bo to jest forsa której Marotta na bank by na niego nie wydał, zresztą nie wiem czy ktokolwiek by się na taki transfer pisał. Chodzi mi tylko jedno - nie wydaje mi się żeby kupowanie u jednego z bądź co bądź potentatów Ligue 1 mogło stanowić tanią alternatywę dla włoskich biedaków, nastawionych na utrzymanie w lidze i handel talentami.
- wagner
- Juventino
nie wiem po co te gdybania "francuskiego kierunku" na forum jak wszyscy dobrze wiemy że ten rynek już od dawna przestał naszych bosów interesowaćJacky pisze:Ciekawe ile PSG chcialoby za Sakho?

(ostatnim zawodnikiem kupionym z Francji był Grosso w 2009 r, a wcześniej byli to Tiago i Kapo :lol: )
w przypadku zawieszenia Bonucciego będziemy za pewne kogoś ściągnąć na wypożyczenie bo kasy już w sakiewce nie makoki90 pisze:W przypadku zawieszenia Bonucciego myślę, że warto by się zainteresować Zapatą.

czyli też nie wieszCastiel pisze:Tego nie wiesz. Mi się nadal wydaje, że zostało nam jeszcze +- 20 mln + to co ugramy na sprzedażach.

Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2012, 11:44 przez wagner, łącznie zmieniany 2 razy.
- Castiel
- Juventino
Tego nie wiesz. Mi się nadal wydaje, że zostało nam jeszcze +- 20 mln + to co ugramy na sprzedażach. Jeśli media oczywiście mówią prawdę o zainteresowaniu Dżeko, RVP, Jovetic.wagner pisze:w przypadku zawieszenia Bonucciego będziemy za pewne kogoś ściągnąć na wypożyczenie bo kasy już w sakiewce nie ma
- @Maras@
- Juventino
Pierwsze słyszę... Tak czy siak wolałbym na tę chwilę Dzeko... Nie możemy mieć Edinsona, to niech będzie EdinBazyliszek pisze:Viola postawiła ultimatum Joveticowi i do 31 lipca miał powiedzieć, czy zostaje w drużynie, czy nie i zostaje wystawiony na liste transferową. Wiadomo wam coś o tym?

- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Jeśli Dżeko będzie do wyrwania za 25 melonów to niech przychodzi na pewno nie będę narzekał, bo w końcu jak tak dalej pójdzie to obudzimy się z ręką w nocniku.
- rosomak
- Juventino
Popatrzcie chociazby na ten mecz dzisiejszy z Benfica, gramy naprawde bardzo dobrze, druzyna jest poprostu bardzo dobrze poustawiana ale przy 2,3 okazjach jakie matri mial bysmy juz 2-0 prowadzili gdybysmy byli Man united lub real.
Tak wiele tracimy nie majac super snajpera:(
licze bardzo na Dzeko, nie Jovetica ktory jest swietny ale na bosniaka ktory bedzie wykorzystywal te okazje w polu karnym czy nawet zrobi to czego matri nie potrafi czyli uderzy z lini pola karnego czy przeprowadzic drybling, potrafi przeciez tez bardzo dobrze grac obiema nogami.
Tak wiele tracimy nie majac super snajpera:(
licze bardzo na Dzeko, nie Jovetica ktory jest swietny ale na bosniaka ktory bedzie wykorzystywal te okazje w polu karnym czy nawet zrobi to czego matri nie potrafi czyli uderzy z lini pola karnego czy przeprowadzic drybling, potrafi przeciez tez bardzo dobrze grac obiema nogami.