Afera Calcioscommesse
- Castiel
- Juventino
Żona Idealna też negocjowała ugody :twisted:pan Zambrotta pisze:]osobiście głowy nie daję, ale Kate w LOST (takim zajefajnym serialu telewizyjnym) negocjowała ugodę przed rozprawą, myślę więc że na mniejszą ugodę już za późno
Myślę, że można...chociaż Włosi muszą być oryginalni we wszystkim.
- Łoles
- Juventino
Rozbawiło mnie to zdanieCastiel pisze:Znaleźli sie strażnicy teksasu. Ilu z was wieśniaki widziało jakiś przekręt i siedziało cicho?
Antek musi dla nas wygrać Lm nie ma bata a łatwiej to będzie osiągnąć z 3 miesięcznym banem niż długą wojna w sądzie z niewiadomym zakończeniem.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- pumex
- Juventino
Odpowiem za siebie. Mnie absolutnie nie chodzi o to, że Conte powinien donieść, ale nie robiąc tego stracił godność. Rozchodzi się tylko o fakt, że teraz pomnikowość Conte w jakimś stopniu zniknie, bo jakby nie patrzeć zawarł ugodę z prokuratorem. Dla zwykłego kowalskiego jest to wymowne i będzie się ciągnąć latami. Również można się zastanawiać, jak wyrok wpłynie na wizerunek Antonio u piłkarzy. Może nie tych obecnie zatrudnionych w Juventusie, ale w dłuższej perspektywie czasowej, zwłaszcza, że hieny zadbają o to, by regularnie odświeżać pamięć o nieczystości ConteNadziej pisze:Ja rozumiem, ze mozna miec skrajnie inne spojrzenie na kwestie moralnosci (lub jej braku), honoru i powinnosci trenera jako autorytetu wsrod pilkarzy. Ale nie przesadzajcie z odbieraniem Conte resztek godnosci. Latwo jest pieprzyc, o tym, ze Conte powinien doniesc...
Niech Conte walczy o sprawiedliwość systemu, tak jak bohater filmu "Law Abiding Citizen"pan Zambrotta pisze:Nie znam się, to się wypowiem:osobiście głowy nie daję, ale Kate w LOST (takim zajefajnym serialu telewizyjnym) negocjowała ugodę przed rozprawą, myślę więc że na mniejszą ugodę już za późnoyanquez pisze:Słuchajcie, ta propozycja prokuratora może być negocjowana? Ktoś się orientuje jak to działa? No i powiedzcie, czy dzisiaj Conte musi dać odpowiedź?

Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2012, 12:47 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- Gość
w drugą stronę: widzisz morderstwo, idziesz zawiadomić policję?Castiel pisze: @armandino - dzwonisz do skarbowego jak pani w kiosku nie daje Ci paragonu za kupione chusteczki?
.
- Castiel
- Juventino
Uznam to za komplement. W Biblii jest dużo tekstów, których można użyć dzisiaj by dowalac innym np "kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem".Łoles pisze:Rozbawiło mnie to zdanieCastiel pisze:Znaleźli sie strażnicy teksasu. Ilu z was wieśniaki widziało jakiś przekręt i siedziało cicho?
A tak na poważnie to ja bym nie panikował. Grunt, że drużyne mamy prawie w komplecie,a trener nadal może uczestniczyć w przygotowaniach.
Zależy w jakim jestem kraju i mieście jak w Neapolu to - nigdy w życiu. Musiałbym się zastanowić...armandino pisze: w drugą stronę: widzisz morderstwo, idziesz zawiadomić policję?

- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Zupelnie niepotrzebnie trywializujesz.ouh_yeah pisze:Tak, zaraz dojdziemy do tego, że nie kapowaliśmy kumpli ściągających na kartkówkach więc na pewno byśmy nie zgłosili kumpli ustawiających mecze
Ja osobiscie uwazam, ze instytucja karalnosci braku zawiadomienia organow scigania o tak blahych czynach zabronionych jak te zwiazane z ustawianiem wynikow sportowych jest bardzo przesadzona. Tworzy mit idealnie praworzadnego panstwa policyjnego, w ktorym napuszcza sie jednych obywateli na drugich, lamie podstawowe normy spoleczne (donosy ojciec - syn, trener - pilkarze). Tak byc nie powinno. Karalnosc braku zawiadomienia powinna dotyczyc jedynie najciezszych przestepstw enumeratywnie wyszczegolnionych w kodeksie karnym.
Make friends for life or make hardcore enemies!
- Castiel
- Juventino
Nieźle pojechałeś. W takim przypadku to cały sezon mógłby być zmanipulowany, a po wykryciu liga zamknięta. Zresztą śmieszy mnie to, że tacy ludzie jak Włosi w Europie chcą wyjść na sprawiedliwych. Przecież wszyscy wiedzą jacy to oszuści i każdy jeden jest taki sam. Jedna ręka bije mlotkiem wydając wyrok, a druga wkłada plik pieniędzy to tylniej kieszeni....ehhh.Nadziej pisze: Ja osobiscie uwazam, ze instytucja karalnosci braku zawiadomienia organow scigania o tak blahych czynach zabronionych jak te zwiazane z ustawianiem wynikow sportowych jest bardzo przesadzona.
- stahoo
- Juventino
Juz widzę, jak ci wszyscy, którzy krytykują Conte, pobiegliby zaraz na policję, kiedy usłyszeliby, że ich koledzy z drużyny (wiem, tam byli podopieczni, ale taki przykład) zastanawiają się nad sprzedaniem meczu.
Już to widzę.
Już to widzę.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
A jak miliony ludzi płacą, żeby obejrzeć mecz i są oszukani przez grupę ludzi, którzy sobie jeszcze dorabiają na boku ustawiając wynik to wszystkie normy są zachowane.Nadziej pisze:Tworzy mit idealnie praworzadnego panstwa policyjnego, w ktorym napuszcza sie jednych obywateli na drugich, lamie podstawowe normy spoleczne (donosy ojciec - syn, trener - pilkarze). Tak byc nie powinno.
Ojciec donoszący na syna przynajmniej nie jest oszustem i złodziejem, bo trzeba nazywać rzeczy po imieniu - ustawianie meczu to zwykłe złodziejstwo.
Poza tym - gdzie relacji ojciec/syn do trener/piłkarze - zwłaszcza, że takie numery robi w większości starszyzna drużyny.
- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Niby dlaczego? Wedlug mnie lepszym rozwiazaniem byloby wprowadzenie duzo surowszych kar dla bezposrednich sprawcow obejmujacych m.in dozywotnie pozbawienie czlonkowstwa w federacji.castiel pisze:Nieźle pojechałeś. W takim przypadku to cały sezon mógłby być zmanipulowany, a po wykryciu liga zamknięta.
Powtarzam - nakladanie obowiazku donosow, szczegolnie w dosc hermetycznych srodowiskach, prowadzi do kolejnych, czesto duzo glebszych patologii.
No i o to wlasnie chodzi - sa oszukiwani przez zawodnikow bezposrednio ustawiajacych wyniki spotkan, zdarzen sportowych - nie przez osoby, ktore nie doniosly na tych pierwszych.ouh_yeah pisze:A jak miliony ludzi płacą, żeby obejrzeć mecz i są oszukani przez grupę ludzi, którzy sobie jeszcze dorabiają na boku ustawiając wynik to wszystkie normy są zachowane.
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2012, 13:03 przez Nadziej, łącznie zmieniany 1 raz.
Make friends for life or make hardcore enemies!
- jakku1
- Juventino
Jest jeszcze opcja alternatywna w postaci lekcji godziny wychowawczej dla pilkarzy jak to proponowal misiostahoo pisze:Juz widzę, jak ci wszyscy, którzy krytykują Conte, pobiegliby zaraz na policję, kiedy usłyszeliby, że ich koledzy z drużyny (wiem, tam byli podopieczni, ale taki przykład) zastanawiają się nad sprzedaniem meczu.
Już to widzę.

A oprocz tego zgadzam sie w 99% z Nadziejem.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
A Ty cnotę. Stratę czego trudniej Ci przeboleć? armandino chyba maczał w tym palce (If you know what I mean), bo jest dość rozdrażniony.pumex pisze:Mnie absolutnie nie chodzi o to, że Conte powinien donieść, ale nie robiąc tego stracił godność.
Powtórzę. Ogarnijcie się trochę. Świat się nie zawalił. Można było się tego spodziewać już od jakiegoś czasu i przygotować, o podejściu z jakimś dystansem nawet nie mówię. Szczerze współczuje tym, którzy po prostu nie widzą co dla klubu jest najlepsze w tym momencie.
- pan Zambrotta
- Juventino
tu nie o to chodzi, że Conte ma biec na psiarnię, po prostu osoba, która kreuje się na taką czystą i waleczną na pewno by zareagowała inaczej, niż zamiecenie sprawy pod dywan. Zbyt mocno chyba uwierzyłeś jakku1, że trener w takiej sytuacji jest w czarnej mambie i nic sensownego nie może zrobić.stahoo pisze:Juz widzę, jak ci wszyscy, którzy krytykują Conte, pobiegliby zaraz na policję, kiedy usłyszeliby, że ich koledzy z drużyny (wiem, tam byli podopieczni, ale taki przykład) zastanawiają się nad sprzedaniem meczu.
Już to widzę.
- Kubba
- Juventino
Lepsze trzy miechy niż dłuższe zawieszenie... Ale fakt jest taki, że Conte grał czystego jak łza, był pewny siebie, a wyszło to co teraz mamy. Antek trochę stracił w moich oczach.
Przynajmniej teraz Juve znów będzie na pierwszych stronach gazet, w wiadomościach tv i na ustach większość kibiców piłki kopanej! szkoda tylko, że z trenerem ''sprzedawczykiem"
Przynajmniej teraz Juve znów będzie na pierwszych stronach gazet, w wiadomościach tv i na ustach większość kibiców piłki kopanej! szkoda tylko, że z trenerem ''sprzedawczykiem"
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2012, 13:13 przez Kubba, łącznie zmieniany 1 raz.
- Castiel
- Juventino
Więc co mógł zrobić? Nie chce mi się wierzyć w to, że sami piłkarze taką akcje zorganizowali.pan Zambrotta pisze:tu nie o to chodzi, że Conte ma biec na psiarnię, po prostu osoba, która kreuje się na taką czystą i waleczną na pewno by zareagowała inaczej, niż zamiecenie sprawy pod dywan. Zbyt mocno chyba uwierzyłeś jakku1, że trener w takiej sytuacji jest w czarnej mambie i nic sensownego nie może zrobić.