Igrzyska olimpijskie - wszystko poza piłką nożną

W tym pokoju możesz podyskutować z kibicami na temat innych dyscyplin sportowych.
ODPOWIEDZ
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 15:15

mietek, po zdefiniowaniu przez ciebie c to znaczy być prawdziwym Polakiem, jakiemuś znaczącemu procentowi Polaków mógłbyś odebrać obywatelstwo, okraść z polskości. Naprawdę chcesz zgrywać tego, co pozjadał wszystkie rozumy?
Li Qian rozumiem musi stać po przeciwnej stronie, gdzie stało ZOMO, nosić skarpetki do sandałów i mieć słoiki po nutelli jako dobre szklanki, żeby stała się "pełnoprawną" Polką ? :lol:

nie chce mi się już gadać w kółko, nie macie żadnych argumentów, tylko wasze ciemnogrodzkie "widzimisie". EOT.
Ostatnio zmieniony 31 lipca 2012, 15:17 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 15:16

@D@$ pisze:Startuje w końcu w biegach ten Węgier (?) bez nóg? Bo rok, czy dwa temu była ostra dyskusja na ten temat a teraz cisza. Nie wiem czy go dopuścili, a jeśli tak, to czy sie zakwalifikował?
Wygląda, że Oscar Pistorius startuje w biegu na 400 m i w sztafecie 4x400 m.

EDIT
Marian50 pisze:
Natomiast dominacja chińskich kobiet jest bezdyskusyjna
W łóżku również? :x
Po pierwsze, nie wyrywaj tak pojedynczych zdań z całej wypowiedzi. Po drugie, jeszcze nie miałem okazji się przekonać :prochno:.
Ostatnio zmieniony 31 lipca 2012, 15:23 przez Vimes, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Marian50

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 15:17

Natomiast dominacja chińskich kobiet jest bezdyskusyjna
W łóżku również? :x

Siatkarze przegrali = wiedziałem,że tak będzie.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 15:19

pan Zambrotta pisze:mietek, po zdefiniowaniu przez ciebie c to znaczy być prawdziwym Polakiem, jakiemuś znaczącemu procentowi Polaków mógłbyś odebrać obywatelstwo, okraść z polskości. Naprawdę chcesz zgrywać tego, co pozjadał wszystkie rozumy?
Li Qian rozumiem musi stać po przeciwnej stronie, gdzie stało ZOMO, nosić skarpetki do sandałów i mieć słoiki po nutelli jako dobre szklanki, żeby stała się "pełnoprawną" Polką ? :lol:
Gdzie zdefiniowałem co znaczy być Polakiem? Tłumaczę ci jak krowie na rowie, że posiadanie obywatelstwa a reprezentowanie kraju to 2 różne rzeczy. Ty wolisz dalej się napinać. Nie zamierzam tracić więcej czasu na tą dyskusję.
Vimes pisze:Wygląda, że Oscar Pistorius startuje w biegu na 400 m i w sztafecie 4x400 m.
Ja mam do niego duży szacunek ale ciekawe co na jego temat sądzą ci, którzy mówili, że Messi nie powinien grać zawodowo w piłkę bo brał hormony?
Ostatnio zmieniony 31 lipca 2012, 15:21 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 15:20

Mietson pisze:Tłumaczę ci jak krowie na rowie, że posiadanie obywatelstwa a reprezentowanie kraju to 2 różne rzeczy. Ty wolisz dalej prowokować.
Li Qian to polski sportowiec chińskiego pochodzenia. Prościej tłumaczyć "jak krowie na rowie" się nie da.
filippo pisze:Powiedz mi tylko szczerze, myślisz, że gdyby była taka możliwość, że dostałaby powołanie z Chin, olałaby?
mnie to zupełnie nie obchodzi, w odróżnieniu od niektórych nie zaprzątam sobie tym mojej głowy.
Ostatnio zmieniony 31 lipca 2012, 15:21 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 15:21

pan Zambrotta pisze:mietek, po zdefiniowaniu przez ciebie c to znaczy być prawdziwym Polakiem, jakiemuś znaczącemu procentowi Polaków mógłbyś odebrać obywatelstwo, okraść z polskości. Naprawdę chcesz zgrywać tego, co pozjadał wszystkie rozumy?

nie chce mi się już gadać w kółko, nie macie żadnych argumentów, tylko wasze ciemnogrodzkie "widzimisie". EOT.
Powiedz mi tylko szczerze, myślisz, że gdyby była taka możliwość, że dostałaby powołanie z Chin, olałaby?

edit: do Mietka i reszty - Rozmowę z Zambrottą można uznać za zamkniętą bo mamy inne spojrzenie na sport reprezentacji narodowych.

edit2:
Mietson pisze:
Vimes pisze:Wygląda, że Oscar Pistorius startuje w biegu na 400 m i w sztafecie 4x400 m.
Ja mam do niego duży szacunek ale ciekawe co na jego temat sądzą ci, którzy mówili, że Messi nie powinien grać zawodowo w piłkę bo brał hormony?
Nie chce, żeby moja wypowiedź została źle odebrana, ale jak może startować z normalnymi ludźmi człowiek to biegu bez nóg? Ja rozumiem, że protezy dają mu możliwość biegania na tym samym poziomie, ale co by by było, gdyby pobił rekord świata? Jak to traktować?

Póki co jest wolniejszy, ale jeśli pojawi się podobny mu biegacz, który zacznie śrubować niesamowite wyniki zrobi się larum
Ostatnio zmieniony 31 lipca 2012, 15:29 przez filippo, łącznie zmieniany 1 raz.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 15:26

filippo pisze:edit: do Mietka i reszty - Rozmowę z Zambrottą można uznać za zamkniętą bo mamy inne spojrzenie na sport reprezentacji narodowych.
Ja myślę, że w ogóle jakiekolwiek dyskutowanie z zambro można skończyć bo on zawsze robi to samo - wymyśla drażliwy temat, smaruje głupoty a na koniec wyjeżdża z ciemnogrodem i polaczkami :lol:

Czy ja dobrze widzę, że w tv z koszykówki można obejrzeć tylko ten mecz o 23:20? :/

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 15:31

lubię nazywać rzeczy po imieniu, nie moja wina, że łapiesz się do tej definicji :ok:. żadnych argumentów nie miałeś, jedynie co ci się "nie podoba", tłumaczyłem już to madmo.

Dzisiaj w półfinałach chyba wszyscy pływacy odpadają. Dla Korzeniowskiego i jędrzejczak to i tak sukces.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 15:52

Panie Zet, Ty uważasz, że paszport załatwia wszystko. Sportowiec ma polski papierek to może reprezentować Polskę. Ja i parę innych osób chciałoby, żeby reprezentaci Polski po pierwsze mieli polskich przodków lub przynajmniej urodzili i wychowali się w Polsce jeżeli takich nie mają, a po drugie, żeby się z naszym krajem faktycznie utożsamiali. Fajnie, że polskość sprowadzasz do skarpetek do sandałów i słoiku po Nutelli. Swoją drogą to naprawdę świetna szklanka :prochno:.

Dzisiejsza porażka siatkarzy jest chyba bez znaczenia, sami zapowiadali, że najważniejszy będzie ćwierćfinał.

Obrazek
Dzięcioł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 15:55

Najpierw dokładnie przeczytaj to co napisał w swoim poście Mietson, później spróbuj to ogarnąć/zrozumieć, a dopiero wówczas podejmij próbę naginania czyichś wypowiedzi w celu ośmieszenia/zakpienia z ich autorów. Im dłużej aktywnie uczestniczę w tym forum, tym częściej jestem zażenowany poziomem Twojego rozumowania. Zapisz się do PiSiu...tam tacy napinacze robią karierę.
Mietson pisze: Ja myślę, że w ogóle jakiekolwiek dyskutowanie z zambro można skończyć bo on zawsze robi to samo - wymyśla drażliwy temat, smaruje głupoty a na koniec wyjeżdża z ciemnogrodem i polaczkami :lol:

:bravo: W tym osobniku najzabawniejsze jest to, że sam reprezentuje i to nie rzadko, postawy z których szydzi. A gdy ktoś podniesie takowy zarzut, to nawet nie podejmie próby obrony swej "zacnej" persony. Facet ma też wyłączność na merytoryczne i jedynie słuszne zarzucanie innym pisanie nie na temat. Nie muszę wymieniać nicku usera, który najbardziej od niego za to obrywa. Tymczasem pozwolę sobie na stwierdzenie, że połowa jego postów jest nie na temat. Ale to już inna bajka.

Lypsky pisze:
Dzięcioł pisze: Zapisz się do PiSiu...
Co to jest Piś? Może chciałeś napisać "misiu pysiu"?

Broń dalej swojego pomagiera.

pan Zambrotta pisze: Dzięcioł, jesteś zażenowany, to może uczyń ulgę temu światu i przestaniesz się odzywać tutaj :D tak bardzo proszę

Oryginalna fleksja. Zdaję sobie sprawę ile to forum dla Ciebie znaczy. Wiem, że to jedyne miejsce w którym może się zrealizować. Niemniej, przyjmij do wiadomości, że podczas Twojej ostatniej nieobecności atmosfera na tym forum była zdecydowanie przyjemniejsza. Stąd może to Ty powinieneś odpuścić sobie raczenie nas swoją twórczością.

Znowu pozwoliłem Ci się sprowadzić do twojego poziomu. Musze zacząć stosować, w stosunku do Twojej osoby, zasadę z podpisu ewerthona.

Przechodząc w końcu do meritum, nasi siatkarze mocno zawiedli. Niemniej, wierzę że ta prożka podziała na nich jak zimny prysznic i chłopaki zrozumieją, że pomimo sukcesu na ostatniej LŚ, na medal w Londynie muszą zapracować. W temacie złota olimpijskiego tej drużyny dalej jestem optymistą.
Ostatnio zmieniony 31 lipca 2012, 16:24 przez Dzięcioł, łącznie zmieniany 8 razy.

Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 15:59

Dzięcioł pisze: Zapisz się do PiSiu...
Co to jest Piś? Może chciałeś napisać "misiu pysiu"?

Fajna ta wasza dyskusja chłopcy :ok:

Podobno mamy szanse na kilka złotych medali, niewykluczone, że zdobędziemy również jakieś srebro.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 16:02

Vimes pisze:Swoją drogą to naprawdę świetna szklanka :prochno:.
staszek ostatnio zachwalał "szklankę" po musztardzie, na działce u mnie robi furorę :lol:
Po prostu widzę, jak wychodzi w sprawie narodowościowej osobowość typowego Polaka - każdy Polak czuje się gorszy od reszty społeczeństwa. Ma kompleksy. Więc jak przychodzi ktoś obcy, to wszystko co robi jest komentowane z pianą na ustach. Jak chce u nas grać, to unosimy się honorem, "łaski bez", albo: "pewnie gdyby miał okazję grać u siebie, nie przychodziłby tutaj"...
Nie mówcie, że tak nie est, bo wiele razy padło już tutaj zdanie - "wolę odpaść z Partyką, niż wygrać z Qian".
Robicie borutę, bo w naszym składzie jest 2 obcokrajowców.

Dzięcioł, jesteś zażenowany, to może uczyń ulgę temu światu i przestaniesz się odzywać tutaj :D tak bardzo proszę.
Jestem szczerze oczarowany, ile butthurtu potrafię wnieść w twoje życie. To, z jaką pianą przyczepiasz się do wszystkiego, co napiszę. Już widzę, tego skostniałego człowieka po drugiej stronie komputera z zawiścią klepiącego coś w klawiaturę :D jeśli kogoś z naszej dwójki miałbym typować, dla kogo to forum jest ważne to postawiłbym stówkę na ciebie. Bo widzę jak się pienisz i wołasz o pomsty i sprawiedliwość. Nie możesz pro prostu to zlać? Ja się dobrze bawię.

ściskam kciuki za polskich sportowców, mamy już jedno srebro.
Ostatnio zmieniony 31 lipca 2012, 17:04 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 2 razy.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 16:57

pan Zambrotta pisze:Dzisiaj w półfinałach chyba wszyscy pływacy odpadają. Dla Korzeniowskiego i jędrzejczak to i tak sukces.
Myślałem, że ona w ogóle nie startuje. Przed igrzyskami miała chyba problemy z wywalczeniem kwalifikacji czy coś pokręciłem?

Kolejne kandydatki do tytułu miss:

Daria Kliszina (skok w dal, Rosja)
Sophie Polkamp (hokej na trawie, Holandia)
Paola Milagros Espinosa Sanchez (skoki do wody, Meksyk)

Dotychczasowe kandydatki:

Faye Sultan (pływanie, Kuwejt)
Dana Touran (taekwondo, Jordania)
Rima Taha (bieg na 100 m, Jordania)
Elisabeth Seitz (gimnastyka, Niemcy)
Leryn Franco (rzut oszczepem, Paragwaj)

Wybór będzie ciężki.

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 17:13

Vimes pisze:Elisabeth Seitz (gimnastyka, Niemcy)
Widzę, że cenisz sobie różnorodność Vimesie, ale przemyśl to jeszcze.

Siatkarze trochę pojechali, ale to chyba nawet lepiej. Denerwuje mnie ten balonik pompowany przez media, zwłaszcza tvp. To co wyprawia komentator przechodzi ludzkie pojęcie. Wolę siatkówkę na Polsacie oglądać mimo wszystko.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 17:29

szczypek pisze:
Vimes pisze:Elisabeth Seitz (gimnastyka, Niemcy)
Widzę, że cenisz sobie różnorodność Vimesie, ale przemyśl to jeszcze.
A o co konkretnie chodzi? W Twoim linku jest sporo zdjęć jak była młodsza, bo gimnastyczki bardzo wcześnie zaczynają karierę. Aktualnie Elisabeth Seitz ma 18 lat i prezentuje się jak na tym zdjęciu, oglądałem jej występ.

A propos siatkówki, jak ktoś nie widział to Krzysztof Ignaczak prowadzi stronę, na której zamieszcza relacje ze zgrupowań i meczów: http://www.iglaszyte.pl/.

Obrazek
ODPOWIEDZ