Afera Calcioscommesse

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 11:44

Znowu jakiś cyrk :doh: W sumie do tej pory olewałem tę sprawę, bo byłem pewien, że tylko dziennikarze robią sobie szum, ale teraz.. Ktoś wierzy, że sa niewinni?
Wydaje mi się, że pójście na ugodę w przypadku Conte czy Pepe to najlepsze posunięcie, bo jakoś wątpię że wygrają proces. A Bonucci to i tak nie ma nic do stracenia, niech próbuje chłopak.
Znowu jakiś smród będzie się za nami ciągnął. Tak jak napisał Łoles niby to nie dotyczy gry tych panów za czasów Juve, ale już chyba każdy z nas wie o czym będziemy słuchać przy okazji transmisji naszych meczy LM w tv.

#AllegriOut
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 11:52

"Witam państwa ze światyni footballu, witam państwa z teatru marzeń, witam państwa z Camp Nou. Tu Dariusz Szpakowski - dziś czeka na nas spektakl w którym głowna role odegrają bohaterowie Barcelony, zdobywcy 66 na 65 możliwych trofeów. Wspaniali wychowankowie z La Masii, których w pierwszej jedenastce wybiegło by 50, gdyby nie ograniczenie - do 11. Ich przeciwnikami Juventus - zdegradowany w 2006 roku za kupowanie meczów w Serie A. Obecnie z trenerem zespołu rezerw na ławce, ponieważ trener Juve Antonio Conte zawieszony jest za ustawianie meczów tejże ligi".

Przygotowujcie się już psychicznie.

urthas

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 11:58

Napływają złe informacje ,dziennikarze piszą nie tylko o trzech 3 miesiącach dyskwalifikacji ale również o 2 letnim zakazem wykonynwania zawodu trenera.Ponoć dowody przeciw Conte są bardzo mocne,i sąd sportowy nie będzie miał litości dla trenera,rozważając nawet dla niego areszt na czas rozprawy,ponoć grozi mu nawet więzienie(ale to tylko plotka).

Tragedia ,wygląda na to że Conte rzeczywiście był w coś umoczony,po prostu brak mi słów.Kolejna wielka rana na i tak rannym ciele.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 12:02

Ehhh, najgorsze że to wszystko w momencie, gdy już wychodziliśmy na prostą...

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 12:03

urthas pisze:Napływają złe informacje...
Jakies zrodlo jesli laska? Bo zaczyna robic sie strasznie kijowo.

Make friends for life or make hardcore enemies!
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 12:03

urthas pisze:Napływają złe informacje ,dziennikarze piszą nie tylko o trzech 3 miesiącach dyskwalifikacji ale również o 2 letnim zakazem wykonynwania zawodu trenera.Ponoć dowody przeciw Conte są bardzo mocne,i sąd sportowy nie będzie miał litości dla trenera,rozważając nawet dla niego areszt na czas rozprawy,ponoć grozi mu nawet więzienie(ale to tylko plotka).

Tragedia ,wygląda na to że Conte rzeczywiście był w coś umoczony,po prostu brak mi słów.Kolejna wielka rana na i tak rannym ciele.
Link or it didn't happen.

Do wczoraj była mowa tylko o zarzucie niepoinformowania stosownych organów o możliwości popełnienia przestępstwa. Skąd masz swoje informacje?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 12:05

urthas pisze:Napływają złe informacje ,dziennikarze piszą nie tylko o trzech 3 miesiącach dyskwalifikacji ale również o 2 letnim zakazem wykonynwania zawodu trenera.
To czym się różni dyskwalifikacja od zakazu wykonywania zawodu?

stahoo dokładnie tak :smile:

#AllegriOut
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 12:10

jarmel pisze:
urthas pisze:Napływają złe informacje ,dziennikarze piszą nie tylko o trzech 3 miesiącach dyskwalifikacji ale również o 2 letnim zakazem wykonynwania zawodu trenera.
To czym się różni dyskwalifikacja od zakazu wykonywania zawodu?
W wypadku dyskwalifikacji (powiedzmy na 3 mies.) nie możesz prowadzic meczów ale możesz trenować.

W wypadku zakazu wykonywania zawodu...

Naprawdę takie trudne?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 12:17

Po prostu myślałem, że dyskwalifikacja obejmuje wszystkie obowiązki trenera, a nie tylko prowadzenie meczów.

#AllegriOut
Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 12:18

Chwilka. Czy we Wloszech powszechnie obowiazujacy srodek karny w postaci zakazu wykonywania zawodu moze nalozyc sad inny niz powszechny, w tym wypadku sportowy?

Make friends for life or make hardcore enemies!
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 12:20

urthas pisze:Napływają złe informacje ,dziennikarze piszą nie tylko o trzech 3 miesiącach dyskwalifikacji ale również o 2 letnim zakazem wykonynwania zawodu trenera.Ponoć dowody przeciw Conte są bardzo mocne,i sąd sportowy nie będzie miał litości dla trenera,rozważając nawet dla niego areszt na czas rozprawy,ponoć grozi mu nawet więzienie(ale to tylko plotka).

Nigdzie nie moge znalezc tych informacji, zarowno jesli chodzi o juventuz.com jak i wloskie strony. Mozesz podac linka?

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 12:28

A jaka jest szansa ze Conte zostanie uniewinniony?

A tak wogole to moze mi ktos to wszystko wytlumaczyc? Podobno podczas przesluchan w Rzymie 15 osob zeznawalo na korzysc Antonio, to jak to jest ze grozi mu kara? :think:

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 12:56

jakku1 pisze:Nigdzie nie moge znalezc tych informacji, zarowno jesli chodzi o juventuz.com jak i wloskie strony. Mozesz podac linka?
Urthas to troll, on założył ten temat, początkowo nadając mu bardzo prowokacyjny tytuł i nazywając Conte "jednym z głównych winnych". Zresztą reszta jego postów potwierdza, że lubi bawić się w prowokacje.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 13:15

Vimes pisze: Urthas to troll, on założył ten temat, początkowo nadając mu bardzo prowokacyjny tytuł i nazywając Conte "jednym z głównych winnych". Zresztą reszta jego postów potwierdza, że lubi bawić się w prowokacje.
No ale zeby od razu takie glupoty wymyslac ; /

Nic nie znalazlem w zrodlach na ten temat, na juventuz.com tez nikt poki co nic nie wie.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Marian50

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2012, 15:12

btw. co to znaczy Calcioscommese?

Co do ewentualnych wyroków - Juventus nie raz,nie dwa udowadniał,że potrafi poradzic sobie w trudnych momentach.Teraz też tak będzie.

ODPOWIEDZ