Afera Calcioscommesse
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Z Twoich słów jakku znów wynika, że Conte nic nie wiedział i teraz idzie na ugodę, żeby za tę niewiedzę dostać tylko 3 miesiące bana. Tą niewiedzą podzielił się też ze swoimi asystentami, którzy mają takie same zarzuty 

- jakku1
- Juventino
...Ouh_yeah pisze:Z Twoich słów znów wynika, że Conte nic nie wiedział i teraz idzie na ugodę, żeby za tę niewiedzę dostać tylko 3 miesiące bana. Tą niewiedzą podzielił się też ze swoimi asystentami, którzy mają takie same zarzuty
Najpierw piszesz o tym, ze lojalnosc wobec "podejrzanych" pilkarzy jest zla, bo to zabija ducha sportu i Conte powinien isc do prokuratury. A jak Ci odpowiadam, ze ciezko bylo przewidziec reakcje prokuratury, skale zjawiska, jak by sie to skonczylo dla Antonio gdyby poszedl na policje, to odpowiedasz czyms takim.
Czytaj ze zrozumieniem.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

SKY sugeruje, ze Juve ma wybaczyć Bonucciemu. Obecnie (optymistycznie) mówi się "tylko" 1 roku zawieszenia dla obrońcy i 2 miesiącach dla Pepe i Alessio. Potwierdzają się inf. o 'awansie' Baroniego.
Pytanie co dalej. Bonucci wypożyczony do Rosji na rok <ciągle nie wiem, czy może grać poza Włochami>?
Pytanie co dalej. Bonucci wypożyczony do Rosji na rok <ciągle nie wiem, czy może grać poza Włochami>?
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2012, 21:49 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.
- pan Zambrotta
- Juventino
ty chyba dziecko z koca wypuściłeś.jakku1 pisze:Juz lepiej bylo zachowac milczenie. Latwo teraz wyrokowac po fakcie, gdy toczy sie sledztwo. Realia sa takie a nie inne i mowiac szczerze, wedlug mnie, Conte zachowal sie najlepiej, jak mogl.
Co mógł zrobić? przytoczę własnego posta sprzed kilku dni:
"mógł przemówić tym gościom do rozumu, jeśli to nie pomogło - posadzić ich na ławie, powiedzieć - "sorry chłopaki - póki ja tu rządzę, nie będzie przekrętów na lewo", tym samym rozwiązać sytuację bez kablowania i udziału psiarni.
Mógł, wybrał łatwą drogę "jak co to ja nie wiem". "
- Winner
- Juventino
To wszystko wygląda ładnie po fakcie a załóżmy że Conte robi tak jak mówisz i sadza np. 5 najlepszych( zamieszanych) zawodników na ławce i oni ten mecz mieli przegrać i przegrywają wtedy podejrzenia idą na trenera bo dziwny skład wystawił. Nawet jakby nie przegrali to trudno wytłumaczyć nagle takie zmiany.pan Zambrotta pisze:ty chyba dziecko z koca wypuściłeś.jakku1 pisze:Juz lepiej bylo zachowac milczenie. Latwo teraz wyrokowac po fakcie, gdy toczy sie sledztwo. Realia sa takie a nie inne i mowiac szczerze, wedlug mnie, Conte zachowal sie najlepiej, jak mogl.
Co mógł zrobić? przytoczę własnego posta sprzed kilku dni:
"mógł przemówić tym gościom do rozumu, jeśli to nie pomogło - posadzić ich na ławie, powiedzieć - "sorry chłopaki - póki ja tu rządzę, nie będzie przekrętów na lewo", tym samym rozwiązać sytuację bez kablowania i udziału psiarni.
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- pan Zambrotta
- Juventino
@Winner,
Dobra, nie przemyślałem tego rozwiązania. Ale widzę prostsze - Conte bierze owych pięciu zawodników Sieny i robi im suszarkę na osobności w szatni. Albo rezygnują z pomysłu sprzedania meczu, albo idzie na psiarnię. Takie ultimatum chyba jest w porządku ? Przecież wiadomo, że Conte by nie poszedł na policję, ale takie ultimatum mówi piłkarzom - no way, chłopaki, gramy fair. Daje im możliwość rozejścia sie sprawy we wąłsnym gronie, nikt by się nie dowiedział.
Kurde, naprawdę twierdzisz, że Conte nie ma nic do powiedzenia w tej sprawie? Przecież w głowie się nie mieści mi to, jakie bzdury wygaduje jakku1.
Dobra, nie przemyślałem tego rozwiązania. Ale widzę prostsze - Conte bierze owych pięciu zawodników Sieny i robi im suszarkę na osobności w szatni. Albo rezygnują z pomysłu sprzedania meczu, albo idzie na psiarnię. Takie ultimatum chyba jest w porządku ? Przecież wiadomo, że Conte by nie poszedł na policję, ale takie ultimatum mówi piłkarzom - no way, chłopaki, gramy fair. Daje im możliwość rozejścia sie sprawy we wąłsnym gronie, nikt by się nie dowiedział.
Kurde, naprawdę twierdzisz, że Conte nie ma nic do powiedzenia w tej sprawie? Przecież w głowie się nie mieści mi to, jakie bzdury wygaduje jakku1.
- jakku1
- Juventino
No, legendarne madrosci pana Z.pan Zambrotta pisze:"mógł przemówić tym gościom do rozumu, jeśli to nie pomogło - posadzić ich na ławie, powiedzieć - "sorry chłopaki - póki ja tu rządzę, nie będzie przekrętów na lewo", tym samym rozwiązać sytuację bez kablowania i udziału psiarni.
Jesli myslisz, ze jakas tam zwykla pogawedka jest w stanie zmienic sytuacje w tak powaznej sprawie i sprowadzic pilkarzy na "dobra droge", to powinienes chlopie co najmniej przemawiac na wiecach. Moze zlodzieje przestaliby krasc, mordercy przestaliby mordowac, a gwalciciele przestaliby gwalcic. Co do zmian w skladzie, to odpowiedz juz dostales.
Juz abstrahuje od tego, ze taka pogawedka juz ostatecznie by rozwiala watpliwosci, ze trener o wszystkim wiedzial, a wykrycie wszystkich zamieszanych w sprzedaz tego meczu wymagaloby przeprowadzenia jakiegos wewnetrzengo sledztwa (co byloby niewykonalne). Faktycznie, genialny pomysl. Skonczyloby sie na tym, ze pilkarze i tak by pewnie zrobili tak, jak by chcieli, a Conte by siedzial w tym jeszcze glebiej.

- pan Zambrotta
- Juventino
jakku1, wracaj do tematu mercato i porzucaj plotami z tuttojuve [']
Trenujesz grupę swoich piłkarzy, chcesz wygrać mecz, a ci nagle postanawiają, że podłożą się w meczu bo chcą zarobić trochę siana. I według ciebie to sytuacja patowa, trener nie może nic już zrobić, jedynie może milczeć i patrzeć jak strzelają swojaki do bramki :lol: nie mam pytań.
Conte mocno stracił w moich oczach.
Trenujesz grupę swoich piłkarzy, chcesz wygrać mecz, a ci nagle postanawiają, że podłożą się w meczu bo chcą zarobić trochę siana. I według ciebie to sytuacja patowa, trener nie może nic już zrobić, jedynie może milczeć i patrzeć jak strzelają swojaki do bramki :lol: nie mam pytań.
- furiaceca11
- Juventino
jakku1 Po niekąd dobrze prawi, przecież w czerwcowych pogłoskach było powiedziane że na boiska treningowe sieny zjawiali sie goście w czarnych okularach o dziwnym wyglądzie. Jeśli chodzi o ustawianie meczy, wiadomo że nie zmusza ich do tego jakiś wacek, tylko wysłannik organizacji która wiele może...jakku1 pisze:No, legendarne madrosci pana Z.pan Zambrotta pisze:"mógł przemówić tym gościom do rozumu, jeśli to nie pomogło - posadzić ich na ławie, powiedzieć - "sorry chłopaki - póki ja tu rządzę, nie będzie przekrętów na lewo", tym samym rozwiązać sytuację bez kablowania i udziału psiarni.
Jesli myslisz, ze jakas tam zwykla pogawedka jest w stanie zmienic sytuacje w tak powaznej sprawie i sprowadzic pilkarzy na "dobra droge", to powinienes chlopie co najmniej przemawiac na wiecach. Moze zlodzieje przestaliby krasc, mordercy przestaliby mordowac, a gwalciciele przestaliby gwalcic. Co do zmian w skladzie, to odpowiedz juz dostales.
Juz abstrahuje od tego, ze taka pogawedka juz ostatecznie by rozwiala watpliwosci, ze trener o wszystkim wiedzial, a wykrycie wszystkich zamieszanych w sprzedaz tego meczu wymagaloby przeprowadzenia jakiegos wewnetrzengo sledztwa (co byloby niewykonalne). Faktycznie, genialny pomysl. Skonczyloby sie na tym, ze pilkarze i tak by pewnie zrobili tak, jak by chcieli, a Conte by siedzial w tym jeszcze glebiej.
A jak ktoś wie o co chodzi, to zrozumie, że z pewnych interesów bardzo trudno jest potem wyjść , jeśli się do nich dołączy z chęcią zarobienia łatwej kasy.
Stracił ? A co wiesz na pewno jak było ? Przecież to zeznanie jednego gościa, zaprzeczone przez iluś innych. A jeśli rzeczywiści to była prawda to skąd wiesz, że Conte nie próbował i nie zareagował tak jak wcześniej napisałeś, że powinien. Mogli go zlać po prostu....pan Zambrotta pisze:jakku1, wracaj do tematu mercato i porzucaj plotami z tuttojuve [']
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Dolce Vita
- Juventino
W takim razie mógł się podać do dymisji i odejść z klubu. Nie sram tam gdzie jem.^FAZZI^ pisze: Stracił ? A co wiesz na pewno jak było ? Przecież to zeznanie jednego gościa, zaprzeczone przez iluś innych. A jeśli rzeczywiści to była prawda to skąd wiesz, że Conte nie próbował i nie zareagował tak jak wcześniej napisałeś, że powinien. Mogli go zlać po prostu....
- pan Zambrotta
- Juventino
Widzę niektóre chłopaki popuściły już wodze fantazji. Conte mógł sie przestraszyć wielkiej singapurskiej mafii, dostał głowę konia do łóżka i ze strachu siedział jak mysz pod miotłą :lol:
- Alfa i Omega
- Juventino
Dokładnie.Dolce Vita pisze:W takim razie mógł się podać do dymisji i odejść z klubu. Nie sram tam gdzie jem.^FAZZI^ pisze: Stracił ? A co wiesz na pewno jak było ? Przecież to zeznanie jednego gościa, zaprzeczone przez iluś innych. A jeśli rzeczywiści to była prawda to skąd wiesz, że Conte nie próbował i nie zareagował tak jak wcześniej napisałeś, że powinien. Mogli go zlać po prostu....
Swoją drogą, nie wyrokujcie już tak dziarsko. Poczekajcie chociaż do potwierdzenia tych medialnych doniesień.
- jakku1
- Juventino
Sprowadzasz wszystko do banalu. A zycie nie jest takie proste, misiaczku. Zreszta, jak przyszlo co do czego to pogubiles sie z trzy razy proponujac swoja koncepcje "przemowienia tym gosciom do rozumu".pan Zambrotta pisze:jakku1, wracaj do tematu mercato i porzucaj plotami z tuttojuve [']
No ale Ty nie przytoczyles zadnych argumentow, tylko opisales karykaturlanie przebieg wydarzen przy okazji dorzucajac komentarz w stylu: "nie wierze w to, ze trener nie mogl nic zrobic". Jak przytoczysz jakis sensowny argument to chetnie sie do niego odniose, natomiast masz z tym wyraznie problemypan Zambrotta pisze:nie ma już się żadnych argumentów, wiec piszesz wyświechtane frazesy ?
Conte mógł rozwiązać tę sprawę na wiele sposobów by wyjść z twarzą, nie wierzę, że w tej sytuacji nie było wyjścia.

Tak, ale to jest wyobrazenie sobie sytuacji idealnej, czyli "zli pilkarze" - "dobry trener". Tutaj sytuacja jest jasna.Vimes pisze:Jednak uważam, że w czysto hipotetycznej sytuacji jeżeli trener wie, że jego zawodnicy chcą sprzedać mecz to nie wyobrażam sobie, iż będzie siedział z założonymi rękami i bezczynnie przyglądał się sytuacji. Kołcz w pierwszej kolejności powinien być lojalny wobec klubu i jak ktoś chce działać na szkodę tegoż klubu trener musi interweniować. Gwiżdżę na lojalność wobec bandy sprzedawczyków. Pytanie co faktycznie wiedział Conte? Być może nie dał wiary temu, że jego piłkarze kręcą lody na boku.
Problem polega na tym, ze Conte nie znalazl sie w takiej sytuacji. Znalazl sie zgola innej - powiadomic policje i prokurature o informacjach, ktore otrzymal (albo i nie, bo tego tez do konca nie wiemy), czy tez w to np. nie uwierzyc, zaufac innym graczom i nie sciagac klubu i siebie na dno, ze wzgledu na jakies bzdury (nie oszukujmy sie, Conte po sprzedaniu prokuraturze takiego info, bylby skonczony jako trener, zwlaszcza jesli okazaloby sie, ze to nieprawda). Latwo jest wypowiadac takie sady, kiedy wiemy juz jakich rozmiarow jest to afera i co grozi zatrzymalnym/podejrzanym.
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2012, 23:48 przez jakku1, łącznie zmieniany 5 razy.