Afera Calcioscommesse
- Wojtek
- Juventino
Myśle że poddanie się karze to dobra decyzja. Myślałem że będzie gorzej ale te 3 miesiące to nie tragedia. I dobrze że ta kara zacznie obowiązywać już od sierpnia bo w sierpniu mamy tylko 2 oficjalne spotkania.
Co to samej kary to nie jest ona taka zła. Conte może trenować drużyne i to jest najważniejsze. Na każdym meczu będzie na tybunach siedział no i napewno znajdzie jakiś sposób żeby się z nowym trenerem kontaktować (mniejsza o to że zostanie za to ze trzy razy ukarany ;d ).
A wie ktoś co z naszym II trenerem? Też się poddaje karze czy jak?
btw. Można coś więcej wiedzieć o naszym "nowym" trenerze?
Co to samej kary to nie jest ona taka zła. Conte może trenować drużyne i to jest najważniejsze. Na każdym meczu będzie na tybunach siedział no i napewno znajdzie jakiś sposób żeby się z nowym trenerem kontaktować (mniejsza o to że zostanie za to ze trzy razy ukarany ;d ).
- Dybala 4ever
- Juventino
Może najpierw poczekaj na oficjalne wiadomości :roll: . Narazie to tylko spekulacje medialne. Pewnie Angelo Alessio dostanie tyle samo czasu co Conte, w końcu cały czas razem pracowali.Wojtek pisze:
- Dolce Vita
- Juventino
Z ciekawości zerknąłem na forum fcinter.pl i widzę, że ynteriści mają niezłe używanie. Tak myślałem, że informacje o dyskwalifikacji Conte to będzie dla nich woda na młyn.
To tylko niektóre cytaty z ich forum. Nie wiem czy się śmiać, czy płakać? Ja rozumiem, że mają kompleks Juventusu, ale żeby aż tak? Inna sprawa, że jeśli Conte faktycznie będzie zawieszony to kiepska sytuacja... Pytanie czy po tej aferze dalej będzie tak pewny na ławce trenerskiej...
Oskarżonemu o korupcję Leonardo Bonucciemu z Juventusu grozi nawet 3-letni zakaz gry w piłkę. Włoska federacja piłkarska postawi też przed sądem trenera Starej Damy, Antonio Conte.
Ooooo tia krew z krwi, prawdpopodobnie to byl ostatni tytul Conte, bo w rubentusie sa nastroje bardzo antykorupcyjne i pewnie nie beda narazac sie na szwank, ale jak tu sie nie narazac jak wszystko czego sie dotykaja ociera sie o korupcje.......czekamy na doniesienia z poprzedniego sezonu hahahahahhaha
Są tam nawet takie kwiatki:kogo oni będą mogli za niego wziąć?? Nawet nie mam żadnych pomysłów. Ale jak tak zrobią to już po Juve. Nawet RvP czy Cavani lub Messi im nie pomoże obronić mistrza..
Dobrze, że jestem kibicem Interu- najlepszego i najczystszego klubu Serie A.
To tylko niektóre cytaty z ich forum. Nie wiem czy się śmiać, czy płakać? Ja rozumiem, że mają kompleks Juventusu, ale żeby aż tak? Inna sprawa, że jeśli Conte faktycznie będzie zawieszony to kiepska sytuacja... Pytanie czy po tej aferze dalej będzie tak pewny na ławce trenerskiej...
Prosty system. Na trubunach obok Conte siedzi Pan X. Antonio z nim gada, po czym Pan X dzwoni do Pana Y, siedzącego na ławce obok Baroniego.jakku1 pisze:Ale Conte nie bedzie mogl chyba tylko prowadzic druzyny z lawki trenerskiej? To w sumie niewiele zmienia, bo i tak pewnie znajdzimy jakis sposob, aby Antonio kontaktowal sie w czasie meczu ze swoimi zastepcami na lawce trenerskiej.alina pisze:
Baroni dobry trener. Damy radę.
Już tłumaczę. Marotta ma spójną wizję rozwoju młodzieży. Jak zatrudniał Del Neriego, to cały sektor młodzieżowy musiał szkolić pod jego taktykę (Mietson pisze:Od razu zaznaczam, że to nie jest żadne czepialstwo ale na czym opierasz to stwierdzenie?alina pisze:Baroni dobry trener. Damy radę.Ja prawdę mówiąc w ogóle nie znałem typa przedtem i sądzę, że lwia część tego forum też

- Bartek88
- Juventino
Nie doceniacie chyba wagi motywacji oraz darcia sie na zawodnikow z lawki trenerskiej podczas meczu... Taktyka to nie wszystko i tego sie najbardziej obawiam przy zawieszeniu Conte. Czasem trzeba wiedziec co madrego powiedziec zawodnikowi aby zaczal lepiej grac, czy Baroni to ma?alina pisze:Już tłumaczę. Marotta ma spójną wizję rozwoju młodzieży. Jak zatrudniał Del Neriego, to cały sektor młodzieżowy musiał szkolić pod jego taktykę (). Jak Del Neri poleciał, to (nie licząc trenerów 6-latków...) polecieli wszyscy trenerzy młodzieży, poza jednym (z Allievich bodaj). Nowy sztab był dobierany, żeby grać podobnie do Conte. Tzn koleś nie dość, że może grać w zasadzie po swojemu, to jeszcze będzie miał kontakt z Conte cały tydzień na treningach. Ciężko to zepsuć.
Choć poczekajmy na oficjalne informacje w tej sprawie... nie uwierze w nic co piszą media dopóki Conte sie nie wypowie oficjalnie...
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2012, 17:13 przez Bartek88, łącznie zmieniany 2 razy.
- Vojtimar
- Juventino
Ki diabełCiągnik_Na_Gąsienicach pisze:Ale nadal uważam, że Conte jest niewinny, zwłaszcza, że ​​przecież to było jego pierwsze przestępstwo. Można go dostać 3 miesiące, ale z pewnością w zawieszeniu, tak nawiasem mówiąc, to nie ma awarię i będzie w stanie doprowadzić klub do świetności. Ale mam nadzieję, że Bonuca zawieszenie. Prawda, że ​​dał nam wiele, ale jestem w tym względzie, radykalne i nikt kto ma uszkodzony przeszłość, nie może być powiązana z nas, bo przez długi czas odbudowy dobrego imienia, nie tak, że został on zniszczony przez grzybów sprzedajnego z Bari.

Ja również wierzę w to że Conte jest niewinny. Przede wszystkim nie wszystko co jest niezgodne z prawem jest złe, a chyba niektórzy o tym zapominają. Niektóre przepisy są tak absurdalne i wszyscy je łamią, no ale to inna sytuacja. W przypadku Conte prawdopodobnie każdy trener zachowałby się tak samo czyli siedziałby cicho. Kto wie co mogło mu grozić gdyby to zgłosił? Lub komukolwiek innemu? Jeśli ktoś komuś grozi w jakiejś sprawie i ta osoba nie zgłosi tego na policje to jest przestępcą? No, gratuluje logiki. Oczywiście to tylko moje przypuszczenia ale wiadomo o co chodzi. Inna sprawa to atmosfera w drużynie, jak trener poleci zgłosić ustawiony mecz to ciekawe jak zareagują jego piłkarze.
Oczywiście żeby nie było że ja pochwalam jakieś machlojki ale co innego niezgłoszenie ustawionego meczu a co innego jakaś poważna zbrodnia, co mam nadzieję wszyscy rozumieją przynajmniej na tym forum. Bo <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> z mediolańskich klubów już się plują czekając aż nam noga się powinie. Przeczytałem nawet że Juve wiedziało o tym co rzekomo Conte i Bonucci zrobili i zatrudniło ich bo "sobie radzą" :lol: bo w końcu wszystko co nielegalne w sporcie prędzej czy później łączy się z Juve. Było też o kontrowersjach z poprzedniego sezonu :lol: Doprawdy, frustracja kibiców mediolańskich klubów jest ogromna, chcieliby nas uwalić za wszelką cenę. Niech spadają, banda idiotów.
Z Bonuccim troche gorzej, jeśli faktycznie coś zamieszał to nie wiem jak się z tego wywinie.. nie wiem co o tym myśleć w ogóle. Jak by wyglądała wtedy jego sytuacja?
Z Pepe podobnie jak u Conte więc mam nadzieję że dobrze się skończy.
Najgorsze jest to że te wszystkie mendy co sie plują na nas łączą to z Juve jak już mowiłem. Nie ma dla nich znaczenia że podejrzenia dotyczą piłkarzy którzy grali wtedy w innych zespołach. Po prostu pogratulować :lol:
Z Juve na dobre i złe!
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Powołujesz się na lojalność wobec piłkarzy, którzy ustawiają mecze żeby zarobić? Ty masz postępować lojalnie, wybrać mniejsze zło i nie wkopać ludzi, którzy zabijają całe piękno tego sportu? Którzy mają gdzieś jakiekolwiek zasady etyczne?jakku1 pisze:Jak sobie to wyobrazacie, co mogl zrobic Conte w takiej sytuacji, w ktoej sie znalazl? Mowiac szczerze to postapilbym tak samo, ze wzgledu na lojalnosc wobec swoich pilkarzy. Nie mozna z jednej strony deklarowac, ze skoczy sie z ogien za wlasnych graczy, a z drugiej pobiec do prokuratury i nakablowac na wlasnych podopiecznych gdy jeden z nich przychodzi i informuje o tym, ze moze fajnie byloby oddac jakis tam mecz. Conte pewnie wywalil tego delikwenta na kopach z gabinetu, ale co oczywiste, potem nie poszedl nikogo sypnac do prokuratury. Ja bym chyba zrobil tak samo.
Zawiodłem się na naszym trenerze. Nie skreślam oczywiście jego osoby bo wina jest tylko pośrednia ale myślałem, że akurat on ma jaja.
- Winner
- Juventino
Trener może mniej ale piłkarz gdyby się wygadał miałby już przesrane w środowisku i nikt nie chciałby go zatrudnić i z nim grać bo doniósł na kolegów. Tak uważam, co nie zmienia faktu że patrząc na wszystko z perspektywy czarno-białe to powinien niezwłocznie donieść na policję. Natomiast z Conte jeśli jest naprawdę niewinny powinien walczyć, w innym przypadku jeśli mają coś więcej niż zeznania tego gościa to ugoda.
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- Dolce Vita
- Juventino
Ogólne zawieszenie pracy trenerskiej. Tylko treningi będzie mógł prowadzić chyba Antek 

A co w takiego złego? Idealne społeczeństwo to wg Ciebie dzieli się na ludzi łamiących prawo i ludzi biernych?Ciągnik_Na_Gąsienicach pisze:A czy nie uważasz, że konfidenctwo na własnych graczy byłby karygodne?
Ja jeszcze rozumiem, ze zahukany młodzian nic nie robi w takiej sprawie. Ale trener - zwierzchnik?
- furiaceca11
- Juventino
Tutaj troszkę zchodzimy z tematu. Mówimy o osobie publicznej, o sferze sportu, o instytucjach, o ludziach którzy pracują w sferze medialnej także. Biznes interesy, pieniądze, zawsze były w sporcie, lecz tutaj mamy sytuacje jasną, Conte nie doniósł, nie skarżył, nie konfidencił Conte miał obowiązek zawiadomienia policji o złamaniu prawa - składaniu łapówki, skoro ktoś powołuje się na takie sytuacje że przypomina występek pobicia w obecności rodziny, który jest wynikiem jego sportowej i życiowej uczciwości to coś tu nie gra.alina pisze:A co w takiego złego? Idealne społeczeństwo to wg Ciebie dzieli się na ludzi łamiących prawo i ludzi biernych?Ciągnik_Na_Gąsienicach pisze:A czy nie uważasz, że konfidenctwo na własnych graczy byłby karygodne?
Ja jeszcze rozumiem, ze zahukany młodzian nic nie robi w takiej sprawie. Ale trener - zwierzchnik?
Ktoś tu wcześniej mi zarzucił że można postawić oficjalne zarzuty osobie, nie posiadając odpowiednich dowodów. Otóż można - i niestety na niekorzyść Conte , jest to prawdą coś zrobić musiał skoro oficjalnie go oskarżono, coś na niego mają

...........niestety

- jakku1
- Juventino
Gornolotne slowa, brzmia bardzo ladnie, ale de facto nic nie znacza w tym kontekscie.Ouh_yeah pisze: Powołujesz się na lojalność wobec piłkarzy, którzy ustawiają mecze żeby zarobić? Ty masz postępować lojalnie, wybrać mniejsze zło i nie wkopać ludzi, którzy zabijają całe piękno tego sportu? Którzy mają gdzieś jakiekolwiek zasady etyczne?
Zawiodłem się na naszym trenerze. Nie skreślam oczywiście jego osoby bo wina jest tylko pośrednia ale myślałem, że akurat on ma jaja.
Conte nie wiedzial czy faktycznie mecz zostal sprzedany, jak skonczy sie ewentualne sledztwo, jak w ogole zachowa sie prokuratura, ilu pilkarzy jest w to zamieszanych, itd. Gdyby doniosl do prokuratury a potem okazaloby sie, ze to byly jedynie jakies majaki nawiedzonego zawodnika, ktory np. na wlasna reke obstawil dane spotkanie, to Conte by juz nigdy nie zostal przez zaden powazny klub zatrudiony. Malo tego, co by pomysleli o trenerze jego pilkarze? Ze to kabel, ze poszedl doniesc na wlasny klub, itd.
Juz lepiej bylo zachowac milczenie. Latwo teraz wyrokowac po fakcie, gdy toczy sie sledztwo. Realia sa takie a nie inne i mowiac szczerze, wedlug mnie, Conte zachowal sie najlepiej, jak mogl.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- SKAr7
- Juventino
Siur, ogólnie nepotyzm jest zły, ale jak tatuś załatwia koledze/ Tobie fuchę to już w porządku? Jak jeden mąż narzekamy na ten kraj, ale jak przychodzi co do czego, to okazuje się, że każdy z nas w tym macza palce, bo w kraju łapówkarstwo, ale brać i dawać to ja sam mogęCiągnik_Na_Gąsienicach pisze:
A czy nie uważasz, że konfidenctwo na własnych graczy byłby karygodne? On postanowił nie trzymać trwania targów wobec prawa, tylko fair w stosunku do ludzi, z którymi zzył. Normalny.

Tonio, gdyby wiedział, nie musiał od razu iść na policję. Mógł powiedzieć "Nie robimy tak chłopaki, odkręcacie sprawę, albo idę na policję" i wszystko by się rozeszło po kościach.
Też nie wierzę, że Conte naprawdę wiedział o sprawie i pójdzie na tę ugodę. Ma przeciwko sobie Carrobio, a za sobą całą resztę Sieny.