Mercato (2012-2014)
- Castiel
- Juventino
Na solojuve.com piszą, że Jojo ma razem z agentem wypracować wspólne zdanie...możliwe, że sam agent go naciska,a on nie jest jeszcze pewny. Co do Armero to powtórze się jeszcze raz - wielkie TAK dla tego zawodnika. Problem z Udinese jest taki, że oni chcą przeprowadzić ten transfer na takiej samej zasadzie jak Isli i Asamoah czyli w tym przypadku dajemy im 10 mln,a oni odkupują swoją połowę za 5 mln. Marrotta chciałby go wypożyczyć za +- 1 mln i wykupić po sezonie za 9-10 mln. Zobaczymy. Moim zdaniem Ziegler nie zagrzeje miejsca w Juve, a sam De Ceglie na lewej to trochę biednie wygląda...Lypsky pisze: Do 31 lipca ma wyjaśnić się sprawa Joveticia, Wg Tuttosport jest spora szansa na Armero,nie ma jednak porozumienia co do formy transferu.
- @D@$
- Juventino
Ja jestem daleki od tego by mówić, że Dzeko się sprawdził tylko w Niemczech a w Anglii zawiódł. Fakt, miejsca pewnego nie ma (nie miał), ale jak już grał to strzelał.roccoco23r pisze:Uczepiłeś się tego Iaquinty niesamowicie. Chciałem tylko w tym przypadku naznaczyć poziom piłkarski Bośniaka, może trochę zbyt go zaniżając. Ale spójrz na Huntelaara też potrafi sadzić multum bramek. Popatrz na naszego Lewego też silny i bramkostrzelny, a mimo wszystko nie sądzę, by ktokolwiek na forum chciał go w Juventusie. Wszyscy grali, bądź grają w Budeslidze osiągając mniejsze lub większe sukcesy, ale to nie czyni ich wybitnymi zawodnikami. A skoro ten wasz Dzeko jest taki świetny, to dlaczego nie gra regularnie w City?
Hmm, może nawet na rękę byłoby gdyby MC kupiło Van Persiego. Wtedy muszę raczej sprzedać Dzeko no i może nie będę kręcić głową na 20 mln, jeśli w ogóle taka oferta się pojawiła.
Chciałbym Bośniaka, natomiast dalej uważam, że jakby przyszedł 2 lata temu to i tak by Juve nic nie dało.
Ekhm. Może się poprawił w tej kwesii ostatnio, ale dalej szału nie ma.matbar21 pisze:Wysoki, dobrze zbudowany i do tego niebagatelna technika.
Dużo bardziej przemawia do mnie Seba na prawy skrzydle niż Jovetic na szpicy. Nawet kilka fajnych asyst/akcji miał w tym sezonie po rajdach właśnie prawą stroną. Z resztą, 4-3-3 widzę tak, że następuje wymienność pozycji. Czyli nominalnie wygląda to Mirko-Matri(na dzisiaj)-Seba, a potem w razie potrzeby skrzydłowi zamieniają się miejscami (Vucinic miał takie mecze w minionym sezonie), czy nawet na chwilę Matri schodzi na prawą (zdarzało się), Mirko na środek (choć wiadomo nie jest to dal niego najlepsze miejsce, ale mówię o pojedynczych akcjach) a Seba na lewą, itp. Poza tym Giovinco jest prawonożny (wiem, wiem, nogi na krzyż w 4-3-3, ale ja swoje wiem), da radę.Alfa i Omega pisze:Giovinco jest zmiennikiem Mirka. I zapewne niewiele razy ujrzymy ich obu na raz na boisku. Przestańcie tak na siłę ich obu upychać. Był już Caceres w ataku, Pepe w obronie, Isla w ataku... To po prostu nie ta pozycja.
Wracając do Joveticia, pojawiał się argument, że przecież współpracowali z Vuciniciem w reprezentacji. Już wcześniej coś mi nie grało, ale teraz dopiero sobie przypominam, że przecież ta "dobra" część eliminacji była pod nieobecność Joveticia, bo przecież leczył kontuzję. Wprawdzie kanonady bramek nie bylo, ale przynajmniej punktowali. Późnie po jego powrocie nie było tak różowo, z marnymi, nieskutecznymi barażami jako kwintesencją. Nie mówię, że to wina Stevana, ale argument o ich świetnej współpracy jest słaby.
Temat może wróci, ale za rok a wtedy będzie to jakieś ryzyko, nawet jak wróci do formy jako takiej.Kucharius1 pisze:Ktoś reanimował temat Rossiego, że może do nas trafić połamany top
Ramirez? Nie wiem po co.
A pojechali Krasic i Pazienza... No ja bym się tak tymi powołaniami póki co nie przejmował, choć pewnie sytuacja Zieglera jest na włosku. Zostanie jeśli nikogo innego sie nie kupi na lewą.Mate.G pisze:Ziegler nie został nawet na mecz powołany, więc może już coś jest na rzeczy.
Ooo coś o Martinezie na solo. Jak wypożyczyć to lepiej do Mallorki, bo z Atletico mam złe wspomnienia (Tiago).
- Gość
bo ma zapalenie żołądka i jelitMate.G pisze:Ziegler nie został nawet na mecz powołany, więc może już coś jest na rzeczy.
Armero blisko nas, być może znów współwłasność
http://www.solojuve.com/transfery/armer ... entusu.php
Martineza chce Mallorca i Altletico
http://www.solojuve.com/transfery/atlet ... tineza.php
od Jovetica ma podobno zależeć, czy zostanie na liście transferowej.
http://www.solojuve.com/transfery/viola ... iciowi.php
- filippo
- Juventino
armandino pisze:bo ma zapalenie żołądka i jelitMate.G pisze:Ziegler nie został nawet na mecz powołany, więc może już coś jest na rzeczy.
Armero blisko nas, być może znów współwłasność
http://www.solojuve.com/transfery/armer ... entusu.php
Martineza chce Mallorca i Altletico
http://www.solojuve.com/transfery/atlet ... tineza.php
od Jovetica ma podobno zależeć, czy zostanie na liście transferowej.
http://www.solojuve.com/transfery/viola ... iciowi.php
Czyli tak jak myślałem. Trzeba być cierpliwym i nie nastawiać się na to, że trafi do nas jakiś napastnik z najwyższej półki, a jeśli wogóle to pod koniec okienka.
Swoją drogą połączenie newsow z SoloJuve i forum Juvepoland - niczego więcej do szczęścia człowiek nie potrzebuje :-D
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Pomijajac fakt, ze (prawie) cale zycie gra na prawej pomocy.Gąsior007 pisze:Ponadto Pepe nie nadaje się na prawą pomoc.
A za lawkowiczem Kolarovem, to pewnie majtki moczysz.Bazyliszek pisze:z 2 Robin i Edin, wole zdecydowanie tego pierwszego, bo dubler zdecydowanie do mnie nie przemawia i wątpie by ławkowicz z City miałby być u nas zbawieniem
Destro w Romie, nie?Kucharius1 pisze:We Włoszech to już chyba nie ma napastników wartych zainteresowania (poza Destro i Jove).
Jestem na TAK dla JoJo.
Jestem na TAK dla Dzeko.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Piti
- Juventino
wolałbym Armero, nie uśmiecha mi się dawać za Kolarova 18 mln bo tyle sobie Mancini życzyłJacky pisze:A za lawkowiczem Kolarovem, to pewnie majtki moczysz.

- annihilator1988
- Juventino
Marzy mi się, żeby zarząd Juve podjął decyzję o przekazaniu na cele transferowe jakichś nadprogramowych pieniędzy. Giuseppe mógłby przeforsować taką uchwałę, powołując się na zawieszeniu Conte w wykonywaniu zawodu oraz potencjalnych karach dla Pepe i Bonucciego. Póki co, wzmocnieniem stricte ofensywnym jest jedynie Giovinco
Co do równowagi finansowej, to zostałaby ona zachowana, poprzez ograniczenie wydatków budżetowych w latach 2013/2014. Póki co, media raczą nas newsami o Pazzinim

- jakku1
- Juventino
Na poczatek mam pytanie, czy ktos wie, jak wyglada sprawa De Ceglie? To znaczy, czy jego kontuzja jest powazna, czy to raczej jakies lekkie naciagniecie i chlopakowi nic nie jest? A teraz reszta:
1. Podobno w przyszlym tygodniu mamy zaklepac sobie Armero. Deal jest rzekomo na ostatniej prostej. Mowi sie o 2m teraz, za wypozyczenie i 6 - 7m po sezonie.
2. Mimo faktu, ze rzekomo przerwalismy negocjacje z Galatasaray w sprawie Melo to wydaje sie, ze Brazylijczyk i tak... trafi do Galatasaray. Miedzy klubami jest 1 - 1,5m roznicy, Turasy oferuja okolo 7m, my chcemy co najmniej 8.
1. Podobno w przyszlym tygodniu mamy zaklepac sobie Armero. Deal jest rzekomo na ostatniej prostej. Mowi sie o 2m teraz, za wypozyczenie i 6 - 7m po sezonie.
2. Mimo faktu, ze rzekomo przerwalismy negocjacje z Galatasaray w sprawie Melo to wydaje sie, ze Brazylijczyk i tak... trafi do Galatasaray. Miedzy klubami jest 1 - 1,5m roznicy, Turasy oferuja okolo 7m, my chcemy co najmniej 8.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Aha, więc to tak.Ciągnik_Na_Gąsienicach pisze:Pazzini? Chodź, teraz jest na większości poziomów Genoy. Nawet lepiej być z Quagsonem i Matrim. Zastępstwo dla Bonuca byłoby miłe, ale niektórzy, jak za niego zapłacić kilka milionów, to nie możemy sobie pozwolić na lewy obrońca i napastnikiem z przodu. Pozwól ten cholerny przebój przez korupcję szczurów Bonuca!
Ponoć Beppe ma spotkać się z agentem Bruno Alvesa bo zamierzamy powalczyć o Portugalczyka, jutro mamy dopiąć transfer Gabbiadiniego i odesłać go na wypożyczenie gdzieś do Bologny (Ramirez?)
Dokładniejsze badania zostaną przeprowadzone w tym tygodniu, jednak z informacji jakie krążą po necie można się dowiedzieć, że w Pekinie powinien zagrać.jakku1 pisze:Na poczatek mam pytanie, czy ktos wie, jak wyglada sprawa De Ceglie? To znaczy, czy jego kontuzja jest powazna, czy to raczej jakies lekkie naciagniecie i chlopakowi nic nie jest?
Armero to dobry wybór. A co do Melo widać, jak Secco przepłacał za średnich zawodników...jakku1 pisze:1. Podobno w przyszlym tygodniu mamy zaklepac sobie Armero. Deal jest rzekomo na ostatniej prostej. Mowi sie o 2m teraz, za wypozyczenie i 6 - 7m po sezonie.

- Alfa i Omega
- Juventino
A to, w perspektywie możliwego zawieszenia Bonucciego i Pepe miałoby sens. Zamiast 3-5-2 przechodzimy w 4-3-3 i kupujemy na środek obrony jakiegoś Stendardo, tak, żeby kulawego stopera jak najmniej odczuć. A na atak przychodzi Ramirez, który docelowo gra na prawej stronie. Plus Armero.dr.DeV pisze: jutro mamy dopiąć transfer Gabbiadiniego i odesłać go na wypożyczenie gdzieś do Bologny (Ramirez?)
Inna bajka, że diabli wiedzą, czy tego młodziaka Gastona da się przystosować do gry na środku, kiedy wróci Pepe, a Matri formy nie odnajdzie.
- SKAr7
- Juventino
Jestem ciekaw, ile razy jeszcze trzeba będzie powtarzać, że ni Jovetić, ni Ramirez, ni Giovinco nie nadają się na szpicę? Żaden z nich tam nie grał, ponadto Jove jest za wolny, a Gaston i Giovi za słabi fizycznie. Za to mamy w kadrze kogoś takiego jak Mirko Vucinić, który a) gra tam w kadrze, b) u nas też parę spotkań tak zagrał (m.in. pierwszy mecz w sezonie z Milanem) c)dałbym głowę, że grał bardziej wysuniętego w Lecce. I jestem gotów założyć się o wszystkie misiowe żelki świata, że w razie przyjścia któregoś z tej dwójki to Miras powędruje ze swoją 9tką na 9tkę.
Domyślnie oczywiście, bo pewnie zdarzy się wiele spotkań, gdzie Tony będzie wolał wystawić silniejszego Matri/Quaglie/Pazzi.
Domyślnie oczywiście, bo pewnie zdarzy się wiele spotkań, gdzie Tony będzie wolał wystawić silniejszego Matri/Quaglie/Pazzi.
- Vincitore
- Juventino
No spoko, tylko dlaczego mamy niweczyć potencjał Mirasa na szpicy, skoro on jako cofnięty napastnik jest absolutnie fenomenalny (pod warunkiem, że chce mu się grać, każdy wie jak to jest z naszym Mirasem).SKAr7 pisze:Jestem ciekaw, ile razy jeszcze trzeba będzie powtarzać, że ni Jovetić, ni Ramirez, ni Giovinco nie nadają się na szpicę? Żaden z nich tam nie grał, ponadto Jove jest za wolny, a Gaston i Giovi za słabi fizycznie. Za to mamy w kadrze kogoś takiego jak Mirko Vucinić, który a) gra tam w kadrze, b) u nas też parę spotkań tak zagrał (m.in. pierwszy mecz w sezonie z Milanem) c)dałbym głowę, że grał bardziej wysuniętego w Lecce. I jestem gotów założyć się o wszystkie misiowe żelki świata, że w razie przyjścia któregoś z tej dwójki to Miras powędruje ze swoją 9tką na 9tkę.

Ze skutecznością u niego na bakier, za to kreowanie sytuacji pod bramką rywali wychodzi mu świetnie. Minięcie zawodnika, zrobienie przewagi, jakaś nietuzinkowa klepka z Marchisio/Vidalem/Pirlo to jest woda na młyn dla Mirasa. Nie widzę go żerującego w polu karnym i czekającego na piłki.
- SKAr7
- Juventino
Oj, bo nie łapiesz. Nie łapiesz, bo nie pamiętasz u nas meczów z Mirkiem na 9tce. On kiedy tam gra to nie tylko strzela(choć w Lecce walnął kilkanaście bramek w sezonie), ale gra bardziej takiego obrotowego z ręcznej- dostać piłkę, obrócić się, zastawić, oddać strzał, może uaktywnić skrzydło (co przy skrzydłach Ramirez/Jovetić+Giovinco byłoby zabójcze). W meczach z nim na szpicy Marchisio i Pepe mieli swoje dni.Vincitore pisze:
Ze skutecznością u niego na bakier, za to kreowanie sytuacji pod bramką rywali wychodzi mu świetnie. Minięcie zawodnika, zrobienie przewagi, jakaś nietuzinkowa klepka z Marchisio/Vidalem/Pirlo to jest woda na młyn dla Mirasa. Nie widzę go żerującego w polu karnym i czekającego na piłki.
Jego potencjał zachowany w 100%. Minus tylko taki, że jego rola "drugiego ośrodka rozegrania z przodu" byłaby jeszcze wyraźniejsza, ergo przy złym dniu Mirka kleiłoby nam się jeszcze gorzej.
Jeszcze drugi minus- bez kogoś o sile przynajmniej FQ na 9 będziemy mieć zaburzony balans drużyny- piętę achillesową w postaci fizyczności. Bonu, Chiellini, Vidal czy Markiz nie dadzą rady nadrobić wartości ujemnej w postaci Vuci, czy przede wszystkim Seby. No ale cóż, Barcelona też tak ma, a nikt nie daje rady tej pięty wykorzystać w 99% spotkań.