Afera Calcioscommesse

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Gość

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 15:28

Osgiliath pisze:z tego co przypuszczam, to proces miał sie zacząc 2 i od tego czasu chyba około 10 powinny byc pierwsze wyroki.

Źle sie wyraziłem, a dopiero teraz zauważyłem, że błędnie napisałem... my bad :)
spoko, ja nie słyszałem wcześniej żadnych dat po prostu.

Nikt nie stanie za Bonuccim, wybijcie sobie to z głowy.
Włosi mają ciut nas.r.a.ne z tymi korupcjami.
Prawda jest taka, że takie rzeczy możliwe tylko we Włoszech, Polsce i Grecji :smile:

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 16:31

Vimes pisze:Jedna rzecz nie daje mi spokoju, chociaż nie od razu zwróciłem na to uwagę, ale ten Cristian Stellini, któremu postawiono zarzut oszustwa sportowego pracuje z Conte w Juventusie. Tylko on jeden z całego sztabu szkoleniowego dostał najpoważniejszy zarzut. Jeżeli oskarżenie się potwierdzi to pytanie, czy on to wszystko robił za plecami Conte?
Z tego co wiem to on wtedy był piłkarzem, a nie pracował już z Antonio.

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 16:34

armandino pisze:
Prawda jest taka, że takie rzeczy możliwe tylko we Włoszech, Polsce i Grecji :smile:
Kolega się urodził wczoraj czy ostanie lata spędził nad komiksem?

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2012, 10:27

Nagłówek z dzisiejszego "Corriere dello sport": "Conte takes plea bargain and targets a reduced ban of four months". Czyli, że niby nasz trener idzie na ugodę i dostaje 4 miesięcznego bana. Mam nadzieję, że to tylko spekulacje dzinnikarskie.

Obrazek
marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2012, 10:40

jakie macie przeczucia dotyczace tej sprawy i Conte? bo wyglada to nieciekawie i wyglada na to ze 1/3 sezonu zagramy bez Conte. powoli to wydaje sie byc nieuniknione. sa jakies osoby bardziej zaglebione w temacie? osobiscie bardzo obawiam sie okresu przygotowawczego gdzie chlopaki i trener nie moga sie w pelni skupic na tym co najwazniejsze.

wracajac do sprawy to gdyby faktycznie zaczeto karac za to ze sie wiedzialo o przestepstwie a nie zglosilo go to chyba polowa ludzi na swiecie poszlaby do wiezienia.
Ostatnio zmieniony 28 lipca 2012, 10:46 przez marcinek, łącznie zmieniany 2 razy.

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2012, 10:41

Vimes pisze:Nagłówek z dzisiejszego "Corriere dello sport": "Conte takes plea bargain and targets a reduced ban of four months". Czyli, że niby nasz trener idzie na ugodę i dostaje 4 miesięcznego bana. Mam nadzieję, że to tylko spekulacje dzinnikarskie.
To niech się wreszcie te gazety zdecydują. Kiedyś czytałem, że grozi mu 3 miesiące a tu plotą, że 4 i to dlatego, że pójdzie na ugodę? Mam już dość tych wszystkich spekulacji. Dobrze że wyrok, oby uniewinniający, zapadnie szybko.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2012, 11:30

mateo369 pisze:To niech się wreszcie te gazety zdecydują. Kiedyś czytałem, że grozi mu 3 miesiące a tu plotą, że 4 i to dlatego, że pójdzie na ugodę? Mam już dość tych wszystkich spekulacji. Dobrze że wyrok, oby uniewinniający, zapadnie szybko.
Początkowo mówiło się o banie od 6 do 12 miesięcy, więc teraz i tak jest mniej. Jednak to poważny problem i obrona mistrzostwa bardzo się komplikuje w przypadku realizacji takiego scenariusza.

Obrazek
Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2012, 13:16

4 miesiace to jeszcze nie bedzie tragedia. Zalezy tez od kiedy zacznie ta kara/srodek karny obowiazywac. Jesli od momentu prawomocnosci orzeczenia to de facto Conte nie bedzie obecny tylko w ciagu dwoch pierwszych miesiecy sezonu.

Make friends for life or make hardcore enemies!
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2012, 15:36

Zarówno na football-italia.net jak i goal.com pojawiły się newsy, że Conte może pójść na ugodę z prokuraturą. Tylko, z tego co rozumiem, ugoda ma dziwną konstrukcję. Conte przyznaje się do winy i jednocześnie zaprzecza stawianym mu zarzutom, czyli tak jakby powiedział, że tak ogólnie to jest winny, ale nie temu co się mu zarzuca. Ban miałby wynieść 3 do 4 miesięcy. W obu newsach pojawią się spekulacje, że tymczasowym trenerem mógłby zostać Massimo Carrera lub Marco Baroni.

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2012, 16:13

Vimes pisze:Massimo Carrera lub Marco Baroni.
Co to wgl za ludzie? Z naszego sztabu czy jak ? Jak to wgl ma wyglądać kiedy Conte będzie zawieszony? Może ich trenować czy nie czy tylko na meczach nie może siedzieć na ławce bo już sam niewiem ;pp

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lipca 2012, 16:47

Conte bedac zawieszony ma prawo przychodzic na treningi?
ustalac wtakim razie sklad za posrednictwem Baroniego?[jezeli go zbanoja]
Bo jezeli nie to juz widze nastepne naglowki gazet La gazetta czy portalu republica

,, Conte wybieral sklad na spotkania Juve bedac zawieszony''
to napewno bedzie, nastawcie sie na to i wcale nie przesadzam.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 lipca 2012, 17:27

SOry ale jeżeli to nieprawda i Conte nic nie wiedział to nie powinien się przyznawać. Jak to by teraz wyglądało ? Nie czaje, zeznania jednego gościa, które zostały zaprzeczone przez kilku innych.... I co słucha się tego jednego tylko ?

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
furiaceca11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2012, 17:56

^FAZZI^ pisze:SOry ale jeżeli to nieprawda i Conte nic nie wiedział to nie powinien się przyznawać. Jak to by teraz wyglądało ? Nie czaje, zeznania jednego gościa, które zostały zaprzeczone przez kilku innych.... I co słucha się tego jednego tylko ?
Sprawa dlatego jest prosta:

:puck: Conte JEST niewinny, i zostaje uniewinniony.
:puck: Conte jest pośrednio zamieszany, korzysta z ugody,jego prawnicy o tym wiedzą i wspólnie dochodzą do wniosku że lepiej zagrać wariata i posiedzieć te 4 miesiące.
:puck: Conte jest zamieszany, są na niego dowody, potwierdzające jego udział w tej sprawie, nie korzysta z pójścia na ugodę, poddaje się karze.

Oczywiście jak każdy mam nadzieję na scenariusz z happy endem, lecz widząc dziś Conte na zdjęciach i podczas meczu, chyba myślami jest gdzie indziej :whistle:

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2012, 18:45

rosomak pisze:Conte bedac zawieszony ma prawo przychodzic na treningi?
ustalac wtakim razie sklad za posrednictwem Baroniego?[jezeli go zbanoja]
Bo jezeli nie to juz widze nastepne naglowki gazet La gazetta czy portalu republica
,, Conte wybieral sklad na spotkania Juve bedac zawieszony''
to napewno bedzie, nastawcie sie na to i wcale nie przesadzam.
Dorób rymy w układzie AABBA i będzie limeryk :prochno:

To nie jest pełna lista oskarżonych, prawda? Jak ktoś zauważył, brakuje tam piłkarzy i działaczy kilku klubów, podobno zamieszanych mocno.

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lipca 2012, 19:52

alfa i omega napisz cos ambitniejszego

pozdr.

ODPOWIEDZ