Muzyka - tutaj wszystko.

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 21:49

Ja ostatnio poznałem: Epic Rap of History.

I choć nie jestem fanem rapu, oni mnie zafascynowali. Bardzo ciekawa forma przedstawiania, a przy tym można poćwiczyć angielski. Pokazał mi to kolega kilka dni temu, a ja już poznałem kilka ciekawych słów 8) . Nawet nie zaglądając do słownika, po prostu kilka razy słuchając i wychwytując kontekst. Fajne jest także to, że to internetowi słuchacze są inspiracją dla autorów, podpowiadają im o czym tworzyć kolejne klipy. Polecam!

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 22:04

Odnośnie Open'era. W tym roku wybrałem się tylko na jeden dzień, a właściwie na jednego wykonawce, żeby nie powiedzieć muzycznych idoli. JUSTICE, bo to dla nich walczyłem ze zmęczeniem, pozamiatali wszystko. Na kilkanaście minut przed koncertem i w trakcie jego trwania (nieco ponad godzinę) czułem się jak kokainista krótko po wciągnięciu węgorza. To uczucie narastającej przyjemności i napięcia towarzyszyły mi właśnie przez 1.5 godziny, a że stałem przy barierce jakieś 20m na wprost sceny to już w ogóle bajka (świetna widok na artystów jak i zebrany tłum ludzi). Kiedy sample przestały płynąć z głośników wiedziałem, że to mój najlepszy koncert w życiu. I kiedy miałem się już zbierać to Xavier zszedł do "uliczki" z barierek i zmierzał podziękować facetowi odpowiedzialnemu za oświetlenie (?). Oczywiście zostałem i walcząc z napierającym tłumem wyciągnąłem łapsko, by dotknąć (jak to brzmi) połowę francuskiego duetu. No i musnął moje palce swoimi Gdy już podziękował komu trzeba i wracał z bananem na twarzy podjąłem jak setki innych jeszcze jedną próbę. No i tym razem Xavier nie musnął, a przybił piątala. W tym momencie odpłynąłem. Jeśli kogoś śmieszy moje podekscytowanie to niech wyobrazi sobie swojego idola muzycznego, który w Polsce nigdy nie był i szanse na jego przyjazd są prawie, że znikome. Mija kilka lat, "idol" przyjeżdża, gra kapitalny koncert i przybija z Tobą piątkę. Mega wydarzenie o którym mało kto w Polsce wie. Początek owego koncertu -> YT. Z tego samego dnia dobrze wspominam jeszcze Jamie'go Woona, Major Lazer i AXMusique, a cholernie żałuje M83, bo grali dzień później i również stworzyli z publiką boską atmosferę. Kawałek M83 znany z reklamy Lecha w wydaniu Open'erowym -> YT.

PS. Okrzyk "Gdzie jest krzyż?! przed koncertem Justice meeega pozytywny. :smile:

Obrazek
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 02:54

meda11, ja tam Twoje podekscytowanie rozumiem. Chociaż samym Justice ciężko było mi się podniecać, bo to nie moje klimaty i na tym koncercie byłem jakieś 25 minut, to coś podobnego jak Ty czułem na The Kills. Mam słabość do Alison Mosshart bo jest chyba ostatnią kobietą, która wie co to rock and roll, z kumpelą staliśmy przy barierkach i też przez cały koncert czekaliśmy aż zejdzie do nas. Niestety laska tylko budowała napięcie, kręciła się przy schodach, trochę schodziła, ale do nas nie zeszła. No ale było to na pewno niezapomniane przeżycie, świetnie z Jamie'em wypadli na scenie.

W ogóle przed koncertem dowiedziałem się że Killsi rozdawali autografy w namiocie przed występem i mieliśmy z koleżanką dosyć duży dylemat. Iść po podpis i zdjęcie czy zająć miejsce na samym przodzie na koncercie. Wybraliśmy to drugie i chyba dobrze, bo ponoć kolejki do namiotu były tak duże, że i tak byśmy się autografów nie doczekali. A tak to oprócz Killsów mogliśmy dzięki temu obejrzeć występ Fisza, też całkiem spoko tak nawiasem mówiąc.

Juveslaw

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 16:04

chciałbym pokazać kawałek moich kumpli :) :

FORZA JUVE!
Jaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2012, 10:43

Juveslaw pisze:chciałbym pokazać kawałek moich kumpli :) :
Naprawdę dobry. Jak chłopaki prosperują? Bo nie mogę znaleść o nich żadnych informacji w internecie, a warto by zrobiło się o nich głośniej. Mogli by sprobować podbić do Polskiego Radia Czwórka, oni promuja mlodych artystów, zajmują się hip-hop'em, to właśniej tam można było usłyszeć pierwsze kawałki takich ludzi jak Grubson, BRK, Frenchman, Jamal, Metrowy, a próżno ich szukać w innych stacjach radiowych.

Trochę alternatywy, Buka-Pierwsza miłość

Ja ostatnio poznałem: Epic Rap of History.

I choć nie jestem fanem rapu, oni mnie zafascynowali. Bardzo ciekawa forma przedstawiania, a przy tym można poćwiczyć angielski. Pokazał mi to kolega kilka dni temu, a ja już poznałem kilka ciekawych słów . Nawet nie zaglądając do słownika, po prostu kilka razy słuchając i wychwytując kontekst. Fajne jest także to, że to internetowi słuchacze są inspiracją dla autorów, podpowiadają im o czym tworzyć kolejne klipy. Polecam!
Nie miałem przyjemności ,ale very good.

Juveslaw

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2012, 15:29

Jaro:
Nie znajdziesz informacji bo to amatorka jest najzwyklejsza ;D ten klip ja robiłem, mają ciekawe kawałki, głównie Ate i właśnie kombinujemy jak sie 'wybić' xd

FORZA JUVE!
Jaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2012, 16:52

Juveslaw pisze:Jaro:
Nie znajdziesz informacji bo to amatorka jest najzwyklejsza ;D ten klip ja robiłem, mają ciekawe kawałki, głównie Ate i właśnie kombinujemy jak sie 'wybić' xd
Audycja dla Was:

http://www.polskieradio.pl/10/Audycja/7547

Myślę że czworka to dobra opcja na promowanie się w ciekawych tematach. Kiedyś poradziłem kumplowi żeby tam spróbował się "wybić"-gościu skacze na quadzie i dwa lata temu, na poczatku jego kariery przeprowadzili z nim maly wywiadzik na antenie:

Było to jeszcze radio EURO, dzisiaj to jest Czwórka. Generalnie trzeba próbować :)

juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2012, 16:07

Panowie juz za piec dni w Kolobrzegu startuje sunrise festiwal. Pojawia sie na nim najlepsi dje swiata, w tym jeden dla ktorego postanowilem tam jechac, prekursora muzyki trance, zywej legendy, krola muzyki elektronicznej Paula Van Dyka. Juz tylko 5 dni pozostalo.

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
preclix

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2012, 01:20

Interpretacja muzyczna wierszy Wojaczka. Uwiodła mnie.

http://www.youtube.com/watch?v=qUF3waKDmFc

juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2012, 15:41

No i juz po sunrajsie. Paul van Dyk wymiatal jak trzeba. Konsola wielkosci stolu bilardowego plus organy nie stanowily dla niego zadnego problemu. Majstersztyk. Przypominam ze mozecie glosowac na najlepszego dja swiata tego roku. Info znajdziecie na stronie
http://www.djmag.com/top100

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 15:22

Jeśli ktoś lubi postrockowe, ciężkie klimaty, to mam coś ciekawego: nowy album Silver Mt Zion. Jest dostępny na yt - polecam, bo to muzyka ciekawa.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Kogut W.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 lipca 2012, 10:51

Jak ktoś lubi prog, to dziś rekomenduję Discipline:
http://www.progarchives.com/mp3.asp?id=117

Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2012, 22:37

Ostatnio wpadło mi w ucho:
Clapton i King tworzą niesamowity klimat we wszystkich swoich piosenkach. Słuchałem obu panów już wcześniej, ale jakoś dziwnym trafem tą piosenkę ominąłem. Świetna na letnie wieczory :ok:

EDIT:
deszczowy pisze:Jeśli ktoś lubi postrockowe, ciężkie klimaty, to mam coś ciekawego: nowy album Silver Mt Zion.
przesłuchałem i nie powiem... szału nie ma, ale to porządna płyta i ciekawy zespół.

juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2012, 15:44

Panowie jakis czas temu kupilem takiego badziewiaka do mixowania muzy. Kilka mixow udalo mi sie uciulac. Zainspirowal mnie Paul van Dyk( w niemczech fajnie mowia Pol von diuk) Wrzucilem na youtube i czekaja na Was. Ma ktos czas to prosze posluchac. I prosze bez komentarzy ze amatorka i takie tam bo w sumie eeeee, ja wiem o tym :prochno:

ps
wiem ze ktorys z uzytkownikow jest fanem Tiesto. Odezwij sie czlowieku. Milo bedzie sie sprzeczac Tiesto vs van Dyk.

ODPOWIEDZ