Mercato (2012-2014)
- Piti
- Juventino
Della Valle niech pomyśli, że z niewolnika nie ma pracownika. Jaki on chce projekt budować na przyszły sezon? sciągając jakiś 27 letnich marokańczyków z rezerw Ajaxu? bitch please.. Nie kupili nikogo wartosciowego za Montolivo, filara drużyny, Gamberiniego, filara obrony jeszcze Boruca puscili, który im skóre ratowal przy wielu akcjach. Jovetic będzie mial kolejny rok w dupe jesli Fiora nie zajmie jakiegoś sensownego miejsca dającego gre w europie..
- Geronimo
- Juventino
Tym bardziej że Fiora typowo się stacza a ten błazen nadaje o jakimś projekcie(to słowo jakoś specjalnie mnie drażni, sam nie wiem czemu hehe 8) ). Został mu w drużynie sam Stevan a kolo chce nie wiadomo o co walczyć. Jak dla mnie to oni reprezentują już poziom parmy i innych średniaków.
- Lypsky
- Juventino
Marotta powiedział, że nie będzie Joveticia (nie rozpoczęliśmy negocjacji ponieważ Viola nie chce sprzedać zawodnika), a i Van Persie jest mocno wątpliwy. Coraz krótsza ta nasza lista.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Osgiliath
- Juventino
Lypsky pisze:Marotta powiedział, że nie będzie Joveticia (nie rozpoczęliśmy negocjacji ponieważ Viola nie chce sprzedać zawodnika), a i Van Persie jest mocno wątpliwy. Coraz krótsza ta nasza lista.
Hmm, skoro nie RvP, oddala się Jove... może jednak Dżeko? Skoro nie wydębimy z violi zawodnika to i nie ma co chyba patrzeć na Suareza i innych...
- Piti
- Juventino
skąd wiesz?Lypsky pisze:Marotta powiedział, że nie będzie Joveticia (nie rozpoczęliśmy negocjacji ponieważ Viola nie chce sprzedać zawodnika), a i Van Persie jest mocno wątpliwy. Coraz krótsza ta nasza lista.
- @Maras@
- Juventino
Jeśli zamiast tych dwóch przyjdzie Dzeko (bo tak to chyba miałoby w tej chwili wyglądać), to ja akurat byłbym bardzo zadowolony...Lypsky pisze:Marotta powiedział, że nie będzie Joveticia (nie rozpoczęliśmy negocjacji ponieważ Viola nie chce sprzedać zawodnika), a i Van Persie jest mocno wątpliwy. Coraz krótsza ta nasza lista.
PS. Damiao dziś strzelił dziś bramkę dla Brazylii na olimpiadzie (mecz się jeszcze nie skończył - obecnie 72 minuta).
Wypluj te słowaVimes pisze:Ani słowa o Dżeko, więc pewnie naszym celem jest Pazzini.

Ostatnio zmieniony 26 lipca 2012, 22:40 przez @Maras@, łącznie zmieniany 1 raz.

- Vimes
- Juventino
Wypowiedź Marotty cytuję za football-italia.net:Bazyliszek pisze:skąd wiesz?Lypsky pisze:Marotta powiedział, że nie będzie Joveticia (nie rozpoczęliśmy negocjacji ponieważ Viola nie chce sprzedać zawodnika), a i Van Persie jest mocno wątpliwy. Coraz krótsza ta nasza lista.
O Joveticiu: "As for Jovetic, it’s only right that Fiorentina ruled he is off the market. We never even tried to get close to him".
O Van Persiem: "Van Persie is an excellent player and Arsenal have no intention of losing him. It is not possible to negotiate for a player if the club is not open to talks".
O top playerze: "The top player we are looking for is not only a name with an important price-tag attached. What we mean by top player is someone who can improve our quality level".
Ani słowa o Dżeko, więc pewnie naszym celem jest Pazzini.
- Piti
- Juventino
Zobaczymy co na to Jovetic. Jeszcze nic nie jest przesądzone, ale znajac zycie zostanie na ten rok jak go tak błagają o pozostanie, w ogóle ten Della Valle jest śmieszny, brakuje mu argumentów ogólnie i na czym on chce tworzyć ten nowy projekt? same ogóry pozostały w drużynie nawet Montolivo ikona Violi nie podpisał kontraktu i odszedł za darmo, Gamberini, de Silvestri, Behrami też się zarzekał, że pomoże Violi wyjść z dołka a gdzie teraz jest? trenuje razem z Hamsikiem i Cavanim. Moim zdaniem Jovetic nie ma juz tam czego szukać i to odpowiedni czas na zmiane klubu na lepszy
- Vimes
- Juventino
Wiesz, jeżeli o mnie chodzi, to Pazziniego wolałbym w ogóle nie oglądać w Juve, ale Marotta chyba ma do niego słabość jeszcze z Sampdorii. Poza tym, Joveticia uznawałem za jedyną realną opcję z top playerów wymienianych w naszym kontekście. Jeżeli nie on to nikt inny z wyższej półki do nas nie przyjdzie. Zatem zawczasu wolę przygotować się na opcję pod tytułem Pazzini.@Maras@ pisze:Wypluj te słowaVimes pisze:Ani słowa o Dżeko, więc pewnie naszym celem jest Pazzini.Jako uzupełnienie składu po sprzedaniu Matriego lub Quaga (oczywiście za mniejsze pieniądze niż sprzedaż któregoś z nich) to ewentualnie ok. Ale jak "lek na całe zło", zdecydowanie NIE... Dzeko jak dla mnie na tę chwilą jest optymalną opcją i mam nadzieję, że Marotta z Conte o tym wiedzą
Smutny dzień. O Pepe i treneiro się nie martwię, przeżyjemy te ewentualne krótkie zawieszenia. Ale Leoś i jego 3-letni ban? Po EURO można by spokojnie 15 mln za niego dostać :doh: No i kto na zastępcę? I za ile?
Random fact - ostatnim Włochem, który w wieku Destro strzelił tyle bramek był Roberto Bettega. 31 lat temu.
Random fact - ostatnim Włochem, który w wieku Destro strzelił tyle bramek był Roberto Bettega. 31 lat temu.
- @D@$
- Juventino
Przede wszystkim przewaga Vucinicia jest taka, że sprawdził się już w dwóch dużych klubach (w zasadzie dużym i wielkimŁukasz pisze:Nie. Gole, asysty... Całe kreowanie gry ofensywnej spoczywało na nim i Pirlo. Gdy nie było go na boisku - nie było gry. U Conte jest absolutnym pewniakiem po mistrzowskim sezonie. Seba będzie miał ciężko.MishaAveJuve pisze:Może i na początku Vucinic będzie grał, ale później Seba ześle go na ławkę, bądźmy szczerzy, Seba jest dużo lepszy a Vucinic? nie bardzo rozumiem tym jaraniem się nim jeżeli ktoś oglądał Juve w tym roku, przynajmniej większośc meczy to wie wyszły mu z 3-4 może 5 meczy, większośc był całkowicie niewidoczny, albo grał słabo, to prawda że wśród tych co mamy prawdopodobnie jest najlepszy - chociaż bym się kłócił o Matriego. Czarnogórzec naprawdę niewiele pokazał

Przede wszystkim Giovinco ma może lepsze staty ale też nie aż tak różniące się od Vucinicia żeby Czarnogórzec musiał paść na kolana. No i nie muszę przypominać chyba, że Mrówka w Parmie był liderem, tu będzie jednym z wielu, co może mu trochę te statystyki zmienić.stahoo pisze:Oczywiście. Można rzucać statystykami, asystami i golami. Ale Conte wie, kto mimo swojej czasem cholernie denerwującej nonszalancji, ile dał drużynieChoć, teraz gdy Seba wrócił do Juve, życzę mu jak najlepiej, to będzie miał ciężko.
Ciekawy jestem, pomijając to wszystko, czy Conte już w tych grach kontrolnych będzie sprawdzał różne warianty. Rok temu popelnił mały błąd właśnie wystawiając 4-4-2 we wszystkich sparingach (jeśli dobrze kojarzę), w pierwszych z tą reprezentacją północnych Włoch, to chyba nawet Marchisio był na lewej pomocy. Tyle że wtedy dopiero poznawał piłkarzy w pewnym sensie, teraz może już trochę bardziej popatrzeć w przyszłość, zmierzam do tego, że fajnie jakby też 4-3-3 próbował, bo nie wierzę, że w sezonie non stop będzie 3-5-2, choć póki co wygląda to na nasz główny system. Nie ukrywam że chciałbym zobaczyć jak wygląda 4-3-3 z Mirko i Sebą na skrzydłach.
Płacz na forum za ...3...2...1...Lypsky pisze:Marotta powiedział, że nie będzie Joveticia (nie rozpoczęliśmy negocjacji ponieważ Viola nie chce sprzedać zawodnika), a i Van Persie jest mocno wątpliwy. Coraz krótsza ta nasza lista.
Reasumując:
- Higuain nigdzie się nie wybiera - skreślamy
- Cavani za drogi - skreślamy
- Rossi połamany - skreślony już dawno (może za rok)
- Tevez i Balotelli (tak dla porządku, nawet nie brani pod uwagę) - ich to nawet Marotta skreślił jakiś czas temu
- zaciąg południoamerykański typu Damiao lub Neymar chyba nie jest na poważnie brany pod uwagę. Jak już to kiedyś zaryzykujemy z jakimś młodym, ale nie aż tak wybitym, czytaj: w ludzkiej cenie.
- Destro w Romie - skreślamy
Teraz Van Persie i Jovetic mocno wątpliwi... No to jak nie Dzeko, to szału nie będzie.
Tym bardziej nie chcę oddawania Matriego, w sumie Quagliarelli też raczej nie.
Zdaje się, że podczas transmisji na SKy przy losowaniu terminarze odbył się mały wywiad z Marottą, ale szczegółów nie znam, widziałem tylko jakąś kompilację o Van Persim.Bazyliszek pisze:skąd wiesz?
- annihilator1988
- Juventino
Te 3-4 miesiące, o których mowa, przypadają na kluczowe mecze w LM. Nadal się nie martwisz?alina pisze:Smutny dzień. O Pepe i treneiro się nie martwię, przeżyjemy te ewentualne krótkie zawieszenia
Ja postawiłbym na Raggiego, pod warunkiem, że nie został jeszcze sprzedany.alina pisze:Ale Leoś i jego 3-letni ban? Po EURO można by spokojnie 15 mln za niego dostać :doh: No i kto na zastępcę? I za ile?
- Antek666
- Juventino
Spokojnie Panowie z tym Joveticiem czy RvP... zachowujecie się jakbyście nie znali słownych gierek prezesów,agentów,menedżerów,dyrektorów etc. Tym bardziej że w obu tych przypadkach od około 3 tygodni średnio co 3 dni piszą w mediach co innego. Jeśli jutro ktoś gdzieś powie,że jest spora szansa na przyjście RvP czy JoJo do nas to zaczniecie tak samo fapać jak teraz płaczecie? Litości
:C
Poza tym ciężko byśmy to my mieli oskarżać Bonucciego o cokolwiek,myślę że oskarżeń to on w ostatnim czasie ma aż zanadto :lol:
Choć na razie(tzn po dniu wczorajsym i nowszych njusach o temacie tej nowej afery..) ani nie dopuszczam do głowy myśli,że któryś z naszych choćby wiedząc o przekrętach nie reagował na nie ani tym bardziej w nich uczestniczył,to jednak jeśli tego 2 sierpnia(zapowiadana "rozprawa") okażą się winni to ciężko byłoby aby to wszystko nie położyło łapy nad naszą dalszą częścią mercato...ba,ja myślę że w tej chwili już spory cień to rzuciło na minimum te letnie okno transferowe..
Ja to widzę tak,że jak już wpadnie do nas jakiś Jovetic czy RvP(ech ja to bym najbardziej z tych wszystkich tapmadl to tego od dość dawna nie wymienianego-Suareza-bym chciał:whistle: ) to będzie to po 5 sierpnia,albo i bliżej 10 nawet.
Wkurza mnie to,że z transferów z klubu jak do dziś bardzo mało zarobiliśmy....i tak spójrzmy prawdzie w oczy-niestety to chyba Juve przoduje w klasyfikacjach posiadanych zbędnych piłkarzy ,no i co najgorsze i najważniejsze - to już tak od kilku lat..
ciężko jest go powoli nie skreślać będąc kibicem drużyny którą czeka walka na trzech frontach i która może stracić jednego(oj to ci akurat paradoks) ze swoich najlepszych ŚO który prawdopodobnie w swej przeszłości był szmaciarzem/kupczykiem/sprzedawczykiem. Z tym "szmaciarzem" nie mam akurat na myśli tego,że nasz Leoś to wychowanek interuGąsior007 pisze:Widzę, że tutaj wszyscy już skreślili Leo. Ba.. nawet sami go w zasadzie oskarżają. Ludzie trochę więcej wiary w swojego zawodnika..
Poza tym ciężko byśmy to my mieli oskarżać Bonucciego o cokolwiek,myślę że oskarżeń to on w ostatnim czasie ma aż zanadto :lol:
ja(jako "ja" :twisted: ) martwiłbym się bardziej o to by nasz zarząd akurat w tym przypadku miał jaja(nie jak to było z tymi 3 gwiazdkami na koszulkach meczowych..) i w przypadku konkretnych wyroków,uzasadnień,dowodów winy przeciw naszym zwalniał natychmiastowo każdego jednego(Bonuc czy Pepe czy Conte albo jego któryś współpracownik-obojętnie) i to z winy zawodnika/trenera.Nie chcę sytuacji typu piłkarz/trener uznany za winnego ma np bana na te 3 miesiące,a my tylko na ten czas szukamy mu zastępcy a później wraca w naszych barwach,no sorry ale nie :?annihilator1988 pisze:Te 3-4 miesiące, o których mowa, przypadają na kluczowe mecze w LM. Nadal się nie martwisz?alina pisze:Smutny dzień. O Pepe i treneiro się nie martwię, przeżyjemy te ewentualne krótkie zawieszenia
Choć na razie(tzn po dniu wczorajsym i nowszych njusach o temacie tej nowej afery..) ani nie dopuszczam do głowy myśli,że któryś z naszych choćby wiedząc o przekrętach nie reagował na nie ani tym bardziej w nich uczestniczył,to jednak jeśli tego 2 sierpnia(zapowiadana "rozprawa") okażą się winni to ciężko byłoby aby to wszystko nie położyło łapy nad naszą dalszą częścią mercato...ba,ja myślę że w tej chwili już spory cień to rzuciło na minimum te letnie okno transferowe..
Ja to widzę tak,że jak już wpadnie do nas jakiś Jovetic czy RvP(ech ja to bym najbardziej z tych wszystkich tapmadl to tego od dość dawna nie wymienianego-Suareza-bym chciał:whistle: ) to będzie to po 5 sierpnia,albo i bliżej 10 nawet.
Wkurza mnie to,że z transferów z klubu jak do dziś bardzo mało zarobiliśmy....i tak spójrzmy prawdzie w oczy-niestety to chyba Juve przoduje w klasyfikacjach posiadanych zbędnych piłkarzy ,no i co najgorsze i najważniejsze - to już tak od kilku lat..
- Pan Mietek
- Juventino
Pełna zgodaAntek666 pisze:Spokojnie Panowie z tym Joveticiem czy RvP... zachowujecie się jakbyście nie znali słownych gierek prezesów,agentów,menedżerów,dyrektorów etc. Tym bardziej że w obu tych przypadkach od około 3 tygodni średnio co 3 dni piszą w mediach co innego. Jeśli jutro ktoś gdzieś powie,że jest spora szansa na przyjście RvP czy JoJo do nas to zaczniecie tak samo fapać jak teraz płaczecie? Litości

Jeśli chodzi o Bonucciego, który się zrzucił to tutaj myślę, że można mówić o poważnej winie i jakieś konsekwencje wyciągnąć. Ale z tego co się orientuję, Pepe i Conte są jedynie oskarżani o to, że nie zareagowali na handel meczami mimo, że byli go świadomi. Dla mnie wobec tego nie ma tematu żadnego zwalniania dyscyplinarnego w przypadku tej dwójki.Antek666 pisze:ja(jako "ja" :twisted: ) martwiłbym się bardziej o to by nasz zarząd akurat w tym przypadku miał jaja(nie jak to było z tymi 3 gwiazdkami na koszulkach meczowych..) i w przypadku konkretnych wyroków,uzasadnień,dowodów winy przeciw naszym zwalniał natychmiastowo każdego jednego(Bonuc czy Pepe czy Conte albo jego któryś współpracownik-obojętnie) i to z winy zawodnika/trenera.Nie chcę sytuacji typu piłkarz/trener uznany za winnego ma np bana na te 3 miesiące,a my tylko na ten czas szukamy mu zastępcy a później wraca w naszych barwach,no sorry ale nie :?annihilator1988 pisze:Te 3-4 miesiące, o których mowa, przypadają na kluczowe mecze w LM. Nadal się nie martwisz?alina pisze:Smutny dzień. O Pepe i treneiro się nie martwię, przeżyjemy te ewentualne krótkie zawieszenia
Ale sam powiedz - spodziewałeś się, że będzie lepiej? Ja i tak jestem zdziwiony, że poszedł EliaAntek666 pisze:Wkurza mnie to,że z transferów z klubu jak do dziś bardzo mało zarobiliśmy....i tak spójrzmy prawdzie w oczy-niestety to chyba Juve przoduje w klasyfikacjach posiadanych zbędnych piłkarzy ,no i co najgorsze i najważniejsze - to już tak od kilku lat..