Mercato (2012-2014)
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Jeśli odejdzie Matri to przyjdzie Pazzini albo nawet i Borriello załapie się na bilet last minute. Wydaje mi się oczywiste, że Conte będzie chciał mieć przynajmniej jednego napastnika tego typu rozpoczynając sezon.MishaAveJuve pisze:zastanawia mnie jedno, mając 2 czarnogórców i Sebę, mamy bardzo podobnych piłkarzy, Conte musi bardzo wierzyc w swoje schematy, bo jeżeli ma odejsc Matri to przejsc na inne ustawienia i inne schematy bedzie bardzo cięzk0...
- Łukasz
- Juventino
Nie. Gole, asysty... Całe kreowanie gry ofensywnej spoczywało na nim i Pirlo. Gdy nie było go na boisku - nie było gry. U Conte jest absolutnym pewniakiem po mistrzowskim sezonie. Seba będzie miał ciężko.MishaAveJuve pisze:Może i na początku Vucinic będzie grał, ale później Seba ześle go na ławkę, bądźmy szczerzy, Seba jest dużo lepszy a Vucinic? nie bardzo rozumiem tym jaraniem się nim jeżeli ktoś oglądał Juve w tym roku, przynajmniej większośc meczy to wie wyszły mu z 3-4 może 5 meczy, większośc był całkowicie niewidoczny, albo grał słabo, to prawda że wśród tych co mamy prawdopodobnie jest najlepszy - chociaż bym się kłócił o Matriego. Czarnogórzec naprawdę niewiele pokazał
- stahoo
- Juventino
Oczywiście. Można rzucać statystykami, asystami i golami. Ale Conte wie, kto mimo swojej czasem cholernie denerwującej nonszalancji, ile dał drużynie
Choć, teraz gdy Seba wrócił do Juve, życzę mu jak najlepiej, to będzie miał ciężko.

Ostatnio zmieniony 25 lipca 2012, 23:37 przez stahoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Mnie się zdaje, że ci, którzy ostatnio byli zadowoleni z odpuszczenia Destro jakby nie zdawali sobie sprawy, że alternatywą może być własnie ktoś z tej dwójki.Ouh_yeah pisze:Jeśli odejdzie Matri to przyjdzie Pazzini albo nawet i Borriello załapie się na bilet last minute. Wydaje mi się oczywiste, że Conte będzie chciał mieć przynajmniej jednego napastnika tego typu rozpoczynając sezon.MishaAveJuve pisze:zastanawia mnie jedno, mając 2 czarnogórców i Sebę, mamy bardzo podobnych piłkarzy, Conte musi bardzo wierzyc w swoje schematy, bo jeżeli ma odejsc Matri to przejsc na inne ustawienia i inne schematy bedzie bardzo cięzk0...
- Łoles
- Juventino
Ja to się dziwię że po Amaurim Fiorentina w ogóle chce z nami robić jakiekolwiek interesy 

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- jakku1
- Juventino
Tutaj juz nie ma co plotkowac ; ) Wiekszosc transferow juz wykonalismy, teraz bardziej koncentrujemy sie na sprzedazach i tap madl.deszczowy pisze: Jakku, może jakaś nowa ploteczka? Bo ostatnio na topie jest Di Marzio
A konkretnie to skupilismy sie na Joveticiu i moim zdaniem to wlasnie jego pozyskamy. Kwestia otwarta jest czy bedzie to 22m + 50% Marrone, czy 25m i 50% Poliego, czy 19m plus Pazienza, Padoin i Krol Julian czy jakos tam inaczej.
Pojawily sie wczoraj informacje, ze mozemy zakontraktowac Pazziniego ale kwota tego transferu wydaje sie zbyt duza, aby to byla prawda (8m). Nie chcielismy zaplacic tyle za Borriello, ktorego Conte juz znal, a zaplacimy za Pazziniego, ktory mial bardzo zly sezon? Chyba, ze to sprawka Marotty, ale nie sadze, aby byl w stanie przeforsowac na sile swojego "pilkarza". Moim zdaniem, skonczy sie albo na jakims wypozyczeniu z kwota wykupu, albo na mniejszej kwocie, niz te 8m (moze 6m?), albo jeszcze na czyms innym. Matri na moj gust odejdzie, wlasnie dlatego szukamy mu nastepcy w jakiejs postaci (w postaci Pazziniego na chwile obecna). Niemniej kompletnie bez sensu byloby gdybysmy mieli zaplacic za gracza Interu wiecej, prawie tyle samo albo niewiele mniej, niz dostaniemy za Matriego.
Lewego obronce zgarniemy wtedy kiedy bedzie juz wiadomo, co zrobic z Zieglerem (pojawi sie jakas oferta, ktora bedziemy w stanie zaakceptowac). Sam Szwajcar chcial podobno zostac w Turcji, ale Fener kupilo w jego miejsce innego gracza za... 4m (pisalem o tym wczesniej).
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- pan Zambrotta
- Juventino
to żeby uzupełnić post jakku1, dodam że Benfica zrezygnowała z usług Szwajcara, bo chcieli za niego dać tylko 2.5 mln, a my oczekujemy dwa razy tyle. Jak zostanie Szwajcar to nie będę płakał, kadrę i tak będziemy mieli kompletną, konkretną.
- stahoo
- Juventino
Problem w tym, że podobno Ziegler uniemożliwia transfer Armero, który chyba byłby lepsza opcją do 3-5-2 niż Aston. Choć może Ziegler dostałby swoją szansę i ją wykorzystał? Niby nie spodobał się Conte dlatego, że słabo bronił - a nie wierzę, że robiłby to gorzej niż np. Pepe czy Isla. Choć Conte wie lepiej i ja mu ufam 
Swoją drogą - co myślicie o Giaccherinim na lewej stronie w 3-5-2, jak z Hiszpanią. Na ogórki to chyba lepsza opcja niż Paolo De Ceglie.

Swoją drogą - co myślicie o Giaccherinim na lewej stronie w 3-5-2, jak z Hiszpanią. Na ogórki to chyba lepsza opcja niż Paolo De Ceglie.
- jareckik
- Juventino
Ja bym Zieglera zostawił, trochę szkoda, że nie pasuje Conte. Kluby nauczyły się za czasów Secco, że można dymać Juve na prawo i lewo i nie chcą się przestawić. Fener kupuje jakiegoś Hasan Ali Kaldirim a nie chce dać za Reto tyle samo...
Powiedzcie mi co nam Conte z Marotta szykują w ataku na przyszły sezon ?
Że niby będziemy grali Gio-Jove-Vucinic ?
Powiedzcie mi co nam Conte z Marotta szykują w ataku na przyszły sezon ?
Że niby będziemy grali Gio-Jove-Vucinic ?
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
A w szatni czeka go bura od trenera Conte, który przy linii bocznej krzyczał "co mercato to on ma problemy z transferem!"pan Zambrotta pisze:Jak zostanie Szwajcar to nie będę płakał, kadrę i tak będziemy mieli kompletną, konkretną.
Trochę nie nadążam ale łącząc to co się pisze na stronach związanych z Juve, Milanem i Interem - Matri do Milanu i wymiana Quagliarella - Pazzini.
- pumex
- Juventino
Dokładnie, przynajmniej od dłuższego czasu tak twierdzi Agresti. Ponoć Conte marzy o duecie Cavani-Jovetic, co Cuvra określa jako "il sogno proibito"Vimes pisze:Conte rzekomo najbardziej pożąda Cavaniego
Jak już jesteśmy przy Agrestim, to kilka ciekawostek z jego stajni:
1) Juventus czeka na spotkanie Joveticia z Della Valle i szykuje ofertę 25mln + Marrone/Poli
2) Dzeko w obecnym momencie nie jest na radarze Juventusu
3) Siena wyraziła wstępne zainteresowanie Boakye, który być może będzie zastępcą Destro
4) Odejście Matriego nie jest jeszcze przesądzone, ale jest bardzo prawdopodobne

- pumex
- Juventino
Nowego? Nic, oprócz tego, o czym pisałem ze trzy dni temu:Bazyliszek pisze:@pumex
nic o RVP?
pumex pisze:Curva o van Persiem:
Z tego co wiem Juventus nie osiągną jeszcze żadnego porozumienia ani z samym zawodnikiem, ani z Arsenalem