Mercato (2012-2014)
- mambooocha
- Juventino
nic dodać, nic ująć. Nie neguję tego, że Jovetić jest niezły (bo jest), że może być w przyszłości bardzo dobry (bo może), ale na razie za nim przemawia jedynie to że jest młody i perspektywiczny, potem się okazuje, że jest młody i perspektywiczny a na końcu ktoś dodaje, że jest młody i perspektywiczny (bo jest)... ale co z tego? Beppe obiecał mi napastnika ze światowego topu, liczyłem/liczę na RVP/Cavaniego/Suareza/Higuaina a nie no JoJo, bo on sam meczów nie będzie wygrywał bo i we Fiorentinie, gdzie wszystko się kręciło wokół jego osoby nie robił tego zbyt często. Dla mnie to jest NA RAZIE zwykły ligowy średniak, który jedzie kolejne lata na meczu z Bayernem z LM, który i tak nic Violi nie dał. Malaka też się wyróżniał w Catanii, a Amauri w Palermoyanquez pisze:
Kurde boję się o tego Joveticia. Chyba większość z Was podchodzi do jego osoby całkowicie bezkrytycznie. On naprawdę może nie wypalić czy się znowu łamać (tfu tfu tfu). Poza tym nie dostrzegam w nim aż takiego talentu, jakim obdarzeni są gracze ze ścisłego światowego topu.
ja czekam na Van Persiego. Coraz więcej info się pojawia, że odejdzie z Arsenalu tego lata i grzechem będzie jeśli Marrotta nie wykorzysta tej okazji, bo nie wydaje mi się, że RVP zagra w innym angielskim klubie niż Arsenal, a to jest obecnie jedyny grajek ze światowego topu, który pozostaje w naszym zasięgu w te wakacje. Wygląda na inteligentnego typa i nie zrobi czegoś takiego kibicom Kanonierów, przez których jest uwielbiany.
fino alla fine FORZA JUVENTUS!
- Gość
Myślę, że sceptyczne nastawienie niektórych wobec Van Persiego jest spowodowane jego słabym występem na euro, wiekiem i pensją.
Wiadomo, że to nie nam tę kasę Marotta zabierze z konta, ale jednak myślimy rozsądnie.
Pozostaje jeszcze jedna niewiadoma. Czy Van Persie odnalazłby się w lidze włoskiej. Wiadomo, wielu piłkarzy po zmianie środowiska (nawet w tej samej lidze) gdzieś tam gubiło formę (Torres, Shevchenko).
Jovetic?
Jest młody, zarabiałby mniej, można byłoby go "przestawić" na pozycję wysuniętego napastnika, tak jak Arsenal zrobił z Persilem.
No i ograny w lidze włoskiej.
Nawet nie patrząc na te argumenty, bo wiadomo - na dwoje babka wróżyła, (a przewidzieć co się stanie może tylko... w sumie to nikt) nie chciałbym Van Persiego w Juve. Jakiś wydaje mi się taki <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
Wiadomo, że to nie nam tę kasę Marotta zabierze z konta, ale jednak myślimy rozsądnie.
Pozostaje jeszcze jedna niewiadoma. Czy Van Persie odnalazłby się w lidze włoskiej. Wiadomo, wielu piłkarzy po zmianie środowiska (nawet w tej samej lidze) gdzieś tam gubiło formę (Torres, Shevchenko).
Jovetic?
Jest młody, zarabiałby mniej, można byłoby go "przestawić" na pozycję wysuniętego napastnika, tak jak Arsenal zrobił z Persilem.
No i ograny w lidze włoskiej.
Nawet nie patrząc na te argumenty, bo wiadomo - na dwoje babka wróżyła, (a przewidzieć co się stanie może tylko... w sumie to nikt) nie chciałbym Van Persiego w Juve. Jakiś wydaje mi się taki <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Ej... u nas gra Matri - mistrz w tej kategoriiarmandino pisze:nie chciałbym Van Persiego w Juve. Jakiś wydaje mi się taki <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.

W sumie narzekamy (jako społeczność) na każdego z napadziorów, ale przecież każdy się zgodzi, że wzniosą oni nasz atak na wyższy level. Szkoda jedynie, że obiecali nam topa, a jednak Jovetić do topu się nie zalicza (choć wierzę, że kiedyś będzie).
PS. Pamiętajcie ćwierćmózgi wypisujące pod newsem o Dzeko, że to drewniany napastnik - za takie słowa tutaj zostaniecie karmieni przez tydzień

- Piti
- Juventino
RVP <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>? przynajmniej nie goli nóg jak te wszystkie Fabregasiki i te inne hiszpańce.. :lol: co do Matriego to beka ostatnio oglądałem filmik na kanale Juventusu na youtube jak Pepe oprowadzal po szatniach i łazienkach w Chatillon, to pokazał rzeczy Matriego i wskazal na lustro ile układa włosy przed lustrem włosy i ile sie pudruje przed wyjściem na boisko czy coś takiego :lol:
- roccoco23r
- Juventino
To była ironiaBazyliszek pisze:RVP <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>? przynajmniej nie goli nóg jak te wszystkie Fabregasiki i te inne hiszpańce.. :lol: co do Matriego to beka ostatnio oglądałem filmik na kanale Juventusu na youtube jak Pepe oprowadzal po szatniach i łazienkach w Chatillon, to pokazał rzeczy Matriego i wskazal na lustro ile układa włosy przed lustrem włosy i ile sie pudruje przed wyjściem na boisko czy coś takiego :lol:

- Łukasz
- Juventino
Mnie talent Joveticia zachwyca od ładnych paru lat i nie uważam, żeby miał go niedostatek w stosunku do topowych playerów. A czy nie mieści się w 25? Sam nie wiem. Hmmm... Kwestia dyskusyjna. Temat pod zastanowienie i ...policzenie.yanquez pisze: *Juvetić (;)) [...]
*30 mln €... za napastnika nie mieszczącego się w światowym TOP25.
[...]
nie dostrzegam w nim aż takiego talentu, jakim obdarzeni są gracze ze ścisłego światowego topu.
- Vimes
- Juventino
Dzisiaj na goal.com jest krótki raport o RVP i City. Mancini ponoć chciałby Holendra, ale najpierw musi uporządkować sprawy na swoim podwórku w związku z FFP. Chodzi tu przede wszystkim o defintywny transfer Adebayora do Tottenhamu i uwolnienie się od jego tygodniówki w wysokości 170 tys. funtów, a także sprzedaż kogoś z dwójki Tevez/Dżeko. Wtedy City mogłoby zaoferować RVP kontrakt w wysokości 198 tys. funtów tygodniowo, a skoro Holender obecnie zarabia w Arsenalu 90 tys. funtów to trudno oczekiwać, żeby oparł się takiej podwyżce. Według ostatnich plotek Marotta nie chce zapłacić za transfer RVP więcej niż 15 mln funtów, a samemu Holendrowi zaoferować więcej niż 6 mln euro rocznie plus bonusy. Uważam, że Beppe złożył uczciwą ofertę Arsenalowi i samemu zawodnikowi. Jeżeli Wenger i sam Holender na to nie pójdą to bez żalu można RVP odpuścić i skupić się na Joveticiu. W każdym bądź razie nie będę o to mieć żalu do Marotty. A jakby spróbował powalczyć o Dżeko to byłbym bardzo zadowolony. Wtedy nawet Pazzini na ławce by mi nie przeszkadzał.
.
W życiu nie przekonasz mnie, że facet strzelający gole Federice jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>yanquez pisze:Ej... u nas gra Matri - mistrz w tej kategoriiarmandino pisze:nie chciałbym Van Persiego w Juve. Jakiś wydaje mi się taki <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.

- Piti
- Juventino
http://www.tuttomercatoweb.com/?action=read&id=371537
ciekawe czy to prawda :lol:

Zależy od kobiet nie którym podobają się tacy <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> co się pudrują często i pielęgnują skóre niczym kobieta a nie którym tacy zarośnięci bałkanie jak nasz MirkoVimes pisze:W życiu nie przekonasz mnie, że facet strzelający gole Federice jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.

- Vimes
- Juventino
Czy można prosić, aby przy okazji podawania linków do włoskojęzycznych stron chociaż w paru słowach streścić o co chodzi w newsie? Napisali tam coś więcej niż w tutaj: "Jovetic to request Juventus move - report", czyli, że Jovetić ma pogadać z szefostwem Fiorentiny o transferze do Juve?Bazyliszek pisze:http://www.tuttomercatoweb.com/?action=read&id=371537
- Piti
- Juventino
Mówi, że Fiorentina zawsze pozostanie w jego sercu, ale chce by Viola porozumiała się szybko z Juventusem, bo chciałby pomóc Juventusowi i coś tam było jeszcze o grożeniu, że zerwie umowe
Stawia Viole pod ścianą i dobrze w sumie robi, sentyment do klubu trzeba odłożyć na bok. Nasz klub nie dość że zaoferuje mu większe zarobki, to jeszcze i większy poziom piłkarski i coroczną walke o najwyższe cele.

- Kamex22
- Juventino
Bazyliszek pisze:Zależy od kobiet nie którym podobają się tacy <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> co się pudrują często i pielęgnują skóre niczym kobieta a nie którym tacy zarośnięci bałkanie jak nasz Mirko
Mi tam się np Mirko podoba bardziej niż Matri. I nie, nie jestem gejem

No ale wracając do meritum. Ani w przypadku RVP ani Jo-Jo nie ma 100% szans, że dany transfer wypali. Wiadomo różnie jest z formą i z czynnikami na nią wpływającymi. Osobiście wolę Jo-Jo, gdyż od kilku lat jestem cichym fanem jego talentu. Ale na Boga, nie będę wybrzydzał na nikogo kto podniesie nasz poziom ataku. Co do Pazziniego. Gdyby przyszedł, nie byłby to szczyt marzeń, no ale kredyt zaufania należy się zawsze. A nuż strzeli te kilkanaście/kilkadziesiąt bramek?
A i zgadzam się z kolegą powyżej. Jak dajecie linki do włoskich stron to bądźcie łaskawi wytłumaczyć w kilku słowach o co chodzi. W końcu większość z nas nie zna włoskiego.
- Vimes
- Juventino
Chociaż chciałbym Joveticia w Juve to nie lubię zawodników, którzy zachowują się w ten sposób. Trzeba pamiętać, że kontrakt obowiązuje obydwie strony. Lepiej, żeby Jove nie szedł w ślady Modricia i nie powielał jego buraczanego zachowania względem Spurs.Bazyliszek pisze:Mówi, że Fiorentina zawsze pozostanie w jego sercu, ale chce by Viola porozumiała się szybko z Juventusem, bo chciałby pomóc Juventusowi i coś tam było jeszcze o grożeniu, że zerwie umoweStawia Viole pod ścianą i dobrze w sumie robi, sentyment do klubu trzeba odłożyć na bok. Nasz klub nie dość że zaoferuje mu większe zarobki, to jeszcze i większy poziom piłkarski i coroczną walke o najwyższe cele.
- Wojtek
- Juventino
Tak tak tak!!bendzamin pisze:Jovetic podjal decyzje - chce do Juventusu, osiagnal z nami porozumienie w kwestii wynagrodzenia i jest gotowy wywrzec na kierownictwie Fiorentiny presje, jesli chodzi o negocjacje miedzy klubami.

Myślałem że to wideo jest "na czasie" czyli z tego tygodnia z jakieś spraingu czy coś, wtedy to miałoby jakieś znaczenie ;pMoreLL_FTL pisze: Jojo ewidentnie nie lubi się w koszulce Fiorentiny :lol:
Niech biorą Kolarova, Armero lepszy, szybsz i młodszy!vitoo pisze:Marotta negocjuje Armero (póki co z nieciekawym skutkiem) a tymczasem Kolarov coraz bliżej Interu i to za 8 mln.

- Alfa i Omega
- Juventino
Konkluzja jest taka, że Vucinić bardziej Ci się podoba niż Federica? :< Trudno narzekać na szeroki rozstaw cycków u Mirka.Kamex22 pisze:Mi tam się np Mirko podoba bardziej niż Matri. I nie, nie jestem gejemBazyliszek pisze:Zależy od kobiet nie którym podobają się tacy <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> co się pudrują często i pielęgnują skóre niczym kobieta a nie którym tacy zarośnięci bałkanie jak nasz MirkoA Nagri mi się niepodoba... Za szeroki rozstaw cycków
![]()
Chodź do nas, Dżeko. No chodź.
A swoją drogą, jaki jest powód odebrania opaski kapitańskiej Stevanowi? Wie ktoś?