Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2012, 12:28

@D@$ pisze:http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/ser ... tory.shtml

To dopiero prawdziwi kibice :)
A ja uważam, że dobrze zrobili. Jest to pewien rodzaj protestu. Myślę, że nie chodzi o to, że oddali karnety bo nie ma już konkretnie Ibry czy Silvy, ale dlatego, że to skutkuje to osłabieniem drużyny. Wiele bardziej podoba mi się to niż corocznie pełen stadion uśmiechniętych kibiców Arsenalu, pomimo, że corocznie Wenger oddaje do rywali najlepszych zawodników czym poniekąd rezygnuje z walki o trofea. Efekt taki, że Wenger uważany wciąż przez wielu w Arsenalu za boga, nie ma żadnej presji ze strony kibiców i robi co chcę. To samo zarząd. Za taką politykę transferową w Juve, czy Milanie wywieźlibyśmy trenera, czy dyrektora sportowego na taczce i podejrzewam, że sam byś swoją użyczył.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2012, 13:08

Bartek(Juventino) pisze:A ja uważam, że dobrze zrobili. Jest to pewien rodzaj protestu. Myślę, że nie chodzi o to, że oddali karnety bo nie ma już konkretnie Ibry czy Silvy, ale dlatego, że to skutkuje to osłabieniem drużyny. Wiele bardziej podoba mi się to niż corocznie pełen stadion uśmiechniętych kibiców Arsenalu, pomimo, że corocznie Wenger oddaje do rywali najlepszych zawodników czym poniekąd rezygnuje z walki o trofea. Efekt taki, że Wenger uważany wciąż przez wielu w Arsenalu za boga, nie ma żadnej presji ze strony kibiców i robi co chcę. To samo zarząd. Za taką politykę transferową w Juve, czy Milanie wywieźlibyśmy trenera, czy dyrektora sportowego na taczce i podejrzewam, że sam byś swoją użyczył.
W Anglii jest trochę inna kultura kibicowania. Tam na mecze przychodzą tłumnie także kibice słabszych drużyn, podobnie jest w Niemczech.

Czy Wenger jest uważany za boga? Ciężko powiedzieć, mam kilku znajomych kibiców Arsenalu i już od jakiegoś czasu są mocno zirytowani. Ale z drugiej strony, porównaj wydatki innych drużyn Premier League - patrząc z tej strony, nie możesz powiedzieć, że Arsenal gra poniżej oczekiwań. To co się dzieje w Anglii zaczyna się robić nudne - tam można zdobyć monopol na wygrywanie i to mnie od tej ligi odpycha. Ale nie da się ukryć, że Wenger ma tą ogromną wadę - nie potrafi utrzymać w składzie najlepszych piłkarzy.

A co się tyczy Milanu - no cóż, na mecze się nie przychodzi dla ibry czy Silvy. Myślę, że Milan dobrze uczynił umożliwiając zwrot pieniędzy za karnety ale nie uznawałbym takiej postawy kibiców za coś chwalebnego.

EDIT: Ponadto, myślę, że ci, którzy rezygnują z karnetów trochę się pospieszyli. Popatrzmy na Borussię Moenchengladbach - już od dawna było jasne, że odejdą Reus, Dante i Neustadter. I wówczas kibice mogliby pomyśleć - no to teraz walczymy nie o podium a o utrzymanie. A tymczasem, włodarze Borussi wydali prawie 35 mln na nowe wzmocnienia.

Oferty za Silvę i ibrę były z tych "nie do odrzucenia". O ile nie skończy się tak, że większość kasy zgarnie Berlu, to myślę, że nie ma czego bojkotować.

Tharp

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 19:50

Najwyrazniej nikt o tym jeszcze nie wspomnial, wiec ...
Inzaghi ostatecznie jednak zakonczyl kariere, i dostal posade trenera juniorow w milanie. Jeszcze pare miesiecy przed zakonczeniem sezonu mowil, ze bedzie chcial jeszcze grac, wiec jego decyzja w sumie dziwi. No ale nie da sie ukryc, ze na wiele wystepow i tak nie moglby liczyc, obojetnie gdzie by nie gral. Nogi juz nie te.. Bedzie brakowalo Pippo, i jego 'lisowania'.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 20:07

Skończył??? Nie dalej jak tydzień temu czytałem o rzekomym zainteresowaniu Atalanty. Pippo miałby wrócić do miejsca w którym wypłynął na szerokie piłkarskie wody.

Pippo zawsze szacunek :ok:

Obrazek
Gość

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 21:23

Tharp pisze:Najwyrazniej nikt o tym jeszcze nie wspomnial, wiec ...
Inzaghi ostatecznie jednak zakonczyl kariere, i dostal posade trenera juniorow w milanie. Jeszcze pare miesiecy przed zakonczeniem sezonu mowil, ze bedzie chcial jeszcze grac, wiec jego decyzja w sumie dziwi. No ale nie da sie ukryc, ze na wiele wystepow i tak nie moglby liczyc, obojetnie gdzie by nie gral. Nogi juz nie te.. Bedzie brakowalo Pippo, i jego 'lisowania'.

fajnie "grał" w meczu z nami w Pucharze Włoch. Wszedł na 10 minut i po 5ciu zaczęły go łapać skurcze.
Jego czas już minął. Nie ma co się wygłupiać, to nie Vieri.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 23:13

Oglądałem dziś Schalke-Milan i dziwi mnie że jeszcze nie ogarneli tego haosu z numerami.

4 , ,8, 9 ,10 , 11 - Nikt sie nie rzucił na te numery.

Powinno być tak
4 Nocerino
8 Boateng
9 El Sharaawy
10 Cassano
11 Robinho

szycha21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 lipca 2012, 08:50

Sorek21 pisze:Oglądałem dziś Schalke-Milan i dziwi mnie że jeszcze nie ogarneli tego haosu z numerami.

4 , ,8, 9 ,10 , 11 - Nikt sie nie rzucił na te numery.

Powinno być tak
4 Nocerino
8 Boateng
9 El Sharaawy
10 Cassano
11 Robinho
Oj nie przesadzajmy...po co im teraz numery? U nas tez było troche niespodzianek (choćby 9 Vucinica), ale czy kogoś to obchodzi? W meczach towarzyskich niech sb zakładają co chcą... poczekajmy na oficjalne numery. No a poza tym Galliani powiedział, że Milan zrobi kilka transferów, więc numerki i tak mogą się pomieszać

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2012, 11:50

Sorek21 pisze: 4 , ,8, 9 ,10 , 11 - Nikt sie nie rzucił na te numery.

Powinno być tak
4 Nocerino
8 Boateng
9 El Sharaawy
10 Cassano
11 Robinho
Nikomu nie wciśniesz numeru na siłę. Poza tym "9" jest pewnie trzymana dla nowego strikera, a "4" dla obrońcy/dm-a.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2012, 12:47

Do Milanu prawdopodobnie wróci niechciany Kaka', najpewniej za grosze. ACM wcale nie jest spisywany na straty, pierwsza jedenastka wygląda okazale:
Abbiatti - Abate, Mexes, Mbiwa, X - KVP, Nocerino, Montolivo, Kaka - Robinho, Cassano
ławka: amelia, ambrosini, acerbi, emanuelson, flamini, El Shaarawy, Pato

Milan w jednym okienku przewietrzył całkowicie skostniałą drużynę, pozbył się gwiazdorów zżerających grube kontrakty, ma jakieś ~40 mln na dalsze transfery. Dalej twierdzicie, że scudetto mamy w kieszeni ?

forza Grande Pippo, nikt tak jak on nie wpychał piłki penisem w 93 minucie meczu.

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2012, 12:57

armandino pisze:
Tharp pisze:Najwyrazniej nikt o tym jeszcze nie wspomnial, wiec ...

fajnie "grał" w meczu z nami w Pucharze Włoch. Wszedł na 10 minut i po 5ciu zaczęły go łapać skurcze.
Jego czas już minął. Nie ma co się wygłupiać, to nie Vieri.
To przecież ten sam rocznik. :roll:

Obrazek
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2012, 12:57

Wątpię, żeby Kaka wrócił do Milanu, bo zarabiać pewnie będzie chciał dużo, a nie po to łysy wykopał Silve i cygana żeby teraz 10 baniek płacić staremu już Brazylijczykowi.

Po drugie: duet Cassano Robinho? Żaden z nich nie jest jakimś wybitnym snajperem.

Trzecia sprawa: 40mln na transfery? To potwierdzone info? Bo mi się wydaje, że większość kasy szejków z "peesże" pójdzie na łatanie dziur w budżecie.

matbar21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2012, 13:02

pan Zambrotta pisze: Milan w jednym okienku przewietrzył całkowicie skostniałą drużynę, pozbył się gwiazdorów zżerających grube kontrakty, ma jakieś ~40 mln na dalsze transfery. Dalej twierdzicie, że scudetto mamy w kieszeni ?
Najpierw zobaczmy te wzmocnienia, a potem po mercato rozważajmy temat przyszłorocznego Scudetto.
Ja Milanu nie skreślam, bo chociaż stracili swoje asy to jednak to wciąż Milan nie jakiś ligowy średniak. Jeśli chodzi o transfery, to bądźmy realistami.. We Włoszech nikogo nie stać na gaże piłkarza w granicach 8-6mln € za sezon gry, także już z miejsca możemy wykluczyć parę nazwisk. Póki co nie chce mi się wierzyć, żeby przyszedł powiedzmy Tevez w miejsce Ibrahimovica. Drużyna ewidentnie zaciska pasa.

Geronimo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 lipca 2012, 13:11

Pewnie przyjdzie kilku średniaków http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=227677 zarabiających stosunkowo mało. Jak dla mnie to będą sciągać zawodników z małymi pensjami. Oczywiście nie mówie ze to będą słabi grajkowie jednak gwiazd chyba w milanie szybko nie zobaczymy. Ciekawi mnie tylko jak będzie wyglądał ich atak w następnym sezonie, niby antek też odchodzi.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2012, 13:40

pan Zambrotta pisze:Do Milanu prawdopodobnie wróci niechciany Kaka', najpewniej za grosze. ACM wcale nie jest spisywany na straty, pierwsza jedenastka wygląda okazale
Czy ja wiem. Srodek pola wyglada zbyt ofensywnie, poza tym Boateng to ta sama pozycja co Kaka. CHYBA, ze Kaka bedzie gral drugiego napastnika, a Jerome bedzie gral za nim.

Poza tym, skad pewnosc ze Yanga-Mbiwa przejdzie do Milanu, a jesli juz przejdzie, to że wypali ? :think:

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2012, 13:56

pan Zambrotta pisze:Do Milanu prawdopodobnie wróci niechciany Kaka', najpewniej za grosze.
Sprzedawać Zlatana żeby ściągać pół roku młodszego, będącego w kiepskiej formie od trzech lat i zarabiającego jeszcze więcej od Szweda Kake... :think: Nie chce mi się wierzyć w takie "oszczędzanie" w Milanie (podobnie jak w Baranka Bożego zgadzającego się na połowę swojej pensji).

ODPOWIEDZ