Mercato (2012-2014)
- bendzamin
- Redaktor
Ale my nie jestesmy $ity czy P$G, zeby tak sobie szastac hajsem, a potem miec po czterech chlopa na jedna pozycje. Jak przyjdzie jeden napastnik z prawdziwego zdarzenia, to biorac pod uwage wczesniejsze zakupy, juz bedzie bardzo udane mercato.Geronimo pisze:Jak dla mnie to nie marnotrawstwo tylko gwarancja że pomimo słabej formy jednego napadziora wskakuje drugi i strzela dalej a nie bijemy głową w mur z matrim z przodu jak to miało miejsce w tym sezonie w niektórych spotkaniach.
- Tharp
a o wuj ci chodzi?Sorek21 pisze:Aguerro-Van Persie
Giuseppe Rossi - Jovetić
Vucinić - ktoś kogo kupimy ,pewnie Pazzini
bo tego napisac nie raczyles.
Jovetic za 50% Marrone i 22 mln? Spoko.
- Geronimo
- Juventino
Bendzamin na pewno masz troche racji tylko nie zapominajmy ze to własnie atak jest naszą piętą achilesową. To właśnie atak ma największe braki więc jak dla mnie tam też trzeba coś wykombinować. Mercato na pewno jest udane nawet więcej jak na razie dokonujemy najlepszych ruchów zostawiając konkurencje w tyle.
- Monte Cristo
- Juventino
Usun mlody - Giovincosquinter pisze:Młody, perspektywiczny, utalentowany, kreatywny napastnik zaznajomiony z ligą nie jest nam Twoim zdaniem potrzebny?Paweł 10 pisze:A ja dalej uważam że Jovetic to nie napastnik jakiego nam dziś trzeba
Usun mlody i perspektywiczny - Vucinic
Wiec nie, to nie napastnik ktory nam na gwalt potrzebny. Chodz oczywiscie nie obraze sie jesli by do nas zawital. Conte wie lepiej.
- @Maras@
- Juventino
Niestety nie jest zbytnio zaznajomiony z LM i nie jest typowym Strikerem... Pewnie o to chodziło koledze...squinter pisze:Młody, perspektywiczny, utalentowany, kreatywny napastnik zaznajomiony z ligą nie jest nam Twoim zdaniem potrzebny?Paweł 10 pisze:A ja dalej uważam że Jovetic to nie napastnik jakiego nam dziś trzeba
Osobiście, mimo że cenię Jovetica, to na tę chwilę wolałbym np. Dzeko (bo Cavani czy Falcao to chyba tylko marzenie).

- Myzarel
- Juventino
Jeśli Conte chce Jojo to znaczy że jest nam potrzebny. Zresztą RVP też kiedyś (chyba koło wieku Joveticia) był cofniętym napastnikiem (poprawicie mnie jeśli się mylę), nawet na skrzydle grywał.
Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- squinter
- Juventino
Domyśliłem się o co chodziło koledze ale dalej upieram się, że JoJo to dla nas najlepsza opcja pod względem ekonomicznym i bardzo dobra pod względem sportowym. W zeszłym sezonie na 27 występów w lidze strzelił 14 bramek, przy czym nasz "striker" Matri na 30 rozegranych spotkań 10 razy trafił do siatki. Jovetić to zawodnik pasujący do obecnego Juve, co pozwoli mu się jeszcze lepiej rozwinąć, a poza tym będzie miał tutaj znacznie lepszych partnerów niż w Fiorentinie.
- Wojtek
- Juventino
Jeśli będziemy grać 4-3-3 to fajnie to może wyglądać. Atak Giovinco-Jovetic-Vucinic. Każdy z nich może grać jako cofnięty napastnik tak więc bedziemy grali bez typowej "9" przez co będzie ciągła rotacja szpica-lewa-prawa ;DPaweł 10 pisze:A ja dalej uważam że Jovetic to nie napastnik jakiego nam dziś trzeba
Do końca lipca załatwić transfery Armero i Jove bo mamy dużo do sprzedania Melo,Krasic,Padoin,Pazienza,Ziegler,Martinez(!?!),Iaquinta...
- Sorek21
- Juventino
Chciałem podkreślić że obecne mercato w sprawie napastnika jest dokładnie takie samo jak rok temu.Dwóch panów ze szczytu drabiny i tak koniec końców do nas nie trafi.Tharp pisze:a o wuj ci chodzi?Sorek21 pisze:Aguerro-Van Persie
Giuseppe Rossi - Jovetić
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Tak jak napisałeś na takie sprzedaże nie ma na pewno szans.Bazyliszek pisze:Van Persie i Jovetic w jednym oknie - marzenie. Ale żeby o takim czymś można było gadać trzeba byłoby sprzedać szrot typu Melo za 10 mln, Matri za te 12 czy 13 mln, Krasica za 8-10 i ktoś tam, ale na to się raczej nie zapowiada. Wtedy można byłoby kupić RVP za nasz budżet, a za zarobione pieniądze na szrocie kupić Jovetica. No i znalazloby się jeszcze na tego Armero te kilka mln. Wiem wiem marzenia...
Kto da 10 mln za Krasicia? Nie znajdziemy głupiego.
Sprzedaż Matriego? Możliwa tylko w przypadku gdy przyjdzie do nas 2 innych napastników. Dlaczego? Bo kto wtedy będzie grał, Vucinić i Giovinco grają z boku, Iaquinta jest od dawna na wylocie, Boakye nawet nie biorę pod uwagę, bo to melodia przyszłości. Tak więc wracając do sedna na samym przodzie mamy 2 napadziorów Matriego i Quaga.
I na pewno nie będzie tak, że przyjdzie Van Persie, odejdzie Matri i koniec wszystko cacy.
Bo co w przypadku, kiedy jeden z napastników dozna kontuzji (jak na ironię i Persie, i Jovetić i Quag spokojnie mogą być kontuzjowani, już wcześniej się łamali).
Więc powiedźmy sobie jasno jeśli Matri miałby zostać sprzedany to tylko w przypadku gdyby przyszedł do nas Pazzini + Van Persie/Jovetić.
Opcji, że przychodzi do nas i Van Persie i Jovetić nie można w żadnym przypadku traktować poważnie, myślę, że sukcesem będzie transfer jednego bardzo dobrego napastnika.
Przypomnijcie sobie jak to wyglądało w zeszłym sezonie: Aguero--->Rossi--->Vucinić, a w tym niektórzy by chcieli 2 TOP-ów

- Simi
- Qualità Juventino
Mogłeś dostać swojego Aguero, a nie mielibyśmy np Vidala, Vucinicia, Lichego (Ci trzej piłkarze łącznie byli by warci tyle co sam Aguero) bo po prostu nie było by nas stać. Wyjaśnił to ostatnio Marotta. Rozumiem ból że nie gra u nas Aguero*, ale nie wydaje mi się że sam by wygrał nam mistrzostwo. Trzeba było zbudować szkielet drużyny. Marotte broni wynik z 11/12, więc nie mamy co na niego narzekać.Sorek21 pisze:Chciałem podkreślić że obecne mercato w sprawie napastnika jest dokładnie takie samo jak rok temu.Dwóch panów ze szczytu drabiny i tak koniec końców do nas nie trafi.Tharp pisze:a o wuj ci chodzi?Sorek21 pisze:Aguerro-Van Persie
Giuseppe Rossi - Jovetić
*to samo można powiedzieć o Rossim
- Paweł 10
- Juventino
No własnie nie bo Jovetic to kandydat na Dobrego snajpera a nam trzeba już gotowego świetnego napastnikasquinter pisze:Młody, perspektywiczny, utalentowany, kreatywny napastnik zaznajomiony z ligą nie jest nam Twoim zdaniem potrzebny?Paweł 10 pisze:A ja dalej uważam że Jovetic to nie napastnik jakiego nam dziś trzeba

Forza Juve!