Mercato (2012-2014)
- SKAr7
- Juventino
Dajże spokój, to ta sama informacja co na początku, powołują się na tę stronę, która powoływała się na twitki :roll:MishaAveJuve pisze:http://www.juvenews.eu/notizia.php?newsID=24404, doniesienia i tym że RvP jest nasz:D
Ale to Buzola ciekawsze, tam, jeśli zmysł lingiwstyczny mnie nie zawodzi, powołują się na Sky. I też oferta ''do przyjęcia" dla Juve.
Kurcze, skończy się tym, że będę musiał podwieźć Mietkowi browca do Piaseczna, że się zaczynałem podśmiechujkować ze zmiany avatara :lol:
- Vimes
- Juventino
Ashley Cole mógł nam zrobić wielką przysługę swoim twitterowym debiutem@Maras@ pisze:Może jego priorytetem jest chęć zdobycia w końcu jakiegoś trofeum (a to w jego mniemaniu gwarantuje Juve)... z drugiej strony wypowiadał się kiedyś, że niby nie przejdzie do żadnego innego angielskiego klubu...
- Marian.
- Juventino
Kurde. Zdaję sobie sprawę, że na chwilę obecną Robin jest lepszym piłkarzem od Joveticia. Zdaję sobie sprawę też, że taki transfer mógłby podnieść zainteresowanie SerieA i Juventusem. Mimo to, uważam, że płacenie >20 milionów euro za 29 letniego gracza, nawet z najwyższej półki, któremu za rok kończy się kontrakt, to nie jest najlepsze rozwiązanie dla Juventusu. Dodatkowo kontrakt na poziomie 6-7 milionów euro, podczas gdy drugi najlepiej opłacany piłkarz w drużynie (Gigi) ma zarabiać 4 bańki. Martwi mnie też fakt, że Robin, któremu trzydziestka stuknie za ponad rok ma dopiero za sobą 2 świetny sezon w karierze. Boję się też o jego aklimatyzację w drużynie, we Włoszech. Moim zdaniem takim transferem dużo ryzykujemy, boję się, że może nie być tak różowo, jak to sobie wszyscy wyobrażają. Jednakże, chciałbym się mylić.
Generalnie zmierzam do tego, ze wolę Joveticia za 25 milionów z kontraktem ~3-3,5 mln za sezon, niż Robina za 25 milionów z kontraktem ~6-7 mln za sezon. Jednakże, jeśli przyjdzie Van Persie też będe baaaardzo zadowolony.
Generalnie zmierzam do tego, ze wolę Joveticia za 25 milionów z kontraktem ~3-3,5 mln za sezon, niż Robina za 25 milionów z kontraktem ~6-7 mln za sezon. Jednakże, jeśli przyjdzie Van Persie też będe baaaardzo zadowolony.

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Rzygam tymi argumentami, że za rok mu się kończy kontrakt, że ma już 29 lat, że duży kontrakt chce. Może przyjść do nas naprawdę znakomity zawodnik, jeden z najlepszych napastników na świecie, a Wy pieprzycie jak połamani o tym jak to źle. Może nie źle, ale nie idealnie. Błagam, ogarnijcie się trochę i nie zapominajcie gdzie ten klub był jeszcze rok temu...
- Bruce Badura
- Juventino
No, ale chyba nie uważasz, że Marotta da komukolwiek ponad dyszkę za sezon. Forget about it.
- @Maras@
- Juventino
Ale może to i dobrze. Wolałbym, żeby zawodnicy przychodzili do nas z szacunku dla naszych barw i poziomu naszego klubu a nie proponowanych im wysokich wypłat które wypchają im portfele...Bruce Badura pisze:No, ale chyba nie uważasz, że Marotta da komukolwiek ponad dyszkę za sezon. Forget about it.
Nie oszukujmy się, na razie nawet gdybyśmy chcieli komuś zaoferować taką kabonę, to nas po prostu na to nie stać. Mam nadzieję, że w tym sezonie zajdziemy jak najdalej w LM, co pozwoli na odrobienie chociaż części z zainwestowanych ostatnimi czasy pieniędzy...
Ciekawe czy i to widział: http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 0921_n.jpgVimes pisze:Ashley Cole mógł nam zrobić wielką przysługę swoim twitterowym debiutem@Maras@ pisze:Może jego priorytetem jest chęć zdobycia w końcu jakiegoś trofeum (a to w jego mniemaniu gwarantuje Juve)... z drugiej strony wypowiadał się kiedyś, że niby nie przejdzie do żadnego innego angielskiego klubu.... News o potencjalnym transferze RvP pojawił się zdecydowanie w nieodpowiedniej porze, bo trudno będzie zasnąć. Jutro serwisy informacyjne od rana.
Może da mu to do myślenia ;P
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2012, 01:04 przez @Maras@, łącznie zmieniany 1 raz.

- SKAr7
- Juventino
Brałbyś Zlatana za 14 milionów rocznie? Gdyby nie miał tej całej historii podróżowania między Turynami, Kataloniami i Mediolanami, i o każdym nowym klubie "marzył od dzieciństwa"?szczypek pisze:Rzygam tymi argumentami, że za rok mu się kończy kontrakt, że ma już 29 lat, że duży kontrakt chce. Może przyjść do nas naprawdę znakomity zawodnik, jeden z najlepszych napastników na świecie, a Wy pieprzycie jak połamani o tym jak to źle. Może nie źle, ale nie idealnie.
Pamiętajmy, gdzie byliśmy rok temu, to prawda. Ale pamiętajmy, gdzie możemy być za rok. A jeśli damy Robinowi 13 milionów rocznie, ten nam się nie sprawdzi, albo połamie- będziemy w czarnej doopie. Nikt go nie weźmie za taką kasę, a jego kontrakt blokowałby jakiekolwiek zmiany w klubie, jak robiło to grono ofensywnego zagajnika po 2009.
Oczywiście to trochę dyskutowanie z demonami, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie uwierzy w te 13 milionów. A jeśli RVP weźmie 6, to znaczy, że naprawdę porządny z niego gość, nie zależy mu na kasie (od City dostałby 2x tyle) i chce wygrywać. A właśnie takich potrzebujemy.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Czytałem i wszedzie pisze o 6 a nie do 10 mln więc prawie o połowę mniej...
Widzisz Szczypek, jeszcze wczoraj wrzała dyskusja, że obecni tu forumowicze chcieli pazziniego a teraz wybrzydzają RvP- czym Wy się przejmujecie - pieniędzmi? a co Marotta Wam je z kieszeni zabiera? Składacie się na te transfery? a możę Elkan czy Agnelli dołożyli trochę, skoro klub pokusił się o taki krok to widocznie nas stac, a Wybaczcie ale LM z Joveticem na szpicy w tym czy następnym roku nie podbijemy, z RvP z pewnością będzie łatwiej
Chcieliśmy wszyscy tapa, bardzo możliwe że mamy takiego - i źle - wolimy gościa który może kiedyś bedzie tapem - a spokojnie Jovetic nam nie ucieknie
przyjdzie z podkulonym ogonem
, na chwilę obecną jako środek doraźny no cóż - chyba to jest to 
Oczywiście nie wiadomo co z aklimatyzacją etc...., ale myślę że warto się cieszyc - oczywiście już po oficjalnym info:)
Ma 29 lat? jeszcze ze 4 lata pogra
Wy poprostu zaczynacie Marottowac (chcecie jaknajtańszych piłkarzy, którzy jaknajmniej zarabiają)...
Widzisz Szczypek, jeszcze wczoraj wrzała dyskusja, że obecni tu forumowicze chcieli pazziniego a teraz wybrzydzają RvP- czym Wy się przejmujecie - pieniędzmi? a co Marotta Wam je z kieszeni zabiera? Składacie się na te transfery? a możę Elkan czy Agnelli dołożyli trochę, skoro klub pokusił się o taki krok to widocznie nas stac, a Wybaczcie ale LM z Joveticem na szpicy w tym czy następnym roku nie podbijemy, z RvP z pewnością będzie łatwiej

Chcieliśmy wszyscy tapa, bardzo możliwe że mamy takiego - i źle - wolimy gościa który może kiedyś bedzie tapem - a spokojnie Jovetic nam nie ucieknie

Oczywiście nie wiadomo co z aklimatyzacją etc...., ale myślę że warto się cieszyc - oczywiście już po oficjalnym info:)
Ma 29 lat? jeszcze ze 4 lata pogra

Wy poprostu zaczynacie Marottowac (chcecie jaknajtańszych piłkarzy, którzy jaknajmniej zarabiają)...
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Marian.
- Juventino
Odpowiem Ci, bo wiem, że pijesz do mnie.szczypek pisze:Rzygam tymi argumentami, że za rok mu się kończy kontrakt, że ma już 29 lat, że duży kontrakt chce. Może przyjść do nas naprawdę znakomity zawodnik, jeden z najlepszych napastników na świecie, a Wy pieprzycie jak połamani o tym jak to źle. Może nie źle, ale nie idealnie. Błagam, ogarnijcie się trochę i nie zapominajcie gdzie ten klub był jeszcze rok temu...
Ja takimi argumentami nie rzygam, bo uważam, że są to sensowne argumenty. Płacenie >20 milionów nawet za takiego zawodnika jak Van Persie mija się z celem, bo młodzieniaszkiem już nie jest, a my nie jesteśmy P$G czy innym City. Chłop gra prawie całą karierę w Premier League, w jednym klubie, gdzie zna wszystkie schematy Wengera na wylot, bo pracuje z nim już kupę czasu. W dodatku cały zespół gra na niego (coś jak w Milanie grano na Ibrę, ale może troszkę w mniejszym stopniu). Dlatego mam słuszne obawy, że może nie być tak kolorowo jak wszystkim się to wydaję, ale tak jak pisałem, chciałbym się mylić.
Wielu było piłkarzy, którzy błyszczeli w swoich klubach. Później przechodzili w podobnym wieku co właśnie Robin do innej ligi, do wielkiego klubu za wielką kasę i co? Klapa. Przykładem jest choćby Shevchenko do Chelsea czy Mendieta do Lazio.
Faktem jest, że w przypadku Joveticia jest znacznie mniejsze ryzyko niewypału, niż w przypadku van Persiego. Podnadto nie napisałem, że nie chcę Robina w Juve, tylko, że wolałbym Joveticia, który
-jest znacznie młodszy
-już jest świetny, a może stać się piłkarzem klasy światowej
-będzie zarabiał mniej
-jest ograny w SerieA
-jeśli po kilku dobrych sezonach będzie chciał odejść, to zarobimy na nim kupe kasy.
chociaż...tak na prawdę bardziej w tym wszystkim nie pasuje mi to, że Robin miałby zarabiać ok.7,8 baniek, niż to, że mialby kosztowac 25 baniek.

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Nie, ale to też dlatego, że nie znam możliwości finansowych Juventusu.SKAr7 pisze:Brałbyś Zlatana za 14 milionów rocznie? Gdyby nie miał tej całej historii podróżowania między Turynami, Kataloniami i Mediolanami, i o każdym nowym klubie "marzył od dzieciństwa"?
No właśnie, o tym mówię. Juventus nie da mu takich wielkich pieniędzy, to potwierdzone. Dlatego jeśli nie przystanie na "nasze" warunki to po prostu do nas nie przyjdzie, jeśli Marotta da mu i 8 to znaczy, że Juventus jest gotowy aby podjąć takie (niemałe) ryzyko. Więc dlatego śmieszą mnie te wybrzydzania, bo to naprawdę świetny zawodnik. Chcemy takiego, ale aby takiego mieć trzeba też trochę zaryzykować, niestety. Marotta nie jest głupi, prześledź jego wypowiedzi, dlatego trochę zaufania mu tym razem udzieliłem.SKAr7 pisze:Pamiętajmy, gdzie byliśmy rok temu, to prawda. Ale pamiętajmy, gdzie możemy być za rok. A jeśli damy Robinowi 13 milionów rocznie, ten nam się nie sprawdzi, albo połamie- będziemy w czarnej doopie. Nikt go nie weźmie za taką kasę, a jego kontrakt blokowałby jakiekolwiek zmiany w klubie, jak robiło to grono ofensywnego zagajnika po 2009.
Oczywiście to trochę dyskutowanie z demonami, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie uwierzy w te 13 milionów. A jeśli RVP weźmie 6, to znaczy, że naprawdę porządny z niego gość, nie zależy mu na kasie (od City dostałby 2x tyle) i chce wygrywać. A właśnie takich potrzebujemy.
> 20 milionów to jest rozsądna cena za takiego napastnika. Błagam Cię, nie mów mi, że on nie jest wart tej kwoty, bo to śmieszne. Jest jednym z najlepszym w jednej z najlepszych lig świata. Niektóre kluby płacą takie kwoty za zawodników, że łeb urywa, Robin młody nie jest, ale no nie przesadzajmy w drugą stronę. Ma też większe doświadczenie.Marian. pisze:Płacenie >20 milionów nawet za takiego zawodnika jak Van Persie mija się z celem, bo młodzieniaszkiem już nie jest, a my nie jesteśmy P$G czy innym City.
No to nie kupujmy wielkich gwiazd (czyli takich, które są kluczowe dla swojego zespołu), kupujmy wyłącznie najemników, którzy co rok zmieniają otoczenie, minimalizujmy ryzyko, że się nie uda.Marian. pisze:Chłop gra prawie całą karierę w Premier League, w jednym klubie, gdzie zna wszystkie schematy Wengera na wylot, bo pracuje z nim już kupę czasu. W dodatku cały zespół gra na niego (coś jak w Milanie grano na Ibrę, ale może troszkę w mniejszym stopniu). Dlatego mam słuszne obawy, że może nie być tak kolorowo jak wszystkim się to wydaję, ale tak jak pisałem, chciałbym się mylić.
Jovetic dla mnie też może być. Ja nie mówię mu nie, natomiast będę się cieszył i z jednego i z drugiego, nie kwestionując wyboru i Marotty i Conte, bo oni wiedzą po prostu lepiej czego nam trzeba.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Mam co do niektórych pytanie - po kiego chu..a pomniejszacie tak te litery.. nie macie co robic, kur... czytac sie nie da bo jeden z drugim <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> sobie pozymyślali coś takiego...
Jovetic i tak będzie nasz więc spokojnie:D, bądźmy optymistami. Mnie bardziej cieszy to że wydajemy konkretna kasa na konkretne wzmocnienie - już nie chodzi o samego RvP - tylko że nie jesteśmy ubogim krewnym, ale dajemy znak że włączamy się do walki o najwyższe cele, do prawdziwej walki o trofea, o piłkarzy o sławę i chwałę, a nie zbieranie byle grajków i może co będzie albo nie... - dla mnie to już poważny sygnał, że Marotta potrafi "poruszac się w dorosłej piłce" i że Juventus "dołącza do elity"
Jovetic i tak będzie nasz więc spokojnie:D, bądźmy optymistami. Mnie bardziej cieszy to że wydajemy konkretna kasa na konkretne wzmocnienie - już nie chodzi o samego RvP - tylko że nie jesteśmy ubogim krewnym, ale dajemy znak że włączamy się do walki o najwyższe cele, do prawdziwej walki o trofea, o piłkarzy o sławę i chwałę, a nie zbieranie byle grajków i może co będzie albo nie... - dla mnie to już poważny sygnał, że Marotta potrafi "poruszac się w dorosłej piłce" i że Juventus "dołącza do elity"
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Pan Mietek
- Juventino
Czytam i nie wierzę.....
Może ustalmy jedną rzecz bo za chwilę malkontenci przeforsują tutaj swój punkt widzenia - van Persie to najlepszy zawodnik zeszłego sezonu w premier league. Słowem - piłkarz, który w pojedynkę dociągnął Arsenal do 3 miejsca w lidze i został wybrany najlepszym spośród wszystkich gwiazd najlepszej ligi świata. Jovetić to wielki talent ale na razie niczego szczególnego nie osiągnął, ani drużynowo ani indywidualnie. Także przestańcie wypisywać, że 29 lat, może się nie sprawdzić i takie tam pierdoły. Klasa van Persiego jest niepodważalna, jego wszechstronność i umiejętności też. A Jovetić ma jeszcze wiele do udowodnienia.
Ktoś pisał o łapaniu kontuzji? No to tutaj drogie marudy jest dokładnie odwrotnie - to Jovetić miewa problemy z mięśniami przez które ominął 11 meczów zeszłego sezonu. Van Persie od ponad 18 miesięcy jest nie do zdarcia. Jego problemy z podatnością na kontuzje to przeszłość.
W jednej chwili, wszyscy domagają się top strikera. A jak nadchodzi ten moment kiedy taki właśnie jest to nagle wszystkich dopadają obawy i zaczynają wybrzydzać. Trochę konsekwencji by się przydało.
Misha, czepiasz się pisania mikro literami i tu się z Tobą zgadzam ale sam stosujesz równie śmieszne cenzurowanie bluzgów za które zresztą zaraz zobaczysz karton.
Może ustalmy jedną rzecz bo za chwilę malkontenci przeforsują tutaj swój punkt widzenia - van Persie to najlepszy zawodnik zeszłego sezonu w premier league. Słowem - piłkarz, który w pojedynkę dociągnął Arsenal do 3 miejsca w lidze i został wybrany najlepszym spośród wszystkich gwiazd najlepszej ligi świata. Jovetić to wielki talent ale na razie niczego szczególnego nie osiągnął, ani drużynowo ani indywidualnie. Także przestańcie wypisywać, że 29 lat, może się nie sprawdzić i takie tam pierdoły. Klasa van Persiego jest niepodważalna, jego wszechstronność i umiejętności też. A Jovetić ma jeszcze wiele do udowodnienia.
Ktoś pisał o łapaniu kontuzji? No to tutaj drogie marudy jest dokładnie odwrotnie - to Jovetić miewa problemy z mięśniami przez które ominął 11 meczów zeszłego sezonu. Van Persie od ponad 18 miesięcy jest nie do zdarcia. Jego problemy z podatnością na kontuzje to przeszłość.
W jednej chwili, wszyscy domagają się top strikera. A jak nadchodzi ten moment kiedy taki właśnie jest to nagle wszystkich dopadają obawy i zaczynają wybrzydzać. Trochę konsekwencji by się przydało.
Misha, czepiasz się pisania mikro literami i tu się z Tobą zgadzam ale sam stosujesz równie śmieszne cenzurowanie bluzgów za które zresztą zaraz zobaczysz karton.
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2012, 01:37 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Buzol
- Juventino
Dokładnie tak jak mówiszMietson pisze:Czytam i nie wierzę.....
Może ustalmy jedną rzecz bo za chwilę malkontenci przeforsują tutaj swój punkt widzenia - van Persie to najlepszy zawodnik zeszłego sezonu w premier league. Jovetić to wielki talent ale na razie niczego szczególnego nie osiągnął, ani drużynowo ani indywidualnie.

- Castiel
- Juventino
Za to lista sukcesów RVP ciągnie się przez kilka kartek a4 napisanych jeden pod drugim.
Robin to niezły piłkarz, a miniony sezon był jego pierwszym tak dobrym w karierze, a wy traktujecie go prawie jak Zidanea który pewnie nawet i teraz byłby wzmocnieniem każdej drużyny. Robin jest wart 20 mln tu nie ma dyskusji, ale kończy mu się kontrakt za rok...i miałby zarabiać minimum 6 mln które mi się wydają bardzo duże, a już nie mówie o kwotach w okolicach 10.
Gdyby Robin miał w premier legue takich sezonów jak ostatni 2-3 to nie ma dyskusji brać za każde pieniądze, ale jak na taką gwiazde jaką go tu traktujecie to sami przyznacie, że z tym fenomenem dosyć późno wystrzelił.
Przydałby się...ale nie na takich warunkach.
Robin to niezły piłkarz, a miniony sezon był jego pierwszym tak dobrym w karierze, a wy traktujecie go prawie jak Zidanea który pewnie nawet i teraz byłby wzmocnieniem każdej drużyny. Robin jest wart 20 mln tu nie ma dyskusji, ale kończy mu się kontrakt za rok...i miałby zarabiać minimum 6 mln które mi się wydają bardzo duże, a już nie mówie o kwotach w okolicach 10.
Gdyby Robin miał w premier legue takich sezonów jak ostatni 2-3 to nie ma dyskusji brać za każde pieniądze, ale jak na taką gwiazde jaką go tu traktujecie to sami przyznacie, że z tym fenomenem dosyć późno wystrzelił.
Przydałby się...ale nie na takich warunkach.