Mercato (2012-2014)
- Castiel
- Juventino
Nie wiesz, że wiara przeczy rozsądkowi? Ja bym był w 100% uradowany gdyby do Juve trafili Jovetic i Armero. Mamy wtedy skład na mistrzostwo ligi, a i w LM też coś możemy pokazać. Poza tym wydaje mi się też, że klub nie chce jakoś pakować się w duże inwestycje. Ogólnie to wygląda to tak, że finansowo stoimy najlepiej z całej ligi i zarząd nie chce wydawać góry pieniędzy żeby inne kluby nie zaczęły nas naciągać. Dlatego uważam, że inwestycja jaką jest Van Persie nie dojdzie do skutku m.in z tego powodu. Poodoba mi się sposób wzmacniania i kwoty jakimi operujemy bo ściągamy zawodników dobrych, ogranych, inwestujemy w młodzież i celujemy w zawodników o jakiejś już renomie, wybieganych i walecznych. Już sam Marrotta mówił, że ten tzw TOP PLAYER nie będzie drogi. Behrami był na prezentacji koszulek Violi i graczem podobno nie do ruszenia...skończył w Napoli. Oby z JoJo było podobnie i ostatecznie wylądował u nas.zoff pisze: Keep the faith.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Oczywiście ten transfer to byłoby coś w stylu "mały krok dla człowieka, ale wielki dla ludzkości", Dla Juve wiadomo, że transfer wręcz upragniony - jedni mieli Cavaniego na myśli inni Dzeko czy Jovetica byli też zwolennicy Suareza, ale z pewnością nikt nie będzie narzekał - przynajmniej do pierwszego meczu
jeżeli RvP faktycznie będzie
Ale dla ligi włoskiej może się okazac, że najlepszy strzelec i najlepszy gracz najbogatszej ligi przychodzi o włoch, Juventus przyciąga największe gwiazdy - może to byc ogromny krok w stronę ucieczki od całej reszty ligi, ale też znak że liga włoska walczy o to 3 miejsce wśród najlepszych lig, że ma czym przyciagnąc, a całe to brzemie utrzymania ligi na swoje barki bierze właśnie Juventus. dla ligi odejscie największych gwiazd, nie oznacza że nie przyjdą nowe- może lepsze? bo jak narazie to zaczynało się robic jak w lidze francuskiej, rodzą i rozwijają się gwiazdy które ligę opuszczają a żaden TOP od lat nie zawitał na dobre w Serie A z innej ligi.
TO na ogół na Juventusie opierała się reprezentacja Włoch, niech teraz na nich też oprze się liga. Wtedy pamięc o calciopoli może szybko pójsc w niepamięc, a inni będą nam poprostu dziękowac:D
Wiem górnolotne ale kto wie?
Castiel jeżeli te plotki to prawda to tyle samo miałby wyniesc Jovetic co RvP, więc co do kwesti finansowych transferu to jedno i to samo, a mniej zamieszania z wykupywaniami Poliego, sprzedaża cześci Bouya a jeszcze po drodze Viola wymyśli że chce jeszcze kogoś innego.

Ale dla ligi włoskiej może się okazac, że najlepszy strzelec i najlepszy gracz najbogatszej ligi przychodzi o włoch, Juventus przyciąga największe gwiazdy - może to byc ogromny krok w stronę ucieczki od całej reszty ligi, ale też znak że liga włoska walczy o to 3 miejsce wśród najlepszych lig, że ma czym przyciagnąc, a całe to brzemie utrzymania ligi na swoje barki bierze właśnie Juventus. dla ligi odejscie największych gwiazd, nie oznacza że nie przyjdą nowe- może lepsze? bo jak narazie to zaczynało się robic jak w lidze francuskiej, rodzą i rozwijają się gwiazdy które ligę opuszczają a żaden TOP od lat nie zawitał na dobre w Serie A z innej ligi.
TO na ogół na Juventusie opierała się reprezentacja Włoch, niech teraz na nich też oprze się liga. Wtedy pamięc o calciopoli może szybko pójsc w niepamięc, a inni będą nam poprostu dziękowac:D
Wiem górnolotne ale kto wie?
Castiel jeżeli te plotki to prawda to tyle samo miałby wyniesc Jovetic co RvP, więc co do kwesti finansowych transferu to jedno i to samo, a mniej zamieszania z wykupywaniami Poliego, sprzedaża cześci Bouya a jeszcze po drodze Viola wymyśli że chce jeszcze kogoś innego.
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2012, 22:08 przez MishaAveJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Czy 20 mln € to dużo w porównaniu z np. 15 mln wydanymi na Vucinicia, lub 11 na Giovinco?? Albo jeszcze szerzej polecimy. Z 25 melonami wydanych na brazylijskiego Melona?Castiel pisze: Już sam Marrotta mówił, że ten tzw TOP PLAYER nie będzie drogi.
Zgadzam się z Tobą. Podoba mi się wizja budowania zespołu przez Conte i Marottę. Pomysły z Islą, Asamoahą, nawet z Lucio to naprawdę fajne uzupełenia, które mają szansę spokojnie rywalizować np. z Lichsteinerem, Vidalem czy Bonuccim. Zgadzam się. To stworzy szeroką i konkurencyjną ławkę. Ba, podoba mi się inwestowanie w ludzi typu Boayke, Masi czy Pogba. Pewnie. Ale zrozum, że bez zawodników tapmadl, patrz RvP, pewnego poziomu nie przeskoczymy. Proponowana cena nie jest jakoś specjalnie zawrotna. Naprawdę nie szastamy gotówką jak za Secco, czy choćby jak inne kluby niekoniecznie posiadające banknoty śmierdzące ropą naftową. Spokojnie. Finansowy racjonalizm. All this time.
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2012, 22:14 przez zoff, łącznie zmieniany 1 raz.
- Osgiliath
- Juventino
Ja rozumiem, że RvP jest stary (...?), był łamliwy, miał poprzednie (prócz dwóch ostatnich) sezony bardzo dobre, tyle że:
- poprzedni sezon i już choćby TIM pokazał, że 9 z prawdziwego zdarzenia u nas nie uświadczysz
- poprzednie sezony Robina, jeśli były "tylko" bardzo dobre, to i tak lepsze od matriego i Q
- marnowac okazje matri z Q moga seryjnie... ale w innych klubach. Nam potrzeba skuteczności i to już
- wiem, że Robin miałby zarabiac dużo, nawet bardzo w porównaniu do reszty, ale Krysia też zarabia dużo więcej i jednak robi różnicę, a wierzę, że Holender taką zrobiłby u nas w ataku.
- troche w takim razie nie pasują mi podchody pod Poliego (bo niby po co on, skoro mamy już prawie RvP?) - no chyba, że faktycznie chcemy go na współwłasność, al bez dalszego handlowania
- mam wątpliwości, czy JoJo będzie takim bramkowpychaczem, jak Robin i tu zalety Robina łykają zalety Jove
- po za tym dochodzi efekt $$$ - w końcu jakaś gwiazda przychodzi do Serie A, a nie odchodzi
- gdyby Holender przyszedł fapałbym nawet bardziej niż przy Jojo i pozostaje życzyć, o ile się sprawdzi, że szybko się zaaklimatyzuje.
- poprzedni sezon i już choćby TIM pokazał, że 9 z prawdziwego zdarzenia u nas nie uświadczysz
- poprzednie sezony Robina, jeśli były "tylko" bardzo dobre, to i tak lepsze od matriego i Q
- marnowac okazje matri z Q moga seryjnie... ale w innych klubach. Nam potrzeba skuteczności i to już
- wiem, że Robin miałby zarabiac dużo, nawet bardzo w porównaniu do reszty, ale Krysia też zarabia dużo więcej i jednak robi różnicę, a wierzę, że Holender taką zrobiłby u nas w ataku.
- troche w takim razie nie pasują mi podchody pod Poliego (bo niby po co on, skoro mamy już prawie RvP?) - no chyba, że faktycznie chcemy go na współwłasność, al bez dalszego handlowania
- mam wątpliwości, czy JoJo będzie takim bramkowpychaczem, jak Robin i tu zalety Robina łykają zalety Jove
- po za tym dochodzi efekt $$$ - w końcu jakaś gwiazda przychodzi do Serie A, a nie odchodzi
- gdyby Holender przyszedł fapałbym nawet bardziej niż przy Jojo i pozostaje życzyć, o ile się sprawdzi, że szybko się zaaklimatyzuje.
- Castiel
- Juventino
20 mln funtów to teraz 25,6 mln euro. Nie tak źle.
@Zoff - to nie dużo, ale też mamy innego dyrektora, który nie daje się dymać. Nie wiem...ja jestem jakoś nieufny i niezbyt optymistycznie nastawiony do Robina.
@Zoff - to nie dużo, ale też mamy innego dyrektora, który nie daje się dymać. Nie wiem...ja jestem jakoś nieufny i niezbyt optymistycznie nastawiony do Robina.
- Paweł 10
- Juventino
Ja tam z tej całej teneloweli napastników najbardziej widziałym własnie RVP z jojo może być strzał w 10 albo nie wypał jak z Amaurim czy Diego którymi też sie tu wszyscy podnieciali . RVP to jednak gwarant co najmniej 20 bramek w sezonie o ile sie nie połamie
Forza Juve!
- Castiel
- Juventino
O Robinie wszystko już zostało powiedziane. Ma prawie 29 lat i na super poziomie tylko jeden zeszły sezon, który rozegrał cały. Raz tylko zdobył więcej jak 20 goli. Owszem będę się cieszył no bo kto by tego nie robił...(?), ale nadal uważam, że Jovetic to gracz dla nas idealny i chyba sam Conte go chce.
Tylko w zeszłym sezonie się nie połamał w ogóle i tylko w zeszłym sezonie te 20 bramek przekroczył.Paweł 10 pisze:RVP to jednak gwarant co najmniej 20 bramek w sezonie o ile sie nie połamie
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2012, 22:19 przez Castiel, łącznie zmieniany 1 raz.
- Castiel
- Juventino
To by oznaczało odejście zarówno Matriego i Quaga. Nie płakałbym mimo, że darze ich jakąś tam sympatią, ale atak złożony z Vucinicia, Giovinco, Joveticia i Van Persiego wyglądałby... :twisted:zoff pisze:Hmm.. Jojo czy RvP?? Ja to sobie tłumaczę w ten sposób. Jeśli przyjdzie do nas Van Persie to wcale nie oznacza, że za rok nie przywitamy w Turynie Joveticia :-D
- pumex
- Juventino
Klepie z telefonu wiec nie bede sie nadto produkowal.
Jjeszcze wczoraj van Persie chcial 13mln na sezon, dzis zgadza sie na warunki Juve. Jeszcze dzis rano Poli byl o krok od Juve, zeby zmiekczyc Fiore, teraz dogadujemy sie z Arsenalem a Poli... bedzie 14-tym pomocnikiem? :lol: Mietek, juz mozsz zmieniac avatar, reszta niech nie traci hajsu na szampany
Jjeszcze wczoraj van Persie chcial 13mln na sezon, dzis zgadza sie na warunki Juve. Jeszcze dzis rano Poli byl o krok od Juve, zeby zmiekczyc Fiore, teraz dogadujemy sie z Arsenalem a Poli... bedzie 14-tym pomocnikiem? :lol: Mietek, juz mozsz zmieniac avatar, reszta niech nie traci hajsu na szampany

- Paweł 10
- Juventino
2 lata temu 22 bramki w 33 meczachCastiel pisze:O Robinie wszystko już zostało powiedziane. Ma prawie 29 lat i na super poziomie tylko jeden zeszły sezon, który rozegrał cały. Raz tylko zdobył więcej jak 20 goli. Owszem będę się cieszył no bo kto by tego nie robił...(?), ale nadal uważam, że Jovetic to gracz dla nas idealny i chyba sam Conte go chce.Tylko w zeszłym sezonie się nie połamał w ogóle i tylko w zeszłym sezonie te 20 bramek przekroczył.Paweł 10 pisze:RVP to jednak gwarant co najmniej 20 bramek w sezonie o ile sie nie połamie

Zreszą Aguero rok temu też już był u nas

Ostatnio zmieniony 23 lipca 2012, 22:26 przez Paweł 10, łącznie zmieniany 1 raz.
Forza Juve!
- -10-
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Transfer Van Persiego to jak dobra bajka na dobranoc dla grzecznych dzieci. Romeo Agresi twierdzi, że zrezygnowaliśmy z Van Persiego, bo zakotraktowanie jego jest bardzo trudne i składa się na to kilka czynników - wysoka gaża, z którą z miejsca stałby się najlepiej zarabiającym zawodnikiem, co może wpłynąć niekorzystnie na harmonie w klubie, pokonanie konkurencji oraz kwota jaką oferuje Juventus (maksymalnie 20 mln euro - wg Arsenalu zbyt niska). Na dzień dzisiejszy tak jak już wcześniej napisałem skupiamy się przede wszystkim na Joveticiu.
"Top player" wg Conte i Marotty to zawodnik, który swoim stylem będzie pasował idealnie do taktyki i będzie posiadał "cechy", które ceni trener.
Wg mnie Van Persie nas nie zasili
"Top player" wg Conte i Marotty to zawodnik, który swoim stylem będzie pasował idealnie do taktyki i będzie posiadał "cechy", które ceni trener.
Wg mnie Van Persie nas nie zasili
Nie da się wszystkiego przewidzieć. PSG wpadło i pozamiatało.MishaAveJuve pisze:Agrest też twierdził że Veratti jest w Juventusie, więc nie jest to 100% źródłomam przerąbane wakacje więc chociaż daj jeden wieczór się pocieszyc
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2012, 22:34 przez -10-, łącznie zmieniany 1 raz.
Z Juventusem od 1997 roku.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Agrest też twierdził że Veratti jest w Juventusie, więc nie jest to 100% źródło
mam przerąbane wakacje więc chociaż daj jeden wieczór się pocieszyc 
A jeżeli chodzi o względy taktyczne to już wielu z nas poruszało ten tamat, że Jovetic nie do końca jest tym czego - CHYBA - chcemy, że potrzebny tam typowy egzekutor, oczywiście to zdanie kibiców a Conte może to widziec zupełnie inaczej.
http://www.arsetalks.com/2012/07/come-s ... doski.html
Już są plotki o tym, że RvP ma zastąpic Lewandowski - i to nie Mariusz

A dla Roberta przejście do Arsenalu teraz to najlepsze z możliwych rozwiązan, jeden tylko piłkarz do rywalizacji. Osobiscie uważam, żę Polak jest lepszy od francuza, do tego młodszy i bardziej doświadczony...
Oprócz tego ma kolegó z repy w Kanonierach, a skok (chociażby ze względu na lepszą ligę) z może wyjśc tylko na plus dla Lewandowskiego.

A jeżeli chodzi o względy taktyczne to już wielu z nas poruszało ten tamat, że Jovetic nie do końca jest tym czego - CHYBA - chcemy, że potrzebny tam typowy egzekutor, oczywiście to zdanie kibiców a Conte może to widziec zupełnie inaczej.
http://www.arsetalks.com/2012/07/come-s ... doski.html
Już są plotki o tym, że RvP ma zastąpic Lewandowski - i to nie Mariusz

A dla Roberta przejście do Arsenalu teraz to najlepsze z możliwych rozwiązan, jeden tylko piłkarz do rywalizacji. Osobiscie uważam, żę Polak jest lepszy od francuza, do tego młodszy i bardziej doświadczony...
Oprócz tego ma kolegó z repy w Kanonierach, a skok (chociażby ze względu na lepszą ligę) z może wyjśc tylko na plus dla Lewandowskiego.
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2012, 22:39 przez MishaAveJuve, łącznie zmieniany 2 razy.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS