Serie A: Mercato 2012
- zahor
- Juventino
To może inaczej - personalnie jest to zespół wyraźnie słabszy od tego, który rok temu dość długo nie mógł być pewien utrzymania w lidze. Jasne, wydaje się że potencjał w tej drużynie był i jest znacznie większy, niż by to wskazywały wyniki, ale od czasów Prandellego nikt nie jest w stanie tego zespołu ogarnąć. A na dobrą sprawę nawet sam obecny selekcjoner w swoim ostatnim sezonie też nie dał rady.Juras_Senat pisze: Bez przesady, nawet po znacznych ubytkach skład Violi nie wygląda tragicznie. Zostaje wielu ciekawych piłkarzy, choć faktycznie przydałby się jakiś ogarnięty środkowy pomocnik.
Skoro Palermo sprzątnęło im go sprzed nosa, to wnioskuję że chcieli go raczej umiarkowanie. Co rzecz jasna go nie skreśla.De Rossi pisze: Palermo oficjalnie poinformowało o zakupie Paulo Dybaly. Nie znam, ale słyszałem, że chciało go City.
- Alfa i Omega
- Juventino
Violka zdecydowanie potrzebowała odświeżenia składu - czy akurat tych piłkarzy powinna się pozbyć? Montolivo w sumie niewiele dawał, Behrami spoko, Boruc też spoko.
Strata Joveticia pewnie ich zaboli - o ile ktoś oczywiście go wyciągnie.
Ciekaw jestem kogo nasprowadzają i przede wszystkim - jako fan włoskiej szkoły trenerskiej - czy Montella podoła. Zawsze go lubiłem prawdę mówiąc i miło mi, że sprawdził się tak fajnie w Catanii.
Strata Joveticia pewnie ich zaboli - o ile ktoś oczywiście go wyciągnie.
Ciekaw jestem kogo nasprowadzają i przede wszystkim - jako fan włoskiej szkoły trenerskiej - czy Montella podoła. Zawsze go lubiłem prawdę mówiąc i miło mi, że sprawdził się tak fajnie w Catanii.
- Marian.
- Juventino
Blisko fioletowych jest ponoć Juan Cuadrado, zawodnik Udinese, który poprzedni sezon spędził wraz z Murielem w Lecce. Cuadrado to była wyróżniająca się postać w ekipie Serse Cosmiego. Myślę, że podobnie może być we Florencji. Kolumbijczyk ma trafić do Violi na wypożyczenie, z opcją wykupu 50% jego karty po sezonie za 5 milionów euro.Alfa i Omega pisze:Ciekaw jestem kogo nasprowadzają i przede wszystkim - jako fan włoskiej szkoły trenerskiej - czy Montella podoła. Zawsze go lubiłem prawdę mówiąc i miło mi, że sprawdził się tak fajnie w Catanii.
Co do Montelli - w Romie i Catani udowodnił, że mimo młodego wieku jest dobrym trenerem. Moim zdaniem, nie zawiedzie.

- Arbuzini
- Juventino
Gość robił w Lecce naprawdę niezłą robotę. Myślałem, że będzie jednym z letnich wzmocnień Udinese.Marian. pisze:]Blisko fioletowych jest ponoć Juan Cuadrado, zawodnik Udinese, który poprzedni sezon spędził wraz z Murielem w Lecce. Cuadrado to była wyróżniająca się postać w ekipie Serse Cosmiego. Myślę, że podobnie może być we Florencji. Kolumbijczyk ma trafić do Violi na wypożyczenie, z opcją wykupu 50% jego karty po sezonie za 5 milionów euro.
Muriel, Cuadrado, Willians, Allan i Udinese dalej mogłoby mieć mocną kadrę, bo jak wiadomo mają oko do no-name'ów

- Vincitore
- Juventino
Trio Fiorentiny do którego za poprzedni sezon nie można mieć żadnych zastrzeżeń to Jovetic, Behrami i Boruc. Do tego solidny był Nastasic na obronie.Dante93 pisze:Em? Obok Joveticia to ich zdecydowanie najlepszy grajek był, wg mnie dawał akurat bardzo dużo.Alfa i Omega pisze:Montolivo w sumie niewiele dawał,
Montolivo wprawdzie tragicznie nie grał, ale był zdecydowanie "pod formą" z poprzednich sezonów.
- szycha21
- Juventino
Dokładnie...Montolivo już od 2 sezonów nie gra tego czego się od niego oczekuje...miał być taką gwiazdą, miał być taki świetny, a wg mnie to jedynie zawdonik na serie A. Na wyzszym poziomie nie wiem czy dałby sobie rade (wystarczy popatrzeć na EURO - wg mnie bardzo przeciętny występ).Vincitore pisze:Montolivo wprawdzie tragicznie nie grał, ale był zdecydowanie "pod formą" z poprzednich sezonów.
- francois
- Juventino
Osobiście słyszałem, że ogromny talent. A Palermo ma dobrych scoutów w Ameryce Południowej. Trzeba mu życzyć powodzenia, zwłaszcza że chłopak może grać dla Polskizahor pisze:Skoro Palermo sprzątnęło im go sprzed nosa, to wnioskuję że chcieli go raczej umiarkowanie. Co rzecz jasna go nie skreśla.De Rossi pisze: Palermo oficjalnie poinformowało o zakupie Paulo Dybaly. Nie znam, ale słyszałem, że chciało go City.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Pan Mietek
- Juventino
Trzeba mu życzyć, żeby tego błędu nie popełnił. Gra dla młodzieżówki argentyńskiej także wątpię w jego uczucia do przodków.francois pisze:Osobiście słyszałem, że ogromny talent. A Palermo ma dobrych scoutów w Ameryce Południowej. Trzeba mu życzyć powodzenia, zwłaszcza że chłopak może grać dla Polski
Udinese oferuje 5,5 mln ełro za Rafała Wolskiego. Źródło wątpliwe (Fakt), aczkolwiek ciekawe ile są gotowi wydać na Rafała włodarze mniejszych bianconerich?
- Castiel
- Juventino
Owszem jako taki boiskowy wolny elektron mógłby nawet z powodzeniem występować, ale wydaje mi się, że brakuje mu trochę dyscypliny taktycznej, chociaż wszystkiego można się nauczyć.Skibil pisze:Cuadrado chętnie zobaczyłbym u nas - facet bez wątpienia świetnie by się wpisał w 3-5-2. Generalnie jestem jego fanem i dziwi mnie trochę, że Udine go oddaje po takim sezonie.
- De Rossi
- Juventino
Nie było mnie jakiś czas w Polsce, brak dostępu do internetu i teraz krążę po oficjalnych stronach i nadrabiam czas.
Fiorentina wypożyczyła Juana Cuadrado - zdziwił mnie ten transfer, bo spodziewałem się bardziej, że pogra rok w Udinese i go opchną po tym czasie. Dodatkowo Viola kupiła Matiasa Fernandeza ze Sportingu. Osobiście nie widziałem, ale nazwisko dość znane. Może ktoś coś o nim napisać? Wcześniej przyszedł El Hamdaoui z Ajaxu. Wypowiedź, o tym, że Jovetić nie jest na sprzedaż również znajduje się na oficjalnej stronie. Za Boruca przyszedł Emiliano Viviano. Wcześniej słyszałem, że na następce Polaka szykują Neto, który obecnie znajduje się z Brazylią w Londynie. Wraz z informacją o Viviano, pojawiła się o Francesco Della Rocce (wypożyczenie). Obronę wzmacniają Facundo Roncaglia z Boca Juniors oraz Ahmed Hegazy - obecnie z Egiptem w Londynie. Cassani został wykupiony za 3,5 miliona. I oczywiście nowy trener - Montella.
W drugą stronę: Gamberini, Behrami do Napoli za 10 milionów. De Silvestri wypożyczony do Sampdorii. Kharja do Arabów, Monto do Milanu (oglądałem wczoraj kawałem meczu z Chelsea i Riccardo grał na pozycji Pirlo, nawet fajnie wyglądał te ostatnie 15 minut na które zdążyłem), Amauri do Parmy, a Babacar wypożyczony do Padovy (cały czas czekam, aż wystrzeli).
Fiorentina wypożyczyła Juana Cuadrado - zdziwił mnie ten transfer, bo spodziewałem się bardziej, że pogra rok w Udinese i go opchną po tym czasie. Dodatkowo Viola kupiła Matiasa Fernandeza ze Sportingu. Osobiście nie widziałem, ale nazwisko dość znane. Może ktoś coś o nim napisać? Wcześniej przyszedł El Hamdaoui z Ajaxu. Wypowiedź, o tym, że Jovetić nie jest na sprzedaż również znajduje się na oficjalnej stronie. Za Boruca przyszedł Emiliano Viviano. Wcześniej słyszałem, że na następce Polaka szykują Neto, który obecnie znajduje się z Brazylią w Londynie. Wraz z informacją o Viviano, pojawiła się o Francesco Della Rocce (wypożyczenie). Obronę wzmacniają Facundo Roncaglia z Boca Juniors oraz Ahmed Hegazy - obecnie z Egiptem w Londynie. Cassani został wykupiony za 3,5 miliona. I oczywiście nowy trener - Montella.
W drugą stronę: Gamberini, Behrami do Napoli za 10 milionów. De Silvestri wypożyczony do Sampdorii. Kharja do Arabów, Monto do Milanu (oglądałem wczoraj kawałem meczu z Chelsea i Riccardo grał na pozycji Pirlo, nawet fajnie wyglądał te ostatnie 15 minut na które zdążyłem), Amauri do Parmy, a Babacar wypożyczony do Padovy (cały czas czekam, aż wystrzeli).
goal.com zrobił świetne podsumowanie mercto:
http://www.goal.com/it/news/7/calciomer ... -ufficiali
Ciekawi mnie gra Fiorentiny po takiej rewolucji.
http://www.goal.com/it/news/7/calciomer ... -ufficiali
Ciekawi mnie gra Fiorentiny po takiej rewolucji.