Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 19:47

Dobry Mudżyn pisze:Skad wiesz, ze Destro majac u boku Giovinco, Vucinicia, Pirlo, Vidala czy Asamoaha nie wypaliłby pięknie? Nawet z takim Realem?
Słuchaj, jasne, że może wypalić. Podobnie jak każdy, który nie miał do tej pory okazji grać z Pirlo, Giovinco, Vuciniciem i Vidalem a u nas miałby od nich wsparcie. Bez sensu jest takie gadanie. Mówię, nie deprecjonuje potencjału Destro, ale na razie za mało za nim przemawia, by upatrywać w nim gwarancję jakości.

Wiem, będę monotematyczny, ale Jovetic nie dość, że potencjał ma dużo wyższy, to już teraz jest przynajmniej o klasę wyżej niż Destro. Stevan w wieku 18 lat przechodził do mocnej wówczas Fiory za blisko 10mln euro a w obecnym wieku Destro robił Bayernowi w LM jesień średniowiecza. Porównuję obu, bo nie wierzę, że Destro byłby dodatkiem do np. Joveticia, nawet w przypadku sprzedaży Matriego. Po prostu Mattia jest zbyt drogi

Obrazek
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 20:35

pumex pisze:Porównuję obu, bo nie wierzę, że Destro byłby dodatkiem do np. Joveticia, nawet w przypadku sprzedaży Matriego. Po prostu Mattia jest zbyt drogi
Ja też w to nie wierzę, ale tak sobie myślę, po co Marotta zaprząta sobie jeszcze głowę Destro, który już jedną nogą jest w Romie jednocześnie negocjując transfer Joveticia? Zabezpiecza się w razie niepowodzeń rozmów z Violą...? W to nie chce mi się wierzyć, bo skoro sprowadzamy Poliego to chyba jakieś porozumienie z Fiorentiną mamy. Naprawdę nie mam pojęcia co ten Marotta kombinuje... Może liczy, że zaraz sprzedamy Krasicia, Melo i Matriego i hajsu starczy nam na wszystkich..? :whistle:

Coś cicho ostatnio o Armero...

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 20:37

Vimes pisze:Jutro ma być rozstrzygający dzień w sprawie Destro. Piłkarz jest blisko Romy, ale Juventus ponoć nie odpuszcza. Marotta rzekomo zaoferował młodemu Włochowi zarobki w wysokości 1,7 mln euro wobec 1,4 mln euro proponowanych przez Romę.
Wogólnie nie myślałem o Destro w kontekście transferu do Juve ale teraz uważam że to może być ciekawe. Sprzedamy Matriego do Milanu za 12 mln Euro, kupimy Matti'e (niewiem jak to odmienić ;p) za 10mln (taką ma wartosć wg transfermarktu) zaoszczędzamy ok. 2mln na pensji też pewnie zaoszczędzimy a taki młody i perspektywiczny gracz napewno będzie lepszym rozwiązaniem niż zbiżający się 30-stki Matri. Potem sprowadzamy jeszcze Armero i Joveticia.
Wtedy nasz atak wygląda tak: Vucinic,Jovetic,Quagliarella,Destro,Giovinco(? LP).
Wtedy fapie nad naszym mercato! :D

jarek88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 20:40

wagner pisze:
jarek88 pisze:Jeśli chodzi o sprzedaż Matri (Milan)
nie czaje tego fenomenu zadowolenia ze sprzedaży Matriego. Ja bym jak najbardziej go zostawił. To dobry zawodnik. Co z tego, że ostatnio spadł z formą, ale chłop jak jest w formie to swoje bramy ustrzela (a i w tym sezonie swoją cegiełkę do sukcesu dołożył) także wolne zostawić Matriego, nie zarobić na nim te pere mil euro ale i nie sprowadzać Borriello czy Pazzinego :whistle:
...''zadowolenia''? Chyba, nie trzeba nikomu tutaj pisać, że nie mamy kasy na klasowego napastnika za 25-30 mln, więc żeby go kupić trzeba kogoś sprzedać. Matri jest jedynym naszym zawodnikiem, którym jest ktoś zainteresowany i daje powyżej 10 mln (oczywiście na razie to tylko plotki). Kupując na przykład Jovetica za ok 25 mln, z miejsca otrzyma on wyjściową jedenastkę - Matri i Quagliarella graliby ogony, to za mało jak na ambicje takiego jednego zawodnika, a co dopiero dwóch. Jaką mamy gwarancję, że Matri odzyska formę? Od ponad pół roku prezentuje się słabo, mamy czekać kolejne pół? Alessandro może nie być przeciwny przeprowadzce do Mediolanu.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 20:57

deszczowy pisze:
Łukasz pisze:Nie, nie za wiele. Poli nie jest zły, ale Jove jest znakomity, a będzie lepszy.
Szybszy? Skuteczniejszy? Poprawi jakiś element swojej gry? Jak to zmierzysz? Jak to przeliczysz i wg jakiego algorytmu? A co, jeśli u nas by się jednak nie sprawdził? Albo skontuzjował?
No właśnie, ja się skłaniam do tego pisał Dolce Vita. Jovetic może jest dobry, ale ściaganie go za wszelką cenę mija się z celem. Ok. 20 mln można dać, ale nie więcej.
Aha, jak dokładać jednego z pary Pazienza/Padoin to prędzej tego pierwszego który i tak jest już raczej niepotrzebny, Padoin to dobra zapchajdziura, zawodnik od zadań specjalnych. Nie ma imponującej kariery, ale tacy jak on też się przydają.
alina pisze:
Łukasz pisze:Destro i mnie nie zachwycił, ale alina mówi, że jest dobry. Z czystym sumieniem można powiedzieć, że lepszy niż Matri?
Miałby pierwszy skład w Juve wiosną. No i młody. Piekielnie mnie boli, że idzie do Romy. Ciężko powiedzieć czy lepszy przez te wahania formy. Matriego.
Myślę, że Łukasz źle postawił pytanie. Patrząc na osiągnięcia to pewnie i Matri kładzie póki co młodszego napastnika. W 3 rundy zdobył prawie 30 bramek, sprawdził się w wielkim klubie, ten drugi na razie tego nie ma. Pytanie jednak co Destro jest w stanie ugrać w przyszłości, czy będzie średniakiem i niespełnionym talentem czy dużo dużo więcej... Na to nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć, ale pytanie czy warto zaryzykować. Może i tak.
alina pisze:Czy ja wiem? 2-letni pobyt w Fiorentinie dobrze by mu zrobił. Mówię oczywiście o współwłasności.
Albo wypożyczenie, nieważne, byle regularnie grał jeśli ma gdzieś iść.
W ogóle jak z Sorensenem, dobrze kojarzę, że wypożyczenie w Bologni przedłużone?
jarek88 pisze:Zostaniemy na lewej stronie z De Ceglie i ... Zieglerem (dlaczego Conte dawałby mu szansę w Trofeo TIM?).
Rok temu Reto też chyba w TIM pograł :)
Myślę, że Ziegler zostaje awaryjnie, jak z Armero czy Kolarova (czy kogoś jeszcze na lewą) nic nie wyjdzie to może Szwajcar zostanie, ale raczej odejdzie.
SKAr7 pisze:A ja dalej nie wiem, jak Udine wypuściło do nas Asę i Islę po 9 milków za połówki :smile:
Wiesz, z tego wychodzi że każdy z nich jest wart 18 mln, co nie jest znowu takie korzystne dla Juve. No ale zgadzam się, że na tych połówkach Udinese stracło więcej. Tyle, że oni zawsze się jakoś ratują, nawet z mało atrakcyjną kadrą.
wagner pisze:nie czaje tego fenomenu zadowolenia ze sprzedaży Matriego. Ja bym jak najbardziej go zostawił. To dobry zawodnik. Co z tego, że ostatnio spadł z formą, ale chłop jak jest w formie to swoje bramy ustrzela (a i w tym sezonie swoją cegiełkę do sukcesu dołożył) także wolne zostawić Matriego, nie zarobić na nim te pere mil euro ale i nie sprowadzać Borriello czy Pazzinego :whistle:
Co by o nim nie mówić, to pierwszy kupiony zawodnik od dawna co (w miarę) regularnie strzela dla Juve. Normalnie to albo się łamali jak Vicek czy Fabio (temu drugiemu oby tylko raz mu się taka kontuzja przytrafiła), albo formy starczało na pół roku (Amauri).
vitoo pisze:Ja też w to nie wierzę, ale tak sobie myślę, po co Marotta zaprząta sobie jeszcze głowę Destro, który już jedną nogą jest w Romie jednocześnie negocjując transfer Joveticia? Zabezpiecza się w razie niepowodzeń rozmów z Violą...?
Ja myślę, że jednak Destro jest bardziej właśnie zabezpieczeniem gdy nie uda się z Joveticem i innymi, niż dodatkiem. Może zły przykład, ale coś jak Aguero i Vucinic.
Wojtek pisze:Wogólnie nie myślałem o Destro w kontekście transferu do Juve ale teraz uważam że to może być ciekawe. Sprzedamy Matriego do Milanu za 12 mln Euro, kupimy Matti'e (niewiem jak to odmienić ;p) za 10mln (taką ma wartosć wg transfermarktu) zaoszczędzamy ok. 2mln na pensji też pewnie zaoszczędzimy a taki młody i perspektywiczny gracz napewno będzie lepszym rozwiązaniem niż zbiżający się 30-stki Matri
Matri zarabia poniżej 2 mln, a Destro dostanie pewnie podobnie, gdzie tu oszczędność pensji?
edit: AHA, źle przeczytałem (wszystko przez brak przecinka), pytanie czy Destro jest do wzięcia za dychę.

W ogóle jak już ktoś odchodzi to niekoniecznie do wrogów. Może to mniej istotne, ale nie chciałbym oglądać Matriego w Milanie a Krasicia w Interze...

Co do mercato ogólnie, fajnie że wróciły te czasy, że dużo zawodników jednak ciągnie do Juve. Pewnie są w nich takie sprzedawczyki jak Zlatan, ale cóż.
Ostatnio zmieniony 22 lipca 2012, 23:04 przez @D@$, łącznie zmieniany 2 razy.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 20:59

@D@$ pisze:
Wojtek pisze:Wogólnie nie myślałem o Destro w kontekście transferu do Juve ale teraz uważam że to może być ciekawe. Sprzedamy Matriego do Milanu za 12 mln Euro, kupimy Matti'e (niewiem jak to odmienić ;p) za 10mln (taką ma wartosć wg transfermarktu) zaoszczędzamy ok. 2mln na pensji też pewnie zaoszczędzimy a taki młody i perspektywiczny gracz napewno będzie lepszym rozwiązaniem niż zbiżający się 30-stki Matri
Matri zarabia poniżej 2 mln, a Destro dostanie pewnie podobnie, gdzie tu oszczędność pensji?
Nie chodziło mi o pensje! Matri OUT --> 12mln Destro, IN --> 10mln i skąd te 2 mln Euro :whistle:

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 21:04

Raczej Alessandro Marti będzie za przeprowadzą do Milanu z conajmniej 2 powodów:
- jest wychowankiem Milanu, a wiadomo, że piłkarze lubią wracac do miejsca w którym się wychowali
- Federica Nagri -z tego co kojarzę mieszka i pracuje w Mediolanie, a Marti widuje się z nią tylko na 1-2 dni w tygodniu, dlatego pewnie wolałby mieszkac z nią lub obok niej:D

Oczywiście jak dla mnie poświęcenie każdego naszego napastnika opócz Giovinco, jest sensowne w kwestii pozyskania Jovetica, bo czarnogórzec jest od każego poprostu lepszy a w dodatku młodszy, a od większosci jeszcze bardziej doświadczony.

Chociaż nie powiem, ale z bólem serca będę żegnał Matriego bo bardzo go polubiłem i tą jego oryginalną cieszynkę, jeżeli miałbym wybierac wolałbym żeby odszedł FaQ, jakoś nie wierzę, że się jeszcze odrodzi, natomiast w Matriego jak najbardziej:D

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 21:17

Wojtek pisze:Wogólnie nie myślałem o Destro w kontekście transferu do Juve ale teraz uważam że to może być ciekawe. Sprzedamy Matriego do Milanu za 12 mln Euro, kupimy Matti'e (niewiem jak to odmienić ;p) za 10mln (taką ma wartosć wg transfermarktu) zaoszczędzamy ok. 2mln na pensji też pewnie zaoszczędzimy a taki młody i perspektywiczny gracz napewno będzie lepszym rozwiązaniem niż zbiżający się 30-stki Matri.
Zamiana Matriego na Destro pod względem finansowym najprawdopodobniej wyszłaby na zero. Roma miała zapłacić Genoi 12 mln euro za transfer, więc dla nas ceny raczej nie opuszczą. Matri przed przedłużeniem kontraktu zarabiał 1,6 mln euro, nie wiem czy dostał podwyżkę przy składaniu podpisu na nowym kontrakcie. Marotta rzekomo proponuje Destro zarobki w wysokości 1,7 mln euro, więc żadna oszczędność. Poza tym, Galliani z pewnością będzie męczył bułę o wypożyczenie, a nie transfer definitywny Matriego. Sprawa rozbija się o to czy wyżej cenimy umiejętności Matriego czy Destro.

Obrazek
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 21:26

@D@$ pisze:Ja myślę, że jednak Destro jest bardziej właśnie zabezpieczeniem gdy nie uda się z Joveticem i innymi, niż dodatkiem. Może zły przykład, ale coś jak Aguero i Vucinic.
Też mi się tak wydaje, ale przecież po to sprowadzamy Poliego, żeby go oddać na jakichś tam warunkach za Joveticia. Skoro transfer Włocha do nas jest już niemalże przesądzony to wnioskuję, że także mamy jakąś umowę z Fiorentiną dotyczącą Czarnogórca. Innymi słowy, wydaje się że transfer Joveticia jest już bardzo blisko i nie bardzo rozumiem po co Marotta teraz miesza się jeszcze w sprawę Destro. A zakładając że on ma być alternatywą dla piłkarza Fiorentiny to co, wszyscy będą czekali aż Marotta skończy negocjacje z Violą? Wątpię. Wszystkim zależy na jak najszybszym załatwieniem sprawy Destro. I Genoi, i Romie, samemu zawodnikowi pewnie też.
Moim zdaniem Destro jutro zostanie piłkarzem Romy.
Wojtek pisze:Sprzedamy Matriego do Milanu za 12 mln Euro, kupimy Matti'e (niewiem jak to odmienić ;p) za 10mln (taką ma wartosć wg transfermarktu) zaoszczędzamy ok. 2mln na pensji też pewnie zaoszczędzimy a taki młody i perspektywiczny gracz napewno będzie lepszym rozwiązaniem niż zbiżający się 30-stki Matri.
W Milanie też wiedzą jak przez ostatnie pół roku grał Matri. Raczej nie siedzą tam w zarządzie idioci i nie wyłożą 12 mln za piłkarza bez formy, zbliżającego się przy tym do 30-stki, tym bardziej że wiemy jak u nich z kasą. Wypożyczenie z opcją wykupu po sezonie to chyba max co możemy ugrać na Matrim w negocjacjach z Milanem. Chyba, że zapłacą nam kilka milionów za wypożyczenie.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 23:41

jarek88 pisze:Chyba, nie trzeba nikomu tutaj pisać, że nie mamy kasy na klasowego napastnika za 25-30 mln, więc żeby go kupić trzeba kogoś sprzedać
klasowy ? i co plotki zaczynają się na Suerezie, VP czy Joveticiu a w ostatecznym rozrachunku kupimy następnego zastępczego ogórka ? (czyt. np Pazzini ? ) dalej się ludzi nie nauczyli patrząc na poprzednie okienka transferowe
@D@$ pisze:Co by o nim nie mówić, to pierwszy kupiony zawodnik od dawna co (w miarę) regularnie strzela dla Juve. Normalnie to albo się łamali jak Vicek czy Fabio (temu drugiemu oby tylko raz mu się taka kontuzja przytrafiła), albo formy starczało na pół roku (Amauri).
trafiony zatopiony :bravo:
Vimes pisze:Sprawa rozbija się o to czy wyżej cenimy umiejętności Matriego czy Destro.
Destro to dalej piłkarska niewiadoma :whistle:

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2012, 00:10

wagner pisze:Destro to dalej piłkarska niewiadoma :whistle:
Jaka niewiadoma? Ten chłopak ma dopiero 21 lat, o ile niczego nie zerwie ani nie złamie to będzie kimś więcej niż zwyczajnym bramkowpychaczem. Nie było jeszcze takiego zawodnika co w takim wieku zaczął się cofać w rozwoju.

Van Persie, Jovetić - byłoby świetnie. Ale w gruncie rzeczy, zadowolę się Destro.

Nie wierzę w transfer Matriego do Milanu. Łysy raczej nie zdecyduje się na taki transfer, to raczej nie w jego stylu. W zasadzie, w ogóle nie sądzę, żeby mogło dojść do sprzedaży Matriego.

4d1k

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 23 lipca 2012, 01:09

Właśnie dostałem info od kumpla, kibica Fiorentiny, że Jovetic doznał kontuzji. Niestety nie wiem, czy jakiś lekki uraz, czy coś poważniejszego.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2012, 08:15

4d1k pisze:Właśnie dostałem info od kumpla, kibica Fiorentiny, że Jovetic doznał kontuzji. Niestety nie wiem, czy jakiś lekki uraz, czy coś poważniejszego.
Oficjalnie lekkie problemy z mięśniami, nieoficjalnie mówi się o konflikcie i niepewnej przyszłości piłkarza. Chociaż wczoraj po meczu Fiory Nastasić powiedział: "Rozmawialiśmy i mam nadzieje, że zostanie. Widzę, że jest na to zdecydowany"

Obrazek
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2012, 08:21

@pumex
tak samo pomyślałem...swoją drogą Behrami, Gamberini (były kapitan i rygiel defensywy), de Silvestri, rok temu Frey, Montolivo - Viola się sypie, filary drużyny odchodzą i moim zdaniem Jove nie ma już czego tam szukać. To czas, żeby zmienić otoczenie i podnieść poziom piłkarski w lepszym klubie. Odebrali mu nawet opaske, więc coś jest na rzeczy.

szycha21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2012, 09:05

Fiorentina w tym sezonie miała ogromne problemy. Na szczęście mieli przyzwoitą końcówke sezonu (na 8 meczy tylko 1 porazka), bo tak to mogłoby być z nimi jak choćby z genoa. Po odejściu tylu piłkarzy, dobrze by było żeby Jovetić odszedł, bo naprawde może się 'zepsuc' w zespole, który w najbliższym sezonie pewnie będzie w dolnej połowie tabeli.

Zablokowany