Trofeo TIM 2012: Inter 1-0 JUVENTUS | JUVENTUS 1-0 Milan

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 09:50

Włosi swoją ignorancją nie przestają mnie zadziwiać. Po pierwszym spotkaniu przemilczałem stan murawy, ale uraz Caceresa nieźle mnie wpienił. Kurna, jak można tak przygotować murawę, że wygląda jak kartoflisko, a to wszystko na turniej z udziałem 3-ch największych ekip w Italii :?: :doh: :angry:

Dziś media powoli zaczynają pisać o długości przerwy w grze Martina - od 2 (jeśli to tylko skręcenie kolana) do 6-7 miesięcy, jeśli ucierpiały więzadła i w zależności w jakim stanie są. Lipa.

Chciałem jeszcze wrócić do gry Lucio. Błąd błędem, dobrze, że w meczu o pietruszkę i nie widzę powodu, żeby go skreślać. Ale jednak pewne obawy mogą być uzasadnione, bo widać było, że piłka nabrała bardzo mocnej rotacji i nie tylko przez stan murawy dziwnie się dobiła. Tak doświadczony zawodnik jak Lucio powinien przewidywać takie sytuacje, ale mniejsza o to. Nie wiem, czy zauważyliście, jak Lucio beznadziejnie wykonuje nawet najprostsze podania do najbliższego kolegi. Często są one nie w tempo. Nie potrafi rozróżnić, kiedy zagrać na dojście, a kiedy do nogi. Mam nadzieję, że to wynika tylko i wyłącznie z braku zgrania.

Bardzo szkoda tego urazu Caceresa, bo w dwóch spotkaniach wyglądał dużo lepiej niż Lucio, pomijając nawet błędy tego drugiego, a teraz znowu mamy tylko 4 obrońców do gry 3-5-2 :/

Obrazek
mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 10:35

No NIE, dlaczego akurat Caceres?? :płaczę: Takie kopanie o pietruszkę przypłacone kontuzją. W następnym roku niech przyjadą obejrzeć murawę i jak bedzie chociaz jedna kępa to powiedzieć "nie gramy" i tyle. Przecież to było takie kartoflisko, że szkoda gadać. Mam nadzieję, że nie będzie tak jak z Quagiem. Wszyscy wiedzą co się stało. Cały czas nie może odnaleźć formy. Czekam na jakieś info o Martinie.

W tym turnieju w zasadzie nic mnie nie zdziwiło w naszej grze. Może poza Masim, którego nie znałem, a zaprezentował się bardzo dobrze. Mam nadzieję, że zostanie z nami na przyszły sezon. Oprócz tego jak zawsze dobra linia pomocy (prostopadłe piły Vidala :shock: , Asa :bravo: ) i beznadziejny atak. Q ma przed sobą tylko bramkarza i zamiast uderzyć po długim to pakuje z całej siły w boczną siatkę :doh: Matri nie lepszy. Napastnik na gwałt potrzebny. Dować JoJo!!

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 10:42

Eh jeśli potwierdzą się najgorsze obawy co do zdrowia Caceresa (odpukać w niemalowane) to może warto byłoby chociaż na pół roku zostawić Masiego w składzie? Co prawda aż do 3 sierpnia nie obejrzę żadnego meczu Juve :( ale z tego co mówicie to póki co prezentuje się lepiej niż Lucio? No ale to tylko moje zdanie podparte jedynie waszymi relacjami słownymi ;) Oby jednak Martinowi nic złego nie było...

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 10:45

kamilu_87 pisze:troche nieudolny sposób to Mirko zrobił.
A bo ja wiem? Dostał nogę, był kontakt, przewrócił się -> dostał karnego.
miyagi pisze: Nie aż taki nowy, stary z recyklingu, bo to był Taiwo a nie Traorè.
To był Traore. Taiwo, choć to niby jego strefa, stał obok.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 11:03

We wczorajszym meczu było kilka pozytywów. Na prawdę podobała mi się gra Asamoaha i Masiego. Ten drugi może się okazać przydatnym zawodnikiem, ponieważ wielkiego pecha miał wczoraj Caceres (który z resztą też grał fajnie). Okazuje się, że może mieć poważną kontuzję kolana. Trzeba czekać na prognozy, które jak widziałem w postach powyżej mogą być tragiczne (nawet 6-7 miesięcy :/). Stan wczorajszego boiska był dramatyczny :/ a z każdym meczem był coraz gorszy.

Jeśli chodzi o Lucio, to jest on jakiś straszne zestresowany przejściem do nas (szczególnie gdy musiał grać z Interem). Zdarzają mu się takie błędy, których zawodnik z jego doświadczeniem nie powinien robić :/ Niestety wczoraj znowu minął się z piłką (co wykorzystał Couthinio). Mam tylko nadzieję, że jak najszybciej się ogarnie i pokaże w naszych barwach to co ma najlepszego do zaoferowania...

ObrazekObrazekObrazek
rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 11:04

Kamex22 pisze:Eh jeśli potwierdzą się najgorsze obawy co do zdrowia Caceresa (odpukać w niemalowane) to może warto byłoby chociaż na pół roku zostawić Masiego w składzie? Co prawda aż do 3 sierpnia nie obejrzę żadnego meczu Juve :( ale z tego co mówicie to póki co prezentuje się lepiej niż Lucio? No ale to tylko moje zdanie podparte jedynie waszymi relacjami słownymi ;) Oby jednak Martinowi nic złego nie było...
No właśnie też to chciałem napisać, Caceresa możemy mieć z głowy na parę miesięcy, Lucio jest cienki bardzo, już w drugim sparingu daje ciała, choć wczoraj trzeba przyznać murawa była w fatalistycznym stanie. Wkrótce może się okazać, że brakuje nam rezerwowych środkowych obrońców, więc może faktycznie warto byłoby pozostawić Masiego. Ale poczekajmy do oficjalnego komunikatu o stanie zdrowia Martina, który ukaże się po powrocie i badaniach w Turynie. Inną bardzo ważną kwestią jest to, że widać jak na dłoni brak w naszym zespole klasowych napastników, oczywiście za chwilę będzie Gio, ale według mnie to będzie zawodnik rywalizujący o miejsce w składzie z Vuciniciem, a nam brakuje typowego strikera, bo z Matrim i Fabio daleko nie zajedziemy, a nikt mnie nie przekona, że ewentualne przyjście Jo-jo rozwiązuje sprawę. Jest jeszcze ponad miesiąc okienka, tak więc liczę na to że Marotta dobrze je wykorzysta, bo inaczej możemy się bardzo rozczarować.
Ostatnio zmieniony 22 lipca 2012, 11:10 przez rufi8, łącznie zmieniany 1 raz.

Arty83

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 11:07

Za Caceresa to powinniśmy odszkodowanie dostać od organizatorów i zgadzam się z tym aby zostawić Masigo. Naprawdę chłopak ma potencjał. Jest silny, wysoki, wygrywa pojedynki 1vs1, dobrze gra głową i wyprowadza. Naprawdę nasz trenejro powinien przemyśleć czy go wypożyczać.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 11:07

Znalazł ktoś nagrane mecze z wczorajszego turnieju? Nie mogłem oglądać i nie mogę w necie znaleźć nic działającego...

Uraz Caceresa martwi - kiedy na boisko może wrócić Isla?

Edyta:
Wielkie dzięki za linka Chopacy! Sory, ale do tego tematu, który podaliście nie zaglądałem. Jakoś kurde nie pomyślałem :/
Ostatnio zmieniony 22 lipca 2012, 11:37 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 11:13

yanquez pisze:Znalazł ktoś nagrane mecze z wczorajszego turnieju? Nie mogłem oglądać i nie mogę w necie znaleźć nic działającego...

Uraz Caceresa martwi - kiedy na boisko może wrócić Isla?
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.p ... 239#649239
Raczej w pre-season już Caceresa nie zobaczymy. Szkoda :/

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 11:13

Nie wiem czy tak ciężko rozejrzeć się po forum:
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.p ... 239#649239

Ale i tak padnie jeszcze milion pytań o to samo..

Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 13:46

Na JP pojawiła się informacja o możliwości uszkodzenia więzadła pobocznego. Wiadomo jest, że nie jest to najlepsza informacja, ale jeśli oczywiście by tak było, to też nie jest najgorzej. Poboczne ma to do siebie, że rehabilitacja jest znacznie łatwiejsza i przede wszystkim krótsza. Często wystarczy samo usztywnienie stawu, bez zabiegu. No, ale na razie to wszystko na poziomie spekulacji.

Obrazek
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 14:11

Jak dla mnie to wyglądało na skręcenie kolana, zerwanie wiązadeł.
Jestem raczej tutaj realistą przerwa 6-8 miesięcy .

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 14:14

Nie wyglądało to dobrze, ale trzeba być dobrej myśli i mieć nadzieję na jak najkrótszą przerwę w grze, czyli Masi pewnie zostaje w składzie nie wyobrażam sobie tego inaczej bo tym co Lucio wyrabia ostatnio. Młody chłopak był przynajmniej pewny i nie przestraszony. A 5 stoperów musi być jak gramy 3-5-2

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 14:23

Ehhh ten Lucio to chyba była zagrywka morattiego :angry: W trzech sparingach tracimy dwie bramki i obydwie z jego winy. Mam nadzieje że ten ociężały koleś dużo nie pogra u nas, jedynie jakieś symboliczne minuty w Coppa Italia!

Quag i Matri. :roll: Quag w pierwszym meczu mógł hat-tricka ustrzelić. Potrzebujemy napastnika.

Kontuzja Caceresa dużo nie zmienia bo i tak jest rezerwowym zresztą mamy Lichta i Isle po prawej na 3-5-2 ale i tak go szkoda. Te boisko to porażka!

W strojach domowych bramkarskie są takie same jak wyjazdówki, fajnie to wygląda :ok:

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2012, 14:24

1. Lucio zdenerwowany (ba, sfajdany) bardziej niż Bonucci w okresie świetności.

2. Jak pięknie wygląda tarcza za mistrza na naszych koszulkach. Jak mi tego obłędnie brakowało <3

3. Koszulki Interu są jakieś trefne. Bez kitu, oni mają na nich granatowo-niebieskie pasy, a nie czarno-niebieskie. WTF?

4. Szkoda, że wilczych dołów i zasieków nie pokopali na tym pożal się borze boisku.

Zablokowany