Sezon 2012/2013
- Alfa i Omega
- Juventino
Koloryzujesz. Robinho jest od dawna postacią w Milanie drugoplanową, Van Bommela już nie ma, a Ambro to również melodia przeszłości.Espaneta pisze:i zawsze będę przyrównywał je do swoich złotych okresów, nigdy bym nie pomyślał że tak wielkie kluby mogą być w tak żenującej kondycji jak na ich markę, że w takim Milanie gwiazdą będzie popierdóła Robinho a pomoc w ryzach trzymał dziadzia Ambrosini z Van Bommelem którzy już mecze powinni oglądać przed telewizorem a nie być pierwszoplanowymi postaciami w takich klubach.
Ja rozumiem o co Ci chodzi, ale chyba gryziesz to od złej strony - właściwym byłoby powiedzieć, że Serie A widocznie regresuje (długi, korupcja, problemy Juve, Romy, kijowe stadiony, olewka LE, etc), a Portugalczycy i Francuzi są constans - konsekwentnie trzymają się swojego sposobu prowadzenia drużyn i egzystencji w futbolu. Raz mają lepszy rok, raz gorszy, zaś Włosi praktycznie bez przerwy chudo - lecz z przebłyskami - wypadają. W tym kontekście, trochę szkoda, że De Laurentiis to taka patola w prowadzeniu klubu, bo jego Napoli zdecydowanie powinno być dwa poziomy wyżej i walczyć w europejskich pucharach.Espaneta pisze:A z tym że Benfica, Porto czy VCF dałoby radę Milanowi czy Interowi będę się trzymał bo nie powiedziałem że to są lepsze kluby tylko na chwilę obecną, na stan taki jaki jest dzisiaj te kluby sportowo są po prostu lepsze, moim zdaniem oczywiście.
Natomiast... Porto to w najlepszym wypadku jak równy z równym może grać z Udinese albo Romą i Interem pogrążonymi w (głębokim) kryzysie. Faworytami ze względu na poziom, poziom sportowy z Milanem, Juve, nawet Napoli by nie byli. I już. Mówienie inaczej to trochę nieproporcjonalne patrzenie na aspekty, które wyliczyłeś, tak przynajmniej ja to odbieram

Włoskie kluby to momentami same się deprecjonują.Espaneta pisze:Myślę że jednak warto by było zawiesić broń bo raczej nie przekonamy się do swoich racji, a już nie mam sił na kolejne tak wielkie posty, chce tylko podkreślić że nie miałem zamiaru deprecjonowania włoskiej piłki i tych klubów a już tym bardziej oczerniania kibiców
Nie ma sensu dyskutować o tym "która liga lepsza". Jakąś wojnę lig urządzać. Jeśli czegoś nie da się sprawdzić ani udowodnić (a tego się nie da), to zwyczajnie jest to rozmowa niemerytoryczna.
- Vimes
- Juventino
Co do ewentualnego wyprzedzenia Serie A przez ligę portugalską i francuską w rankingu UEFA to nie pociągnie to za sobą aż takich konsekwencji jak w przypadku zepchnięcia Włochów z podium przez ligę niemiecką, bo to oznaczało utratę jednego miejsca w LM. Dopiero wyprzedzenie przez Holendrów uznałbym za głęboki kryzys Serie A. Na razie mamy tylko trend spadkowy, który mam nadzieję wkrótce się odwróci.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Jakkolwiek w tej chwili takie prognozy, mogą być bez sensu, pokusiłem się o przewidywanie tabeli sezonu 12/13 w Serie A. Bardzo subiektywne, ale mysle sensowne:
1. Juventus - wzmocniony Islą i Asamoahem, a także Giovinco, Juventus moim zdaniem, obroni tytuł, zwlaszcza, iz rywale glownie sie oslabiaja, niz wzmacniaja.
2. Milan - pomimo utraty Ibry, i Thiago Silvy, beda wciaz bardzo grozni, Allegri jako dobry trener poprowadzi ich do 2 wicemistrzostwa z rzędu. Przewiduje ze prym wiesc w klubie będzie El-Shaarawy a takze Montolivo i Boateng.
3. Napoli - Pomimo sporego oslabienia jakim byla sprzedaz Lavezziego, prognozuje, iz Napoli utrzyma sie jako druzyna z topu w Serie A, a nabytki Gamberiniego i Behramiego, tylko wzmocnia konkurencje w druzynie, a Pandev godnie zastapi Ezequiela.
4. Inter - transfery Jonathana czy Handanovicia a takze Palacio, czy powrot Coutinho, pokazuja, ze Inter nie ma pieniedzy na gwiazdy z absolutnego topu, ale solidni zawodnicy, podobnie jak i jeden z 3 najlepszych bramkarzy w Serie A, zagwarantuja miejsce w pierwszej 5.
5. Lazio - sklad bez wielkich zmian, nie oslabiaja sie, ale takze nie wzmacniaja. Utrzymaja wiec solidna 5 pozycje.
6. Parma - moj cichy faworyt. Druzyna bardzo madrze budowana, z solidnym Zaccardo i Santacroce, dobrym bramkarzem Mirante, greckim megatalentem Ninisem, solidnymi Galoppą, Biabianym i Floccarim wywalczy gre w Lidze Europy. Ninis natomiast, swietnie zastapi Giovinco.
7. Sampdoria - rewelacyjny beniaminek dojdzie moim zdaniem w pierwszym sezonie do Ligi Europy. Maxi Lopez? Pozzi? Romero na bramce? Gastaldello ? Powrot Poliego i Tissone ? Na papierze stac ich moim zdaniem nawet na jeszcze wiecej, ale 7 miejsce na poczatek to i tak niezle.
8. Atalanta - Niska pozycja w tabeli w poprzednim sezonie, byla spowodowana w duzej mierze ujemnymi punktami. Tym razem, Atalanta zakonczy swoj sezon duzo wyzej, a duzy udzial w tym bedzie mialo magiczne trio - Denis - Schelotto - Moralez.
9. Roma - brak spektakularnych transferow, a takze reka specyficznego Zemana, Smudy włoskiego futbolu, doprowadzi Romę do bardzo niskiego 9 miejsca, i miana druzyny z jedna z najgorszych formacji obronnych w lidze. Osvaldo, Pjanic, Lamela i Bojan nie wystarcza.
10. Cagliari - wykorzystujac oslabienia rywali* wywalcza 10 miejsce. Najlepszym strzelcem oczywiscie snajper Pinilla. Kolejny b. dobry sezon Nainggolana i Cossu, pomoze im w transferze do lepszych klubow.
11. Udinese - nic nie trwa wiecznie- taka dewiza dosc czesto beda powtarzac sobie kibice z Udine, po spektakularnym spadku Udinese z top 5 w Serie A, do drugiej polowy tabeli w lidze. Ale to nic dziwnego. Leciwy Di Natale, i utalentowany Maicosuel nie uciagna sami tego wozka. Majac na bramce malo znanego Romo, sprzedajac w 1 sezonie Isle, Asamoaha i Armero, Udinese samo skazalo sie na los sredniaka.
12. Catania - druzyna pelna Argentynczykow wywalczy spokojne utrzymanie, glownie dzieki defensywie, zwlaszcza dzieki Andujarowi.
13. Chievo - slabsze miejsce niz w poprzednim sezonie, druzyna z Werony "zawdziecza" sporej wyprzedazy jaka miala miejsce w tym klubie. Acerbi, Constant czy Bradley, to nie gwiazdy swiatowego formatu, ale trzymali w ryzach ten zespol. Na szczescie dla Chievo wzmacnia ich Di Michele. Pellissier zas moim zdaniem, po raz kolejny bedzie utrapieniem dla najmocniejszych, takze dla Juve.
14. Bologna - 14 miejsce Bologna wywalczy w bólach, glownie dzieki Diamantiemu. Gdyby nie on, zapewne Bologna walczylaby do konca o utrzymanie.
15. Siena - Calaio razem z D'Agostino zapewnia utrzymanie druzynie ze Sieny, aczkolwiek bedzie ono jeszcze trudniejsze, gdyz tym razem sila ofensywna bedzie polegac tylko na Calaio, a nie jak rok wczesniej na Calaio i Destro.
16. Fiorentina - wyprzedaz Fiorentiny skonczy sie dla nich fatalnie. Majac w skladzie juz tylko Vargasa, i El-Hamdaouiego, Fiorentina zaliczy kolejny katastrofalny sezon, ocierajac sie o spadek.
17. Torino - Druzyna Torino calkiem madrze sie wzmacnia, zaczynajac od defensywy - Gillet czy Ferronetti. Jesli nie sprzedadza Ogbonny, ani Bianchiego, to w moim mniemaniu sztuka utrzymania uda im sie, pomimo dwóch porazek w derbach Turynu
18. Palermo - moj faworyt do spadku. Po kilku latach balansowania na krawedzi, i po sprzedazy wielu zawodnikow stanowiacych o sile druzyny, druzyna krnąbrnego biznesmena poleci z hukiem z Serie A. Miccoli mlodszy juz nie bedzie, a Tzorvas z Munozem nie dadza rady obronic Palermo przed spadkiem.
19. Genoa - po poprzednim bardzo slabym sezonie, Genoe czeka jeszcze wiekszy regres i spadek z elity. Pomimo posiadania w swoim skladzie graczy niezlych - jak Constant i Mesto, dobrych - jak Frey i Veloso, a nawet bardzo dobrych - jak Gilardino i Palacio, Genuenczycy ledwo co sie utrzymali. Teraz, gdy pozostala ich tylko trójka, ta sztuka im sie juz nie uda.
20. Pescara - Druzyna ktora wywalczyla awans glownie dzieki graczom wypozyczonym. Poki co, nie szaleje na rynku transferowym. Jesli taka tendencja sie utrzyma, nie wierze, by druzyna zoltodziobow (srednia wieku 24,1 - zrodlo - transfermarkt) dala rade utrzymac sie w Serie A. Zleca z wynikiem gorszym niz Cesena przed rokiem.
A wy, jak uwazacie? :twisted:
*zakladam ze Fiorentina pozbedzie sie Joveticia, Siena/Genoa - Destro, Udinese - Armero i Bologna Gastona Ramireza.
1. Juventus - wzmocniony Islą i Asamoahem, a także Giovinco, Juventus moim zdaniem, obroni tytuł, zwlaszcza, iz rywale glownie sie oslabiaja, niz wzmacniaja.
2. Milan - pomimo utraty Ibry, i Thiago Silvy, beda wciaz bardzo grozni, Allegri jako dobry trener poprowadzi ich do 2 wicemistrzostwa z rzędu. Przewiduje ze prym wiesc w klubie będzie El-Shaarawy a takze Montolivo i Boateng.
3. Napoli - Pomimo sporego oslabienia jakim byla sprzedaz Lavezziego, prognozuje, iz Napoli utrzyma sie jako druzyna z topu w Serie A, a nabytki Gamberiniego i Behramiego, tylko wzmocnia konkurencje w druzynie, a Pandev godnie zastapi Ezequiela.
4. Inter - transfery Jonathana czy Handanovicia a takze Palacio, czy powrot Coutinho, pokazuja, ze Inter nie ma pieniedzy na gwiazdy z absolutnego topu, ale solidni zawodnicy, podobnie jak i jeden z 3 najlepszych bramkarzy w Serie A, zagwarantuja miejsce w pierwszej 5.
5. Lazio - sklad bez wielkich zmian, nie oslabiaja sie, ale takze nie wzmacniaja. Utrzymaja wiec solidna 5 pozycje.
6. Parma - moj cichy faworyt. Druzyna bardzo madrze budowana, z solidnym Zaccardo i Santacroce, dobrym bramkarzem Mirante, greckim megatalentem Ninisem, solidnymi Galoppą, Biabianym i Floccarim wywalczy gre w Lidze Europy. Ninis natomiast, swietnie zastapi Giovinco.
7. Sampdoria - rewelacyjny beniaminek dojdzie moim zdaniem w pierwszym sezonie do Ligi Europy. Maxi Lopez? Pozzi? Romero na bramce? Gastaldello ? Powrot Poliego i Tissone ? Na papierze stac ich moim zdaniem nawet na jeszcze wiecej, ale 7 miejsce na poczatek to i tak niezle.
8. Atalanta - Niska pozycja w tabeli w poprzednim sezonie, byla spowodowana w duzej mierze ujemnymi punktami. Tym razem, Atalanta zakonczy swoj sezon duzo wyzej, a duzy udzial w tym bedzie mialo magiczne trio - Denis - Schelotto - Moralez.
9. Roma - brak spektakularnych transferow, a takze reka specyficznego Zemana, Smudy włoskiego futbolu, doprowadzi Romę do bardzo niskiego 9 miejsca, i miana druzyny z jedna z najgorszych formacji obronnych w lidze. Osvaldo, Pjanic, Lamela i Bojan nie wystarcza.
10. Cagliari - wykorzystujac oslabienia rywali* wywalcza 10 miejsce. Najlepszym strzelcem oczywiscie snajper Pinilla. Kolejny b. dobry sezon Nainggolana i Cossu, pomoze im w transferze do lepszych klubow.
11. Udinese - nic nie trwa wiecznie- taka dewiza dosc czesto beda powtarzac sobie kibice z Udine, po spektakularnym spadku Udinese z top 5 w Serie A, do drugiej polowy tabeli w lidze. Ale to nic dziwnego. Leciwy Di Natale, i utalentowany Maicosuel nie uciagna sami tego wozka. Majac na bramce malo znanego Romo, sprzedajac w 1 sezonie Isle, Asamoaha i Armero, Udinese samo skazalo sie na los sredniaka.
12. Catania - druzyna pelna Argentynczykow wywalczy spokojne utrzymanie, glownie dzieki defensywie, zwlaszcza dzieki Andujarowi.
13. Chievo - slabsze miejsce niz w poprzednim sezonie, druzyna z Werony "zawdziecza" sporej wyprzedazy jaka miala miejsce w tym klubie. Acerbi, Constant czy Bradley, to nie gwiazdy swiatowego formatu, ale trzymali w ryzach ten zespol. Na szczescie dla Chievo wzmacnia ich Di Michele. Pellissier zas moim zdaniem, po raz kolejny bedzie utrapieniem dla najmocniejszych, takze dla Juve.
14. Bologna - 14 miejsce Bologna wywalczy w bólach, glownie dzieki Diamantiemu. Gdyby nie on, zapewne Bologna walczylaby do konca o utrzymanie.
15. Siena - Calaio razem z D'Agostino zapewnia utrzymanie druzynie ze Sieny, aczkolwiek bedzie ono jeszcze trudniejsze, gdyz tym razem sila ofensywna bedzie polegac tylko na Calaio, a nie jak rok wczesniej na Calaio i Destro.
16. Fiorentina - wyprzedaz Fiorentiny skonczy sie dla nich fatalnie. Majac w skladzie juz tylko Vargasa, i El-Hamdaouiego, Fiorentina zaliczy kolejny katastrofalny sezon, ocierajac sie o spadek.
17. Torino - Druzyna Torino calkiem madrze sie wzmacnia, zaczynajac od defensywy - Gillet czy Ferronetti. Jesli nie sprzedadza Ogbonny, ani Bianchiego, to w moim mniemaniu sztuka utrzymania uda im sie, pomimo dwóch porazek w derbach Turynu
18. Palermo - moj faworyt do spadku. Po kilku latach balansowania na krawedzi, i po sprzedazy wielu zawodnikow stanowiacych o sile druzyny, druzyna krnąbrnego biznesmena poleci z hukiem z Serie A. Miccoli mlodszy juz nie bedzie, a Tzorvas z Munozem nie dadza rady obronic Palermo przed spadkiem.
19. Genoa - po poprzednim bardzo slabym sezonie, Genoe czeka jeszcze wiekszy regres i spadek z elity. Pomimo posiadania w swoim skladzie graczy niezlych - jak Constant i Mesto, dobrych - jak Frey i Veloso, a nawet bardzo dobrych - jak Gilardino i Palacio, Genuenczycy ledwo co sie utrzymali. Teraz, gdy pozostala ich tylko trójka, ta sztuka im sie juz nie uda.
20. Pescara - Druzyna ktora wywalczyla awans glownie dzieki graczom wypozyczonym. Poki co, nie szaleje na rynku transferowym. Jesli taka tendencja sie utrzyma, nie wierze, by druzyna zoltodziobow (srednia wieku 24,1 - zrodlo - transfermarkt) dala rade utrzymac sie w Serie A. Zleca z wynikiem gorszym niz Cesena przed rokiem.
A wy, jak uwazacie? :twisted:
*zakladam ze Fiorentina pozbedzie sie Joveticia, Siena/Genoa - Destro, Udinese - Armero i Bologna Gastona Ramireza.
BESTER MANN, BESTEEER !

- Dobry Mudżyn
- Juventino
Mam nawet kilka, ale zadne nie jest na tyle czasochłonne zeby zająć dlugie, letnie wieczorymiyagi pisze:Znajdź sobie c jakieś sensowne hobby dla zabicia czasu, a nie podsumowujesz mercato zanim nawet do półmetka jeszcze nawet nie dobiło.Dobry Mudżyn pisze: A wy, jak uwazacie? :twisted:
PS: Po skonczonym mercato zrobie edita tego posta, albo napisze nowego, typujac od poczatku tabelę

BESTER MANN, BESTEEER !

- SKAr7
- Juventino
To ogarnij jakąś lalę. Wiele ma "mudżyńskie" fetysze, więc nie powinno być ciężko. Rozrywka na długie letnie wieczory gwarantowanaDobry Mudżyn pisze: Mam nawet kilka, ale zadne nie jest na tyle czasochłonne zeby zająć dlugie, letnie wieczory![]()
PS: Po skonczonym mercato zrobie edita tego posta, albo napisze nowego, typujac od poczatku tabelę

Milan dziś wyglądał baaardzo źle. Wydawało się, że to oni nam będą siedzieć na ogonie i liczyć na potknięcia, ale tak naprawdę ich pierwszy skład nie był dziś porządnie przetrzebiony. Nawet biorąc kolosalną poprawkę na to, że okres przygotowawczy dopiero się zaczyna, to uważam, jeśli nie będzie poważnych wzmocnień, to Milanu nie ujrzymy w CL po jesieni 12/13 przed dłuższy czas.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Nie przesadzaj, tam było dwóch-trzech piłkarzy pierwszego składu. Robinho, Boateng i jeden z trójki pomocników.SKAr7 pisze:tak naprawdę ich pierwszy skład nie był dziś porządnie przetrzebiony.
Mudżinie, wydaje mi się, że zbyt matematycznie podchodzisz do sprawy. "Fiorentina walczyła o utrzymanie, sprzedała kilku dobrych graczy więc teraz spadną" - niby logiczne, ale ich walka o utrzymanie była niespodzianką w tym sezonie. Podobnie jak Genoi. Nie możesz automatycznie zakładać, że znów powtórzą fatalny sezon i to z jeszcze gorszym skutkiem. Zakładasz też sprzedaż Joveticia a nie zakładasz wzmocnień za część zarobionych na nim pieniędzy (podobnie rzecz ma się z Bologną zarabiającą na Ramirezie). Poza tym Montella wydaje się być dobrym trenerem.
Nie wydaje mi się, żeby Udine aż tak brutalnie spadło do drugiej dziesiątki tabeli. Mają dobry system, organizację gry i sporo szmalu na transfery do końca sierpnia. Będą w szóstce a prędzej od Romo będzie chyba bronił Brkić.
Cossu ma już 32 lata i raczej żaden lepszy klub nie bierze/weźmie go pod uwagę. Nainggolan niestety zaliczył dobrą jesień i słabą wiosnę więc musi teraz dać czadu żeby liczyć, że ktoś wyłoży za niego konkretną kasę. Zwłaszcza w obecnej sytuacji Serie A, gdzie ogląda się każde euro przed wydaniem.
- SKAr7
- Juventino
Ouh_yeah pisze:Nie przesadzaj, tam było dwóch-trzech piłkarzy pierwszego składu. Robinho, Boateng i jeden z trójki pomocników.SKAr7 pisze:tak naprawdę ich pierwszy skład nie był dziś porządnie przetrzebiony.
Hmm? Przeglądałem listę nieobecnych w Milanie i wydaje mi się, że z zawodników mogących zrobić różnicę brakowało tylko Cassano i Pato. Do tego potrafiący grać nieźle, ale dla mnie zbyt chimeryczny by na nim opierać rozegranie- Montolivo, no i Abate z Nocerino, który jakimiś tytanami nie są.
Ale był Boateng, był Shaarawy, był Emmanuelson, był nowy interesujący Acerbi, naprawdę mieli kim grać, chyba byli w stanie wystawić 6-7 zawodników z podstawowego.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Z drużyn wczoraj grających to my mieliśmy oczywiście największe braki, no bo cała obrona z bramką i główna siła w środku. Też Giovinco myślę zjada czy to Fabio czy Matriego. Z pierwszej jedenastki był więc Vidal, był Vucinic. To tak tytułem wstępu. W Interze brakowało Alvareza czy Sneijdera, jeśli tak rozmawiamy o potencjalnym pierwszym składzie. No i Maicon. Milan? Zacznijmy od tyłu - Abbiati, Abate, Mexes. Dalej - Montolivo, Nocerino czy Muntari. Do 5 zawodników wczoraj to może byłoby z pierwszego składu.SKAr7 pisze:Hmm? Przeglądałem listę nieobecnych w Milanie i wydaje mi się, że z zawodników mogących zrobić różnicę brakowało tylko Cassano i Pato. Do tego potrafiący grać nieźle, ale dla mnie zbyt chimeryczny by na nim opierać rozegranie- Montolivo, no i Abate z Nocerino, który jakimiś tytanami nie są.
Ale był Boateng, był Shaarawy, był Emmanuelson, był nowy interesujący Acerbi, naprawdę mieli kim grać, chyba byli w stanie wystawić 6-7 zawodników z podstawowego.
Tym bardziej trudno zrozumieć sens tego posta z wczoraj.Dobry Mudżyn pisze:PS: Po skonczonym mercato zrobie edita tego posta, albo napisze nowego, typujac od poczatku tabelę
- Vincitore
- Juventino
Czy ja wiem czy bez takich wielkich zmian? Ederson to bardzo solidny zawodnik, mogący z Hernanesem ciekawie się prezentować. Wrócił także Zarate i z tego co wiem, początkowo miał być sprzedany, ale na treningach prezentuje się wyśmienicie i podsunięto mu pod nos nową umowę. Podobno także Balzaretti jest coraz bliżej Rzymu.Dobry Mudżyn pisze: 5. Lazio - sklad bez wielkich zmian, nie oslabiaja sie, ale takze nie wzmacniaja. Utrzymaja wiec solidna 5 pozycje.
Ja jestem zdania, że bez Giovinco Parme czeka desperacka walka o utrzymanie. Takie zespoły jak Parma bazują właśnie na indywidualnościach, a Giovinco znaczył dla nich niebotycznie dużo. Wielokrotnie oglądałem mecze Parmy z najsilniejszymi drużynami i on tam kreował 90% sytuacji, będą musieli się ogarnąć, ale myślę, że się utrzymają.Dobry Mudżyn pisze: 6. Parma - moj cichy faworyt. Druzyna bardzo madrze budowana, z solidnym Zaccardo i Santacroce, dobrym bramkarzem Mirante, greckim megatalentem Ninisem, solidnymi Galoppą, Biabianym i Floccarim wywalczy gre w Lidze Europy. Ninis natomiast, swietnie zastapi Giovinco.
Nie no, bez przesadyDobry Mudżyn pisze: 18. Palermo - moj faworyt do spadku. Po kilku latach balansowania na krawedzi, i po sprzedazy wielu zawodnikow stanowiacych o sile druzyny, druzyna krnąbrnego biznesmena poleci z hukiem z Serie A. Miccoli mlodszy juz nie bedzie, a Tzorvas z Munozem nie dadza rady obronic Palermo przed spadkiem.

Dla mnie na tę chwilę:
(kolejność przypadkowa na poszczególnych miejscach)
1-2: Juventus, Milan
3-5: Napoli, Inter, Lazio
6-7: Roma, Udinese
8-15: Catania, Fiorentina, Chievo, Genoa, Palermo, Cagliari, Sampdoria, Atalanta
16-20: Bologna, Parma, Siena, Torino, Pescara
- Arty83
- Juventino
Wszystko fajnie, zwłaszcza Juve na szczycie ale nie zgadzam się z typowaniem, że Roma i Udinese wypadną poza puchary. Romie to raczej odejście Luisa pomoże i łatwo wywalczy awans do LE, na więcej ich nie stać. Udinese też łatwo pucharów nie odda. Bardziej bym typował Lazio, że zajmie miejsce gdzieś w środku tabeli.Dobry Mudżyn pisze:Jakkolwiek w tej chwili takie prognozy, mogą być bez sensu, pokusiłem się o przewidywanie tabeli sezonu 12/13 w Serie A. Bardzo subiektywne, ale mysle sensowne:
Co do spadku to pewniakiem jest dla mnie Pescara. O pozostałe 2 miejsca powalczą Siena, Fiora, Toro i Sampa.
- Łukasz
- Juventino
Nie, Lazio się wzmocniło. Wrócił Zarate, z Klose powinni stworzyć dobry duet, fajną alternatywę dla Hernansea powinien stanowić Ederson. Nie jest tak źle w Rzymie.Arty83 pisze:Bardziej bym typował Lazio, że zajmie miejsce gdzieś w środku tabeli.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Balza odchodzi. Moze odejsc tez Abel Hernandez. Zostal im sie Miccoli i Ilicic, i totalny no-name z mlekiem pod nosem Dybała.zoff pisze:Nie ma bata na Palermo. Pewnie do marca będą w pierwszej 8, no i może odpuszczą znowu w końcówce jak okaże się, że w sumie o nic już nie walczą i zaraz są wakacje.

Palermo bedzie w najlepszym razie krecic sie w okolic 12 miejsca. IMHO!
Udinese z kolei - Armero na wylocie, teraz z kolei Cuardado. No litosci. Kto im sie sensowny ostal poza Di Natale? Nowy nabytek, Maicosuel? Benatia i Basta? Trośke mało

BESTER MANN, BESTEEER !